Anna Palk: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The Nightcomers

1972 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Michael Winner. Met o.a. Marlon Brando, Stephanie Beacham, Thora Hird, Harry Andrews en Verna Harvey.

Winner heeft geprobeerd een verhaal te maken over de kinderen uit de roman van Henry James (verfilmd als TURN OF THE SCREW). Deze poging is door de gebrekkige regie echter mislukt. De handeling gaat over de belevenissen van de kinderen voordat het verhaal van TURN OF THE SCREW begint. Scenario van Michael Hastings.

Horror on Snape Island

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Horror van Jim O'Connolly. Met o.a. Bryant Halliday, Jill Haworth, Anna Palk, Jack Watson en Mark Edwards.

Een van de verschrikkingen is een serie brute moorden, in elkaar geknutseld door een krankzinnige; een andere verschrikking is de film zelf. Ook bekend als TOWER OF EVIL en BEYOND THE FOG.

The Frozen Dead

1967 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Horror van Herbert J. Leder en Herbert Leder. Met o.a. Dana Andrews, Anna Palk, Philip Gilbert, Kathleen Breck en Karel Stepanek.

Bizar verslag over de wetenschapper Andrews die een groep nazi-leiders heeft ingevroren, en nu probeert hen én het Derde Rijk weer tot leven te brengen. De slordige productie doet het verhaal geen goed. In de bioscoop uitgebracht in zwart-wit.

Mini Weekend

1967 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1967. Erotiek van Georges Robin. Met o.a. Anthony Trent, Veronica Lang, Anna Palk, Liza Rogers en Connie Frazer.

Een jongeman (Trent) ontvlucht zijn grauwe, uitzichtloze bestaan in dagdromen van erotische aard. Het 'mini' in de titel slaat slechts op de toenmalige roklengte. Film is erotisch, noch inventief. Aantrekkelijk acteerwerk van Veronica Lang.

Fahrenheit 451

1966 | Sciencefiction, Experimenteel, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Australië 1966. Sciencefiction van François Truffaut. Met o.a. Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack, Anton Diffring en Jeremy Spenser.

In een onbekend land uit een niet nader bepaalde toekomst, is het lezen van boeken streng verboden. De brandweer krijgt de taak alle boeken te verbranden. Een plichtsbewuste brandweerman (Werner) kwijt zich van zijn taak, maar hij ontmoet een fervente lezeres (Christie) die liever de doodstraf trotseert dan het lezen op te geven. Een indrukwekkend beeld van een fascistische staat die onder het mom van gelijkheid voor iedereen, de individuele geestelijke ontplooiing verbiedt. De wereldliteratuur stimuleert immers de geest en de culturele bewustwording en is dus een gevaar voor de staat. Knappe vertolking van beide hoofdrolspelers. Regisseur Truffaut en Jean-Louis Richard bewerkten de roman van Ray Bradbury. Schitterende fotografie van Nicolas Roeg. Ondanks de gedateerde sfeer van de jaren 1960 nog steeds een zeer boeiende film.

Play It Cool

1962 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Michael Winner. Met o.a. Billy Fury, Michael Anderson jr, Dennis Price, Richard Wattis en Anna Palk.

Matig rock 'n rollwerkje met weinig lijn over een blitse groep, die een rijk meisje ervan weerhoudt het slechte pad te betreden.