Charles Nelson: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Under the Yum Yum Tree

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van David Swift. Met o.a. Jack Lemmon, Carol Lynley, Dean Jones, Edie Adams en Imogene Coca.

Lynley en Jones, jonge geliefden, gaan een experiment aan. Ze willen een tijdje samenwonen zonder seks, om na te gaan of hun karakters bij elkaar passen. Ze kunnen de flat huren van haar tante Adams, maar huisbaas Lemmon is een uiterst vreemde kerel, die de gewoonte heeft zijn (uitsluitend vrouwelijke) huurders te versieren. Theatrale sekskomedie waarin alleen het leuke spel van Lemmon de moeite waard is. De rest is nogal onwaarschijnlijk, ondanks de goede acteursprestaties. Swift en Lawrence Roman bewerkten het toneelstuk van Roman. Voor de fotografie zorgde Joseph Biroc. James Darren zingt de titelmelodie, gecomponeerd door Sammy Cahn en James Van Heusen.

The Wackiest Ship in the Army

1960 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1960. Komedie van Richard Murphy. Met o.a. Jack Lemmon, Ricky Nelson, John Lund, Chips Rafferty en Tom Tully.

Een komedie waarvan men zich soms afvraagt of het ernstig bedoeld is of niet. De meeste scènes zijn geslaagd. Het ongebruikelijke WO II-verhaal maakt voor de verandering geen grapjes over de oorlog en is onderhoudend. Het werd later een tv-serie.

Strangers When We Meet

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Quine. Met o.a. Kirk Douglas, Kim Novak, Ernie Kovacs, Barbara Rush en Walter Matthau.

Een kostbare damesproduktie met aantrekkelijke sterren. Beiden zijn getrouwd, maar worden op elkaar verliefd. Naar de roman van Evan Hunter. Camerawerk van Charles Lang.

Picnic

1955 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1955. Romantisch drama van Joshua Logan. Met o.a. William Holden, Kim Novak, Betty Field, Susan Strasberg en Cliff Robertson.

Een berooid man (Holden) bezoekt per goederentrein een oude studievriend in een stadje in Kansas en wordt smoorverliefd op diens liefje (Novak) tijdens de jaarlijkse gemeentepicknick. Picnic is een gerenommeerd werk in de Amerikaanse cinema vanwege de moderne techniek (Technicolor, CinemaScope, helikoptershots) en het gedetailleerde portret van het inmiddels wijd en zijd geïdealiseerde leven in de Amerikaanse Midwest halverwege de jaren vijftig. Los van dit alles is Picnic een fraai liefdesverhaal, passend theatraal vertolkt door grootse acteurs. Gebaseerd op het gelijknamige Pulitzerprijs winnende Broadway-toneelstuk van William Inge.

The Big Heat

1953 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1953. Film noir van Fritz Lang. Met o.a. Glenn Ford, Gloria Grahame, Lee Marvin, Jocelyn Brando en Carolyn Jones.

The Big Heat stamt uit Langs Amerikaanse tijd en is een pracht van een film noir. Sfeervol, knap geconstrueerd, en voorzien van een prima cast, die wordt aangevoerd door Glenn Ford als Detective Sergeant Dave Bannion. Hij onderzoekt de moord op een collega, die door de maffia lijkt te zijn gepleegd. Maar dan komt hij op het spoor van corruptie binnen het politieapparaat, wat hem door zijn collega's natuurlijk niet in dank wordt afgenomen. In de beroemdste scène uit de film gooit aartsboef Vince Stone (Marvin) hete koffie in het gezicht van gangsterliefje Debby (Grahame).

Born Yesterday

1950 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1950. Komedie van George Cukor. Met o.a. Judy Holliday, Broderick Crawford, William Holden en Howard St. John.

'Wat doe je nou?' smoest Judy Holliday met haar geprezen broeierige dictie nadat William Holden haar teder kust. 'Als je dat niet weet dan doe ik het vast verkeerd,' antwoordt William Holden en plant direct een tweede kus op Holliday's fraai uitgelichte gezichtje. Born Yesterday van meesterfilmer Cukor is onversneden filmstudiowerk van de bovenste plank, uit een tijd dat het Amerikaanse publiek nog net niet was gezwicht voor de treurbuis. Holden wordt ingehuurd door een politicus om diens volkse echtgenote Holliday etiquette bij te brengen, een recept voor romantiek.

Gilda

1946 | Film noir, Romantiek, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1946. Film noir van Charles Vidor. Met o.a. Rita Hayworth, Glenn Ford, George Macready, Joseph Calleia en Steven Geray.

'Every man I have ever known has fallen in love with Gilda and awakened with me.' Het was natuurlijk tragisch voor Rita Hayworth dat ze zo werd vereenzelvigd met haar titelrol als femme fatale in die prachtige film noir, maar wie kan het haar bewonderaars kwalijk nemen. Nooit eerder trok iemand zo wellustig dansend één handschoen uit. Gilda is een danseres en echtgenote van de eigenaar/gangster Mundson (Macready) in een Argentijns casino. Dan dient gokker Johnny (Ford) zich aan, die snel bevriend raakt met Mundson. Maar Johnny en Gilda hebben een verleden.

Sahara

1943 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Actiefilm van Zoltan Korda. Met o.a. Humphrey Bogart, Bruce Bennett, Lloyd Bridges, Rex Ingram en J. Carrol Naish.

Uitstekende actiefilm over een Brits-Amerikaanse eenheid gestrand in de Sahara. Bogie is de commandant, uiteraard, prima bijgestaan door Naish en Ingram. Als western herfilmd als LAST OF THE COMANCHES. Het scenario is van John Howard Lawson, James O'Hanlon en regisseur Korda naar een verhaal van Philip MacDonald. Het camerawerk is van Rudolph Maté.