Gérard Hérold (1939-1993): cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Terre brûlée

1992 | Drama

Frankrijk 1992. Drama van Chantal Picault. Met o.a. Thierry Frémont, Sandrine Dumas, Patrick Catalifo, Juliette Mailhe en Marie Pillet.

Na de zelfmoord van zijn moeder neemt Yves (Fr[KA1]emont) de exploitatie over van de kleine familieboerderij. Hij hoopt meer succes te hebben, maar al vlug merkt hij dat het niet eenvoudig is om zich onafhankelijk van de landbouwco[KA3]operatie op te stellen en te handhaven. Hij komt er alleen voor te staan omdat zijn mager betaalde medewerkers vertrekken om elders meer te verdienen. Dan verschijnt zijn goede vriend Raymond (Catalifo) die destijds naar Parijs was vertrokken om zijn geluk te beproeven. Raymond gaat Yves helpen, maar zijn uitgesproken mening brengt hen in moeilijkheden. Deze film over de keiharde strijd van de kleine boeren om hun bestaan, dat bedreigd wordt door de machtige landbouwondernemingen en harteloze banken is aangrijpend, en met brio gespeeld door de rolverdeling. Het scenario van Alain Riondet is realistisch en sterk. Het camerawerk is van Gilberto Azevedo.

Mon père, ce héros

1991 | Komedie, Drama

Frankrijk 1991. Komedie van Gérard Lauzier. Met o.a. Gérard Depardieu, Marie Gillain, Catherine Jacob, Patrick Mille en Charlotte de Turckheim.

De gescheiden André (Depardieu) brengt de vakantie door met zijn dochter Véro (Gillain) op het eiland Mauritius, waar ze ieder jaar rust en ontspanning zoeken. Dit keer verloopt het echter anders dan andere jaren: Véro staat met haar vijftien jaar in de belangstelling bij de jongens en wordt verliefd op de leuke Benjamin. Om de jongen jaloers te maken zegt ze dat André haar minnaar is, zodat haar vader al gauw bekend staat als een liefhebber van jonge meisjes. De jonge acteurs zijn goed, Depardieu draait op routine.

Wrong Number

1990 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1990. Thriller van Marijan David Vajda. Met o.a. Simon Dutton, Günther Maria Halmer, Arielle Dombasle, Vince Edwards en Tajo Waak.

De Saint raakt betrokken bij een van de laatste spionage- affaires in Berlijn, voor de val van de muur. Simon Dutton als Leslie Charteris' beroemde detective, blijft een houten Klaas. Net als de andere films in deze serie is ook dit weer een werkje van bedroevend laag gehalte. John Goldsmith schreef het scenario.

Thanatos Palace Hôtel

1990 | Sciencefiction, Misdaad, Horror

Frankrijk 1990. Sciencefiction van James Thor. Met o.a. Jean-Pierre Bacri, Gérard Hérold, Igor Tyczka en Aïna Walle.

Het Thanatos Palace Hotel, een min of meer geheim genootschap, biedt (welgestelde) mensen die zelfmoord willen plegen, de mogelijkheid om voor 2000 dollar alles op comfortabele wijze te laten regelen. Er gebeuren natuurlijk rare dingen en de vraag is of iedereen wel vrijwillig handelt. Een zeer onevenwichtige mengeling van politie- en SF-film met een onderwerp dat veel minder origineel is dan het lijkt. De vertolkingen zijn al even onevenwichtig, terwijl een aantal scènes dicht in de buurt van horror komen.

Hallali

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Patrick Bureau. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Gérard Blain, Gérard Hérold en Gérard Gingold.

Een onderzoek naar de moord op een man in het Forum des Halles te Parijs, in de 'vehitte' sfeer aan de vooravond van de voetbalwedstrijd Manchester-PSG. Een fauneske stoet van allerlei types komt vervolgens op het politiebureau langs: skins, punks, agressieve dronken Engelsen etc. De detectiveschrijver Thierry Jonquet heeft zich als scenario- en dialoogschrijver prima van zijn taak gekweten, terwijl de filmcriticus Bureau zijn klassieken, vooral de Amerikanen, kende. Enigszins gekunsteld maar degelijk, waarbij Blain opvalt, die zoals altijd geloofwaardig is.

Crimes Passionnels: Alice

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Pierre Prévost. Met o.a. Anne Roussel, Jean-Jacques Moreau, Marion Loran en Gérard Hérold.

Na een echtelijke ruzie verlaat genoemde Alice (Roussel) haar echtgenoot, en gaat er per motor vandoor. Dan vliegt zij tegen de achterkant van een vrachtwagen op. Geen ongeluk maar sabotage want dit is een aflevering van de serie Crimes Passionnels. Een slappe regie van een tv-regisseur die zo denkt recht op zijn salaris te hebben. De indruk bestaat dat deze produktie tweemaal zo lang duurt, en er wordt slecht geacteerd. Meer valt er niet over te zeggen. Nog minder dan

Témoin en péril

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Philippe Lefebvre. Met o.a. Victor Lanoux, Marie-José Nat, Gérard Hérold, Catherine Rich en Benoît Robert.

Of hoe het auto-ongeluk waarbij een jongetje overreden wordt, en de moord op de echtgenoot van een tv-presentatrice ten slotte toch samenvallen. Hoewel er een aantal langdradige momenten in deze tv-film zitten, heeft de regisseur de in dit genre gebruikelijke open deuren en clich[KA1]es weten te vermijden. Bovendien is hij erin geslaagd een degelijk scenario in elkaar te zetten, dat hij bekwaam heeft geregisseerd (Victor Lanoux schreef mee aan de dialogen). Daarbij geeft hij zowel een sociologische als een kritische kijk op onze samenleving.

Der wiedergefundene Freund

1989 | Romantiek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Romantiek van Jerry Schatzberg. Met o.a. Jason Robards, Christian Anholt, Samuel West, Françoise Fabian en Mauren Kerwin.

Hans Strauss, de zoon van een joodse arts, werd als kind naar familie in Amerika gestuurd om zo aan de vervolging van de nazi's te ontkomen. Na vele jaren keert hij terug om een jeugdvriend op te zoeken. De film laat door middel van flash-backs zien hoe het leven was ten tijde van het Derde Rijk; helaas is dit een te simplistisch beeld van de werkelijke historische gebeurtenissen geworden; iets wat zeker niet de bedoeling van de regisseur is geweest. Harold Pinter bewerkte een roman van Fred Uhlman. Camerawerk van Bruno De Keyzer.

Histoire des voyous: les Marloupins

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Michel Berny. Met o.a. Gérard Hérold, Roger Mirmont, Catherine Alric, Pierre Saintons en Christine Murillo.

Twee jonge en sympathieke schurken worden compagnons en plegen samen een serie oplichterijen, uiteenlopend van klein tot zeer gewaagd. Uiteindelijk belanden ze in de gevangenis. De film, bij tijd en wijle grappig, heeft veel te danken aan het natuurlijke spel van de twee hoofdrolspelers.

Retenez-moi... ou je fais un malheur

1984 | Komedie

Frankrijk 1984. Komedie van Michel Gérard. Met o.a. Jerry Lewis, Michel Blanc, Charlotte de Turckheim, Laura Betti en Maurice Risch.

Pijnlijke afgang van Lewis als komiek in een vergezochte klucht over een bende die een operadiva gebruikt voor hun misdadige praktijken. Jerry is een rechercheur uit Las vegas, die zijn ex-vrouw in Straatsburg opzoekt, die weer getrouwd is met een smeris. Hoe kom je erop! Davis Milhaud en Louise Vincent tekenden voor het kronkelige scenario. De fotografie is van Jean Monsigny. De makers hoopten met de titel DEFECTIVE DETECTIVE op export naar Amerika. Zelfs voor de heel harde kern van zeer toegewijde Jerry-fans gaat dit betreurenswaardige rolprentje te ver.

La triche

1984 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1984. Drama van Yannick Bellon. Met o.a. Victor Lanoux, Xavier Deluc, Anny Duperey, Valérie Mairesse en Michel Galabru.

Politiecommissaris Michel Varta (Lanoux) is bezig met het onderzoek naar de moord op een homoseksuele man, een bekendheid in het theatercircuit. Zo leert hij Bernard (Deluc) kennen, een jonge muzikant. Hij begint een affaire met de aantrekkelijke jongeman. Daar wordt het ingewikkeld. Niet alleen is de rechercheur een getrouwde gezinsman, zijn minnaar zou wel eens betrokken kunnen zijn bij de moordzaak. Yannick (geboortenaam Marie-Annick) Bellon begon als documentairemaker en maakte vanaf de jaren zeventig geëngageerde speelfilms over vrouwenzaken en maatschappelijke misstanden. Hoofdrolspeler Lanoux was eerder te zien in de Franse internationale hit Cousin Cousine (1975)

Si elle dit oui... je ne dis pas non!

1983 | Komedie

Frankrijk 1983. Komedie van Claude Vital. Met o.a. Mireille Darc, Pierre Mondy, Paul Freeman, Jean-François Garreaud en Gérard Hérold.

Een wazige zedenschets met een vrolijke noot naar een onsamenhangend scenario van Mireille Darc. Ze speelt ook de hoofdrol en kleedt zich veelvuldig en stijlvol uit: dat is nog het interessantste in dit duffe verhaal met al even zeldzaam vulgaire als afgezaagde grappen (de meneer die in onderbroek op de Avenue Foch staat te liften, ha, ha, ha...). En wat brengen de personages veel tijd in bed of in een badkamer (twee plaatsen) door. Slaapverwekkend.

Le battant

1983 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1983. Misdaad van Alain Delon en Robin Davis. Met o.a. François Périer, Alain Delon, Anne Parillaud, Pierre Mondy en Andréa Ferréol.

Na negen jaar in de nor voor een gewapende juwelenroof komt Jacques Darnay vrij en zit meteen in de problemen: louche sujetten ontfermen zich graag over de verdwenen buit van destijds. Een dodelijk kat-en-muisspel begint, waarbij Darnay en passant de jonge Nathalie in de schoot geworpen krijgt. Delons tweede regie doet als ouderwets gepeperde misdaadfilm nauwelijks onder voor zijn werk met Jacques Deray. Parillaud is, ook met kleren aan, een gangsterliefje om in te bijten. 'J'aime', weemoedige titelcompositie van Christian Dorisse, wordt vertolkt door Dalida. Naar de roman van André Caroff.

T'inquiète pas, ça se soigne

1980 | Komedie

Frankrijk 1980. Komedie van Eddy Matalon. Met o.a. Bernard Le Coq, Jean-Michel Dupuis, Véronique Rivière, Pierre-Olivier Scotto en Gérard Hérold.

Nadat door de goede zorgen van andere Franse filmmakers alle soldatengrappen reeds op film werden vastgelegd, is Matalon nu zo vriendelijk geweest alle hospitaalgrappen te bundelen in deze luidruchtige, platvloerse en, uiteraard, allesbehalve leuke Franse komdedie.

La septième compagnie au clair de lune

1977 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1977. Komedie van Robert Lamoureux. Met o.a. Jean Lefebvre, Henri Guybet, Pierre Mondy, Jean Carmet en André Pousse.

Een melige soldatenkomedie waarin een stel Franse tweederangsacteurs grappig willen zijn door bijvoorbeeld Engels te spreken om zo een boer te doen geloven dat ze R.A.F.-piloten zijn. De maneschijnscènes werden overdag gedraaid en de militaire uitrusting is van plastic; dit om u duidelijk te maken dat het hier géén superproductie betreft. Scenario van Lamoureux en Jean Poiré. Camerawerk van Marcel Grignon.

Le téléphone rose

1975 | Komedie, Drama

Frankrijk 1975. Komedie van Edouard Molinaro. Met o.a. Pierre Mondy, Mireille Darc, Daniel Ceccaldi, Michael Lonsdale en Gérard Hérold.

Een Amerikaanse onderneming die een fabriek in de provincie wil opkopen tracteert de ondernemer op een uitje met een call- girl zonder dat hij dat direct doorheeft. De verwikkelingen zijn voorspelbaar in een toneelmatige film, met sympathieke acteursprestaties. Scenario van Francis Véber.