Alexis Kavyrchine: camera.
Er zijn 8 films gevonden.

Encore

2022 | Drama

Frankrijk 2022. Drama van Cédric Klapisch. Met o.a. Marion Barbeau, Hofesh Shechter, Muriel Robin, Pio Marmaï en Denis Podalydès.

Na een val op het podium krijgt balletdanseres Elise te horen dat ze wellicht nooit meer zal kunnen dansen. Wanneer ze echter een modernedansgroep ontmoet, blijkt er toch nog veel mogelijk. De cast van dit luchtige drama bestaat deels uit professionele dansers: hoofdrolspeelster Barbeau is prima ballerina bij de Parijse Opera; choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap spelen varianten op zichzelf. Dat komt de (indrukwekkende) dansscènes ten goede, maar het acteerwerk niet per se. Daarbij zijn de plot en personages flinterdun. Feelgoodspecialist Klapisch (L'Auberge espagnole) had misschien beter een docu kunnen maken.

Adieu les cons

2020 | Komedie, Drama

Frankrijk 2020. Komedie van Albert Dupontel. Met o.a. Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer en Philippe Uchan.

Wanneer veertiger Suze Trappet (Virginie Efira) te horen krijgt dat ze ernstig ziek is, gaat ze op zoek naar het kind dat ze als tiener ter adoptie afstond. Door een absurde samenloop van omstandigheden krijgt ze hulp van een IT-specialist die levensmoe is (Albert Dupontel, tevens de regisseur) en een blinde archivaris (Nicolas Marié). De zoektocht van het drietal wordt met heel wat aardige visuele verrassingen opgediend. Echter is de toon wat onevenwichtig: op momenten kluchtig en vol galgenhumor, dan weer poogt de film te ontroeren. De satire op een gedigitaliseerde samenleving vrij van menselijk contact komt dan ook maar matig uit de verf. Gelukkig zijn de acteerprestatie goed en er valt veel te lachen. Goed voor maar liefst zes Césars.

Retour en Bourgogne

2017 | Komedie, Drama

Frankrijk 2017. Komedie van Cédric Klapisch. Met o.a. Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot en María Valverde.

Omdat zijn vader op sterven ligt keert dertiger Jean (Marmaï) na een wereldreis van tien jaar terug op het familiedomein in de Bourgogne, waar zijn broer en zus zich voorbereiden op de druivenpluk. Terwijl de seizoenen voorbijtrekken ontvouwt zich een geraffineerde feelgoodfilm over familie en wortels; over daarvan loskomen en mee verbonden blijven. Die thematiek is al even ambigu als de toon van de film, die deels op sentimentele genreconventies leunt, maar daar ook vaak speels en fris van afwijkt.

Une vie ailleurs

2017 | Drama

Frankrijk 2017. Drama van Olivier Peyon. Met o.a. Isabelle Carré, Ramzy Bédia, María Dupláa, Dylan Cortes en Virginia Méndez.

Na hun scheiding heeft de ex van Sylvie hun zoon Felipe ontvoerd. Inmiddels is het vier jaar later en Sylvie vindt haar kind eindelijk terug, in Uruguay. Wat het einde van haar zoektocht had moeten worden, verloopt toch anders dan ze had gedacht. Intrigerend drama, met een mooie rol van Isabel Carré als de moeder, gaat complexe vragen over ouderschap niet uit de weg. Een zonnig dorpje in Uruguay en een krakende bestelwagen zonder portieren zorgen ondertussen voor een mooi decor.

Je ne suis pas un salaud

2015 | Drama

Frankrijk 2015. Drama van Emmanuel Finkiel. Met o.a. Nicolas Duvauchelle, Mélanie Thierry, Maryne Cayon, Driss Ramdi en Johan Soulé.

'Je begint in de war te raken Eddie,' sputtert z’n vrouw. De toeschouwer heeft dan al lang door dat Eddie is ontspoord, nadat hij weken eerder 's nachts in elkaar werd geslagen en een onschuldige Arabier als dader aanwees. Onheilspellende elektronische muziek begeleidt zijn neerwaartse spiraal langs afstompend magazijnwerk, waarbij we ontdekken waarom amateurschutter Eddie zijn beschuldiging niet direct intrekt. Fris verpakte zwartgalligheid over het kanaliseren van onmacht, de cumulatieve druk van aanhoudend klein zeer onder minima, richting een huiveringwekkende uitweg.

Vincent n'a pas d'écailles

2014 | Drama, Komedie, Fantasy

Frankrijk 2014. Drama van Thomas Salvador. Met o.a. Thomas Salvador, Vimala Pons, Youssef Hajdi en Nina Meurisse.

Vincent heeft geen schubben, aldus de titel van deze tragikomedie. Debuterend regisseur Thomas Salvador kruipt zelf in de huid van een teruggetrokken man die zich ontpopt tot een superman als hij nat wordt. Maar Vincent gebruikt zijn speciale gaven alleen voor eigen plezier, namelijk ontzettend snel zwemmen. Of dobberen, als er maar water is. Een vriendin en een collega ontdekken Vincents kunnen, waarna de politie lucht krijgt van de privéheld en de film verandert in een uitvoerige klopjacht langs meren, bassins, rivieren en beken. Ingetogen kunststukje over de last van driften.

L'enfance du mal

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Olivier Coussemacq. Met o.a. Anaïs Demoustier, Pascal Greggory, Ludmila Mikaël en Aurélia Petit.

Het kinderloze echtpaar Henri en Nathalie van Eyck ontdekt de vijftienjarige Céline, stiekem kamperend in de schuur. Ze ontfermen zich over haar, maar iets klopt er niet. Regiedebuut van opdrachtscenarist en assistent-regisseur Coussemacq wekt associaties met Chabrol en Simenon. Helaas wordt van de kijker wel erg veel goedgelovigheid verwacht, hetgeen Claude noch Georges bij het schrijven zou zijn overkomen. Demoustier, Greggory en Mikaël vormen echter een intrigerend drietal. Andere plus is de Kammerspiel-achtige mise en scène, die alle nieuwerwetse fratsen links laat liggen.

Les vagues

2005 | Drama

Frankrijk 2005. Drama van Frédéric Carpentier. Met o.a. Guillaume Baché, Clémentine Célarié, Roxane Mesquida, Cris Campion en Jean-Claude Drouot.

Negentienjarige groenteboer/surfer Jérémy (Baché) pubert richting volwassenheid in een sympathieke televisiefilm die sombere scènes met ouders, vrienden en vriendinnen soepel combineert met fantastische surfbeelden aan de kust van Bretagne. Debuterend speelfilmmaker Carpentier plukte surfer Baché van de Franse golven tijdens een guerrilla-auditie. Bachés naturel verschijning komt zowel op het water als op het land volledig tot zijn recht. Cameramannen op jetski's leverden de vlotte plaatjes. Een drama 'over de golfbewegingen van het leven', aldus de maker.