nieuwe site?

Virginie Darmon

Acteur

Virginie Darmon is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Soeur porteuse

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Brigitte Coscas. Met o.a. Virginie Darmon, Alexia Stresia, Fréderic Pellegay, Frédéric Pellegeay en Alexia Stresi.

Muriel en Bruno, een jong koppel, verwachten een kind. Maar aan de blijdschap komt een abrupt eind als Muriel een miskraam krijgt en de dokters vaststellen dat ze nooit meer kinderen kan krijgen. Muriel komt op het idee om een draagmoeder te zoeken en denkt aan haar jongere zus Cécile, maar draagmoederschap is illegaal in Frankrijk...

Le bonheur est dans le pré

1995 | Komedie

Frankrijk 1995. Komedie van Étienne Chatiliez. Met o.a. Michel Serrault, Eddy Mitchell, Sabine Azéma, Carmen Maura en Virginie Darmon.

Francis (Serrault) is de gekwelde directeur van een noodlijdend fabriekje, waar wc-brillen gemaakt worden. Het staat in een onbetekenend, kil provinciegat in Noord-Frankrijk, waar de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Zijn verwende vrouw Nicole (Azéma) wil heel veel geld uitgeven (wat ze niet hebben) voor de bruiloft van hun dochter, terwijl de ene belastingaanslag na de andere op de deurmat van de zaak valt; tot overmaat van ramp zijn de vrouwelijke arbeidsters in staking gegaan, want ze haten alles wat een broek draagt als de pest. Francis is de wanhoop nabij en zelfs zijn beste gabber Gérard (Mitchell) lukt het niet hem op te beuren. Met zelfmoordgedachten staart de uitgebluste, mistroostige Francis naar een dom programma in de trant van Opsporing Verzocht, waarin een blozende boerin, Dolores (Maura), uit het zonnige Zuid- Westen (de Gers) met twee knappe uit de kluiten gewassen dochters, het portret van haar man laat zien, die ooit bijna twintig jaar ervoor is verdwenen. Francis ziet tot zijn stomme verbazing dat hij als twee druppels water op de verdwenen echtgenoot lijkt en hij aarzelt dan ook niet lang om te vertrekken. Hij wordt door Dolores met open armen ontvangen en is voor het eerst van zijn leven weer eens gelukkig. Ondertussen vermaakt Gérard zich met Nicole - de stukken vliegen er vanaf: lekker eten, drinken en vrijen. Typisch Franse komedie die enerzijds de draak steekt met belachelijke, vastgeroeste gewoontes en anderzijds heerlijk zwart-wit is door vrouwen naar de keuken (en verder) te sturen om hun mannen te verwennen en te bedienen. Vooral Azéma en Mitchell - al hebben ze maar bijrollen - laten zien dat ze erg leuk kunnen acteren, terwijl hoofdrol Serrault toch meer zichzelf speelt. Het aardige scenario voor deze vlotte lachfilm (al is de tweede helft wel wat minder) werd geschreven door Florence Quintin. De fotografie van Philippe Welt is dik in orde, evenals de afwerking van de film.

Navarro : Barbès, de l'aube à l'aurore

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Gérard Marx. Met o.a. Roger Hanin, Sam Karmann, Christian Rauth, Jacques Martial en Daniel Rialet.

Aanslagen, afpersing, inbraken in kruidenierswinkels en branden volgen elkaar op in de dichtbevolkte Parijse volkswijk Barbès. Het mikpunt vormen de kleine Arabische handelaren en commissaris Navarro Hanin) stelt een onderzoek in. Maatwerk, afgestemd op het niveau en het degelijke vakmanschap van Hanin, hier in de rol van gangmaker. Scenario van Marc Villard en Alain Le Henry.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Virginie Darmon op televisie komt.

Reageer