Leo McCarey: regie, scenario, productie en schrijver.
Er zijn 37 films gevonden.

Satan Never Sleeps

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Leo McCarey. Met o.a. William Holden, Clifton Webb, France Nuyen, Athene Seyler en Martin Benson.

Druilerige gebeurtenissen betreffende twee standvastige priesters in China waar de communisten hun diocees bezetten.

Rally 'Round the Flag Boys!

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Joan Collins, Jack Carson en Tuesday Weld.

Teleurstellende verfilming van Max Shulmans boek over een kleine gemeente in verzet tegen een geplande raketbasis. Niet bepaald geestig. Gefilmd in CinemaScope.

An Affair to Remember

1957 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Cary Grant, Deborah Kerr, Cathleen Nesbitt, Neva Patterson en Richard Denning.

Aan boord van een cruiseschip wordt een playboy verliefd op de vriendin van een steenrijke man. Ze besluiten elkaar na de cruise in New York te ontmoeten en te trouwen. Maar op weg naar de afspraak raakt de vrouw gewond bij een ongeluk, en het huwelijk lijkt uiterst onzeker. Sprankelende komedie in de eerste helft zakt daarna wat in als het melodrama de overhand neemt.

My Son John

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Helen Hayes, Robert Walker, Dean Jagger, Van Heflin en Frank McHugh.

In dit reactionaire kostuumdrama vermoeden de oerburgerlijke (en archetypische) ouders (Hayes, Jagger) communistische sympathie[KA3]en bij hun zoon (Walker). Een overdramatisch werkstuk, maar als sociale geschiedenis boeiend. Walker (in een uitnemende rol) stierf voor de film kon worden voltooid; opnamen van hem in het slotgedeelte zijn genomen uit STRANGERS ON A TRAIN.

Good Sam

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Gary Cooper, Ann Sheridan, Ray Collins, Edmund Lowe en Joan Lorring.

Ondanks de naam en faam van de acteurs en de regisseur, een minder geslaagde film. Cooper speelt een niet te vermoeien barmhartige Samaritaan in deze levenloze komedie. Er is een versie van 113m.

The Bells of St. Mary's

1945 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1945. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Bing Crosby, Ingrid Bergman, Henry Travers, William Gargan en Ruth Donnelly.

Vader O`Malley (Crosby) krijgt een nieuwe parochie. Het parochieschooltje wordt geleid door zuster Benedict (Bergman). De school is vervallen en moet dringend hersteld worden, maar er zijn financiële problemen. Pater Crosby zal wel even een handje helpen, maar zijn onorthodoxe methoden slaan niet aan bij zuster Bergman. Dit is het vervolg op GOING MY WAY, dat zeker niet teleurstelt, maar niet zo succesrijk is als zijn voorganger. Bing Crosby zingt voor het eerst zijn hit-song 'Aren't You Glad You're You?'.

Going My Way

1944 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1944. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Bing Crosby, Barry Fitzgerald, Rise Stevens, Gene Lockhart en Frank McHugh.

Dit sentimentele verhaal over een straatarme priester, Father O`Malley (Crosby), die het wint van zijn oudere superieur (Fitzgerald) en van een jeugdige straatbende, is moeilijk te weerstaan dankzij de vaardigheid van schrijver/regisseur McCarey, die twee Oscars won. Oscars gingen ook naar Crosby, Fitzgerald, voor Beste Film en Beste Lied: 'Swinging on a Star'.

Once Upon a Honeymoon

1942 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Ginger Rogers, Cary Grant, Walter Slezak, Albert Dekker en Albert Bassermann.

Fortuinjaagster en tegelijkertijd naïef revuesterretje Ginger denkt dat ze twee vliegen in één klap kan slaan op haar zoektocht naar roem en rijkdom door met de Oostenrijkse baron Slezak te trouwen, die zoals later blijkt, ondanks zijn adellijke titel, een smerige geheim agent van de nazi's is. Als ze dat ontdekt vraagt ze radioverslaggever Grant om hulp en ze trekken door Europa om uit de klauwen van de nazi's te ontsnappen. Komische, propagandistische en avontuurlijke film met een prima rol van Slezak.

My Favorite Wife

1940 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1940. Romantische komedie van Garson Kanin. Met o.a. Irene Dunne, Cary Grant, Randolph Scott, Gail Patrick en Ann Shoemaker.

Zeer vrije bewerking van Alfred Tennysons negentiende-eeuwse gedicht 'Enoch Arden', waarin een zeeman schipbreuk lijdt, bij terugkeer ontdekt dat zijn vrouw is hertrouwd en dan sterft aan een gebroken hart. Ditmaal is het juist de vrouw (Dunne) die op een eiland strandt, en dan ook nog in het gezelschap van een interessante man... Zeven jaar later komt ze weer terug, man Nick (Grant) weet zich met de situatie geen raad. Dunne en Grant zijn aan elkaar gewaagd in een vermakelijke screwball-comedy. Oscarnominaties voor het geestige script (van onder andere Leo McCarey), score en art-direction.

Love Affair

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Irene Dunne, Charles Boyer, Maria Ouspenskaya, Lee Bowman en Astrid Allwyn.

Eersteklas komedie-drama over een romance die tijdens een bootreis is ontstaan. De relatie wordt op de vaste wal voortgezet, als de reis voorbij is, en door onvoorziene omstandigheden op wrede wijze verstoord. Dunne en Boyer zijn een prachtig paar. Opnieuw gemaakt door dezelfde regisseur als AN AFFAIR TO REMEMBER. Er zijn videoversies in omloop waarbij de oorspronkelijke muziek vervangen is.

The Cowboy and the Lady

1938 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Western van H.C. Potter. Met o.a. Gary Cooper, Merle Oberon, Patsy Kelly, Walter Brennan en Fuzzy Knight.

De aristocratische Oberon wordt verliefd op rodeoster Cooper in deze matige komedie die door de sterren er bovenuit wordt getild. Het scenario is van S.N. Behrman en Sonya Levien naar een verhaal van Leo McCarey en Frank R. Adams. Het camerawerk is van Gregg Toland.

The Awful Truth

1937 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1937. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Irene Dunne, Cary Grant, Ralph Bellamy, Alexander D'Arcy en Cecil Cunningham.

Mooi koppel Irene Dunne (Oscarnominatie) en Cary Grant spelen in deze slimme romantische komedie echtgenoten die besluiten te scheiden vanwege vermeend overspel aan beide kanten. Nu moeten ze nog een omgangsregeling zien te treffen voor hond Mr. Smith. Grant kwam na deze eerste, geslaagde samenwerking opnieuw tegenover Dunne te staan in lichtvoetig werk als My Favorite Wife en Penny Serenade. Hoewel het script en de productie wat chaotisch van de grond kwamen, kreeg de film zes Oscarnominaties, waaronder die voor beste film. Regisseur McCarey mocht het beeldje ook echt mee naar huis nemen.

Make Way For Tomorrow

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Victor Moore, Beulah Bondi, Fay Bainter, Thomas Mitchell en Porter Hall.

Een gevoelige film over een ouder echtpaar in financiële moeilijkheden en op een zijspoor geschoven door hun kinderen. Ze worden niet bemind en ze zijn overbodig. Verschrikkelijk waar en prachtig gebracht.

The Milky Way

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Harold Lloyd, Adolphe Menjou, Helen Mack, Dorothy Wilson en Verre Teasdale.

Eigenzinnige melkboer Lloyd 'slaat' per ongeluk in een gevecht zowel de lichtelijk aangeschoten bokskampioen Gargan neer, als zijn trainer Stander. Hij wordt voor een nieuwe boksheld aangezien door manager Menjou en diens vriendin Teasdale. Hij moet gaan trainen en weet uiteindelijk ook de overwinning in de wacht te slepen. De laatste en beste geluidsfilm van Lloyd; bovendien zijn grootste succes. Pittig dialoog, dat te danken is aan het feit dat het de verfilming betreft van het gelijknamige Broadwaystuk van Lynn Root en Harry Clork. Samuel Goldwyn had de herverfilmingsrechten gekocht voor THE KID FROM BROOKLYN met Danny Kaye en filmde deze scène voor scène na. Hierdoor waren nagenoeg alle originele kopieën vernietigd en heeft men lange tijd aangenomen dat de oorpsronkelijke lengte 83m was.

Ruggles of Red Gap

1935 | Historische film, Western, Drama

Verenigde Staten 1935. Historische film van Leo McCarey. Met o.a. Charles Laughton, Mary Boland, Zasu Pitts, Roland Young en Leila Hyams.

Laughton is schitterend als de butler die door de ruige Ruggles uit het westen gewonnen wordt in een spelletje poker; Boland is de streberige echtgenote, die maatschappelijk wat wil bereiken; Pitts is de oude vrijster op wie de butler verliefd wordt. Een in alle opzichten innemende film, opnieuw gemaakt als FANCY PANTS. Scenario van Walter de Leon en Harlan Thompson.

Six of a Kind

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. W.C. Fields, George Burns, Gracie Allen, Mary Boland en Alison Skipworth.

Fields als biljartende sheriff maakt de verwarring nog groter wanneer Burns, Allen, Boland en Ruggles gekheid maken op een vakantiereisje. Schitterende, anarchistische onzin.

Belle of the Nineties

1934 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1934. Western van Leo McCarey. Met o.a. Mae West, Roger Pryor, Johnny Mack Brown, Warren Hymer en Duke Ellington Orchestra.

Mae paradeert, zingt 'My Old Flame' en verhit de zinnen van vele aanbidders in dit aardige voorbeeld van een western-komedie.

Duck Soup

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Margaret Dumont.

Groucho is Rufus T. Firefly, minister-president van Freedonia, een satire op een speelgoedkoninkrijk, in een komedie die haars gelijke niet kent. Nog meer potsenmakerij dan in een circus. Deze mág je niet missen.

The Kid from Spain

1932 | Musical

Verenigde Staten 1932. Musical van Leo McCarey. Met o.a. Eddie Cantor, Lyda Roberti, Robert Young, Ruth Hall en John Miljan.

Een dure Cantor-musical met Eddie die voor een beroemde stierenvechter wordt aangezien; Roberti is zijn aantrekkelijke tegenspeelster. Opvallende muzikale nummers van Busby Berkeley; let op Paulette Goddard en Betty Grable als koormeisjes.

Indiscreet

1931 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1931. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Gloria Swanson, Ben Lyon, Barbara Kent, Arthur Lake en Monroe Owsley.

Een moeizame romantische film die het midden houdt tussen komedie en drama, waarin Swanson probeert haar duistere verleden verborgen te houden voor Lyon. Het art-déco decor en Gloria's uitvoering van twee liedjes van DeSylva-Brown-Henderson vormen niet voldoende aanleiding om deze film uit te zitten. De oorspronkelijke lengte was 92 minuten.

Wild Company

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van Leo McCarey. Met o.a. H. B. Warner, Frank Albertson, Sharon Lynn, Joyce Compton en Claire McDowell.

Een uiterst overjarig drama over een stormachtige jongeman en de generatiekloof. De zorgeloze Alberts slaat de ouderlijke raad over zijn vrienden in de wind en raakt in de nesten na een moord in de onderwereld. Lugosi speelt een nachtclubmoordenaar.

Laurel & Hardy: Brats

1930 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1930. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel en Oliver Hardy.

Deskundig gemaakte en vertolkte two-reeler waarin Laurel en Hardy als twee biljart spelende vaders babysitten voor hun resp. zoontjes, ook gespeeld door Stan en Ollie. Een kleine tour-de- force met de kindersequenties gedraaid in enorme decors. Op video ook uitgebracht als ingekleurde versie.

Wrong again

1929 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Deskundig gemaakte en vertolkte two-reeler waarin Laurel en Hardy als twee biljart spelende vaders babysitten voor hun resp. zoontjes, ook gespeeld door Stan en Ollie. Een kleine tour-de- force met de kindersequenties gedraaid in enorme decors. Op video ook uitgebracht als ingekleurde versie.

The Sophomore

1929 | Sportfilm, Komedie

Verenigde Staten 1929. Sportfilm van Leo McCarey. Met o.a. Eddie Quillan, Sally O'Neal, Russell Gleason en Brooks Benedict.

Een film over studentjes, een bekend genre. De bezetting is goed en de regie vakkundig.

Laurel & Hardy: Liberty

1929 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tom Kennedy en Harlean Carpentier.

Één groep Amerikanen vecht nu nog steeds voor hun vrijheid: de gevangenen. Zoals Stan en Ollie, die zojuist ontsnapt zijn. In hun haast hebben ze elkaars broek aangetrokken en tracht die maar eens onopgemerkt te verwisselen in het midden van de stad. In een wanhoopspoging belanden ze boven op het geraamte van een in aanbouw zijnde hoogbouw. Zelden zagen we zulke duizelingwekkende gags als in dit juweeltje dat tot de allerbeste korte films van de 'jongens' gerekend mag worden. Niet enkel de vaart is duizelingwekkend, maar de acrobatische toeren die ze hoog boven de stad uithalen werden zelden geëvenaard. Als de dame die in een taxi stapt je bekend voorkomt heb je gelijk. Het is namelijk Jean Harlow die hier, onder haar echte naam Harlean Carpentier, een van haar eerste rolletjes speelt. McCarey schreef het scenario en de tussentitels van deze stomme film zijn van H.M. Walker. George Stevens was verantwoordelijk voor de fotografie.

Laurel & Hardy: Berth Marks

1929 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lewis R. Foster. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Harry Bernard, Baldwin Cooke en Charlie Hall.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

Double Whoopee

1929 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Zwijgende film van Lewis R. Foster. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

Big business

1929 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Zwijgende film van Leo McCarey. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

Bacon grabbers

1929 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Zwijgende film van Lewis R. Foster. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Op weg naar een optreden in Pottsville verliezen Stan en Ollie, in hun haast de trein te halen, hun partituren. Op de trein is het een hele bedoening om zich in de nauwe ruimte van de slaapcoupé om te kleden en te genieten van welverdiende rust. Een weinig samenhangende opeenvolging van gags, sommigen met Stan en Ollie, anderen met de passagiers op de trein. Buiten enkele geslaagde momenten is de film erg voorspelbaar en werd de humor letterlijk uitgemolken om toch de lengte van een two- reeler te verkrijgen. Een weinig belangrijk tussenfilmpje met een scenario van Leo McCarey en H.M. Walker. Fotografie is van Len Powers. Is ook beschikbaar in computer-gekleurde versie.

We Faw Down

1928 | Komedie

Verenigde Staten 1928. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, George Kotsonaros, Bess Flowers en Vivien Oakland.

Onder het voorwendsel met hun baas naar het Orpheum Theater te gaan laten Stan en Ollie hun respectievelijke echtgenotes (Flowers en Oakland) alleen om aan een pokerspelletje deel te nemen. Onderweg willen ze een vrouw (Deslys) helpen, maar eindigen kletsnat op straat. De vrouw en haar vriendin (White) nodigen de jongens uit om bij hen thuis hun kledij te drogen. Ondertussen bereikt de echtgenotes het bericht dat het Orpheum afgebrand is. In paniek lopen ze de straat op, juist op tijd om Stan en Ollie half ontkleed uit een venster te zien kruipen, op de vlucht voor de echtgenoot van een van de dames. De vrouwen gebaren niets te weten en vragen doodleuk hun mannen om de show te vertellen. Goede routine-komedie met enkele leuke gags, maar een voorspelbaar verhaaltje, dat in meerdere van hun korte films gebruikt werd. Toch blijft de manier waarop Ollie zich uit de moeilijkheden tracht te redden een hoogtepunt. H.M. Walker schreef de tussentitels van deze stomme film. Fotografie is van George Stevens.

The Finishing Touch

1928 | Zwijgende film, Komedie

Verenigde Staten 1928. Zwijgende film van Leo McCarey en Clyde Bruckman. Met o.a. Stan Laurel en Oliver Hardy.

Onder het voorwendsel met hun baas naar het Orpheum Theater te gaan laten Stan en Ollie hun respectievelijke echtgenotes (Flowers en Oakland) alleen om aan een pokerspelletje deel te nemen. Onderweg willen ze een vrouw (Deslys) helpen, maar eindigen kletsnat op straat. De vrouw en haar vriendin (White) nodigen de jongens uit om bij hen thuis hun kledij te drogen. Ondertussen bereikt de echtgenotes het bericht dat het Orpheum afgebrand is. In paniek lopen ze de straat op, juist op tijd om Stan en Ollie half ontkleed uit een venster te zien kruipen, op de vlucht voor de echtgenoot van een van de dames. De vrouwen gebaren niets te weten en vragen doodleuk hun mannen om de show te vertellen. Goede routine-komedie met enkele leuke gags, maar een voorspelbaar verhaaltje, dat in meerdere van hun korte films gebruikt werd. Toch blijft de manier waarop Ollie zich uit de moeilijkheden tracht te redden een hoogtepunt. H.M. Walker schreef de tussentitels van deze stomme film. Fotografie is van George Stevens.

Should married men go home?

1928 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Zwijgende film van James Parrott en Leo McCarey. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Onder het voorwendsel met hun baas naar het Orpheum Theater te gaan laten Stan en Ollie hun respectievelijke echtgenotes (Flowers en Oakland) alleen om aan een pokerspelletje deel te nemen. Onderweg willen ze een vrouw (Deslys) helpen, maar eindigen kletsnat op straat. De vrouw en haar vriendin (White) nodigen de jongens uit om bij hen thuis hun kledij te drogen. Ondertussen bereikt de echtgenotes het bericht dat het Orpheum afgebrand is. In paniek lopen ze de straat op, juist op tijd om Stan en Ollie half ontkleed uit een venster te zien kruipen, op de vlucht voor de echtgenoot van een van de dames. De vrouwen gebaren niets te weten en vragen doodleuk hun mannen om de show te vertellen. Goede routine-komedie met enkele leuke gags, maar een voorspelbaar verhaaltje, dat in meerdere van hun korte films gebruikt werd. Toch blijft de manier waarop Ollie zich uit de moeilijkheden tracht te redden een hoogtepunt. H.M. Walker schreef de tussentitels van deze stomme film. Fotografie is van George Stevens.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Habeas Corpus

1928 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Zwijgende film van James Parrott en Leo McCarey. Met o.a. Stan Laurel en Oliver Hardy.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

From soup to nuts

1928 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Zwijgende film van Edgar Kennedy. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

The second hundred years

1927 | Zwijgende film, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1927. Zwijgende film van Fred Guiol. Met o.a. Oliver Hardy en Stan Laurel.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Mighty Like A Moose

1926 | Komedie

Verenigde Staten 1926. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Charley Chase, Vivien Oakland, Ann Howe, Charles Clary en Gale Henry.

Mr. Moose (Chase) en zijn vrouw (Oakland) zijn ronduit lelijke mensen. Zijn tanden staan vooruit en zij gaat gebukt onder een geweldige neus. Op een dag hebben ze genoeg gespaard. Zonder dat hun respectievelijke wederhelft het weet gaan ze naar een plastische chirurg en laten hun gezicht in orde brengen. Bij het buitengaan uit het hospitaal komen ze elkaar tegen, maar ze herkennen elkaar niet. Ze worden verliefd, maar moeten dit voor hun 'ega's' geheim houden. Doldwaze komedie vol schitterende gags die later dikwijls overgedaan werden in andere films. Het gevecht tussen Mr. Moose en 'zijn rivaal' is gewoonweg grandioos. Het gevoel voor timing waarvoor McCarey later bekend zou worden is ook hier reeds volop aanwezig. Een schitterend voorbeeld van de chaotische humor van de haast vergeten Chase. Fotografie is van Len Powers.