Bill Kurtis: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Inside Scientology

1998 | Documentaire

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Heidi Ewing.

The New Explorers: Mystery of the Ancient Ones

1996 | Documentaire

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Bill Arnold.

The New Explorers: Manatees: Red Alert

1996 | Documentaire

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Robert Peterson.

The Mystery of Machu Picchu

1996 | Documentaire

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Skip Brown.

The Million Dollar Spy

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van

VV.

New Explorers: The Sounds of Discovery

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van

VV.

Naked News

1995 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Documentaire van Rhonda Evans, Madonna Benjamin en Patrick Forbes.

VV.

Fur Wars

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Nigel Markham.

Een vaak grafische documentaire over de FUR WARS (de bontoorlogen) in Canada tussen anti-bontactivisten en de bontindustrie. Bontjassen worden gezien als symbolen van decadentie en oppervlakkigheid. Anti-bontactivisten beschouwen de bontindustrie, met zijn wrede, niets ontziende slachting van dieren alleen om de ijdelheid van de mens te strelen, als volkomen overbodig. Tussen deze beide partijen door laveren een aantal Indiaanse stropers die al eeuwen leven van het jagen op dieren. Er is commentaar van vertegenwoordigers van de bontverwerkende industrie, van anti-bontactivisten, strijders voor de rechten van het dier en de Britse auteur Richard Adams. De documentaire wordt gepresenteerd door Bill Kurtis, voor Investigative Reports. Schrijver/regisseur Markham weet door de hele film heen een onpartijdig standpunt te bewaren en laat alleen de feiten spreken. De kijker krijgt veel informatie en kan zich daarmee zelf een oordeel vormen over de FUR WARS.

The American Revolution

1994 | Documentaire, Historische film

Verenigde Staten​/​​Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Documentaire van Lisa Bourgoujian. Met o.a. Bill Kurtis, Cliff Robertson, Charles Durning, William Daniels en Kelsey Grammer.

Bill Kurtis is de presentator en verteller in deze driedelige serie met afleveringen van elk twee uur over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, het acht jaar durende conflict dat volgens historicus Gordon S. Wood `onze cultuur haar nobelste idealen schonk`. In deel een wordt aan de hand van journaals van koloniale leiders uit die tijd onderzocht hoe de betrekkingen met Groot-Britanni[KA3]e verslechterden na de oorlogen tegen de Fransen en de Indianen (1754-1763). Naar willekeur opgelegde belastingen en de aanwezigheid van het Engelse leger zorgden voor spanningen die tot de eerste schotenwisselingen in Lexington en Concord leidden. Deel twee verhaalt van Washingtons oversteek over de Delaware, zijn confrontatie met de Hessische huursoldaten van het Engelse leger, en de nederlaag van de Britse generaal John Burgoyne bij Saratoga in 1777. Deel drie behandelt Benedict Arnolds landverraad in 1780 en John Paul Jones' kaping van een Brits oorlogsschip in 1779. De stemmen van de Founding Fathers zijn die van Cliff Robertson, Charles Durning en William Daniels. Grammer levert de stem van Benedict Arnold. Kurtis' verteltrant is in sommige gedeelten nogal clich[KA10]ematig, maar het is al met al een heel fascinerende documentaire.

In The Footsteps of Dr. Livingstone

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Ed Menaker en Molly Bedell. Met o.a. Bill Kurtis en Dr. David Livingstone Wilson.

Een zwalkende documentaire over de derde en laatste expeditie van missionaris David Livingstone naar Zuidoost- en Centraal- Afrika in de periode 1860-1870. We trekken aan de hand van Livingstone's achterkleinzoon dr. David Livingstone Wilson door het gebied, maken een uitstapje naar Jane Goodalls chimpansees, bezoeken een door nonnen gerunde school voor kinderen uit AIDS- gezinnen en bekijken de magnifieke watervallen op de grens van Tanzania en Zambia. De historische details over Livingstone laten goed zien hoe het het gebied sinds 1880 is vergaan. Armoede, overbevolking, stropers, AIDS en ontbossing vormen de trieste erfenis van het postkoloniale Afrika. Ontroerend is het verslag van Livingstone's laatste weken en zijn dood in Ujiji in 1873. Een grotere nadruk op Livingstone's achtergronden en zijn afkeer van de slavernij zouden in deze documentaire niet hebben misstaan. De missionaris zou geschokt zijn door het grotendeels teloorgaan van de door hem zo geliefde Afrikaanse natuur. Een regisseur wordt niet vermeld, maar de invloed van de producenten Menaker en Bedell is duidelijk.