Fritjof Hohagen: scenario en productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Nicht ganz koscher

2022 | Komedie

Duitsland 2022. Komedie van Stefan Sarazin. Met o.a. Luzer Twersky, Hitham Omari, Makram Khoury en Riyad Sliman.

De Joods-orthodoxe gemeenschap in Alexandrië staat onder druk: er zijn nog negen mannen. Te weinig voor een minjan, de groep van tien nodig voor een gebedsdienst. Dat terwijl Pesach voor de deur staat. Ben (Twersky), een orthodoxe Jood uit New York, wordt gevraagd te hulp te schieten. Maar Ben mist zijn vliegtuig en besluit dan maar dwars door de Sinaï woestijn te reizen. Hij zou niet ver komen zonder Adel (Omari), een Bedouine op zoek naar zijn kameel. Duitse roadmovie vat de verschillen tussen de twee luchtig op en koerst opgewekt aan op een luchtig, vredelievend einde.

Unterm Radar

2015 | Thriller

Duitsland 2015. Thriller van Elmar Fischer. Met o.a. Christiane Paul, Heino Ferch, Fabian Hinrichs en Inka Friedrich.

Een stadsbus explodeert in hartje Berlijn, op de stoep van het Konzerthaus. Rechtschapen rechter en alleenstaande moeder Elke krijgt het direct onstaatsrechtelijk voor de kiezen van schimmige beambten, omdat dochter Marie plus vriendje Khalid worden verdacht van de dodelijke aanslag. Was Marie een zelfmoordterrorist? Was Pakistan de eindbestemming van haar hippiereis naar India? En waarom doet de recherche zo geheimzinnig? Berlijnse mensenrechtenactivist en veelgevraagde tv-actrice Christiane Paul speelt de geslagen hond met ernst, in een film die - geïnspireerd door IS-terrorisme - ageert tegen de ongepaste avonturen van Vrouwe Justitia.

Die schwarzen Brüder

2013 | Jeugdfilm, Drama

Duitsland​/​​Zwitserland 2013. Jeugdfilm van Xavier Koller. Met o.a. Moritz Bleibtreu, Fynn Henkel, Waldemar Kobus, Can Schneider en Richy Müller.

Halverwege de negentiende eeuw waren veel Zwitserse boeren zo arm dat ze hun jonge zonen verkochten om als schoorsteenvegertjes te laten werken in Noord-Italië: de kinderlichamen pasten prima in de zwartgeblakerde schachten. Bewerking van de aangrijpende, als Levende bezems vertaalde klassieker van de Duitse Lisa Tetzner uit 1940, door meerdere generaties jonge lezers verslonden. Avontuurlijke drama met sympathieke acteurs maakt er misschien iets te veel een sprookje van, maar geeft evengoed een aardig kijkje in kinderarbeid en mensenhandel in Europa, niet zo lang geleden.