Ian Dury: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Different for Girls

1996 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1996. Komedie van Richard Spence. Met o.a. Steven Mackintosh, Rupert Graves, Miriam Margolyes, Saskia Reeves en Neil Dudgeon.

Na jaren komen Paul (Rupert Graves) en Karl (Steven Mackintosh) elkaar weer tegen, maar ondertussen is Karl met hulp van een operatie Kim geworden. Tot zijn schrik merkt Paul dat hij zich tot haar voelt aangetrokken. Film volgt het klassieke patroon van de romantische komedie maar probeert en passant iets te zeggen over moderne familiewaarden. Mooie rol van Mackintosh.

Split Second

1992 | Horror, Sciencefiction, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1992. Horror van Tony Maylam. Met o.a. Rutger Hauer, Kim Cattrall, Pete Postlethwaite, Ian Dury en Michael J. Fox.

Door het broeikaseffect van de aarde wordt Londen onder water gezet en geteisterd door een rattenplaag en een moordende smog. Hauer is de in leder geklede politieman Harley Stone, op zoek naar het monster dat ook zijn partner het leven kostte, een grote mutant-rat die zich voedt met de harten en het DNA (!) van zijn slachtoffers. Het beest lijkt wel steeds intelligenter te worden. Cliché's worden niet geschuwd, toch is de film verteerbaar dankzij de aanwezigheid van acteurs als Hauer, Postlethwaite en Cattrall.

The Rainbow Thief

1991 | Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Alejandro Jodorowsky. Met o.a. Christopher Lee, Peter O'Toole, Omar Sharif, Jude Alderson en Brigitte Barclay.

Aan de waterkant van een onbepaalde stad woont de excentrieke dakloze misantroop O'Toole die rustig het tijdstip afwacht, waarop zijn oom voorgoed zijn ogen gaat sluiten. Hij hoopt het gigantische fortuin te erven, ook al probeert de hebberige familie hem daarop vooruitlopend onvermogend te laten verklaren en wil hem onder curatele laten stellen.

The Raggedy Rawney

1990 | Oorlogsfilm, Drama

Tsjechoslowakije​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Oorlogsfilm van Bob Hoskins. Met o.a. Dexter Fletcher, Zoe Wanamaker, Dave Hill, Zoe Nathenson en Gawn Grainger.

Hoskins gaat in zijn regiedebuut af op wat zijn voorouders hem over het zigeunerleven hebben verteld. Het verhaal, dat speelt tijdens WO II in het voormalige Tsjecho-Slowakije (waar ook de opnamen werden gemaakt), gaat over een soldaat met shellshock, die wordt aangezien voor een gek geworden vrouw. Hij wordt door het rondtrekkende volk geadopteerd, omdat zij hem zien als gelukbrengende talisman. Een zorgvuldige, verhelderende weergave van het zigeunerleven, al overtuigt het verhaal niet helemaal. Scenario van de regisseur en Nicole de Wilde. Camerawerk van Frank Tidy.

Brennende Betten

1988 | Romantiek, Komedie

Duitsland 1988. Romantiek van Pia Frankenberg. Met o.a. Ian Dury, Pia Frankenberg, Gerhard Garbers, Frances Tomeity en Jennifer Hibbert.

De tweede speelfilm van Frankenberg werd bekroond met de Grote Prijs van het filmfestival in Vevey en gaat over een in het huwelijk teleurgestelde vrouw (Frankenberg zelf), die een flatje zoekt in de wat verpauperde binnenstad van Hamburg. Ze komt er achter dat echtparen meer kans op een woning hebben en strikt een introverte Engelsman, een paukenist (Dury) om door te gaan als haar echtgenoot. Als zij samen een woning betrekken blijken zij er vreemde hobbies op na te houden: zij verzamelt mannen en hij explosieven. Als dat tot wrijvingen en botsingen leidt, blijken ze niet meer zonder elkaar te kunnen. Aardig.

Hearts of Fire

1987 | Muziek, Romantiek, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Muziek van Richard Marquand. Met o.a. Fiona, Rupert Everett, Bob Dylan, Ian Dury en Suzanne Bertish.

Conflicten tussen de oude generatie rocksterren en de hedendaagse wordt gesymboliseerd door zangeresje Fiona dat met ouwe rocker Dylan, op zijn retour, naar Engeland trekt om er carri[KA2]ere te maken. Allicht leuk voor doelgroep vijftien tot zestien jaar maar kent die Dylan nog? `I`m too old for this circus` zegt Dylan en hij heeft nog gelijk ook. Voor het overige: herkenbare sfeer, de gebruikelijke rock-clich[KA1]es, een oppervlakkige soundtrack van John Barry en de arbitraire keuzes die een debutant(e) moet maken. Dylan himself levert drie songs en Everett is een Brits platenproducer die in Fiona meer ziet dan een zangeres. Marquand's laatste film: hij overleed in 1987 kort na het beëindigen van de opnames. Gedraaid in J-D-C Scope.

Rocinante

1986 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Ann Guedes en Eduardo Guedes. Met o.a. John Hurt, Maureen Douglass, Ian Dury, Carol Gillies en Jimmy Jewel.

Een man zoekt vergeefs naar een onschuldig landschap, een vrouw is betrokken bij een complot om de computer van de Nationale Steenkolen Maatschappij te ontregelen met een virus. Een ingewikkelde politieke allegorie van Cinema Action, voorheen bekend om hun meer rechttoe-rechtaan linkse documentaires. Stijlvol gefotografeerd en goed gespeeld. Wel wordt er nogal aan het een en ander gerefereerd en het script lijdt onder deze moedwillige, elitaire linkserigheid. Niettemin de moeite waard om te bekijken.

Number One

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Les Blair. Met o.a. Bob Geldof, Mel Smith, Alison Steadman, Ian Dury en Phil Daniels.

Een teleurstellende bewerking van thema's van klassiekers als THE HUSTLER en CINCINNATI KID. Geldof speelt een door de wol geverfde beroepsbiljarter die er op uit is het Wereldkampioenschap te winnen. Het milieu van corruptie en gangsterdom is door het regisseur- en schrijversduo van Les Blair en G.F. Newman nogal onwaarschijnlijk weergegeven. Dit stelt teleur want zij hebben meesterlijk werk afgeleverd voor de Engelse televisie. De stuk voor stuk beroemde sterren kunnen hier niet veel aan verhelpen.

Bloody Crazy Wave

1979 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1979. Muziek van James Hoggs. Met o.a. Ian Dury, Lena Lovich, Wreckless Eric, Nick Lowe en Graham Parker.

Nogal slordige collage van allerlei new wave-groepen met materiaal afkomstig van televisiezenders en zelfs promotiefilmpjes van platenfirma's. Visueel dus onsamenhangend en lelijk, hoewel voor de liefhebbers van de optredende groepen dat aspect vermoedelijk minder belangrijk is.