Laurence Stallings: scenario en schrijver.
Er zijn 8 films gevonden.

Christmas Eve

1986 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Stuart Cooper. Met o.a. Loretta Young, Ron Leibman, Trevor Howard, Arthur Hill en Patrick Cassidy.

De aristocratische Young, die samenleeft met de excentrieke Howard, heeft nog slechts één wens: Kerstmis vieren in gezelschap van al haar kleinkinderen, die inmiddels volwassen zijn en in verschillende delen van het land wonen. Zij zijn van elkaar vervreemd wat onderhuidse spanningen teweeg brengt. Mooie, aangrijpende kerstfilm, die een ware hulde werd aan het talent van Young, die meer dan twintig jaar lang elke filmrol weigerde. Ze wordt omringd door een reeks uitstekende acteurs, met Howard aan kop, die op unieke wijze de bijrol vertolkt. Het scenario van Blanche Hanalis, naar een verhaal van Laurence Stallings en Richard Landau zit vol ontroerende momenten en schitterende dialogen. Mooie fotografie van Reginald H. Morris en een knappe score van Johnny Mandel.

The Bamboo Cross

1955 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Drama van John Ford. Met o.a. Jane Wyman, Betty Lynn, Soo Yong, Jim Hong en Judy Wong.

Een missiepost in het woelige China rond 1935. Twee nonnen (Wyman en Lynn) worden geterroriseerd door een communistische krijgsheer. Om hen in discrediet te brengen bij de plaatselijke bevolking beschuldigt hij hen nu van moord op Chinese kinderen. Een jongen offert zich op om hen te laten ontsnappen. Kleinschalig drama over de terreur uitgeoefend door machtige Chinese communisten op de katholieke kerk. Knap spel van Wyman. Het gegeven lijkt een vingeroefening voor de film 7 WOMEN die Ford in 1966 zou draaien. Deze korte film die ongetwijfeld werd beïnvloed door de Koude Oorlog en de angst voor het Gele Gevaar, werd gemaakt voor de reeks Fireside Theatre. Het scenario is van Laurence Stallings naar het toneelstuk van Theophane Lee. Het camerawerk is van John MacBurnie.

She Wore a Yellow Ribbon

1949 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Western van John Ford. Met o.a. John Wayne, Joanne Dru, Ben Johnson, John Agar en Harry Carey jr.

Tweede deel van een trilogie die Ford maakte over de Amerikaanse cavalerie in de pioniersdagen van het Westen - de andere films waren Fort Apache (1948) en Rio Grande (1950). De titel She Wore a Yellow Ribbon slaat op de strijd van twee legerofficieren om de gunst van commandantsdochter Olivia (Dru): zij laten haar hun gele sjaal dragen. Maar eigenlijk gaat het om het komende afscheid van kapitein Brittles (Wayne), die met pensioen gaat, maar moeite heeft zijn verantwoordelijkheid neer te leggen. Ford nam de film op in het schitterende, mystieke landschap van Monument Valley. Cameraman Winston C. Hoch kreeg een Oscar voor zijn fraaie kleurenfotografie.

3 Godfathers

1948 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Western van John Ford. Met o.a. John Wayne, Pedro Armendáriz, Harry Carey jr, Ward Bond en Mae Marsh.

Cowboy John Wayne speelt een goudeerlijke boef die rond de kerst met twee kameraden wordt opgejaagd door een sheriff vanwege een bankoverval. Onderweg maken de dieven tijd voor hulp bij een bevalling en beloven de stervende moeder dat ze zich zullen ontfermen over het kind. Maar een baby verzorgen in de woestijn valt nog niet mee. Prachtige Technicolor-plaatjes van Death Valley en het innemend houterige acteerwerk resulteren in een fijne kerstfilm. De toespelingen naar het christelijke kerstverhaal zijn weliswaar theatraal opzichtig maar de hoofdmoot is dramatisch sterk.

Jungle Book

1942 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1942. Avonturenfilm van Zoltan Korda. Met o.a. Sabu, Patricia O'Rourke, Joseph Calleia, John Qualen en Rosemary DeCamp.

Oogstrelende adaptatie in Technicolor van Rudyard Kiplings drie Mowgli-verhalen uit zijn bundel The Jungle Book (1894). Gouden greep is Sabu (achternaam Dagastir) als de door wolven grootgebrachte Indiase jungleknaap: de interactie tussen de voormalige staljongen van een Maharadja en de dierencast oogt volkomen natuurlijk. Curieus genoeg bleef dit fraaie exotische avontuur, dat met de latere vrolijke Disney-animatieversie weinig gemeen heeft, Oscarloos. Hongaarse broers Alexander, Zoltan en Vincent Korda waren verantwoordelijk voor respectievelijk productie, regie en productieontwerp. Dramatische score van Miklós Rósza.

Marianne

1929 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marion Davies, George Baxter, Lawrence Gray, Cliff Edwards en Benny Rubin.

De eerste sprekende film van Davies, ook een van haar beste; een goede gelegenheid om haar charme en komisch talent te laten zien als Française die, tijdens WO I, twee Amerikaanse soldaten achter zich aan heeft.

What Price Glory?

1926 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1926. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Victor McLaglen, Edmund Lowe, Dolores Del Rio, William V. Mong en Phyllis Haver.

Luidruchtige rivaliteiten tussen kapitein Flagg (MacLaglen) en sergeant Quirt (Lowe) met de charmante Charmaine (Del Rio) als middelpunt. Een pittige komedie uit de WO I-loopgraven met heel wat vuurwerk voor liplezers, maar met een sfeer die abrupt verandert als de aandacht op de gruwelen van de oorlog wordt verplaatst om slechts terug te keren tot de potsenmakerijen van Quirt en Flagg aan het slot. Een onderhoudende film naar het toneelstuk van Laurence Stallings en Maxwell Anderson. De beide hoofdfiguren draafden nog in enkele vervolgfilms op die niet zo goed waren als deze. Nieuwe versie in 1952.

The Big Parade

1925 | Oorlogsfilm, Drama, Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1925. Oorlogsfilm van King Vidor. Met o.a. John Gilbert, Hobart Bosworth, Claire McDowell, Claire Adams en Karl Dane.

Een van de beste films over WO I ooit vervaardigd; goed geschoren Jim Apperson (Gilbert) is de prachtige held, M[KA1]elisande (Adorée) een onvergetelijke heldin. Gevuld met memorabele scènes en enige van de meest hartverscheurende veldslagscènes ooit gedaan. Een juweel. Scenario van Harry Behn naar een verhaal van Lawrence Stallings. Camerawerk van John Arnold.