Marius Goring: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Loser Takes All

1989 | Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Romantiek van James Scott. Met o.a. Robert Lindsay, Molly Ringwald, John Gielgud, Michel Blanc en Frances de la Tour.

Een accountant en zijn bruid zitten in Monte Carlo en raken zonder geld als zijn baas en weldoener niet komt opdagen. Deze eerder in 1956 door Ken Annakin verfilmde moraliserende vertelling van Graham Greene krijgt hier na een veelbelovende start een glanzeloos vervolg. Een smet op het blazoen van de regisseur die eerder een Oscar won voor zijn korte verfilming van A SHOCKING INCIDENT. Ook bekend als STRIKE IT RICH en MONEY TALKS.

Cymbeline

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Elijah Moshinsky. Met o.a. Richard Johnson, Claire Bloom, Helen Mirren, Michael Pennington en Robert Lindsay.

Shakespeare`s weinig vertoonde tragedie over de Engelse koningsdochter (uit de titel) die Pennington (Posthumus) trouwt, een onderdaan van nederige afkomst. Hof-intrige van haar stiefmoeder doet hem verbannen naar Italië en hij wordt beschuldigd van ontrouw. Een unieke kijkerskans om goed gespeeld klassiek drama op de thuisbuis te zien. De regisseur leverde al eerder af als tvbewerking A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM en ALL'S WELL THAT ENDS WELL.

La Petite fille en velours blue

1978 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1978. Drama van Alan Bridges. Met o.a. Michel Piccoli, Claudia Cardinale, Umberto Orsini, Laura Wendel en Alexandra Stewart.

Rijke joden van verschillende nationaliteiten zijn in 1940 in Nice om van daaruit naar Amerika te vluchten. Een Oostenrijkse chirurg wordt verliefd op een dertienjarig meisje, echter niet dat schandaal, maar een aanslag van fascisten wordt hem noodlottig. Problematiek en tijdsbeeld worden geofferd aan nostaligsche decadentie terwijl de internationale rolbezetting belachelijk of wezenloos is gemaakt door nasynchronisatie. (Wendel is echt dertien, maar ziet er volwassen uit waardoor 'verboden liefde' onzinnig lijkt).

Holocaust

1978 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Fritz Weaver, Rosemary Harris, Joseph Bottoms, James Woods en Sam Wanamaker.

Mini-serie in vier delen. Berlijn, midden jaren dertig. We volgen de joodse familie Weiss en de familie van Erik Dorf. De eerste valt uit elkaar, belandt deels in een concentratiekamp of bij de Poolse verzetsbeweging, de tweede wordt een vooraanstaand SS-gezin en maakt jacht op joden. De mini-serie zou de wereld herinneren aan de vreselijke gevolgen van de jodenvervolging door de nazi's. In Duitsland werd de jeugd volkomen geshockeerd: er moesten discussies en opvangprogramma's georganiseerd worden. De TROS in Nederland en de BRT in België deden hetzelfde. De serie versloeg alle kijkdichtheidscijfers en bleef ongeslagen. Vaak herhaald en de eerste mini-serie van deze lengte die op video verscheen. Terecht kreeg de serie de Emmy Award als beste dramaserie van het seizoen 1977/78 naast diverse Emmy's voor acteurs: Moriarty - perfect als de nazi-man, Streep en Baker en natuurlijk Chomsky zelf voor zijn regie. In ons land werd de serie met Duitse nasynchronisatie vertoond om daarmee de authenticiteit nog te vergroten. Het scenario is van Gerald Green.

Edward and Mrs. Simpson

1978 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1978. Historische film van Waris Hussein. Met o.a. Edward Fox, Cynthia Harris, Peggy Ashcroft, Marius Goring en Nigel Hawthorne.

Mini-serie in zes delen. Imposante verfilming van het drama rond koning Edward VIII en de gescheiden Amerikaanse mevrouw Simpson. Simon Raven schreef het op hoog niveau staande scenario.

Zeppelin

1971 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Oorlogsfilm van Etienne Périer. Met o.a. Michael York, Elke Sommer, Peter Carsten, Marius Goring en Anton Diffring.

In 1915 wordt de in Duitsland geboren Britse piloot York naar Friedrichshafen gestuurd om daar meer te weten te komen over een nieuw Duits geheim wapen, de Zeppelin. Het wordt een spannende race tegen de klok. Onderhoudend spionage-melodrama, met heel wat actie en uitstekende speciale effecten. De Belgische cineast Périer laat echter zien dat hij beter raad weet met actiescènes dan met acteurs, want die komen nogal stroef over. De film biedt evenwel voldoende spektakel om tot het einde te blijven boeien. Het scenario van Arthur Rowe en Donald Churchill heeft weinig historische waarde, maar een kniesoor die zich daaraan stoort. Knappe fotografie van Alan Hume en een uitstekende score van Roy Webb.

Girl on a Motorcycle

1968 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1968. Romantiek van Jack Cardiff. Met o.a. Marianne Faithfull, Alain Delon, Roger Mutton, Marius Goring en Cathérine Jourdan.

Na twee maanden huwelijk laat Faithful haar man in de steek. Ze trekt haar leren pak aan, springt op haar motorfiets en gaat op zoek naar haar vroegere minnaar Delon. Onderweg mijmert ze over haar seksuele avonturen met hem. Veel meer plot heeft de film eigenlijk niet, maar het wereldvreemde personage van Faithful heeft iets fascinerends. Het werd een experiment voor Cardiff, dat moeilijk gelukt kan worden genoemd. Ronald Duncan baseerde zijn scenario op de roman [KL]La Motocyclette[KLE] van Andr[KA1]e Pieyre de Mandiargues, die in de jaren 1960 heel wat opschudding veroorzaakte met zijn mengeling van literatuur en pornografie. Cardiff deed het camerawerk, samen met Ren[KA1]e Guissart. In Amerika uitgebracht als NAKED UNDER LEATHER (X- rated) en in Frankrijk als LA MOTOCYCLETTE.

La vingt-cinquième heure

1967 | Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Joegoslavië​/​​Italië​/​​Frankrijk 1967. Oorlogsfilm van Henri Verneuil. Met o.a. Anthony Quinn, Virna Lisi, Michael Redgrave, Serge Reggiani en Françoise Rosay.

Een Roemeense boer wordt in 1939 door een gendarme die zijn vrouw begeert, als jood aangegeven. Hij ontsnapt uit het concentratiekamp en wordt vervolgens door een nazi-officier opgemerkt als de perfecte ari[KA3]er. Deze bijna dichterlijk opgezette film naar de succesroman van Virgil Gheorghiu maakt de absurditeit van het origineel niet waar door de te oppervlakkige scenariobewerking (van Verneuil, François Boyer en Wolf Mankowitz) en vooral omdat de man-zonder-identiteit door Quinn wordt gespeeld als Zorba de Griek. Enkele treffende scènes en bijrollen. Camerawerk van Andreas Winding. Gedraaid in Franscope. Ook bekend als THE TWENTY-FIFTH HOUR.

Up from the Beach

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Robert Parrish. Met o.a. Cliff Robertson, Red Buttons, Irina Demick, Marius Goring en Slim Pickens.

Een statische film over Robertson, die als Amerikaanse sergeant betrokken is bij Franse burgers in liefde en oorlog tijdens de invasie van Normandië.

The Crooked Road

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Don Chaffey. Met o.a. Robert Ryan, Stewart Granger, Nadia Gray, Marius Goring en George Coulouris.

Aardige film waarin dictator Granger het aan de stok krijgt met verslaggever Ryan, die de troeven in handen heeft.

The Inspector

1962 | Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Stephen Boyd, Dolores Hart, Hugh Griffith, Donald Pleasence en Harry Andrews.

Een spannend verhaal van Jan de Hartog over een jong joods meisje dat door een ex-nazi wordt achtervolgd in het Europa van na WO II. Een opwindende film, ondanks hiaten in de verhaallijn. Stijlvol gefotografeerd, onder andere in Holland en Israël.

Exodus

1960 | Historische film, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1960. Historische film van Otto Preminger. Met o.a. Paul Newman, Eva Marie Saint, Ralph Richardson, Peter Lawford en Lee J. Cobb.

Veel geprezen én bekritiseerd epos over Europese joden die na de Tweede Wereldoorlog naar het 'Beloofde Land' (toen nog Brits mandaat) afreisden om er een nieuw en veilig bestaan op te bouwen. Onder andere met de Exodus 1947 - een roestig cruiseschip - dat echter door de Britten werd onderschept. Onder leiding van charismatisch verzetsman Ari Ben Canaan (Newman) weten de passagiers Israël toch te bereiken. Het schip zou uitgroeien tot het symbool van de tumultueuze joodse intocht in Palestina. Naar de bestseller van Leon Uris uit 1958.

Beyond The Curtain

1960 | Thriller, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1960. Thriller van Compton Bennett. Met o.a. Richard Greene, Eva Bartok, Marius Goring, Lucie Mannheim en Andrée Melly.

Door een storm raakt een Amerikaans lijntoestel, opgestegen vanuit Berlijn, uit zijn koers boven Oost-Duitsland. Het wordt tot landen gedwongen. Na enkele formaliteiten krijgt de kapitein toelating de reis verder te zetten, maar stewardess Karin von Seefeldt (Bartok) wordt gearresteerd, daar ze ooit uit Oost- Duitsland gevlucht is. Haar verloofde piloot Jim Kyle (Greene) is niet bereid het daarbij te laten. Officiëel kan hij niets doen want volgens de Oost-Duitsters is Karin uit vrije wil achtergebleven. Via een zakenpartner krijgt hij een visum voor Oost-Duitsland. Hij is vastbesloten Karin terug te halen. Pijnlijk naïeve anti-communistische film gemaakt op het hoogtepunt van de koude oorlog, juist voordat de muur gebouwd werd. Alle communisten zijn karrikaturen en de belevenissen van Jim en Karin zijn totaal ongeloofwaardig. De enige in de cast die wat moeite doet om zich aanvaardbaar te maken is Mannheim als Karins moeder. Een low-budget wegwerpproduct uit vervlogen tijden. Bennett, John Cresswell en John Harlow baseerden het scenario op de roman Thunder Above van Charles F. Blair, Jr en A.J. Wallis. Fotografie is van Eric Cross.

Whirlpool

1959 | Romantiek, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Romantiek van Lewis Allen. Met o.a. Juliette Gréco, O.W. Fischer, Muriel Pavlow, William Sylvester en Marius Goring.

Een gevoelloze vrouw is buiten haar schuld betrokken geraakt bij een moord. Ze weet te vluchten op een tankschip dat de Rijn bevaart. Van lieverlee wordt ze verliefd op de kapitein. Weerzinwekkend geheel, dat het midden houdt tussen een thriller en een reclamefilm voor Rijnreizen. Niets aan.

The Treasure of San Teresa

1959 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1959. Misdaad van Alvin Rakoff. Met o.a. Christopher Lee, Eddie Constantine, Dawn Addams, Nadine Tallier en Marius Goring.

Een Duitse generaalsdochter, aan lager wal geraakt als call girl, maakt aanspraak op een juwelenerfenis, die de criminelen uit haar milieu haar afhandig proberen te maken. Een OSS-agent komt haar te hulp en redt haar ook nog uit het leven. Deze internationale Eddie-film heeft een wat degelijker uitgewerkt scenario dan gewoonlijk, maar de gebruikelijke pikante toespelingen en ironisch aangedikte knokpartijen doen in deze context nogal misplaatst aan. Ondanks bekwame fotografie middelmatig uitgevallen.

The Son of Robin Hood

1959 | Avonturenfilm, Actiefilm, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1959. Avonturenfilm van George Sherman. Met o.a. David Hedison, June Laverick, David Farrar, Marius Goring en George Coulouris.

Een duf oerwoudverhaal dat voortborduurt op de avonturen van de bosbewoners die nu door Robins nazaat worden aangevoerd.

The Angry Hills

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1959. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Robert Mitchum, Elisabeth Mueller, Stanley Baker, Gia Scala en Theodore Bikel.

Griekenland, 1940. De Amerikaanse oorlogscorrespondent Michael Morrison (Mitchum) is nazi's en collaborateurs te slim af wanneer hij Griekenland uit wil met een lijst met namen van verzetsleiders. Goed gemaakte, spannende oorlogsfilm, die echter lijdt onder een oppervlakkige tekening van de personages. Mitchum is uitstekend in zijn rol. Nogal geforceerde dialogen. Scenarioschrijver A.I. Bezzerides baseerde zich op een roman van Leon Uris maar slaagde er niet in alle gebeurtenissen daaruit over te brengen naar zijn script. De aantrekkelijke Griekse locaties werden gefilmd door Stephen Dade. Voor de decors was Ken Adam verantwoordelijk.

Desert Mice

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Michael Relph. Met o.a. Alfred Marks, Dick Bentley, Patricia Bredin, Marius Goring en Dora Bryan.

Tijdens de WO II ontmaskert een talentloze, doch bevlogen groep artisten een stel Duitsers, die zich voordoen als Engelse soldaten. Geen grootse, maar toch een heel genietbare komedie, waarin James een van zijn beste filmrollen speelt.

The Moonraker

1958 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Avonturenfilm van David MacDonald en David McDonald. Met o.a. George Baker, Sylvia Syms, Peter Arne en Marius Goring.

Een zeer verzorgde kostuumfilm over volgelingen van Charles Stuart, zich afspelend in het Engeland van 1650.

RX Murder

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Derek Twist. Met o.a. Rick Jason, Marius Goring, Lisa Gastoni en Mary Merrall.

Jason speelt een Amerikaanse dokter, die zich in een Engels dorpje vestigt. Hij wordt geconfronteerd met een merkwaardige moord en tracht deze op te lossen. Een redelijk mysterie-verhaal.

I Was Monty's Double

1958 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1958. Oorlogsfilm van John Guillermin. Met o.a. M.E. Clifton-James, John Mills, Cecil Parker, Marius Goring en Michael Hordern.

Een opwindend echt WO II-verhaal over een derderangsacteur die verzocht wordt om voor Veldmaarschalk Montgomery door te gaan om de Duitse geheime dienst in Noord-Afrika om de tuin te leiden. Een eersteklas rolverdeling met Clifton-James die voor het eerst en het laatst een belangrijke filmrol kreeg, namelijk die van zichzelf.

Ill Met by Moonlight

1957 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1957. Oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Dirk Bogarde, Marius Goring, David Oxley, Cyril Cusack en Michael Gough.

Laatste productie van The Archers (door Powell & Pressburger opgerichte film'studio') is een bovenmodale, zij het voor hun doen teleurstellende oorlogsfilm over leden van de Kretenzische Force 133 - een verzetsorganisatie bestaande uit Britse officieren en plaatselijke guerrillero's - die er anno 1944 in slagen om een beruchte Duitse generaal te ontvoeren. De dialogen zijn hier en daar niet onaardig. 'I understand that your plan is to take me to Cairo.' 'Yes sir - field-marshall Rommel didn't make it, but you will.' Wat overigens nog staat te bezien. Muziek: Mikis Theodorakis.

Break in the Circle

1957 |

Verenigd Koninkrijk 1957. Val Guest. Met o.a. Forrest Tucker, Eva Bartok, Marius Goring, Guy Middleton en Derek Prentice.

Weinig opwindend achtervolgingsverhaal met Tucker als eigenaar van een boot die akkoord gaat een geleerde te helpen ontvluchten uit Oost-Duitsland.

The Adventures of Quentin Durward

1955 | Historische film, Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Historische film van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Kay Kendall, Robert Morley, George Cole en Alec Clunes.

De verfilming van een historische roman van Sir Walter Scott in 1814 geschreven, over de held uit de titel, gespeeld door Taylor, die door zijn oom, een Schotse graaf, naar het hof van Karel de Stoute wordt gestuurd om de hand te vragen van Isabelle (Kendall), de gravin van Marcroy. De schone jonkvrouw gaat dwarsliggen, want ze wenst geen pion te worden in een politiek spel. Ze schaart zich onder protectie van Lodewijk XI (Morley). Een fraai aangeklede, maar enigszins statische kostuumfilm. Gesitueerd in Frankrijk in de late middeleeuwen. Het scenario werd geschreven door Robert Ardrey. Fotografie van Christopher Challis. Ook bekend als QUENTIN DURWARD.

The Mirror And Markheim

1954 |

1954. John Lamont. Met o.a. Christopher Lee, Ruth Sheil, Arthur Lowe, Philip Saville en Marius Goring.

De verfilming van een historische roman van Sir Walter Scott in 1814 geschreven, over de held uit de titel, gespeeld door Taylor, die door zijn oom, een Schotse graaf, naar het hof van Karel de Stoute wordt gestuurd om de hand te vragen van Isabelle (Kendall), de gravin van Marcroy. De schone jonkvrouw gaat dwarsliggen, want ze wenst geen pion te worden in een politiek spel. Ze schaart zich onder protectie van Lodewijk XI (Morley). Een fraai aangeklede, maar enigszins statische kostuumfilm. Gesitueerd in Frankrijk in de late middeleeuwen. Het scenario werd geschreven door Robert Ardrey. Fotografie van Christopher Challis. Ook bekend als QUENTIN DURWARD.

The Barefoot Contessa

1954 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1954. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Humphrey Bogart, Ava Gardner, Edmond O'Brien, Marius Goring en Rossano Brazzi.

Regisseur Bogart ontdekt in een Spaans cabaret Maria d'Amato Vargas (Gardner), die blootsvoets danst. Hij maakt van haar een grote Hollywoodster, maar haar roem brengt haar niets dan eenzaamheid, die nog wordt verhevigd door haar seksuele frustraties. Dit tragische verhaal wordt verteld in flashbacks, wat het beslist niet minder melodramatisch maakt. Bogart voelde zich duidelijk niet op zijn plaats in deze film, maar voor Gardner is het een koud kunstje alle aandacht op te eisen. Het scenario zit vol uitstekende dialogen en toont een deprimerende visie op de glamourstad Hollywood, maar het is zeker niet het beste dat Mankiewicz ooit schreef en verfilmde. Voor de prachtige fotografie tekende Jack Cardiff. O'Brien won een Oscar voor de beste mannelijke bijrol.

The Man Who Watched Trains Go By

1953 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Mysterie van Harold French. Met o.a. Claude Rains, Marta Toren, Marius Goring, Herbert Lom en Anouk Aimée.

Rains is de schuchtere, oudere boekhouder Poppinga van een in Groningse firma, die droomt van reizen en avontuur. Op het station heeft hij echter altijd het nakijken naar de internationale treinen. Zijn jonge baas, die de zaak van pa heeft overgenomen, ziet dat het bedrijf fout loopt en wil zich uit de voeten maken met een koffer vol geld, op weg naar zijn schone geliefde (Toren) in Parijs. Vlak voor zijn vertrek wordt hij vermoord en de procuratiehouder Rains kan voorzien dat hij ervan beschuldigd zal worden en besluit met het geld er vandoor te gaan vrouw, kinderen en zijn schaakclub achterlatend. In Parijs raakt verstrengeld in intriges van verduistering, moord en overspel als hij contact opneemt met femme fale Toren. Goede spelers zijn niet helemaal op hun plaats in een op zichzelf behoorlijk verhaal. Een verfilming van een roman van Georges Simenon, dat door regisseur French zelf tot scenario bewerkt werd. Achter de camera stond Otto Heller.

Rough Shoot

1953 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1953. Thriller van Robert Parrish. Met o.a. Joel McCrea, Evelyn Keyes, Herbert Lom, Marius Goring en Roland Culver.

Een bekwame rolbezetting tilt het vastgeroeste spionagethema boven het gemiddelde uit. Scenario van Eric Ambler. Camerawerk van Stanley Pavey. USA titel: SHOOT FIRST.

So Little Time

1952 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Oorlogsfilm van Compton Bennett. Met o.a. Maria Schell, Marius Goring, Gabrielle Dorziat, Barbara Mullen en John Bailey.

Schell wordt als aristokratische pianiste in een bezet België verplicht nazi-kolonel Goring, waar zij van houdt, te verraden. Traag orlogsmelodrama gebaseerd op Noelle Henry's roman Je ne suis pas une héroine.

Nachts auf den Straßen

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Hans Albers, Hildegard Knef, Lucie Mannheim, Marius Goring en Karin Andersen.

Op een nacht komt zelfstandig vrachtwagenchauffeur Heinrich langs een verkeersongeval. Bij het slachtoffer vindt hij een flink geldbedrag en hij besluit dat mee te nemen, hij kan er zijn lening voor zijn wagen mee aflossen en misschien eens wat leuks voor zijn vrouw kopen. Niet veel later ontmoet hij de mooie liftster Inge (Knef), die hem met dubieuze bedoelingen om haar vingers windt. Mooi drama, in sfeervol zwart-wit, met goed spel, vooral van Albers. Scenario en regie werden bekroond met de Deutscher Filmpreis.

Highly Dangerous

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Roy Ward Baker. Met o.a. Dane Clark, Marius Goring, Margaret Lockwood, Wilfrid Hyde-White en Olaf Pooley.

Biologe Lockwood wordt door de regering op een geheime missie naar een niet-bestaand Balkanstaatje gestuurd om waarnemingen te doen over proeven met bacteriële oorlogsvoering. Ze raakt in trance van een waarheidsserum tijdens een derdegraads verhoor over moord. Journalist Clark redt haar uit haar benarde positie. Vlot gedaan met de nodige humor en spanning.

Circle of Danger

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Jacques Tourneur. Met o.a. Ray Milland, Patricia Roc, Marius Goring en Hugh Sinclair.

Recht door zee verhaal over Millands terugkeer naar Engeland om de moordenaars van zijn broer op te sporen.

Odette

1950 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Trevor Howard, Marius Goring, Peter Ustinov en Bernard Lee.

Oorlogsdrama, gebaseerd op feiten, over de in Engeland woonachtige Franse Odette Sansom die tijdens WO II door de Britse overheid wordt ingezet als spion in bezet Frankrijk. De Britse cineast Herbert Wilcox (1890-1977) regisseerde zijn eigen vrouw (Neagle) in de hoofdrol, die in de oorlogsjaren het gemoed van haar landgenoten had opgekrikt in lichter werk, musicals en komedies. Hier krijgt haar personage het zwaar te verduren als ze wordt opgepakt en gemarteld door de Gestapo. Het beste spel is van Trevor Howard en Peter Ustinov als Britse geheim agenten. Deze biopic was een kassucces in het naar heroïsch vertier hunkerende naoorlogse Engeland.

The Red Shoes

1948 | Romantisch drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1948. Romantisch drama van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Moira Shearer, Anton Walbrook, Marius Goring, Jean Short en Robert Helpmann.

De studiobazen vreesden een flop toen de balletfilm The Red Shoes uitkwam. Niet eens vanwege het elitaire onderwerp - ballet -, maar veel meer vanwege het thema (de vernietigende kracht van passie) en het deprimerende einde. De makers, Powell en Pressburger, weigerden echter dat einde - een moderne variant op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen - aan te passen, en ze kregen gelijk. The Red Shoes was een succes, en is inmiddels een klassieker. Ster van de film is hoofdrolspeelster Moira Shearer. De choreografie is van Robert Helpmann en de muziek van Brian Easdale.

Mr. Perrin and Mr. Traill

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Lawrence Huntington. Met o.a. Marius Goring, David Farrar, Greta Gynt en Raymond Huntley.

Een lauwe verhandeling over progressief onderwijs tegenover conservatieve leermethoden.

A Matter of Life and Death

1946 | Oorlogsfilm, Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. David Niven, Kim Hunter, Raymond Massey, Robert Coote en Roger Livesey.

Sterke fantasy van Michael Powell en Emeric Pressburger (The Red Shoes). Gevechtspiloot Peter Carter (Niven) wordt tijdens WO II neergeschoten, weet zijn bemanning nog te redden, maar stort zelf neer. Iets later probeert hij het hemels tribunaal te overreden hem nog tijdje in leven te laten om zijn relatie met zijn kersverse lief (Hunter) te kunnen afronden: ‘Ik hou van haar, sir.’ ‘Kunt u dat bewijzen?’ ‘Iemand die honger heeft, kan dat aantonen door te eten. Geef me nog wat tijd, sir, aan vijftig jaar heb ik wel genoeg.’

The Big Blockade

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Charles Frend. Met o.a. Michael Redgrave, Leslie Banks, Will Hay, John Mills en Frank Cellier.

Gedateerde propaganda die de Britse economische blokkade tegen nazi-Duitsland in kaart brengt.

The Case of the Frightened Lady

1940 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1940. Misdaad van George King. Met o.a. Marius Goring, Penelope Dudley Ward, Helen Haye, Felix Aylmer en Patrick Barr.

Een charmante aristocraat blijkt een psychopatische moordenaar te zijn die alleen door zijn bejaarde moeder in bedwang gehouden kan worden. Een typische Edgar Wallace-thriller, die zuinig is gefilmd, maar toch met veel vertoon en een goed gevoel voor het macabere. Ook bekend als THE FRIGHTENED LADY.

The Spy in Black

1939 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1939. Thriller van Michael Powell. Met o.a. Conrad Veidt, Sebastian Shaw, Valerie Hobson, Marius Goring en June Duprez.

Een intrigerend spionagemelodrama in Schotland gedurende WO I. Veidt is een Duits marinespion en Hobson een charmante dubbelspionne. Een bitterzoete romance krijgt een onverwachte ontknoping.

Flying Fifty-Five

1939 | Misdaad, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1939. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Derrick De Marney, Nancy Burne, Marius Goring, John Warwick en Peter Gawthorne.

Onderhoudende film naar een verhaal van Edgar Wallace in de kringen van de paardenrennen, de stallen en het geknoei met de weddenschappen. Naast de schurken ook nog de lieftallige jongedame die met de held de zaak klaart. Degelijk Engels vakwerk van vóór WO II. Scenario van Victor M. Greene, Vernon Clancey en Kenneth Horne.

Rembrandt

1936 | Historische film, Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1936. Historische film van Alexander Korda. Met o.a. Charles Laughton, Elsa Lanchester, Gertrude Lawrence, Marius Goring en Abraham Sofaer.

Een knappe Korda-biografie over de Hollandse schilder met veel visuele tableaus en opmerkelijk door Laughtons uitmuntende spel.