Elpidia Carrillo: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Seven Pounds

2008 | Drama

Verenigde Staten 2008. Drama van Gabriele Muccino. Met o.a. Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy en Barry Pepper.

'God schiep de wereld in zeven dagen; die van mij stortte in zeven seconden in,' vertelt het personage van Will Smith in Seven Pounds. Wat er precies gebeurde, en hoe de hoofdpersoon dat goed probeert te maken, wordt ingewikkeld uitgelegd, met ontelbare flashbacks en -forwards, in de trant van melodrama's als Babel en 21 Grams. Ook het gewicht van die films wordt geambieerd, maar daar gaat het flink mis: het uitgangspunt is zeldzaam bespottelijk. Zonde van de prima regie en acteurs.

Solaris

2002 | Drama, Sciencefiction, Romantiek, Mysterie

Verenigde Staten 2002. Drama van Steven Soderbergh. Met o.a. George Clooney, Natascha McElhone, Jeremy Davies, Ulrich Tukur en Viola Davis.

Soderberghs verfilming van de gelijknamige roman van de Poolse auteur Stanislaw Lem is bijna net zo interessant als Tarkovski's eerdere, klassieke verfilming uit 1972. Psycholoog Chris Kelvin (Clooney) wordt naar een ruimteschip nabij de planeet Solaris gestuurd, omdat de bemanning er mentaal onstabiel is geworden. Daar denkt hij al snel zijn, eerder op aarde overleden, vrouw Rheya (McElhone) te zien. Liefde, lotsbestemming, leven na de dood, dat zijn de thema's in dit mooi geacteerde drama over een man in rouw die steeds meer twijfelt aan alle zekerheden die hij meende te hebben.

Bread and Roses

2000 | Drama

Duitsland​/​​Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Tsjechië​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Italië 2000. Drama van Ken Loach. Met o.a. Pilar Padilla, Adrien Brody, Elpidia Carrillo, Jack McGee en George Lopez.

De 'sociale realist' Ken Loach is beroemd om zijn politieke films waarin hij het opneemt voor de armen en onderdrukten. Paul Laverty, zijn trouwe scenarioschrijver, hielp Loach ditmaal aan een verhaal over arme, hardwerkende Latino's in Los Angeles. Het begint met Maya, die over de Mexicaanse grens gesmokkeld wordt en uiteindelijk met haar oudere zus Rosa in LA herenigd wordt. Rosa weet Maya aan een schoonmaakbaantje te helpen in een groot zakengebouw, waar de problemen pas echt beginnen. De schoonmakers worden zwaar onderbetaald en grof behandeld door supervisor Perez. Een vakbondmedewerker wil hen steunen, maar dat gaat niet over rozen. Bread and Roses doet heel ouderwets aan. Loach's realistische semi-documentaire stijl en het thema van een onderdrukte arbeidersklasse zijn dan ook oud; maar daarom niet minder belangrijk voor onze tijd. Laverty en Loach brengen hun kennis van vakbondwereldjes sterk over. Het mag verwonderlijker heten dat ook het voor hen minder bekende wereldje van geëmigreerde Latino's overtuigend naar voren komt. Dat heeft zeker ook te maken met het voortreffelijke spel van vooral Padilla, Lopez en Carrillo.

The Brave

1997 | Western, Drama

Verenigde Staten 1997. Western van Johnny Depp. Met o.a. Johnny Depp, Marlon Brando, Marshall Bell, Elpidia Carrillo en Clarence Williams III.

Raphael (Depp), een straatarme Indiaan, woont met zijn gezin in een krot vlak bij de reusachtige vuilnisbelt van Morganstown. In de stad ontmoet Raphael ene McCarthy (Brando), maker van snuff-movies. McCarthy doet hem een voorstel: vijftigduizend dollar voor een optreden in een van zijn producties; daarvoor moet hij de verschrikkelijkste folteringen ondergaan voor de camera en zijn leven offeren. Depp, hier in zijn regiedebuut, geeft een uitstekende hoofdrol weg en ook Brando is opmerkelijk: er is een scène die sterk doet denken aan The Godfather. Een met passie geladen portret over de opoffering van een mens, dat voortkomt uit de diepste roerselen van de Indiaanse cultuur. De muziek is van Iggy Pop, die even te zien als een man die een volgelpootje naar binnen slikt.

My Family

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Gregory Nava. Met o.a. Jimmy Smits, Esai Morales, Eduardo Lopez Rojas, Jenny Gago en Elpidia Carrillo.

Mexico in de jaren 1920. Vlak na de revolutie zijn de levensomstandigheden in een dorpje erbarmelijk. Jos[KA1]e Sanchez (Vargas, later Rojas) ziet geen toekomst meer en besluit zijn geluk in de Sates te zoeken. Hij gaat te voet naar L.A. waar hij na een meer dan een jaar aankomt.

Pumaens datter

1994 | Drama

Zwitserland​/​​Denemarken 1994. Drama van Ȧsa Faringer en Ulf Hultberg. Met o.a. Angela Cruz, Gerardo Taracena, Alfonso Lopez S., Dolores Heredia en Elpidia Carrillo.

Politieke vluchtelinge Cruz verlaat een Mexicaans vluchtelingenkamp waar ze na een bloedbad heengevlucht was om Guatemala weer binnen te glippen in de hoop met haar broer Taracena herenigd te worden. Dat is een hachelijk avontuur, want de bewoners worden al dertig jaar door een grimmige dictatuur geknecht. Taracena had zich indertijd aangesloten bij Indiaanse guerrilla`s. De film gaat uitgebreid over Cruz` zoektocht, waarbij zij begeleid wordt door een goede geest, de poema uit de titel. Een wat trage film, niet geheel vrij van Lutheraanse bedillerigheid naar de roman van Monica Zak die zich liet inspireren door de wederwaardigheden Nobelprijswinnares Rigoberta Menchu Tum. Het scenario is van Bob Foss, waaraan beide regisseurs meeschreven. Het camerawerk was in handen van Dirk Bruel. De bezetting betaat v.n.l. uit amateurs. Het dialoog in de film is in het Spaans (met ondertiteling in het Engels) en niet Zweeds of Deens zoals de titel zou doen vermoeden. Voorzien van Dolby-geluid.

Reasonable Doubts

1993 | Misdaad

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Robert Singer. Met o.a. Mark Harmon, Marlee Matlin, Nancy Everhard, William Converse-Roberts en Tim Grimm.

Pilot-aflevering van een politieserie die alle ingrediënten bevat van een modern feuilleton. Hij, Harmon, pakt schoften en stelt pas later vragen, en zij, de dove Matlin, is van het type dat niemand schuldig acht voor zijn schuld is bewezen. Elk heeft een eigen liefdesleven, maar ze zijn toch een beetje verliefd op elkaar. Macho-boy Harmon werd door zijn dove vader opgevoed en is de gebarentaal machtig, wat hem goed van pas komt bij de samenwerking met Matlin. Hun grote baas Converse- Roberts beseft dat hij met de samenstelling van dit duo voor vuurwerk zorgt, maar zij vullen elkaar aan, zoals dat heet, en ze leveren goed werk. Matlin is privé aan het scheiden van Grimm, Harmon heeft een puur lichamelijke relatie met Everhard, de eigenares van de politie-stamkroeg. De mooie Everhard is razend jaloers op de bloeiende vriendschap tussen Harmon en Matlin. In deze pilot leren we de personages kennen en moet het kersverse duo Matlin-Harmon een eerste zaak oplossen, waarbij het flink fout gaat. Matlin is er zeker van dat een verdachte van moord op een drugsdealer onschuldig is. Harmon is overtuigd van het tegendeel. Spanning en gekibbel op het politiebureau. Waar is de tijd dat dove Matlin een Oscar won voor haar rol in CHILDREN OF A LESSER GOD? En de tijd dat Harmon een veelbelovende Hollywood-acteur was, die in de jaren 1990 zijn stempel zou drukken op het grote scherm?

The Lightning Incident

1991 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1991. Thriller van Michael Switzer. Met o.a. Nancy McKeon, Tantoo Cardinal, Polly Bergen, Miriam Colon en Tim Ryan.

Een jonge moeder krijgt in de gaten dat een mysterieuze stam uit Zuid-Amerika haar baby wil voor duistere rituele doeleinden. Het heeft ook iets te maken met radio-actieve proeven door de regering. Hoewel er een zekere dreiging wordt opgeroepen, zorgt het nogal gekunstelde plot van deze voor kabel-tv geproduceerde film toch voor weinig opwinding. Het scenario is van Michael Murray; camerawerk van Victor Goss.

Predator 2

1990 | Sciencefiction, Actiefilm, Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Stephen Hopkins. Met o.a. Danny Glover, Gary Busey, Rubén Blades, Maria Conchita Alonso en Bill Paxton.

Het sterke origineel ging over een moordzuchtig, op gezette tijden onzichtbaar wezen dat het in de Zuid-Amerikaanse jungle opnam tegen Schwarzenegger. Nu is het roofdier op jacht naar menselijke trofeeën in Los Angeles. Schwarzenegger deed jammer genoeg niet mee, waarom Danny Glover en Garey Busey zich wél leenden voor Predator 2 is een raadsel, maar ze maken de film nog enigszins de moeite waard. Verder is deel 2 een tamelijk zouteloos aftreksel. Overigens werden er nog meer films gemaakt met Predators, die het voortaan tegen de monsters uit de Alien-serie mochten opnemen.

Dangerous Passion

1990 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Michael Miller. Met o.a. Carl Weathers, Billy Dee Williams, Lonette McKee, Elpidia Carrillo en Michael Beach.

Sportster-acteur Weathers is opnieuw een technologisch genie. Hij werkt voor de mafioso Williams en raakt via een complot betrokken bij moord. Williams heeft meer belangstelling voor zijn garage met old-timers dan voor zijn vrouw McKee en die valt voor Weathers. McKee en Weathers smeren hem maar Williams laat hen opsporen en McKee ombrengen. Weathers slaagt er uiteraard in gerechtigheid te laten zegevieren. Helaas kan Weathers nog steeds niet acteren en of het kijken naar zijn spierballen genoeg is voor een hoofdfilm, is zeer de vraag.

Predator

1987 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van John McTiernan. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke en Jesse Ventura.

Een team buitengewoon stoere commando’s, onder leiding van de nog wat ­extra gespierde Dutch (voormalig Mr. Universe Arnold Schwarzenegger), vliegt op verzoek van een CIA-agent (Weathers) naar een Midden-Amerikaans land om gijzelaars te bevrijden. Maar het wordt een fiasco, de gijzelaars zijn dood en het team moet zich door de snikhete jungle een weg zien te banen naar de veiligheid. Dan blijkt dat een buitenaards wezen vanuit de bomen op hen jaagt. Sterke thriller met horror en scifi-elementen met Schwarzenegger in zijn hoogtijdagen. Er kwam een aantal – slechtere – ­vervolgfilms. Een jaar later maakt ­regisseur McTiernan Die Hard.

Salvador

1986 | Oorlogsfilm, Experimenteel, Thriller, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Oliver Stone. Met o.a. James Woods, James Belushi, Michael Murphy, John Savage en Elpedia Carillo.

Fascinerende zij het nogal langdradige tragikomedie annex politiek drama dat zich afspeelt in het El Salvador van begin jaren tachtig. Gebaseerd op de ervaringen van journalist Richard Boyle. Woods is fenomenaal als de morsige, aan lager wal geraakte journalist die samen met een doorgedraaide dj (Belushi) naar Midden-Amerika afreist wanneer de politieke gebeurtenissen aldaar in een stroomversnelling raken. Atheïst Boyle denkt een keurig katholiek meisje te kunnen redden door met haar te trouwen en gaat daartoe voor het eerst in 32 jaar te biecht, hetgeen hilarische taferelen oplevert. De bij tijd en wijlen absurde sfeer heeft wel iets weg van Hunter S. Thompsons boek 'Fear and loathing in Las Vegas'.

Let's Get Harry

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Alan Smithee en Stuart Rosenberg. Met o.a. Mark Harmon, Michael Schoeffling, Tom Wilson, Glen Frey en Gary Busey.

Harry (Harmon) wordt door de Colombiaanse drugsmaffia gegijzeld. Omdat de Amerikaanse regering niets met het zaakje te maken wil hebben, schakelt zijn broer (Schoeffling) enkele vrienden in. Onder leiding van huurling Jack (Duvall) trekt het would-be-legertje de jungle in om Harry te bevrijden. Zelden werd zo'n stompzinnige actiefilm afgeleverd. Alles is verschrikkelijk oppervlakkig en onrealistisch. Als klucht had dit er misschien nog mee doorgekund, maar de acteurs spelen hun rol met zoveel ernst, dat er niet te lachen valt. Regisseur Alan Smithee lijkt een niet-bestaand persoon, maar achter het pseudoniem schuilt ditmaal Stuart Rosenberg, die terecht zijn naam liet verwijderen. Charles Robert Carner schreef het script naar een verhaal van Mark Feldberg en Samuel Fuller en achter de camera stond James A. Contner. Ook bekend als THE RESCUE.

Beyond the Limit

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Drama van John Mackenzie. Met o.a. Michael Caine, Richard Gere, Bob Hoskins, Elpidia Carrillo en Stephanie Cotsirilos.

Een troebele bewerking van Graham Greene`s roman [KL]The Honorary Consul[KLE], waarin Gere misplaatst is als de Britse arts die te maken krijgt met revolutionairen in het Noorden van Argentini[KA3]e, en de liefde bedrijft met de vrouw - een voormalige prostitu[KA1]ee - van een drankzuchtige diplomaat (goed gespeeld door Caine). De film is traag, onduidelijk en totaal oninteressant. Het scenario is van Christopher Hampton. Het camerawerk is van Phil Meheux. Amerikaanse titel: THE HONORARY CONSUL.

The Border

1982 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1982. Thriller van Tony Richardson. Met o.a. Jack Nicholson, Harvey Keitel, Valerie Perrine, Warren Oates en Elpidia Carrillo.

Kritische film over het hypocriete Amerikaanse immigratiebeleid. Grensofficier Charlie (Nicholson) wordt geconfronteerd met de corrupte praktijken van zijn collega's, die om het hardst Mexicaanse illegalen chanteren. Onder druk van zijn leeghoofdige, geldbeluste vrouw (Perrine) doet Charlie in eerste instantie mee, maar al snel kan hij het onrecht niet meer verdragen. Somber stemmend drama, waarin Nicholson niet één keer zijn beroemde grijns grijnst, en de semi-goede afloop nauwelijks enige verlichting biedt. Prachtige soundtrack van Ry Cooder.

Nuevo mundo

1976 | Historische film, Drama

Mexico 1976. Historische film van Gabriel Retes. Met o.a. Aaron Hernán, Elpidia Carrillo, Tito Junco en Juan Angel Martínez.

De confrontatie tussen twee culturen, de inheemse en de Spaansamerikaanse. Hoe zij zich vermengen en hoe daarna opnieuw betogingen de kop opsteken. In bepaalde opzichten een twijfelachtige film, die echter gedenk- en bewonderenswaardig is.