Kim Hunter: cast.
Er zijn 46 films gevonden.

Blue Moon

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1999. Drama van Ron Lagomarsino. Met o.a. Sharon Lawrence, Jeffrey Nordling, Kim Hunter, Richard Kiley en John Dossett.

A Price Above Rubies

1998 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Boaz Yakin. Met o.a. Renée Zellweger, Christopher Eccleston, Glenn Fitzgerald, Allen Payne en Julianna Margulies.

Midnight in the Garden of Good and Evil

1997 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Clint Eastwood. Met o.a. John Cusack, Kevin Spacey, Jack Thompson, Irma P. Hall en Jude Law.

De fantastische cast van Midnight in the Garden of Good and Evil - gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Berendt - wordt aangevoerd door John Cusack, als de New Yorkse journalist John Kelso. Hij onderzoekt in het landerig Savannah, Georgia van begin jaren '80 de handel en wandel van rijkaard Jim Williams (Spacey) nadat deze zich per Luger heeft ontdaan van huisknecht/schandknaap Billy (Law). Kelso vermaakt zich intussen prima tussen de kleurrijke dorpelingen. De spanningsboog staat gedurende de 155 minuten niet altijd even strak maar de lome regie sluit naadloos aan bij de joie de vivre van de luchtig geportretteerde zuider- en zonderlingen.

Lee Strasberg: Method Man

1997 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Clare Beavan. Met o.a. Al Pacino, Harvey Keitel, Sally Field, Martin Landau en Ben Gazzara.

De fantastische cast van Midnight in the Garden of Good and Evil - gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Berendt - wordt aangevoerd door John Cusack, als de New Yorkse journalist John Kelso. Hij onderzoekt in het landerig Savannah, Georgia van begin jaren '80 de handel en wandel van rijkaard Jim Williams (Spacey) nadat deze zich per Luger heeft ontdaan van huisknecht/schandknaap Billy (Law). Kelso vermaakt zich intussen prima tussen de kleurrijke dorpelingen. De spanningsboog staat gedurende de 155 minuten niet altijd even strak maar de lome regie sluit naadloos aan bij de joie de vivre van de luchtig geportretteerde zuider- en zonderlingen.

Tennessee Williams: Orpheus Of The American Stage

1994 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Merrill Brockway. Met o.a. Elia Kazan, Donald Windham, Gore Vidal, Robert Brustein en Kim Hunter.

Op zijn vijftigste werd de Amerikaanse dramaturg Tennessee Williams (1911-1983) reeds beschouwd als de meest gelauwerde schrijver van het land. Williams is een product van de nieuwe generatie schrijvers die zich na WOII manifesteerden. Zijn stukken worden over de hele wereld opgevoerd en vele van de films die erop gebaseerd werden behoren tot de tijdloze klassiekers, denken we maar aan THE GLASS MENAGERIE (1950), A STREETCAR NAMED DESIRE (1951), THE ROSE TATTOO (1955), BABY DOLL (1956), CAT ON A HOT TIN ROOF (1958), SUDDENLY LAST SUMMER (1959), THE FUGITIVE KIND (1959), SUMMER AND SMOKE (1961), SWEET BIRD OF YOUTH (1962) THE NIGHT OF THE IGUANA (1964), THIS PROPERTY IS CONDEMNED (1966) en BOOM (1968). Lange fragmenten uit de meeste van deze films worden als illustratie ingelast, evenals speciaal gefilmde fragmenten uit de stukken TWO CHARACTER PLAY met Sam Waterston en Joanna Miles en SMALL CRAFT WARNINGS met Reed Birney. Fragmenten uit interviews met Williams en gesprekken met mensen die hem van nabij gekend hebben (vooral collega-schrijvers) maken dit een gezellig te volgen, maar erg oppervlakkige, biografische documentaire. Brooks Haxton schreef het scenario en de commentaar, die ingelezen werd door Frank Langella. Kim Hunter leest stukken uit de dagboeken van Elia Kazan. Fotografie van Jerry Pantzer.

Due occhi diabolici

1990 | Horror

Italië​/​​Verenigde Staten 1990. Horror van Dario Argento en George A. Romero. Met o.a. Harvey Keitel, Adrienne Barbeau, Madeleine Potter, Sally Kirkland en Martin Balsam.

De internationale samenwerking van twee horror-regisseurs van grote naam in een eerbetoon aan Edgar Allan Poe. De film bevat twee in Pittsburgh gesitueerde verhalen; de eerste is door Romero gedaan en gaat over een rijke man die door zijn arts, die een verhouding heeft met zijn vrouw, wordt gehypnotiseerd, zodat hij haar zijn enige erfgenaam maakt. Na zijn dood wordt het overspelige stel echter gekweld door kreunende geluiden en zijn wraakzuchtige terugkeer. Argento's verfilming betreft een sadistische fotograaf, die zijn vriendin ombrengt en vervolgens door een demonische poes wordt lastig gevallen. Griezelig boeiend.

Cross of Fire

1989 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. John Heard, Mel Harris, David Morse, Lloyd Bridges en Caroline Kava.

Robert Crais baseerde zijn scenario op het ware verhaal van de opkomst en de ondergang rond 1920 van de Ku Klux Klan Grootmeester D.C. Stephenson (Heard) in de Amerikaanse staat Indiana. De raadselachtige Stephenson die ook een belangrijke rol speelde in de plaatselijk politiek, was verantwoordelijk voor de dood van een lerares (Harris) die zich aanvankelijk tot zijn opvattingen aangetrokken voelde. Hij wordt in staat van beschuldiging gesteld door de getuigenis van een zekere Madge Oberholtzer, die deze op haar sterfbed afgelegd had. Stephenson zet een advocaat het werk die gebruik maakt van het almachtig KKK-netwerk. Indrukwekkende miniserie van 240 minuten werd op videoband teruggebracht tot 181 minuten. Camerawerk van Ron Lautore.

Drop-Out Mother

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Charles S. Dubin. Met o.a. Valerie Harper, Wayne Rogers, Carol Kane, Kim Hunter en Danny Gerard.

Lauwe komedie over een succesvolle vrouwelijke manager van een groot bedrijf, die huisvrouw en moeder wordt. Opvolger van de veel overtuigender film van Bob en Ann Shanks DROP-OUT FATHER uit 1982.

The Kindred

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van Stephen Carpenter. Met o.a. Jeffrey Obrow, Rod Steiger, Kim Hunter, David Allen Brooks en Amanda Pays.

Een leuke horrorfilm over een wetenschappelijk experiment, waaruit een grotesk monster is overgebleven, dat een aantal tieners bedreigt. Goede speciale effecten. Steiger is op z'n oude dag Donald Pleasence-achtige horrorrollen gaan spelen.

Three Sovereigns for Sarah

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Philip Leacock. Met o.a. Vanessa Redgrave, Phyllis Thaxter, Kim Hunter, Patrick McGoohan en Shay Duffin.

Een meeslepend, prachtig verfilmd drama over de `heksenprocessen` in Salem, met als centrale figuur een vrouw die aan de heksenjacht is ontkomen (Redgrave) en die uit is op een herziening van haar vonnis en dat van haar oudere zusters (Thaxter en Hunter), die al zijn gehangen. Schitterend spel van iedereen, speciaal van Redgrave. Oorspronkelijk vertoond in een aantal delen.

Private Sessions

1985 | Romantiek

Verenigde Staten 1985. Romantiek van Michael Pressman. Met o.a. Mike Farrell, Maureen Stapleton, Kelly McGillis, Hope Lange en Tom Bosley.

Ongeïnspireerde pilot voor een mogelijke tv-serie over een psychotherapeut die de eerste regel van zijn beroepscode overtreedt door betrokken te raken bij het persoonlijke leven van zijn patienten. Enorm goede bezetting maar mist bezieling.

Skokie

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Herbert Wise. Met o.a. Danny Kaye, John Rubinstein, Carl Reiner, Kim Hunter en Eli Wallach.

Sterke dramatisering van Ernest Kinoy waarin wordt getoond hoe inwoners van Skokie, Illinois, in 1977 in een bittere controverse terechtkwamen toen ze probeerden optochten van neo- nazi's te voorkomen. Kaye geeft in zijn tv-filmdebuut een hartverscheurende uitbeelding ten beste van een vroegere concentratiekampgevangene.

F.D.R. - The Last Year

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Anthony Page. Met o.a. Jason Robards, Eileen Heckart, Edward Binns, Augusta Dabney en Larry Gates.

Dramatische verfilming naar het boek van Jim Bishop van het laatste jaar in het leven van Franklin Delano Roosevelt. Hij wordt fantastisch gestalte gegeven door Robards, en eveneens zien we een prachtige creatie van Heckart als Roosevelts vrouw Eleanor. Geen publieksfilm maar wel imponerend op zijn gebied.

The Golden Gate Murders

1979 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. David Janssen, Susannah York, Tim O'Connor, Lloyd Bochner en Kim Hunter.

Een gerespecteerd priester valt onder geheimzinnige omstandigheden van San Francisco's Golden Gate Bridge het water in. Voor de politie duidelijk een zelfmoord, maar zuster York kan dit niet aanvaarden en ze dwingt detective Janssen de zaak verder te onderzoeken, met haar hulp. Zo ontdekken ze dat er de laatste jaren al veel mysterieuze zelfmoorden genoteerd werden op de Golden Gate en bovendien gaan er geruchten rond over een spook. Routine-thriller naar een scenario van David J. Kinghorn, spannend maar zonder verrassingen. Janssen speelt als een oude, vermoeide acteur, maar York geeft de film toch enkele pittige momenten. Geproduceerd door Carl Foremans High Noon Productions. Achter de camera stond Jack Swain. Ook bekend als SPECTRE ON THE BRIDGE.

Backstairs at the White House

1979 | Historische film

Verenigde Staten 1979. Historische film van Michael O'Herlihy. Met o.a. Olivia Cole, Leslie Uggams, Louis Gossett jr, Robert Hooks en Leslie Nielsen.

Mini-serie in vier delen. Uitstekende verfilming van het boek van Francis Spatz Leighton en Lillian Rogers Parks waarin door de ogen van de zwarte bedienden de aanwezigheid van diverse Amerikaanse presidenten en hun familie in het Witte Huis wordt gezien. De serie kreeg een heleboel Emmy-nominaties maar won er niet één. Drama en humor wisselen elkaar af maar ondanks dat kon de serie de massa niet boeien.

Stubby Pringle's Christmas

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Beau Bridges, Julie Harris, Edward Binns, Kim Hunter en Strother Martin.

Bridges speelt de titelrol: hij is een eenzame cowboy in het Montana van 1910. Hij zou een vreemde Kerstmis beleven: hij ontmoet Harris, die in de problemen zit met haar zieke man en haar jonge kinderen. Samen beleven ze een paar zeer bijzondere dagen. Het scenario is van James Lee Barrett, een schrijver die sentiment op niveau weet te brengen. Gebaseerd op het verhaal van Jack Schaefer. Met een bijzonder sterke rolbezetting.

The Dark Side of Innocence

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Jerry Thorpe. Met o.a. Joanna Pettet, Ann Archer, John Anderson, Kim Hunter en Lawrence Casey.

Soap opera over Pettet, een huisvrouw die zich door de huiselijke beslommeringen onderdrukt voelt, van man en twee kinderen wegloopt en Archer, haar zuster, die verbitterd is door haar echtscheiding.

Once an Eagle

1976 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1976. Oorlogsfilm van E.W. Swackhamer en Richard Michaels. Met o.a. Sam Elliott, Cliff Potts, Darleen Carr, Amy Irving en Glenn Ford.

Mini-serie in zeven delen. De belevenissen van Elliott en Potts beginnen in volle actie aan het front in WO I. Dan volgt de terugkeer en de tijd in Amerika tot aan WO II. Peter Fischer baseerde zijn scenario op de roman van Anton Myer. Het eerste deel is het boeiendste van de serie; de sympathie voor Elliott en de opgeroepen antipathie voor Potts gaan niet altijd op.

Dark August

1976 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1976. Horror van J.J. Barry. Met o.a. Carole Shelyne, Kim Hunter, Kate McKeown, Frank Bongiorno en Richard Alan Fay.

Een ingetogen film, waarvan de koude rillingen je over de rug lopen, over een man die als gevolg van een aanrijding met een klein meisje, vervloekt wordt. Het bekende griezelverhaal profiteert van goed spel, geloofwaardige personages en goed dialoog. Het wordt echter vervelend omdat de makers blijkbaar niet wisten hoe ze er een eind aan moesten maken. De meest intrigerende ogenblikken in de film laat de ge[KA3]isoleerde hoofdpersoon zien in een vredig landschap, waarvan juist door de rust een bedreiging uitgaat. (Gefilmd in Vermont).

Ellery Queen

1975 | Thriller

Verenigde Staten 1975. Thriller van David Greene en David Green. Met o.a. Jim Hutton, David Wayne, Ray Milland, Kim Hunter en John Hillerman.

Wanneer een mode-ontwerper wordt vermoord, helpt de beroemde detective Ellery Queen (Hutton) zijn vader, politie-inspecteur Richard Queen (Wayne), bij de oplossing van de zaak. Sympathiek opgebouwde maar traditionele pilot voor een nieuwe reeks rond de tijdloze held. De film zelf baadt in de sfeer van de jaren veertig, en Hutton is een aanvaardbare Queen. Hij zou de rol trouwens een seizoen lang spelen in de tv-serie. In deze pilot wordt hij omringd door topsterren als Milland, Hunter en Hillerman. Het scenario werd geschreven door Richard Levinson en William Link, en het is gebaseerd op Queens roman The Fourth Side Of The Triangle. Geen hoogvlieger, wel goede ontspanning. Het thema dat Elmer Bernstein voor de film componeerde, werd tevens gebruikt in de reeks. Camerawerk van Howard Schwartz. Deze pilot werd later in roulatie gebracht als ELLERY QUEEN: TOO MANY SUSPECTS.

Unwed Father

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Joseph Bottoms, Kay Lenz, Joseph Campanella, Kim Hunter en Beverly Garland.

Bottoms is een middelbare scholier die vecht voor de voogdij over zijn onwettig geboren kind. Een niet overtuigend sociaal drama dat regelmatig wordt gehinderd door zwak spel.

Born Innocent

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Donald Wrye. Met o.a. Linda Blair, Joanna Miles, Kim Hunter, Richard Jaeckel en Mary Murphy.

Oppervlakkig verhaal over de strijd van een tienermeisje om zich aan te passen aan de strenge behandelingen in een opvoedingsgesticht voor jongeren. Een film zonder omhaal die zich in zijn originele uitgave onderscheidt vanwege de realistische aanranding van Blair door haar medegevangenen (nu uit de film gesneden). Verder erg op sensatie gericht.

Bad Ronald

1974 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1974. Thriller van Buzz Kulik. Met o.a. Scott Jacoby, Pippa Scott, John Larch, Dabney Coleman en Kim Hunter.

Gezin met drie dochters trekt in een oud huis en is zich er niet van bewust dat er een geheime kamer is met een psychopatische tiener die al een honende edelman heeft vermoord. Intrigerende kleine thriller;

The Magician

1973 | Mysterie

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Bill Bixby, Keene Curtis, Joan Caulfield, Kim Hunter en Elizabeth Ashley.

De pilot voor een serie, die maar matig succes boekte, over een goochelaar annex privé-detective. Dit keer steekt hij zijn neus in een mogelijke samenzwering en brengt hij aan het licht dat een vliegtuigongeluk in scène is gezet.

Conquest of the Planet of the Apes

1972 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1972. Sciencefiction van J. Lee Thompson. Met o.a. Roddy McDowall, Don Murray, Ricardo Montalban, Natalie Trundy en Hari Rhodes.

Vierde film in de Planet of the Apes-reeks toont hoe de apen in opstand kwamen en daarna de mensheid overwonnen. Losjes geacteerd, vaak oubollig, maar toch nog wel interessant.

Escape from the Planet of the Apes

1971 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Don Taylor. Met o.a. Roddy McDowall, Kim Hunter, Bradford Dillman, Natalie Trundy en Eric Braeden.

In dit derde deel uit de reeks films over de Apenplaneet gaan de astronauten met een stel beschaafde apen terug naar de Aarde. Ze maken een tijdreis, waarbij ze tweeduizend jaar teruggaan. Ze moeten een noodlanding maken nabij L.A. en proberen de mensheid ervan te overtuigen dat hun toekomst gedoemd is - maar die boodschap is tegen dovemansoren gericht. Een sterke aflevering. Deel vier en vijf volgden.

Columbo: Suitable For Framing

1971 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1971. Mysterie van Hy Averback. Met o.a. Peter Falk, Ross Martin, Kim Hunter, Don Ameche en Rosanna Huffmann.

Kunstcriticus Martin staat op de nominatie om uit het testament van zijn steenrijke oom geschrapt te worden en dat betekent dat hij diens kunstverzameling niet zal erven. Dat is hem te veel, zodat hij een kunstroof ensc[KA2]eneert waarbij zijn oom omkomt. Vriendin Huffmann moet zijn alibi waterdicht maken, maar als Columbo (Falk) daar niet in gelooft, probeert hij de schuld op zijn tante Hunter te schuiven. Columbo trapt daar uiteraard ook niet in. Een door-de-weekse aflevering. Scenario van Jackson Gillis.

In Search of America

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Carl Betz, Vera Miles, Ruth McDevitt, Jeff Bridges en Renne Jarrett.

Mike Olsen (Bridges) verbaast zijn familie als hij weigert naar de universiteit te gaan, maar hij weet hen tenslotte te overtuigen en hen de balans van hun eigen leven te laten opmaken. De speelse poging tot relativeren snijdt geen hout, ondanks de krachtsinspanning van de voornaamste acteurs.

Beneath the Planet of the Apes

1970 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1970. Sciencefiction van Ted Post. Met o.a. James Franciscus, Kim Hunter, Maurice Evans, Linda Harrison en Charlton Heston.

Deze tweede Planet of the Apes-film gaat verder waar de eerste ophield; Heston ontsnapt aan de stad Ape City en trekt het land in, waar hij verloederde menselijke mutanten tegenkomt die onderworpen zijn aan de apen; ze leveren slag met elkaar. Op zoek naar de verongelukte derde astronaut, ontdekt hij duistere, maar intelligente wezens. Een aardige film, al is de verrassing van de eerste wel weg. Werd uiteraard weer vervolgd, getiteld Escape from the Planet of the Apes.

Dial Hot Line

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Jerry Thorpe. Met o.a. Vince Edwards, Chelsea Brown, Kim Hunter, Lane Bradbury en June Harding.

Edwards is weinig overtuigend in de hoofdrol als hoofd van een psychiatriche, telefonische hulpdienst in een verhaal dat draait om drie verschillende jonge personen.

The Swimmer

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Frank Perry. Met o.a. Burt Lancaster, Janet Landgard, Janice Rule, Tony Bickley en Marge Champion.

Een man van middelbare leeftijd zwemt van privé-zwembad naar privé-zwembad op weg naar huis op een hete zomernamiddag. Elk zwembad roept herinneringen op aan vroeger. Een fascinerende, onderschatte film naar een kort verhaal van John Cheever. Lancaster is schitterend en de stemming werd perfect getroffen doordat alles ter plekke in Connecticut werd gefilmd.

Planet of the Apes

1968 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans en James Whitmore.

Na een lange reis belandt een ruimteschip op een planeet die niet geregeerd wordt door mensen, maar door grote mensapen, zoals chimps, gorilla's en orang-oetans. Er leven wel mensen, maar die zijn primitief, en er wordt op ze gejaagd. Een van de astronauten (Heston) wordt gevangen genomen, en wekt veel verbazing als blijkt dat hij net zo goed kan praten als een aap. Klassieke sf, tikje potsierlijk vanwege de merkwaardige rubber maskers van de apen, maar toch leuk vanwege de slimme premisse en jongensboekensfeer. Gebaseerd op de roman van Pierre Boulle.

Lilith

1964 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1964. Drama van Robert Rossen. Met o.a. Warren Beatty, Jean Seberg, Peter Fonda, Kim Hunter en Jessica Walter.

Een tamelijk nauwgezette verfilming van J. R. Salamanca's controversiële roman over een beginnend therapeut die verliefd wordt op een geestelijk gestoorde patiënt. Een onderzoekende, maar wellicht niet geheel bevredigende, kijk op de vele aspecten van krankzinnigheid en liefde. Hackmans eerste en schrijver/regisseur Rossens laatste film.

Women And Guns Money

1958 |

1958. Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Tim Hovey en Kim Hunter.

Een tamelijk nauwgezette verfilming van J. R. Salamanca's controversiële roman over een beginnend therapeut die verliefd wordt op een geestelijk gestoorde patiënt. Een onderzoekende, maar wellicht niet geheel bevredigende, kijk op de vele aspecten van krankzinnigheid en liefde. Hackmans eerste en schrijver/regisseur Rossens laatste film.

Money, Women and Guns

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Kim Hunter, Tim Hovey, Gene Evans en Jeffrey Stone.

Voordat een goudgraver vermoord wordt, weet hij nog net zijn testament te schrijven. Aan vijf mensen laat hij alles na, vier wijst hij aan, de vijfde is de man die zijn moordenaar vindt. Mahoney krijgt de opdracht de vier te zoeken. De eerste is het jochie Hovey, en Mahoney wordt gelijk verliefd op diens moeder Hunter. We volgen de ontdekking van de anderen en tot slot de ontmaskering van de moordenaar. Mahoney keert dan terug naar Hunter en Hovey. Het verhaal van Montgomery Pittman verveelt niet, maar boeit ook niet. Camerawerk van Philip Lathrop.

The Young Stranger

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. James MacArthur, James Daly, Kim Hunter, James Gregory en Marian Seldes.

Een schitterend drama over een jongen die in aanraking komt met het gezag en over zijn gefrustreerde verhouding met zijn rijke, onverschillige vader. Verrassend modern is deze kleine, oprechte film. Het is het indrukwekkende filmdebuut van MacArthur, evenals van regisseur Frankenheimer.

Storm Center

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Daniel Taradash. Met o.a. Bette Davis, Brian Keith, Kim Hunter en Paul Kelly.

Een bibliothecaresse wordt het middelpunt van twisten over censuur en communisme. Zelfs Bette kan de clichés niet oppoetsen.

Bermuda Affair

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Edward Sutherland. Met o.a. Gary Merrill, Ron Randell, Kim Hunter, Don Gibson en Zena Marshall.

De piloten Chuck (Randell) en Bob (Merrill) worden vrienden in de Koreaanse oorlog en beginnen na de oorlog samen een luchtvaartmaatschappij. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld als Bob verliefd wordt op de vrouw van zijn vriend. Bermuda en het luchtvaartwezen zijn de fraaie decors waartegen dit meloddrama zich afspeelt. Meer positiefs is er eigenlijk niet te melden.

Deadline U.S.A.

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Richard Brooks. Met o.a. Humphrey Bogart, Ethel Barrymore, Kim Hunter, Ed Begley en Paul Stewart.

Bijtend verslag van de strijd van een krantenman om te overleven en zijn burgerlijke plicht te doen. Bogey is de redacteur, Begley zijn assistent, Stewart een sportredacteur die de de gezochte misdadiger aanbrengt; prettig tijdverdrijf. Het scenario is van regisseur Brooks.

Anything Can Happen

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van George Seaton. Met o.a. Kim Hunter, Kurt Kasznar, Eugenie Leontovich, Oscar Beregi jr en José Ferrer.

Ferrer is bijzonder kleurrijk als Russische immigrant die aan het Amerikaanse leven moet wennen en die de vrijpostige Hunter het hof maakt.

A Streetcar Named Desire

1951 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1951. Film noir van Elia Kazan. Met o.a. Karl Malden, Rudy Bond, Nick Dennis, Peg Hillias en Vivien Leigh.

'Stella...!' schreeuwde Marlon Brando vertwijfeld door de geladen nacht van New Orleans in Kazans magistrale filmversie van Tennessee Williams toneelstuk 'A streetcar named Desire'. Marlon Brando werd beroemd, Kim Hunter (Stella) niet. Ze kreeg weliswaar een Oscar voor haar rol, maar de vlucht van haar carrière werd kort na de film afgebroken door de communistenjagers van McCarthy, de lieden die mede door regisseur Kazan werden gesouffleerd. In A Streetcar Named Desire is Stella de gegoede vrouw van de primitieve Stanley. De komst van haar neurotische zus Blanche verstoort het prille geluk. Stanley (Brando in een inmiddels klassieke vertolking) volgt zijn brute instinct om te voorkomen dat Blanche een wig drijft tussen hem en zijn vrouw.

A Matter of Life and Death

1946 | Oorlogsfilm, Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Oorlogsfilm van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. David Niven, Kim Hunter, Raymond Massey, Robert Coote en Roger Livesey.

Sterke fantasy van Michael Powell en Emeric Pressburger (The Red Shoes). Gevechtspiloot Peter Carter (Niven) wordt tijdens WO II neergeschoten, weet zijn bemanning nog te redden, maar stort zelf neer. Iets later probeert hij het hemels tribunaal te overreden hem nog tijdje in leven te laten om zijn relatie met zijn kersverse lief (Hunter) te kunnen afronden: ‘Ik hou van haar, sir.’ ‘Kunt u dat bewijzen?’ ‘Iemand die honger heeft, kan dat aantonen door te eten. Geef me nog wat tijd, sir, aan vijftig jaar heb ik wel genoeg.’

You Came Along

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van John Farrow. Met o.a. Robert Cummings, Lizabeth Scott, Don DeFore, Charles Drake en Kim Hunter.

Een vakkundig gemaakte film over drie dienstmakkers die een tournee maken om oorlogsobligaties te verkopen en allerlei romances beleven.

When Strangers Marry

1944 | Thriller

Verenigde Staten 1944. Thriller van William Castle. Met o.a. Robert Mitchum, Kim Hunter, Dean Jagger, Neil Hamilton en Lou Lubin.

Hunter zit gevangen in een moordkomplot waarbij haar man en een oude jeugdvriend zijn betrokken. Een lopende-bandwerkje. Hertiteld als BETRAYED.

The Seventh Victim

1943 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1943. Horror van Mark Robson. Met o.a. Kim Hunter, Hugh Beaumont, Tom Conway, Jean Brooks en Evelyn Brent.

Het weesje Hunter gaat naar New York om haar zuster te zoeken. Ze krijgt de hulp van zwager Beaumont en de cynische psychiater Conway, die meer weet over de verblijfplaats van de jonge vrouw. Ze komen op het spoor van de Palladists, een sekte van duivelsbezweerders waarvan Hunters zus lid was. Ze heeft echter tegen een derde gepraat over het geheime genootschap en daarvoor werd ze ter dood veroordeeld. Een van producer Val Lewtons meest persoonlijke projecten met Robson als debuterend regisseur. Het werd een morbide uitstap in een macabere wereld, waarin plaats is voor poëzie, maar ook voor het absolute kwaad. Charles O'Neal en DeWitt Bodeen waren verantwoordelijk voor het allesbehalve opwekkende scenario, dat in dreigende beelden gevangen werd door Nicholas Musuraca.

Tender Comrade

1943 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1943. Komedie van Edward Dmytryk. Met o.a. Ginger Rogers, Robert Ryan, Ruth Hussey, Patricia Collinge en Mady Christians.

Tijdens de oorlog viel niemand over het verhaal van scenarist Dalton Trumbo en Edward Dmytryk over vrouwen die bij afwezigheid van hun mannen (immers in oorlog) in communeverband proberen de zware tijden te overleven. Integendeel, Tender comrade was een succes. Helemaal niet gek ook, met twee aantrekkelijke sterren. Rogers, als de nobele patriottische Jo, en Ryan, als soldaat overzee. Maar na WO II werden Trumbo en Dmytryk, voornamelijk vanwege vermeende communistische idealen in deze film, een jaar gevangen gezet. Tegenwoordig val je eerder over het houterige melodrama van enkele prekerige dialogen dan over politieke inhoud.