Leonard Steckel: regie en cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Secret Of The Black Trunk

1962 | Thriller

Duitsland 1962. Thriller van Werner Klingler. Met o.a. Leonard Steckel, Hans Reiser, Joachim Hansen en Senta Berger.

Das Geheimnis der schwarzen Koffer

1962 | Misdaad, Horror, Komedie

Duitsland 1962. Misdaad van Werner Klinger. Met o.a. Joachim Hansen, Senta Berger, Hans Reiser, Leonard Steckel en Peter Carsten.

Inspecteur Robert Finch van Scotland Yard (Hansen) wordt geconfronteerd met een serie messen-moorden op hotelgasten die hun koffer al gepakt hadden. Hij komt Dr. Daniel Bransby (Steckel) op het spoor, maar die blijkt de dader niet te zijn. Smokkel in verdovende middelen en een gefrusteerde criminologe blijken de bron van al dit naars te zijn. Een puur routinewerkje. Scenario van Percy Allan en camerawerk van Richard Angst. Zie ook: Edgar Wallace-serie.

Liebling der Götter

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Ruth Leuwerik, Peter van Eyck, Harry Meyen, Robert Graf en Hannelore Schroth.

In hetzelfde jaar waarin de belangrijke Duitse regisseur en oprichter van de Actors School Max Reinhardt naar de V.S. emigreerde, 1937, pleegde de zeer populaire Duitse actrice Renate Müller, die tien jaar geleden door hem in zijn school was opgeleid, zelfmoord. Reinhardt's zoon Gottfried maakte met Ruth Leuwerik deze film over Renate Müller's laatste jaren.

Marili

1959 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1959. Komedie van Josef von Báky. Met o.a. Sabine Sinjen, Paul Hubschmid, Hanne Wieder, Ernst Schröder en Helmut Lohner.

Een bestsellerauteur gaat van zijn vrouw scheiden als hij ontdekt dat zij een minnaar heeft met wie zij in een boshutje geniet van de bijslaap. Toevallig ontmoet de schrijver iets verder in het bos een verwilderd alleenstaand meisje van vijftien, die hij meeneemt en opvoedt tot een volwassen vrouw met wie hij later trouwt. Deze banale komedie is een mislukte poging om een vervolg te maken en verder munt te slaan uit STEFANIE van het jaar daarvoor. Aan het scenario van Emil Burri werkte veelschrijver Mario Simmel mee, die samen het toneelstuk van Stefan Zagon bewerkten voor de film.

Romarei, das Mädchen mit den grünen Augen

1958 | Avonturenfilm

Italië​/​​Duitsland 1958. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Hansen, Carola von Kayser en Leonard Steckel.

Een bestsellerauteur gaat van zijn vrouw scheiden als hij ontdekt dat zij een minnaar heeft met wie zij in een boshutje geniet van de bijslaap. Toevallig ontmoet de schrijver iets verder in het bos een verwilderd alleenstaand meisje van vijftien, die hij meeneemt en opvoedt tot een volwassen vrouw met wie hij later trouwt. Deze banale komedie is een mislukte poging om een vervolg te maken en verder munt te slaan uit STEFANIE van het jaar daarvoor. Aan het scenario van Emil Burri werkte veelschrijver Mario Simmel mee, die samen het toneelstuk van Stefan Zagon bewerkten voor de film.

Der Arzt von Stalingrad

1958 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Géza von Radványi. Met o.a. O.E. Hasse, Eva Bartok, Hannes Messemer, Mario Adorf en Vera Tschechowa.

De Duitse auteur Heinz G. Konsalik schreef 155 boeken waarvan zo'n 83 miljoen exemplaren werden verkocht. Zijn doorbraak had hij met Der Arzt von Stalingrad, een oorlogsroman met een flinke scheut romantiek. Een Duitse arts wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen genomen door de Russen en komt in een kamp terecht. Hij probeert zijn medegevangenen te helpen, voert moeilijke operaties uit zónder instrumenten, en dan wordt ook nog de beeldschone Russische kamparts verliefd op hem. Het melodramatische verhaal werd in fraai zwart/wit verfilmd.

Stresemann

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Anouk Aimée, Ernst Schröder, Leonard Steckel, Wolfgang Preiss en Paul Dahlke.

Een verslag van de laatste zes jaar van minister van Buitenlandse Zaken, Gustav Stresemann door middel van de belevenissen van een politiek redacteur en zijn secretaresse.

Ohne Dich wird es Nacht

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Curd Jürgens. Met o.a. Curd Jürgens, Eva Bartok, René Deltgen, Ernst Schröder en Carl Wery.

Dr. Robert Ke[KL29]ler (J[KA3]urgens) is een succesvollle, rijke advocaat, maar niemand weet dat de drijfkracht van deze vurige pleiter gevoed wordt (en afhankelijk is) van de morfine. Gina Bergold (Bartok) is verslingerd aan welstand. Het tweetal vindt elkaar en Gina trouwt met Robert.

Der Hauptmann von Köpenick

1956 | Komedie, Drama

Duitsland 1956. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Schroth, Erich Schellow, Willy A. Kleinau en Martin Held.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer, die ook meeschreef aan het scenario. Der Hauptmann von Köpenick kreeg in Berlijn zowaar zes filmprijzen, overigens niet tot genoegen van de kritische filmpers. Jonas van Ottomar Domnick was toch een veel mooiere film, een heuse auteursfilm bovendien. Waarom moest Zuckmayers oubollige verhaal (over een schoenmaker die zich als legerkapitein verkleedt om in het bezit te komen van een broodnodig paspoort), met uitgerekend bonhomme Rühmann in de hoofdrol zo dik in de prijzen vallen. Käutner kon er niet mee zitten. Hij had zijns inziens een volwassen komedie afgeleverd, een serieuze zij het luchtige satire over het Pruisische ontzag voor uniformen.

Liebe ohne Illusion

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Erich Engel. Met o.a. Sonja Ziemann, Curd Jürgens, Heidemarie Hatheyer, Ernst Schröder en Leonard Steckel.

Deze film was toen hij uitkwam, een groot kassucces. Vele decennia na dato doet het verhaal belachelijk aan: J[KA3]urgens is een voormalig gevierd toneelspeler, die in WO II zijn arm verloor en nu de `kost` verdient met het ophalen van muntstukken uit speelautomaten; zijn vrouw Hatheyer is dokter in een ziekenhuis, die zo druk en gelukkig met haar carri[KA2]ere is, dat ze niet doorheeft wat een onbenullig baantje haar man heeft en hoe hij zich vernederd voelt. Haar jongere, aantrekkelijke zuster Ziemann, die grafische vormgeving studeert, trekt bij hen in en bekommert zich meer en meer om het huishouden, inclusief de in de schaduw levende J[KA3]urgens. Er ontluikt een romance tussen die twee en Ziemann wordt zwanger. Ze willen allemaal, hoewel ieder voor zich, de verantwoording op zich nemen: scheiden en zorgen voor het kind. Eigenlijk kon zoiets in het geheel niet volgens de toen geldende moraal, dus valt Ziemann schielings van de trap en krijgt een miskraam. Hoewel het verhaal idioot is (inclusief het slappe einde), is het gespeeld volgens de normen die bij een dergelijk vet melodrama horen; bovendien was het thema - overspel en echtscheiding - voor zijn tijdvak gewaagd. Dinah Nelken, Max Colpet en Paul Helwig bewerkten met grote toewijding het toneelstuk Ärztliches Geheimnis van Ladislaus Fodor tot scenario. Georg Bruckbauer stond achter de camera.

Du mein stilles Tal

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Leonard Steckel. Met o.a. Curd Jürgens, Winnie Markus, Ingeborg Schöner, Bernhard Wicki en Leonard Steckel.

Dertig jaar lief en leed van een vrouw (Markus), die door haar eerste geliefde, pianist Wicki, in de steek wordt gelaten, terwijl ze in verwachting is. Ze trouwt gauw met een landjonker (J[KA3]urgens) en alleen de huisdokter (regisseur Steckel) kent haar verschrikkelijke geheim. Als ze later de kans krijgt om er met Wicki vandoor te gaan, doet ze het niet om Jürgens in de steek te laten; maar haar trouw zal uiteindelijk niet beloond worden, want hij zal haar bedriegen met de vriendin van haar volwassen dochter en dreigt haar dan te verlaten. Een soaper van de bovenste plank, die kwa moraal belachelijke ideeën aanreikt, maar vanwege de behoorlijke rollen toch nog de moeite waard is.

Frühlingslied

1954 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1954. Familiefilm van Hans Albin. Met o.a. Oliver Grimm, Elsbeth Sigmund, Anne-Marie Blanc, René Deltgen en Martin Andreas.

Een aandoenlijke smartelap over een jonge wees, een muzikaal wonderkindje, die door zijn oom (een voormalige concertmeester) zo wordt overwerkt dat hij tijdens een tournee in Zwitserland uitgeput raakt, in elkaar stort en zijn been breekt. De dokter raadt zijn oom aan vakantie te gaan houden in het Berner Oberland, waar de jongen een gewoon kind wordt en vriendschap sluit met een meisje en een andere jongen. Zijn oom begrijpt dan dat hij te ver gegaan is. Redelijk gespeeld, maar niet al te geloofwaardig. De Beierse Alpen stonden model voor Helvetia. Scenario van Peter Francke. Camerawerk van Klaus von Rautenfeld.

Die sieben Kleider der Katrin

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Klinger, Doris Kirchner, Georg Thomalla en Grethe Weiser.

Aan de hand van de jurkjes die Katrin (Ziemann) draagt mogen we haar leven vol romantiek, een lach en een traan meemaken. De eerste keer is ze achttien en draagt ze een dirndl-kleedje en is ze verliefd op een jonge, koene piloot Hans (Möller); daarna gaat ze in het zwart omdat haar oom dood is enz. enz. Wat een aardig idee was, gaat ten onder aan de banaliteit die dertien-in- een-dozijn-filmer Deppe eraan meegaf. Zonde van Ziemann. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff naar de gelijknamige roman van Gisi Gruber. Het camerawerk is van Herbert Körner.

Ich will nicht wissen wer du bist

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Liane Haid, Gustav Fröhlich, Betty Bird, Max Gülstorff en Fritz Odemar.

Een verarmde graaf, die zijn brood als chauffeur verdient, ontmoet een meisje dat niet met een chauffeur maar wel met een verarmde graaf wil trouwen! Een vrolijke filmoperette met alleraardigste liedjes van Robert Stolz en prima rollen van Liane Haid en Gustav Fröhlich.

Die Verliebte Firma

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Gustav Fröhlich, Anny Ahlers, Lien Deyers, Leonard Steckel en Ernst Verebes.

Het sympathiek, humoristisch en stijlvol debuut van Ophüls over een filmploeg die in z'n geheel verliefd is op een telefoniste, vervolgens een talentloze hoofdrolspeelster ontslaat om van de aanbeden dame een ster te maken. De Nederlandse Deyers is de aanbedene in haar zestiende Duitse film.

Der Draufgänger

1931 | Misdaad

Duitsland 1931. Misdaad van Richard Eichberg. Met o.a. Hans Albers, Marta Eggerth, Gerda Maurus, Senta Söneland en Sigurd Lohde.

Politieman Hans R[KA3]oder komt in de haven van Hamburg een misdadigersbende op het spoor. Verwikkelingen te over als hij verliefd wordt op het meisje Trude (Eggerth) dat, naar het schijnt, onder een hoedje speelt met de criminelen. Natuurlijk is dat niet waar, zodat niets een happy end in de weg staat. Een typische Hans Albers-film uit de eerste jaren van de geluidsfilm, met achtervolgingen, twee moorden, schietpartijen en een hoofdfiguur die te allen tijde de zaak in de hand heeft. Indertijd een groot succes - niet in de laastste plaats vanwege de populariteit van het liedje 'Kind, du brauchst nicht weinen', maar nu is het ouderwets gedoe.