Johanna Sibelius: scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Die Heiden von Kummerow und ihre lustigen Streiche

1967 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Oost Duitsland 1967. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Paul Dahlke, Ralf Wolter, Fritz Tillmann, Rainer Penkert en Jörg Resler.

Uit het dagboek van een protestante herdershond, die rond 1900 in Pommeren het nodige te stellen heeft met een conservatief ingestelde kudde, wars van vooruitgang en een jeugd die heidense gebruiken verheerlijkt. Unieke z.g. culturele samenwerking tussen de Oost- en Westduitsers bezet met een gemengde rolverdeling van ervaren spelers. Ondanks de buitenissige invalshoek, een recht geaarde Heimatfilm, die buiten de landsgrenzen de kijkers toch nauwelijks in volvoering kan brengen. Voor eigenheimers van het jaar 2.000 een verouderde moraal met socialistische principia, die aardig hilarisch aandoen. Scenario van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff naar het gelijknamige boek van Ehm Welk. Camerawerk van Günter Haubold.

Liselotte von der Pfalz

1966 | Historische film, Muziek

Duitsland 1966. Historische film van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heidelinde Weis, Harald Leipnitz, Hans Caninenberg, Karin Hübner en Erwin Linder.

Opstandige Liselotte von der Pfalz (Weis), de negentien- jarige dochter van keurvorst Karl Ludwig, wordt door de slinkse prinses Palatine (H[KA3]ubner) gestrikt om uitgehuwelijkt te worden aan de Hertog van Orleans (Leipnitz), de broer van de Zonnekoning (Caninenberg). Terwijl Palatine meent op die manier haar geheime verhouding met Liselotte`s nieuwbakken echtgenoot ongestoord te kunnen voortzetten, valt het oog van Lodewijk de Veertiende op de leuke Liselotte. Ondanks de hof- en moordintriges komt Liselotte in de gunst van de koning en bekeert haar hertog zich tot een trouwe echtgenoot. Voor de liefhebbers van de ouderwetse operette-achtige kostuumdrama`s een aardige film, maar voor een kijkers van de 21ste eeuw een hoop maf gedoe. De 26-jarige Weis speelt met veel overgave de hoofdrol onder gladde regie van Hoffmann, die betere zaken gemaakt heeft (WIR WUNDERKINDER). Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff. Het camerawerk is van routiné Richard Angst.

Jacqueline

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Johanna von Koczian, Walter Reyer, Götz George, Hans Söhnker en Eva Maria Meineke.

De heldin uit de titel (Von Koczian) zingt in een rokerige nachtgelegenheid in de avant-garde wijk van de Beierse hoofdstad. Zij ontmoet er een man (Reyer) die zegt een zwerver te zijn, die voor zijn genoegen een muzikale klucht heeft geschreven. Hoewel hij zwaar verliefd is op haar en zij ook wel op hem verkikkerd is, bonjourt ze hem toch de deur uit, terwijl zij zijn stuk achterhoudt. Ze probeert dat aan een schouwburgdirecteur te slijten, die meteen de kwaliteit ervan herkent, want in werkelijkheid is Reyer een bekend schrijver-componist. Als het stuk in première gaat - in de finale - is eind goed, al goed. Film die bij het uitkomen al geen verrassing bood, matig gespeeld en dito regie. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff die het baseerden op personages en ideëen van Jochen Huth. Het camerawerk was in handen van Günther Senftleben.

Die sieben Kleider der Katrin

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Klinger, Doris Kirchner, Georg Thomalla en Grethe Weiser.

Aan de hand van de jurkjes die Katrin (Ziemann) draagt mogen we haar leven vol romantiek, een lach en een traan meemaken. De eerste keer is ze achttien en draagt ze een dirndl-kleedje en is ze verliefd op een jonge, koene piloot Hans (Möller); daarna gaat ze in het zwart omdat haar oom dood is enz. enz. Wat een aardig idee was, gaat ten onder aan de banaliteit die dertien-in- een-dozijn-filmer Deppe eraan meegaf. Zonde van Ziemann. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff naar de gelijknamige roman van Gisi Gruber. Het camerawerk is van Herbert Körner.

Wenn der weiße Flieder wieder blüht

1953 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Magda Schneider, Willy Fritsch, Götz George en Romy Schneider.

Eerste optreden van Romy Schneider als filmactrice. Ze was bij uitbreng nog zo onbekend dat haar naam ontbrak in de advertenties. Toen ze twee jaar later doorbrak met Sissi werd de film - een operetteverhaal over twee ex-geliefden die elkaar na vijftien jaar opnieuw ontmoeten - ook in Nederland alsnog een succes. Door de Duitse filmkritiek werd Wenn der weisse Flieder wieder blüht betiteld als een 'Gefühlsbetonter Unterhaltungsfilm' met veel zang- en dansscènes.

Briefträger Müller

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Heinz Rühmann, Heli Finkenzeller, Wolfgang Condrus, Rainer Gröbel en Susanne von Almassy.

Postbode die een hekel heeft aan honden, erft miljoenen van zijn tante uit Italië, maar moet zich als tegenprestatie wel ontfermen over haar hond. De grote ster van de Duitse heimatfilm Heinz Rühmann speelt de postbode in deze, tamelijk oubollige, komedie van oerduitse bodem.