Pawel Mykietyn: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

EO

2022 | Drama

Polen​/​​Italië 2022. Drama van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Sandra Drzymalska, Isabelle Huppert, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kosciukiewicz en Tomasz Organek.

Circusezel EO (vertolkt door zes verschillende ezels) wordt door dierenactivisten bevrijd en maakt tijdens een avontuurlijk leven kennis met de vele gezichten van de mens. EO doet dienst als werkezel, wordt op transport gesteld, belandt in een paardenkliniek en in de paradijselijke tuin van een Italiaanse villa, waar filmster Huppert grappig genoeg in een bijrolletje opduikt. In lyrische, roodgekleurde sequenties met intense muziek droomt EO van zijn circusvriendin Magda, heeft hij een nachtmerrie over een robotdier, doolt hij rond in een surrealistisch sprookjesbos. Pure filmpoëzie van de vermaarde Poolse filmvernieuwer Skolimowski, bekroond met de juryprijs in Cannes.

The Other Lamb

2019 | Drama, Horror

Ierland​/​​België​/​​Verenigde Staten 2019. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Michiel Huisman, Raffey Cassidy, Denise Gough, Eve Connolly en Kelly Campbell.

Het leven met Shepherd (Michiel Huisman) is het enige dat Selah (Raffey Cassidy) ooit heeft gekend. In hun zelfvoorzienende gemeenschap maken ze geen gebruik van moderne technologie, en zitten diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving. Wanneer een belangrijk ritueel, anders verloopt dan verwacht, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.

In The Name Of

2013 | Drama

Polen 2013. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Andrzej Chyra, Mateusz Kosciukiewicz, Lukasz Simlat en Maja Ostaszewska.

Hij heet Adam, zij Ewa. Hij is een priester, zij komt hem voor de zoveelste keer taart brengen. En hop, haar blouse kan ook wel uit. Maar Adam wil niet met Ewa, en niet omdat hij zo nodig de Zondeval recht wil zetten. Adam verlangt naar een van de jongens die hij begeleidt, maar op het Poolse platteland ligt dat gevoelig. En dan loopt het allemaal toch anders dan gedacht. Szumowska bewijst zich als een beeldenstormer met humor die hier een nieuwe homo-erotische lading geeft aan christelijke iconen.

Elles

2011 | Drama

Frankrijk​/​​Polen​/​​Duitsland 2011. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig, Krystyna Janda en Andrzej Chyra.

Voor een groot artikel in de Elle volgt veertigplusser Anne twee studentes die zich prostitueren om wat bij te verdienen voor de studie. Door de vaak schokkende verhalen van de meisjes wordt de bodem onder het beschermde bestaan van de middenklasse-moeder weggeslagen. Uiteindelijk is Elles een tamelijk simplistisch feministisch traktaat – alle mannen in Elles zijn zielig, gewelddadig of lui – maar regisseur Szumowska neemt risico’s in vorm en uitvoering, en hoofdrolspeelster Binoche is geweldig.

33 sceny z zycia

2008 | Drama

Polen​/​​Duitsland 2008. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Julia Jentsch, Malgorzata Hajewska, Peter Gantzler en Andrzej Hudziak.

In een extreem kort tijdsbestek verloor filmmaakster Szumowska haar moeder en vader en kwam ook haar huwelijk onder zware druk te staan. Hoe verwerk je zo'n lawine van ellende waarvoor je nooit snel genoeg kunt rennen om hem voor te blijven? Opgegroeid in een ietwat ouderwetse bourgeois familie van onderling weinig communicatieve kunstenaars en intellectuelen, legde Szumowska haar verdriet neer in deze semi-gefictionaliseerde 33 scènes uit een leven. Zware Poolse egodocumentenkost, inderdaad, maar om Jentsch en de intense, elegische stijl kun je niet heen. Juryprijs Locarno 2008.

Ono

2004 | Drama

Polen​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 2004. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Malgosia Bela, Teresa Budzisz-Krzyzanowska, Marcin Brzozowski en Barbara Kurzaj.

Eva is 22, ze woont bij haar ouders, heeft een rotbaantje en is zwanger van een vriendje dat er vandoor is. Een abortus lijkt een optie, maar Eva besluit anders. Stap voor stap begint ze haar ongeboren kind te betrekken bij haar leven. 'Het vergt moed om van het leven te houden,' zegt ze. In Ono verdiept regisseuse Malgorzata Szumowska zich in het complexe proces van het aanstaande ouderschap via een jonge vrouw die daar aanvankelijk niet voor had gekozen. Eerder maakte de in Krakow geboren Szumowska de film Happy Man, die onder meer op het filmfestival van Rotterdam werd vertoond.