Henry Travers: cast.
Er zijn 35 films gevonden.

The Girl from Jones Beach

1949 | Romantiek

Verenigde Staten 1949. Romantiek van Peter Godfrey. Met o.a. Ronald Reagan, Virginia Mayo, Eddie Bracken, Dona Drake en Henry Travers.

Aardig, pretentieloos filmpje, waarin Bob Randolph (Reagan) het meisje van zijn dromen ontmoet op het strand. Het scenario is van I.A.L. Diamond naar een verhaal van Allen Boretz en het camerawerk is van Carl Guthrie.

Beyond Glory

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van John Farrow. Met o.a. Alan Ladd, Donna Reed, George Macready, George Couluris en Harold Vermilyea.

Een West Point-officier wordt in staat van beschuldiging gesteld omdat door zijn schuld een officier is gestorven. Het drama komt niet helemaal uit de verf, ook al is het acteerwerk goed en was Ladd in die tijd zeer populair. De film is bekend geworden door het debuut, in een bijrol, van Audie Murphy als cadet Thomas.

The Flame

1947 | Romantiek, Misdaad

Verenigde Staten 1947. Romantiek van John H. Auer. Met o.a. Vera Ralston, John Carroll, Robert Paige, Broderick Crawford en Henry Travers.

Verhaal volgens een vast recept van een vrouw, die verliefd wordt op haar oorspronkelijk bedoelde slachtoffer van chantage.

The Yearling

1946 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Clarence Brown. Met o.a. Gregory Peck, Claude Jarman jr, Jane Wyman, Margaret Wycherly en Chill Wills.

Boer Penny Baxter leidt, samen met zijn vrouw Orry en zijn elfjarig zoontje Jody, een rustig bestaan in Florida, aan de rand van de wildernis. Jody raakt bevriend met een hertje en ze groeien samen op tot het dier schade aan de boerderij begint toe te brengen.

It's a Wonderful Life

1946 | Drama, Fantasy

Verenigde Staten 1946. Drama van Frank Capra. Met o.a. James Stewart, Henry Travers, Donna Reed, Lionel Barrymore en Beulah Bondi.

Cineast Frank Capra maakte films ter meerdere eer en glorie van de gewone man die in het zweet des aanschijns de kost verdient. De kerstklassieker It's a Wonderful Life is zijn magnus opus, met James Stewart op de bok als een wanhopige ondernemer die aan de arm van een engel te zien krijgt wat er van zijn lieflijke dorp terecht was gekomen als hij er niet was geweest. Capra's krachttoer werd in 2006 door het American Film Institute uitgeroepen tot de meest inspirerende film ooit. Een flop in de bioscoop maar een daverend succes op de buis waar de film bijna ieder jaar rond de kerst wordt vertoond.

Gallant Journey

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Glenn Ford, Janet Blair, Charles Ruggles, Henry Travers en Arthur Shields.

Ford pioniert in de ontwikkeling van het zweefvliegtuig in de 19e eeuw. Goed, maar niet zo dramatisch als de bedoeling was.

Thrill of a Romance

1945 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1945. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, Esther Williams, Frances Gifford, Henry Travers en Spring Byington.

Typische Williams zwem-romance met één goed liedje: 'I Should Care'. Scenario van Richard Connell en Gladys Lehman. Camerawerk van Harry Stradling.

The Naughty Nineties

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Jean Yarbrough. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Alan Curtis, Rita Johnson en Henry Travers.

Deze standaard A & C-komedie over gokkers in een drijvend speelhol wordt verlevendigd door rappe dialogen van het duo (zoals bijv. 'Who's on first?') en de slapstick finale.

The Bells of St. Mary's

1945 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1945. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Bing Crosby, Ingrid Bergman, Henry Travers, William Gargan en Ruth Donnelly.

Vader O`Malley (Crosby) krijgt een nieuwe parochie. Het parochieschooltje wordt geleid door zuster Benedict (Bergman). De school is vervallen en moet dringend hersteld worden, maar er zijn financiële problemen. Pater Crosby zal wel even een handje helpen, maar zijn onorthodoxe methoden slaan niet aan bij zuster Bergman. Dit is het vervolg op GOING MY WAY, dat zeker niet teleurstelt, maar niet zo succesrijk is als zijn voorganger. Bing Crosby zingt voor het eerst zijn hit-song 'Aren't You Glad You're You?'.

None Shall Escape

1944 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1944. Drama van André De Toth. Met o.a. Marsha Hunt, Alexander Knox, Henry Travers, Richard Crane en Dorothy Morris.

Dit verhaal van een nazi-officier laat diens wrede carrière de revue passeren in een strak drama dat een aanzienlijke stok achter de deur houdt.

Dragon Seed

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Jack Conway en Harold S. Bucquet. Met o.a. Harold S. Bucquet, Katharine Hepburn, Walter Huston, Aline MacMahon en Turhan Bey.

Goedbedoelde maar veel te lange film naar Pearl Buck's verhaal over een Chinese stad die wordt verscheurd door de Japanse bezetting. Fascinerende pogingen om de oosterse sfeer te schetsen.

The Moon Is Down

1943 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Henry Travers, Lee J. Cobb, Dorris Bowden, Margaret Wycherly en William Post Jr.

Steinbecks roman is de basis voor een uitstekend drama rond de invasie van Noorwegen door de Nazi's. De film belicht de effecten van en de reacties op dit gebeuren.

Shadow of a Doubt

1943 | Thriller, Film noir, Mysterie

Verenigde Staten 1943. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Joseph Cotten, Teresa Wright, Macdonald Carey, Patricia Collinge en Henry Travers.

Nagelbijter opgenomen in Santa Rosa, kleinsteeds Californië-waar-nooit-iets-gebeurt, was een van Hitch' favorieten in zijn eigen catalogus. Vernuftig scenario, waaraan dramaturg Thornton Wilder meeschreef, is een donker-licht-spiegelspel tussen een joviale oom en zijn nichtje. Allebei heten ze Charlie: het nichtje een avontuurhongerige jongedame, de oom een wereldwijze charmeur die ineens op bezoek komt. Gaandeweg vermoedt zij dat hij een verzameling skeletten in de kast heeft. Zorgvuldige opbouw, bloedspannende apotheose, donkere onderstroming. In zijn cameo, als kaartspeler in de trein, heeft Hitch een goede hand inclusief de schoppenaas.

Madame Curie

1943 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1943. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Henry Travers, Albert Bassermann en Robert Walker.

Ondanks sommige langdradige scènes is de biografie van de beroemde wetenschapsvrouw over het algemeen uitmuntend. Garson en Pidgeon vormen als altijd een goed stel. Scenario van Paul Osborn en Paul H. Rameau naar het boek van Eve Curie. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Random Harvest

1942 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1942. Romantisch drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Greer Garson, Ronald Colman, Philip Dorn, Susan Peters en Henry Travers.

Naar een verhaal van James Hilton over een legerofficier Colman die als gevolg van WO I aan geheugenverlies lijdt, maar door de niet aflatende pogingen van een jonge revuedanseres gered wordt voor eeuwige opsluiting in een psychiatrische inrichting. Oscar-nominaties voor Colman, Leroy, Peters, en het scenario dat door George Froeschel, Claudine West, Arthur Wimperis en Hilton werd geschreven. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Pierre of the Plains

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van George B. Seitz. Met o.a. John Carroll, Ruth Hussey, Bruce Cabot, Reginald Owen en Henry Travers.

Carroll is Pierre in deze luchthartige western met een goede rolbezetting, technisch goed afgewerkt en met goed camerawerk van Charles Rosher. Het scenario van Lawrence Kimble en Bertram Milhauser, nota bene naar een verhaal van producent Edgar Selwyn (wiens laatste film dit was) bood weinig spanning. We zien de romantische relatie tussen Carroll en Hussey, die eeuwig duurt omdat Carroll voortdurend overhoop ligt met de Mounties - want het verhaal speelt in Canada. Cabot is een schurk en er komen ook nog wat Indianen in voor. Te weinig kwaliteit om te kunnen boeien.

Mrs. Miniver

1942 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1942. Drama van William Wyler. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Teresa Wright, Henry Travers en Dame May Whitty.

Greer Garson speelt het titelpersonage, een gewone vrouw die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog staande tracht te houden wanneer man en zoon aan het front zijn en zij een gewonde jonge Duitser in huis haalt. Sterk melodrama van Wyler werd onderscheiden met zes Oscars, oa voor Garson, Wright, regisseur Wyler en Best Picture, en gaf naar verluidt mede aanzet tot het geven van Amerikaanse steun aan de Britse bondgenoten - hoewel het geschetste beeld van het leven in Engeland beslist 'gehollywoodiseerd' is. Mrs. Miniver is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Struther (pseudoniem van Joyce Anstruther) dat in 1960 voor tv opnieuw werd verfilmd.

The Bad Man

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Wallace Beery, Lionel Barrymore, Laraine Day, Ronald Reagan en Henry Travers.

Redelijk goed bijrolgeval voor Beery als een bandiet in het Wilde Westen en Barrymore als zijn voormalige vriend die afhankelijk is van de loyaliteit van de slechterik.

High Sierra

1941 | Misdaad, Drama, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Raoul Walsh. Met o.a. Humphrey Bogart, Ida Lupino, Alan Curtis, Arthur Kennedy en Joan Leslie.

Roy Earle, bijgenaamd Mad Dog Earle (Bogart) komt na lang zitten uit de bak en de jaren zijn hem aan te zien. Hij is naïef genoeg om te geloven dat hij de draad weer kan oppakken, waar hij hem heeft laten vallen, maar de wereld is onderwijl veranderd. Hij kan alleen nog maar de weg van de zelfvernietiging inslaan. Tegen de fraaie achtergrond van de bergkam Lone Pine wordt hij in de finale afgeknald. Een klassieke Bogart, en een opwindend gangsterverhaal met Dillinger als voorbeeld, inclusief diens kapsel. Lupino is het liefje en Leslie het verlamde meisje met wie Bogart bevriend raakt. John Huston bewerkte samen met W.R. Burnett diens boek voor de film. Camerawerk van Tony Gaudio. Opnieuw gemaakt als: I DIED A THOUSAND TIMES en als western verpakt als COLORADO TERRITORY. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

A Girl, a Guy, and a Gob

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Richard Wallace. Met o.a. George Murphy, Lucille Ball, Edmond O'Brien, Henry Travers en Franklin Pangborn.

O'Brien wordt in het geheim verliefd op zijn secretaresse Ball. Daardoor wordt een nieuwe wereld voor hem geopend. Hij ontdekt dat het leven meer te bieden heeft dan de stijve recepties en concerten die hij plichtmatig bezoekt met zijn aristocratische verloofde en haar verschrikkelijke moeder. Hij wordt een ander mens door zijn kennismaking met Ball en haar matroos-verloofde Murphy. Een echte slapstickfilm vol visuele gags en dolle dialogen. De hand van producer Harold Lloyd is duidelijk te herkennen in de snelle opeenvolging van komische situaties. Het dunne scenario is van Frank Ryan en Bert Granet, naar een verhaal van Grover Jones. Fotografie was in handen van de getalenteerde Russell Metty en voor de muziek tekende Roy Webb. Ook bekend als THE NAVY STEPS OUT.

Primrose Path

1940 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Gregory La Cava. Met o.a. Ginger Rogers, Joel McCrea, Marjorie Rambeau, Miles Mander en Henry Travers.

De oma en moeder (Rambeau) van Ellie May Adams (Rogers) zijn prostituees (geweest) en de vraag is of ook Ellie een toevlucht zoekt naar het oudste beroep van de wereld en of ze met zo'n achtergrond de leuke doch conventionele kerel Ed (McCrea) kan behouden. De geraffineerde profs La Cava (My Man Godfrey) en Joseph H. August (Gunga Din) bieden als regisseur en cameraman alle ruimte aan een handvol sterke acteurs. Die doen hun best (Rambeau kreeg een Oscarnominatie), maar de film mist uiteindelijk toch wat invoelbare emotie.

Edison, the Man

1940 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1940. Biografie van Clarence Brown. Met o.a. Spencer Tracy, Rita Johnson, Lynne Overman, Charles Coburn en Gene Lockhart.

Het vervolg op Young Tom Edison, waarin Tracy goed spel laat zien in zijn rol van de oprechte onderzoeker met een groot talent voor elektro-mechanische uitvindingen. De feiten en de fantasie van MGM combineren goed in de sentimentele verwerking. Het scenario is van Talbot Jennings en Bradbury Foote naar een verhaal van Dore Schary en Hugo Butler. Het camerawerk is van Harold Rosson.

Anne of Windy Poplars

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Jack Hively. Met o.a. Anne Shirley, James Ellison, Henry Travers, Patric Knowles en Elizabeth Patterson.

Anne Shirley is nu volwassen en wordt als lerares het mikpunt van pesterijen van een schoolbende. Gewapend met charme en natuurlijke goedheid, overwint ze alle vooroordelen in het plattelandsstadje. Te sentimenteel vervolg op het succesvolle ANNE OF GREEN GABLES. De ontwapenende persoonlijkheid uit het origineel, heeft plaats gemaakt voor een volwassen vrouw die niet geloofwaardig overkomt. Michael Kanin en Jerry Cady bewerkten wederom een roman van L.M. Montgomery, maar zijn er niet in geslaagd om het PEYTON PLACE-achtige stadje te bevolken met levensechte personages. Achter de camera stond ditmaal Frank Redman, terwijl Max Steiner voortborduurde op zijn score van de vorige film.

You Can't Get Away With Murder

1939 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Lewis Seiler. Met o.a. Humphrey Bogart, Billy Halop, Gale Page, John Litel en Henry Travers.

Een middelmatig maar goed gespeeld misdaadverhaal over de jonge Halop die gaat samenwerken met gangster Bogart en samen met hem in de Sing Sing-gevangenis verdwijnt.

The Rains Came

1939 | Drama, Romantiek, Western

Verenigde Staten 1939. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Myrna Loy, Tyrone Power, George Brent, Brenda Joyce en Nigel Bruce.

Een roman van Louis Bromfield bewerkt voor de Hollywood- standaard. Een Indiase Hoogheid valt voor society-dame Loy. Goede aardbevingsscènes - de film kreeg dan ook een Oscar voor de special effects. Het scenario is van Philip Dunne en Julien Josephson. Herfilmd als THE RAINS OF RANCHIPUR.

Remember?

1939 | Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1939. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Robert Taylor, Greer Garson, Lew Ayres, Billie Burke en Reginald Owen.

Ongeloofwaardig vertelsel van een man die de aanstaande bruid van zijn vriend het hof maakt: aardig, maar verward.

Dodge City

1939 | Western, Drama

Verenigde Staten 1939. Western van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Olivia de Havilland, Ann Sheridan, Bruce Cabot en Frank McHugh.

Quasi-epische western over de opkomst van Dodge City: een stukje niemandsland in de prairie, dat in krap zes jaar uitgroeide tot 'het grootste rundveecentrum van het Westen'. Decennialang was het bovendien het geliefde 'toneel' voor westerns, zoals Dodge City Trail en Gunfight at Dodge City. Het rijkelijk met western-clichés gelardeerde verhaal van Dodge City (dat overigens in 1974 werd geparodieerd in Blazing Saddles van Mel Brooks) concentreert zich op de wederwaardigheden van veehandelaar/sheriff Errol Flynn en zijn (toekomstige) geliefde Olivia de Havilland. Aardige bijrollen voor Bruce Cabot als de belangrijkste boef van Dodge City en Ann Sheridan als olijk dansmeisje.

Dark Victory

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Bette Davis, George Brent, Humphrey Bogart, Geraldine Fitzgerald en Ronald Reagan.

Bette Davis krijgt het als kankerpatiënte zwaar voor haar kiezen in deze veredelde 'weepie'. Maar huilen mocht ze niet, dat moest iemand anders voor haar doen. Want zei Goulding: 'No one will cry about anyone who cries about himself.' Daarom verrijkte hij Brewer & Blochs toneelstuk met een extra personage (gespeeld door Geraldine Fitzgerald) dat de tranen plaatsvervangend de vrije loop moest laten. 'That gave Miss Davis a clear course for martyrdom,' schatte Goulding in. De ingreep lukte: het publiek identificeerde zich moeiteloos met Fitzgerald, en Davis werd terecht een publiekslieveling. Dark Victory liet de kassa overtuigend rinkelen.

The Sisters

1938 | Drama, Historische film, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1938. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Errol Flynn, Bette Davis, Anita Louise, Ian Hunter en Donald Crisp.

Louise Elliott (Davis), Helen Elliott (Louise) en Grace Elliott (Bryan) zijn zusjes met huwelijksproblemen die op de voet worden gevolgd. Louise heeft in deze chic aangeklede film de meeste sores uiteraard, want haar onbetrouwbare man Frank Medlin (Flynn) is op stap in het San Francisco van 1905. Scenario van Milton Krims naar een roman van Myron Brinig. Camerawerk van Tony Gaudio.

Captain Hurricane

1935 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1935. Romantiek van John S. Robertson. Met o.a. James Barton, Helen Westley, Helen Mack, Gene Lockhart en Douglas Walton.

In zijn laatste jaar dat Robertson actief was als regisseur maakte hij nog een drietal films, waarvan deze er een was. Het is een zeperige en onwaarschijnlijke smartlap over een schipbreukelingetje, dat door een drietal zeevaarders gered werd. Het koene drietal wordt verliefd op haar, maar zij heeft alleen belangstelling voor de grote klaploper van de stad. Degelijk vakwerk, maar een drakerig verhaal.

After Office Hours

1935 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Robert Z. Leonard. Met o.a. Constance Bennett, Clark Gable, Stuart Erwin, Billie Burke en Harvey Stephens.

Sharon Norwood (Bennett) die goed is ingeburgerd in hogere kringen, wordt verslaggeefster bij de krant van hoofdredacteur Jim Branch (Gable). Zij bewijst haar waarde als Jim het doen en laten van de louche, mondaine Tommy Bannister (Stephens) probeert te onderzoeken. Een onbeduidende film. Herman J. Mankiewicz bewerkte een verhaal van Laurence Stallings en Dale Van Every tot scenario. Camerawerk van Charles Rosher.

Death Takes a Holiday

1934 | Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 1934. Drama van Mitchell Leisen. Met o.a. Fredric March, Evelyn Venable, Guy Standing, Gail Patrick en Helen Westley.

Fascinerende allegorie over de Dood (March) die de wereld der levende zielen betreedt om vast te stellen wat de mens beweegt en vervolgens verliefd wordt.

Born To Be Bad

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Lowell Sherman. Met o.a. Loretta Young, Cary Grant, Henry Travers, Howard Lang en Matt Briggs.

Pittig melodrama met vrijgevochten Loretta die na een ruzie met de rijke Grant haar zoon moet afstaan.

Reunion in Vienna

1933 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1933. Romantiek van Sidney Franklin. Met o.a. John Barrymore, Diana Wynyard, Frank Morgan, May Robson en Eduardo Ciannelli.

Deze te letterlijke bewerking van Robert Sherwoods gedateerde toneelstuk moest het hebben van de niet onaanzienlijke charme van de sterren; dat is overtuigend gelukt. Barrymore is een adellijke balling die teruggaat naar Wenen en probeert de romance met Wynyard nieuw leven in te blazen onder de neus van haar verdraagzame man (Morgan).

Another Language

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Edward H. Griffith. Met o.a. Helen Hayes, Robert Montgomery, Louise Closser-Hale, John Beal en Margaret Hamilton.

Heldere, aangrijpende film over Amerikaans gezin (naar toneelstuk van Rose Franken), met Hayes als 'buitenstaander' die met Montgomery trouwt en te maken krijgt met vijandige houding van heerszuchtige moeder Hale en haar kwaadaardig kroost.