Reginald H. Morris: camera.
Er zijn 8 films gevonden.

Loose Cannons

1990 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Gene Hackman, Dan Ackroyd, Dom DeLuise, Ronny Cox en Nancy Travis.

Een beneden elk peil duikende film, die niet meer is dan een excuus voor allerlei auto-achtervolgingen. Het verhaal gaat over twee smerissen uit Washington D.C. die klem komen te zitten tussen een stel ex-nazi's en hun Israëlische tegenstanders die bakkeleien over een geheimzinnige film over het privé- leven van Hitler. Een ongeinige en onaangename film, die op de plank bleef liggen, omdat de mensen van de filmstudio niet wisten wat ze ermee aan moesten. Voor de meeste deelnemers betekende deze film het dieptepunt in hun carrière. Scenario van Richard C. Matheson en regisseur Clark. Gedraaid in Panavision.

Turk 182!

1985 | Drama, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Drama van Bob Clark. Met o.a. Timothy Hutton, Robert Urich, Kim Cattrall, Robert Culp en Darren McGavin.

Brandweerman Urich raakte voor het leven verminkt toen hij buiten diensttijd een kind uit een brand redde. Door de een of andere administratieve regel wordt hem elk recht op vergoeding geweigerd. Zijn jongere broer Hutton protesteert bij burgemeester Culp tegen dit onrecht, maar Culp zit midden in zijn herverkiezingscampagne en wordt door zijn frauduleuze boekhouder bedreigd met een schandaal, en hij heeft dus geen zin om naar Hutton te luisteren. Hutton maakt amok en wordt aangehouden. Deze satirisch bedoelde aanklacht tegen de onmenselijkheid van de bureaucratie neemt teveel hooi op de vork en schiet zo haar doel voorbij. Scenarioschrijvers James Gregory Kingston en Denis & John Hamill probeerden de sociale komedies van Capra te imiteren, maar ze missen duidelijk diens vermogen een ernstig gegeven luchtig te benaderen. Fotografie van Reginald H. Morris.

Porky's II: The Next Day

1983 | Familiefilm, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1983. Familiefilm van Bob Clark en James Komack. Met o.a. Dan Monahan, Wyatt Knight, Mark Herrier, Roger Wilson en Kaki Hunter.

Monahan en zijn vijf vrienden beleven weer nieuwe avonturen en het mikpunt van hun pesterijen is de sportlerares van de meisjes (Parsons). In een artistieke opwelling besluiten ze een toneelfestival te organiseren, gewijd aan grote Britse dichter William Shakespeare. De fanatieke dominee (Wiley) vindt het werk van de dramaturg obsceen en wil de manifestatie verbieden. Even dom als de eerste PORKY`S (waarmee hij verder niet veel te maken heeft) en bovendien nog minder leuk (voor zover je met deel één kon lachen). Voor filmliefhebbers wier hersens in hun onderbroek zitten. Het onsamenhangende scenario werd in elkaar geflanst door regisseur Clark, Roger E. Swaybill en Alan Ormsby. Camerawerk van Reginald H. Morris. Heb je er nog niet genoeg van, dan is er het vervolg PORKY'S REVENGE!

A Christmas Story

1983 | Komedie, Biografie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1983. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Peter Billingsley, Darren McGavin, Melinda Dillon, Ian Petrella en Scott Schwartz.

Amerikaanser wordt het niet: A Christmas Story is in de VS rond de kerst zo'n beetje op iedere zender te zien. Op een enkele zender zelfs continue van kerstavond tot laat op de avond van eerste kerstdag. Negenjarige hoofdpersoon Ralpie (Peter Billingsley) is de vleesgeworden nostalgie, met zijn brave kattenkwaad anno 1940. Het jongetje droomt van een luchtdrukgeweer voor kerst, van ooit eens weerstand bieden tegen een pestkop in de buurt, van lof van z'n nukkige vader. Een geliefd kunststukje van Amerikaanse makelij, hoewel alle buitenscènes werden gefilmd in winters Canada.

Porky's

1982 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Bob Clark. Met o.a. Dan Monahan, Roger Wilson, Kim Cattrall, Mark Herrier en Scott Colomby.

Ongelooflijk, maar deze film, in Nederland uitgebracht onder de prachttitel 'Porky's pikante pretpark' werd ooit in een poll van het American Film Institute door het Amerikaanse publiek uitgeroepen tot de grappigste komedie aller tijden. Een groep puberjongens wil graag eindelijk eens een keer met een meisje naar bed, iets waarover ze al lang dromen. Maar meisjes zijn vreemde vijandige wezens, vinden ze. En als ze dan ook nog eens uit een striptent - het pikante pretpark uit de titel - gegooid worden, kunnen ze de frustratie niet meer aan en nemen ze wraak op eigenaar Porky. Er kwamen twee vervolgen.

Tribute

1980 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1980. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Jack Lemmon, Robby Benson, Lee Remick, Colleen Dewhurst en John Marley.

Bekend impresario uit New York, Lemmon, krijgt te horen dat hij aan een ongeneeslijke vorm van kanker lijdt. Zijn privé- leven is een puinhoop. Hij is gescheiden en heeft zijn zoon Benson al meer dan drie jaar niet meer gezien. Het vooruitzicht van de dood doet hem een balans opmaken van zijn leven. Hij wil vrede sluiten met zijn zoon. Een kolfje naar de hand van liefhebbers tranentrekkers. Niemands ogen blijven droog in deze mengelmoes van humor en drama die van de totale ondergang gered wordt door het spontane spel van Lemmon en Benson. Bernard Slade bewerkte zijn eigen toneelstuk tot een hoogtepunt van goedkope melo. In beeld gebracht door Reginald H. Morris. Barry Manilow zingt het lied We Still Have Time.

The Shape of Things to Come

1979 | Sciencefiction

Canada 1979. Sciencefiction van George McCowan. Met o.a. Jack Palance, Carol Lynley, John Ireland, Barry Morse en Nicholas Campbell.

Door vervuiling en constante robotoorlogen is de aarde haast ontvolkt. De maan werd gekoloniseerd en de ruimte wordt verder geëxploreerd. Maar om te overleven hebben de mensen Radic-Q- 2 nodig, een mineraal dat enkel voorkomt op planeet Delta III, waar de macht echter onlangs overgenomen werd door de psychopatische Palance, die weigert het mineraal nog langer zomaar weg te geven. Hij wil heerser over het heelal worden. Alhoewel de titel van de film verwijst naar een roman van H.G. Wells heeft het uiteindelijke scenario meer weg van een slechte aflevering van STAR TREK dan van het werk van de Britse auteur. Special effects stellen niet veel voor. Het allesbehalve originele scenario van Martin Lager heeft het voordeel dat het wordt vertolkt door een aantal uitstekende oudere acteurs, die duidelijk plezier beleven aan hun rol. Camerawerk van Reginald H. Morris. Ook bekend als DELTA III.

Welcome to Blood City

1977 | Sciencefiction, Western

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1977. Sciencefiction van Peter Sasdy. Met o.a. Jack Palance, Keir Dullea, Samantha Eggar, Barry Morse en Hollis McLaren.

Een jongeman komt terecht in een door computers gestuurd western-stadje, waar drie sociale klassen bestaan: die van de vogelvrije-annex-slaaf, de klasse van de gewapende middenstand, en tenslotte de `ster`-klasse. Deze laatste kan men bereiken door een andere `ster` neer te schieten; een score van twintig maakt je onsterfelijk. Een weinig boeiende SF-western zonder duidelijk centraal thema en daardoor afzakt tot een geijkte western-actie met marginale SF-elementen. De film heeft een verward scenario waarin teveel is nagebootst uit WESTWORLD (1973) en FUTUREWORLD (1977).