Dean Jones: cast.
Er zijn 42 films gevonden.

The Love Bug

1997 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Komedie van Peyton Reed. Met o.a. Bruce Campbell, John Hannah, Alexandra Wentworth, Kevin J. O'Connor en Dana Gould.

Deze geinige Disney-televisiekomedie zou de remake zijn van de gelijknamige film van bijna dertig jaar eerder - de best boerende film in Amerika anno 1969 - maar verschilt daarvoor teveel van het origineel. Bruce Campbell, de cultster van de Evil dead-reeks wiens acteerwerk we te weinig mogen bewonderen, speelt een voormalige coureur die wat ziet in een oude Volkswagen uit 1953. Het betreft natuurlijk Herbie, de kever met het menselijke karakter. De ex-eigenaar (Hannah) van Herbie heeft de kwaliteiten van Herbie nooit gezien, zint nu op wraak en ontwerpt een kwade en vernietigende variant op Love bug Herbie, genaamd Horace the Hate bug.

That Darn Cat

1997 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Bob Spiers. Met o.a. Christina Ricci, Doug E. Doug, Dean Jones, George Dzundza en Peter Boyle.

De Disney studio's kunnen in tijden van artistieke schaarste grazen in hun glorieuze Archief van 1000 Producties. Zo rinkelde de kassa vrolijk na de remake van That darn cat (oorspronkelijk uit 1965) met de toen nog net poezelige Christina Ricci (1980) aan het roer. D.C., de titelheld, is een zwerfkat die getuige is van een ontvoering. Amateurdetective Patti (Ricci) roept de hulp in van FBI-agent Zeke (Doug E. Doug) en samen volgen ze het beest in de hoop de boeven in de kraag te vatten.

The Computer Wore Tennis Shoes

1995 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Komedie van Peyton Reed. Met o.a. Kirk Cameron, Larry Miller, Jason Bernard, Anne Marie Tremko en Charles Lane.

Dexter is een innemende, gemakzuchtige student die net zijn propaedeuse heeft gehaald op Medfield College. Hij gaat op een donkere en stormachtige avond naar de zaal waar ze het computer- practicum doen. Op een of andere manier krijgt hij een stroomstoot en het Internet wordt in zijn hersens geladen, die van hem een genie maakt.

The Terror Within II

1992 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Andrew Stevens. Met o.a. Andrew Stevens, Stella Stevens, R. Lee Ermey, Chick Vinnera en Burton 'Bubba' Gilliam.

Op zoek naar de grondstoffen voor de bereiding van geneesmiddelen tegen de pest, kan Stevens de mooie Hoak redden uit de klauwen van een mutant. Ze vergezelt hem op zijn tocht naar de ondergrondse bunker waar Ermey de leiding heeft over geleerden die trachten een nieuwe leefomgeving te scheppen. Maar ook zij worden overvallen door de moorddadige wezens. Ze slagen erin een vinger van een van hen te bemachtigen, en hiermee brengen ze het kwaad binnen. Ondertussen wordt Hoak verkracht door een mutant. Interessante plot, die echter te lijden heeft van het beperkte budget en een climax die compleet uit de hand loopt. Toch is het kwalitatief een grote vooruitgang na deel een. Stevens schreef zelf het scenario voor zijn regiedebuut en bouwde er prompt een rol in voor zijn moeder. Fotografie van Janusz Kaminsky. Roger Corman was uitvoerend producent. Gefilmd in 1990.

Saved By the Bell - Hawaiian Style

1992 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Don Barnhart. Met o.a. Mark-Paul Gosselaar, Mario Lopez, Dustin Diamond, Tiffani Thiessen en Elizabeth Berkley.

De frisse jongelui uit `Bayside High` gaan op vakantie naar Hawaii waar de grootvader (van een van hen) Jones een hotel runt. Aartsvijand Haskins en zijn gespuis die ook uit de States zijn gekomen voor een vakantie, willen juist op die plaats een project ontwikkelen en moeten daarvoor Jones uit zijn hotel verdrijven. Haskins heeft natuurlijk buiten de waard gerekend met de vindingrijkheid van het jonge volkje dat bestaat uit Gosselaar, Lopez, Berkley, Thiessen, Voorhies en Diamond. Onbenullig knip- en plakwerk voor de fans van de o-zo-populaire tv-serie. Scenario van Bennett Tramer naar de personages van Sam Bobrick. Camerawerk van Donald Morgan.

Beethoven

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Komedie van Brian Levant. Met o.a. Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones, Nicholle Tom en Oliver Platt.

Een schattige, kleine puppy ontsnapt aan een gemene dierenarts en zoekt asiel bij een middle class familie in een buitenwijk. De kinderen willen het beestje houden. Pa is tegen maar laat zich vermurwen omdat zijn kinderen goed kunnen zeuren. En dan wordt de pup groot. Alleen bekijken in het gezelschap van kinderen die kunnen lachen om films waarin een sint-bernardshond van rond de honderd kilo zijn modderige en natte vacht uitschudt in de smetteloze slaapkamer van de ouders. Chips en limonade erbij. Ten overvloede: niet toegeven als ze er ook een willen hebben.

Other People's Money

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Danny DeVito, Gregory Peck, Penelope Ann Miller, Piper Laurie en Dean Jones.

Kapitalist Garfield (DeVito) houdt van slechts één iets meer dan van geld: andermans geld. Hij probeert het bedrijf van Jorgenson (Peck) vijandig over te nemen, maar Jorgenson wordt goed verdedigd door diens heldere advocate Kate (Miller). Hoewel Garfield advocaten haat, raakt hij reddeloos verslingerd aan Kate. Een van de zeer prettige kanten van deze film is dat Garfield consequent hebberig blijft en geen Scrooge-achtige ontwikkeling doormaakt. Zelfs een indrukwekkende toespraak over ethiek van Jorgenson brengt Garfield niet van zijn stuk. Integendeel, hij antwoordt met een even overtuigend pleidooi voor hebzucht.

Fire and Rain

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Jerry Jameson. Met o.a. Angie Dickinson, Charles Haid, Tom Bosley, Penny Fuller en Robert Guillaume.

Een pleïade van tv-vedetten in een rampenfilm over een waar gebeurd vliegtuigongeval in 1985 buiten Dallas waarbij 137 mensen het leven verloren. Bovenaan het lijstje van hulpverleners staan Dickinson als de ervaren arts, die de zwaarst gewonden voor haar rekening neemt en Haid, als een der bedrijvigste vrijwilligers die na de crash te hulp schoten. Klassieke aanpak. De videoversie is maar liefst 17m korter.

The Long Days of Summer

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Dan Curtis. Met o.a. Dean Jones, Joan Hackett, Ronnie Scribner, Louanne en Donald Moffat.

Het vervolg op WHEN EVERY DAY WAS THE FOURTH OF JULY (1978) dat de vooroorlogse dagen van Amerika terugroept, gezien door de ogen van een joodse jongen en zijn vaders strijd - als advocaat - tegen de vooroordelen van zijn bezadigde stadje in New England.

When Every Day Was the Fourth of July

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Dan Curtis. Met o.a. Dean Jones, Louise Sorel, Harris Yulin, Geoffrey Lewis en Henry Wilcoxon.

Een hartveroverend tijdsbeeld samengesteld uit gebeurtenissen uit de jeugd van regisseur Curtis over een meisje dat haar vader, een advocaat, overhaalt de dorpsgek, een doofstomme zonderling, te verdedigen als deze beschuldigd wordt van moord, waarna de advocaat de verachting van de gemeenschap op zich laadt.

Born Again

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Dean Jones, Anne Francis, Jay Robinson, Dana Andrews en Raymond St. Jacques.

Als men ge[KA3]inspireerd kan raken door de religieuze wedergeboorte van de speciale raadgever (Charles Colson) van ex-President Nixon na zijn Washington-gluiperijen, dan heb je een goede aan deze film die zeer ééndimensionaal overkomt. Voor ieder ander geldt de waarschuwing, pas op!

Once Upon a Brothers Grimm

1977 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1977. Musical van Norman Campbell. Met o.a. Dean Jones, Paul Sand, Ruth Buzzi, Teri Garr en Arte Johnson.

Een musical rond de gebroeders Grimm (Jones en Sand) die in het midden van de 19e eeuw in Duitsland hun sprookjes schrijven. Op een dag gaan ze op weg om door de Koning van Hessen te worden geëerd. Ze belanden in een duister bos en daar ontmoeten ze al hun zelf bedachte sprookjesfiguren. Een aardig thema, maar het komt niet voldoende uit de verf.

Herbie Goes to Monte Carlo

1977 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, Don Knotts, Julie Sommars, Jacques Marin en Roy Kinnear.

In 1969 produceerde Disney een aardige komedie, The Love Bug genaamd, over een Volkswagen Beetle met een eigen wil. Dat gegeven werd vervolgens natuurlijk flink uitgemolken met meer films en een televisieserie. Dit tweede vervolg speelt zich af in Frankrijk, waar Herbie's bestuurder (Jones) wil meedoen aan een autorace van Parijs naar Monte Carlo. Wanneer een stelletje spionnen een diamant in het Kevertje verstopt wordt de tocht extra spannend. In 2005 verscheen het eigenwijze autootje nogmaals in een opgeruimde slapstickkomedie, nu met tienerster Lindsay Lohan achter het stuur.

The Shaggy D.A.

1976 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Tim Conway, Keenan Wynn en Jo Anne Worley.

Wilby Daniels (Jones) is een voorbeeldig Amerikaans burger. Hij is getrouwd, vader en verdient de kost als advocaat. Nadat hij echter geconfronteerd wordt met een inbraak in zijn eigen huis, besluit hij de politiek in te gaan in de hoop de misdaad efficiënter te kunnen bestrijden. De huidige burgemeester (Wynn) is niet blij met zijn concurrent en verandert hem met een toevallig ontdekte magische ring in een hond. Aanvaardbaar vervolg op The Shaggy Dog, minstens even plezierig en met enkele bekende namen in kleinere rollen. Als hond is Jones erg schattig en zal hij het hart stelen van jongere kijkers.

Mister Superinvisible

1973 | Komedie

Spanje​/​​Duitsland​/​​Italië 1973. Komedie van Antonio Margheriti. Met o.a. Dean Jones, Ingeborg Schöner, Gastone Moschin en Peter Carsten.

Een vermakelijke Italiaans/Duits/Spaanse komedie waarin de Amerikaanse geleerde Jones een middel zoekt tegen gewone verkoudheid en op een methode stuit om onzichtbaar te worden. Prima voor kinderen, aardig voor volwassenen. Margheriti regisseerde onder het pseudoniem Anthony M. Dawson.

Guess Who's Sleeping in My Bed?

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Theodore Flicker. Met o.a. Barbara Eden, Dean Jones, Kenneth Mars, Susanne Benton en Reta Shaw.

Ex-man is te lui om werk te zoeken en doet alles om weer in de gunst te komen bij zijn voormalige echtgenote, waarna hij weer in haar huis komt wonen, met zijn nieuwe gezin, en haar seksleven ruïneert. Vermakelijke komedie met uitstekend acteerwerk van Eden, Jones, Mars en Benton.

Snowball Express

1972 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1972. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Nancy Olson, Harry Morgan, Keenan Wynn en Johnny Whitaker.

Jones heeft een bescheiden baantje bij een Newyorkse verzekeringsmaatschappij en de sleur van zijn bestaan doet hem hunkeren naar een verandering. Zijn grote kans komt, althans dat denkt hij, als hij van een ver familielid het 'Grand Imperial Hotel' erft.

The million dollar duck

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, Joe Flynn en Sandy Duncan.

Jones heeft een bescheiden baantje bij een Newyorkse verzekeringsmaatschappij en de sleur van zijn bestaan doet hem hunkeren naar een verandering. Zijn grote kans komt, althans dat denkt hij, als hij van een ver familielid het 'Grand Imperial Hotel' erft.

L'Inafferrabile invincibile Mr. Invisibile

1971 | Fantasy

Italië 1971. Fantasy van Antonio Margheriti. Met o.a. Dean Jones, Gastone Moschin, Ingeborg Schöner en Rafael Alonso.

Een jonge onderzoeker ontdekt een antigriep-vaccin, maar voor hij zijn vondst officieel bekend kan maken, wordt het middel gestolen. Hij slikt een goedje dat hem onzichtbaar maakt en gaat op zoek naar de dief. Nu en dan kent de film leuke momenten, maar het script bevat teveel zwakke plekken.

$ 1,000,000 Duck

1971 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1971. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, James Gregory, Tony Roberts, Joe Flynn en Lee Harcourt Montgomery.

Een jonge onderzoeker ontdekt een antigriep-vaccin, maar voor hij zijn vondst officieel bekend kan maken, wordt het middel gestolen. Hij slikt een goedje dat hem onzichtbaar maakt en gaat op zoek naar de dief. Nu en dan kent de film leuke momenten, maar het script bevat teveel zwakke plekken.

$ 1 000 000 Duck

1971 | Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Vincent McEveety. Met o.a. Dean Jones, Sandy Duncan, Joe Flynn, Tony Roberts en James Gregory.

Brave film over een eend die door radio-actieve straling een gouden ei legt telkens als er een hond blaft. Dat feit legt de eigenaar - het hoofd van het gezin en wetenschapper - echter geen windeieren; maar er ontstaan grote problemen met de belastingen! Vlot en vakkundig in elkaar gezet voor jong en oud. Scenario van Roswell Rogers naar een verhaal van Ted Key. Camerawerk van William Snyder.

The Love Bug

1969 | Sciencefiction, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Michele Lee, Buddy Hackett, David Tomlinson en Joe Flynn.

Het geluk zit de jonge autocoureur Jones niet mee de laatste tijd, maar hij blijft de moed erin houden. Zelfs nu hij noodgedwongen meedoet aan stockcar-races. Gelijktijdig gaat hij op zoek naar een toekomstige wagen. Rondgeleid door de bevallige Lee, komt hij tot de ontdekking dat de prijzen van de auto's zijn budget ver overschrijden.

The Horse in the Gray Flannel Suit

1968 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1968. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Diane Baker, Lloyd Bochner, Fred Clark en Ellen Janov.

Een vrolijke Disney-komedie over de advertentieman Jones die een manier vindt om zijn dochters devotie voor paarden in verband te brengen met een reclamecampagne. Scenario van Louis Pelletier naar het boek van Eric Hatch. Camerawerk van William Snyder.

Blackbeard's Ghost

1968 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Dean Jones en Suzanne Pleshette.

Sportleraar Steve Walker (Jones) neemt zijn intrek in Blackbeard's Inn, het hotel-pension van vijf bejaarde vrouwelijke nazaten van de beruchte piraat Blackbeard. Boeven willen de dames uit het pand krijgen om er een gokpaleis maken. Maar de geest van kapitein Blackbeard (Ustinov) schiet ze te hulp. Een fijne Disney-klucht met lekker veel gooi- en smijtwerk.

Monkeys, Go Home!

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Maurice Chevalier, Dean Jones, Yvette Mimieux, Bernard Woringer en Clement Harari.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Go Home! Monkeys

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Jules Munshin, Yvette Mimieux, Maurice Chevalier en Dean Jones.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Any Wednesday

1966 | Erotiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1966. Erotiek van Robert Ellis Miller. Met o.a. Jane Fonda, Jason Robards, Rosemary Murphy, Dean Jones en Ann Prentiss.

Slaapkamerklucht over een zakenman in New York die het appartement van zijn vriendin gebruikt als zakelijke aftrekpost. Fonda past goed in deze sekskomedie die eigenlijk niet meer dan een verfilmd toneelstuk is.

Two on a Guillotine

1965 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1965. Horror van William Conrad. Met o.a. Connie Stevens, Dean Jones, Cesar Romero, Parley Baer en Virginia Gregg.

Om de erfenis van haar overleden vader Romero in ontvangst te kunnen nemen moet Stevens een hele nacht in een spookhuis doorbrengen. Een bekend gegeven dat soms angstaanjagende scènes heeft.

The Ugly Dachshund

1965 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1965. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Kelly Thordsen, Parley Baer en Robert Kino.

Danke, de hond van Jones en Pleshette, heeft al drie kleintjes, maar adopteert ook nog een verlaten puppy dat wordt aangetroffen. Deze Brutus groeit op tot een echte wildebras die overal een puinhoop achterlaat. Typische Disney-komedie met voorspelbare humoristische nummertjes en de nodige moralistische en sentimentele onzin. Kinderen en hondenliefhebbers beleven er misschien plezier aan. Onschuldig tijdverdrijf dat snel weer vergeten is. Het scenario van Albert Aley is gebaseerd op een roman van G.B. Stern. De acteurs spelen gruwelijk overdreven, maar gelukkig komen de honden echt en spontaan over. Op film gezet door Edward Colman.

That Darn Cat

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hayley Mills, Dean Jones, Dorothy Provine, Roddy McDowall en Neville Brand.

Een lange, maar onderhoudende, spannende komedie uit de Disney-studio's over een kat die een FBI-agent op het spoor van gangsters brengt die een vrouw ontvoerden. Kleurige karakterrollen en slapstickscènes fleuren de film verder op.

The New Interns

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van John Rich. Met o.a. Michael Callan, Dean Jones, Telly Savalas, Inger Stevens en George Segal.

Dit vervolg op THE INTERNS (1962) is een smartlap die bestaat uit de gebruikelijke ziekenhuisverwikkelingen, zij het dat de rolbezetting boven de middelmaat is en de film enkele sterke scènes kent.

Under the Yum Yum Tree

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van David Swift. Met o.a. Jack Lemmon, Carol Lynley, Dean Jones, Edie Adams en Imogene Coca.

Lynley en Jones, jonge geliefden, gaan een experiment aan. Ze willen een tijdje samenwonen zonder seks, om na te gaan of hun karakters bij elkaar passen. Ze kunnen de flat huren van haar tante Adams, maar huisbaas Lemmon is een uiterst vreemde kerel, die de gewoonte heeft zijn (uitsluitend vrouwelijke) huurders te versieren. Theatrale sekskomedie waarin alleen het leuke spel van Lemmon de moeite waard is. De rest is nogal onwaarschijnlijk, ondanks de goede acteursprestaties. Swift en Lawrence Roman bewerkten het toneelstuk van Roman. Voor de fotografie zorgde Joseph Biroc. James Darren zingt de titelmelodie, gecomponeerd door Sammy Cahn en James Van Heusen.

Night of the Quarter Moon

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Julie London, John Drew Barrymore, Nat 'King' Cole, Dean Jones en James Edwards.

Een banale behandeling van een gevoelig thema: rassenvermenging. De goede cast volledig verspild. Hertiteld als FLESH AND BLOOD.

Never So Few

1959 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van John Sturges. Met o.a. Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Steve McQueen en Richard Johnson.

Tijdens de oorlog in Birma krijgen twee Amerikaanse officieren, Tom Reynolds (Sinatra) en De Mortimer (Johnson), de opdracht in Calcutta een dokter en geneesmiddelen op te halen. Onderweg beleven ze heel wat avonturen met de guerilla-strijders, maar ook met de sensuele Lollobrigida. Een super-de-luxe soaper met een ongelukkige mengeling van actie, humor en romantiek, typisch voor dit soort producties van vlak voor 1960. Het is goed gemaakt, maar na consumptie onmiddellijk weer vergeten. Millard Kaufman bewerkte de bestseller van Tom Chamales en had het geluk dat een aantal topacteurs aangetrokken werd om de rollen te vertolken. Camerawerk van William H. Daniels. Gedraaid in CinemaScope.

Torpedo Run

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Joseph Pevney. Met o.a. Glenn Ford, Ernest Borgnine, Diane Brewster, Dean Jones en L.Q. Jones.

Een slordig wraakverhaal uit WO II over duikbootcommandant luitenant ter zee Barney Doyle (Ford) wiens gezin aan boord is van een Japans schip met gevangenen, dat hij moet opblazen. Scenario van Richard Sale en William Wister Haines naar een verhaal van Sale. Camerawerk van George Folsey.

Imitation General

1958 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Red Buttons, Taina Elg en Dean Jones.

Een parodie op WO II met Ford die de plaats van een dode generaal inneemt, de held van de dag wordt en ook nog Elg voor zich wint.

Handle with Care

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van David Friedkin. Met o.a. Dean Jones, Jean O'Brien, Thomas Mitchell, John Smith en Walter Abel.

Eerlijke kleine film over student rechten Jones, die een misdaad natrekt in het stadje waar zijn klasgenoten aangesteld zijn om in een schijnjury zitting te nemen.

Jailhouse Rock

1957 | Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1957. Muziek van Richard Thorpe. Met o.a. Elvis Presley, Judy Tyler, Vaughn Taylor, Dean Jones en Mickey Shaughnessy.

Tijdens een gevecht in een bar doodt de jonge, opvliegende Elvis per ongeluk een tegenstander en hij wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij komt terecht in een cel, samen met Shaughnessy, die hem gitaar leert spelen. Dat Elvis een goede leerling is, blijkt uit het succes dat hij heeft in een live-tv- uitzending van een gevangenisshow. Een van de eerste films van rock-idool Elvis (zijn derde), toen hij nog een veelbelovend acteur was. Muziek en drama zijn uitstekend afgewogen in dit scenario van Guy Trosper, naar een verhaal van Ned Young, dat ons een onthullende blik toont achter de schermen van de muziekwereld met zijn onbetrouwbare managers en corrupte reclamejongens. Elvis zelf is verantwoordelijk voor de choreografie van de gevangenisshow. In beeld gebracht door Robert Bronner. Bestaat ook in een ingekleurde versie. Gedraaid in CinemaScope.

These Wilder Years

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Rowland. Met o.a. James Cagney, Barbara Stanwyck, Walter Pidgeon, Betty Lou Keim en Don Dubbins.

Vreemd om Cagney tegen te komen in dit damesdrama over staalfabrikant Steve Bradford die, op zoek naar zijn onwettige zoon, een ongehuwde tienermoeder (Keim) ontmoet door tussenkomst van Ann Dempster, de directrice van een tehuis voor vondelingen (Stanwyck). Scenario van Frank Fenton naar het verhaal van Ralph Wheelwright. Camerawerk van George J. Folsey.

The Great American Pastime

1956 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1956. Drama van Herman Hoffman. Met o.a. Tom Ewell, Anne Francis, Ann Miller, Dean Jones en Ruby Dee.

Ewell slaagt erin wat enthousiasme te stoppen in deze celluloidverkwister over baseball in Little League en de invloed van deze sport op het familieleven in de voorstad.

Tea and Sympathy

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Deborah Kerr, John Kerr, Leif Erickson, Edward Andrews en Darryl Hickman.

Een gladde bewerking van Robert Andersons toneelstuk, maar met goede acteurs. Een eerstejaars heeft een verhouding met de vrouw van een leraar, een onderwerp dat de homoseksualiteit op de instituten omzeilt. Beide Kerrs in gevoelige vertolkingen. Het camerawerk is van John Alton.

Pistaaa... arriva il gatto delle nevi

-1 |

. Norman Tokar. Met o.a. Keenan Wynn, Nancy Olson en Dean Jones.

Een gladde bewerking van Robert Andersons toneelstuk, maar met goede acteurs. Een eerstejaars heeft een verhouding met de vrouw van een leraar, een onderwerp dat de homoseksualiteit op de instituten omzeilt. Beide Kerrs in gevoelige vertolkingen. Het camerawerk is van John Alton.