Jean-Paul Raths: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Tatort - Kesseltreiben

1993 | Mysterie

Duitsland 1993. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Jochen Senf, Arno Jos Graf, Jean-Paul Raths, Michaela May en Karlheinz Hackl.

Op het station van Saarbr[KA3]ucken wordt het stoffelijk overschot van Praetorius gevonden, een ingenieur die een expert is op het gebied van kerncentrales. Hij is overleden aan een overdosis drugs. De Kripo, aangevoerd door Max Palu (Senf), ontdekt dat het moordmotief wel eens zou kunnen samenhangen met de atoommaffia, die zijn zakken onbekommerd wil vullen met harde marken door de verkoop van verrijkt uranium en kernenergie. Richard Binder stelt in zijn scenario de vraag of het slachtoffer soms uit de weg geruimd moest worden omdat hij de kans op een ramp met een kerncentrale aan de grote klok wilde hangen. Kleurrijke misdaadfilm met het nodige gemopper van de hermandad als er van bovenaf wordt ingegrepen, vermengd met een zedenpreek over het gevaar van kernenergie voor de volksgezondheid. Niet meteen een absorberend drama, maar wel een lekker ouderwets complot. Het camerawerk van Klaus-Peter Weber. Zesde zaak van Palu, aflevering 272.

Der Vater eines Mörders

1985 | Drama

Duitsland 1985. Drama van Carlheinz Caspari. Met o.a. Roland-Momme Jantz, Hans Korte, Jörg Falkenstein, Andreas Schreyer en Jean-Paul Raths.

Op het Wittelsbachgymnasium in M[KA3]unchen is rector Himmler (Korte), bijgenaamd Rex, een gevreesde persoonlijkheid. Hij houdt onverwachte inspecties, kapittelt leraren in het bijzijn van de leerlingen en schroomt niet om oppervlakkige leerlingen van school te sturen. Het zou een onbetekenende geschiedenis geweest zijn, waarvan er toentertijd (in de jaren 1920) in Duitsland meer dan dertien in een dozijn gingen, ware het niet dat Rex, wiens leervak humanisme was, een monsterachtige zoon had: Heinrich, die ten tijde van de het Duizendjarige Rijk (dat gelukkig maar dertien jaar duurde) ruim zes miljoen mensen in de concentratiekampen liet vermoorden. Franz Kien (Jantz) is het alterego van Alfred Andersch, die een der slachtoffers was van de oude heer Himmler en daarover een geroemde roman schreef. Nicolaus Richter bewerkte Andersch boek tot scenario. De film werd meervoudig bekroond en wie iets van de psychologie achter het nazisme wil begrijpen doet er goed aan deze film te bekijken. De vertelstem is van Hans Abich. Knap gespeeld en uitstekend geregisseerd. Het camerawerk is van R. Petrus Schloemp.

Klassen Feind

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Peter Stein. Met o.a. Gregor Hansen, Jean-Paul Raths, Ernst Stötzner, Tayfun Bademsoy en Udo Samel.

Stein maakte van het toneelstuk Class Enemy van Nigel Williams een eigentijdse, in Berlijn gesitueerde bewerking. De film beschrijft de cultuur van jongeren uit de arbeidersklasse, die zich zowel tegen buitenlanders als tegen het burgerdom keren. Een indringende film, die in zijn beste momenten aan A CLOCKWORK ORANGE herinnert. Het camerawerk is van Robby Müller.