Tom Baker (1934): cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Dungeons & Dragons

2000 | Actiefilm, Sciencefiction, Fantasy, Horror, Avonturenfilm

Tsjechië​/​​Verenigde Staten​/​​Tsjechoslowakije 2000. Actiefilm van Courtney Solomon. Met o.a. Justin Whalin, Marlon Wayans, Zoe McLellan, Thora Birch en Bruce Payne.

Doctor Who: Adventures In Space And Time

1999 | Documentaire, Sciencefiction, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van Michael Wadding. Met o.a. Jim Acheson, Colin Baker, Tom Baker, Peter Davison en Terrance Dicks.

The Law Lord

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Jim Goddard. Met o.a. Anthony Andrews, Bernard Hill, Tom Baker, John Rowe en T.P. McKenna.

In Engeland heeft een nieuwe conservatieve regering een jonge minister van financiën aangesteld, in de hoop hem te kunnen manipuleren om zodoende de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in te perken. Een spannende thriller over een samenzwering, zeer overtuigend en kennelijk geschreven door een insider. Je hebt er alleen wel wat kennis van het Engelse staatsrecht voor nodig.

Selling Hitler

1991 |

Verenigd Koninkrijk 1991. Alastair Reid. Met o.a. Jonathan Pryce, Alexei Sayle, Alison Doody, Richard Wilson en Alison Steadman.

Dramatisering van het schandaal rond de zogenaamde dagboeken van Hitler, waar de Sunday Times zo verschrikkelijk ingestonken is. Een opgewekt verslag door Howard Schuman, die zijn acteurs flink geïnspireerd heeft - niet in de laaste plaats Jonathan Price als de journalist van Stern en Alexei Sayle als de flamboyante vervalser. Rake rolletjes van Barry Humphries en Alan Bennett verhogen de pret. Niet zozeer de analyse van een samenzwering, maar meer een verbijsterend verslag van gretige goedgelovigheid.

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair

1990 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Animatie van Alex Kirby. Met o.a. David Thwaites, Camilla Power, Warwick Davies, Mike Edmonds en Richard Henders.

In dit vierde en laatste deel naar de sprookjesverhalen van C.S. Lewis krijgen de kinderen hulp in hun pogingen om een prins te redden uit de klauwen van een heks, alias de Groene Dame. Gedramatiseerd door Alan Seymour, muziek gecomponeerd en gedirigeerd door Geoffrey Burgon. De videoband bestaat uit zes afleveringen van iets minder dan 30m, die aan elkaar gemonteerd zijn.

The Zany Adventures of Robin Hood

1984 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Ray Austin. Met o.a. George Segal, Morgan Fairchild, Roddy McDowall, Janet Suzman en Kenneth Griffith.

Segal is de dolende held. Het bekende legendarische verhaal is getransformeerd naar een luchtig, opgeklopt komisch stripverhaaltje met allerlei karakters, die voor de grappige situaties moeten zorgen. Niet echt gelukt, op de decors en de locatie na.

Dr. Who: The Five Doctors

1983 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1983. Sciencefiction van Peter Moffatt. Met o.a. Peter Davidson, Jon Pertwee, Patrick Throughton, Richard Hurndall en Tom Baker.

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de populaire science fiction tv-serie DR. WHO werden vijf van de acteurs die deze rol hebben vertolkt, bijeengebracht. Veel tijd wordt verknoeid met de her-introductie van de dokters en een groot aantal schurken uit het verleden. Een mager eerbetoon.

The Curse of King Tut's Tomb

1980 | Horror, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Horror van Philip Leacock. Met o.a. Eva Marie Saint, Robin Ellis, Raymond Burr, Harry Andrews en Angharad Rees.

Sinister gedoe rond wat Egyptisch graafwerk en de ontdekking van het graf van Toetanchamon. Paul Scofield vertelt.

Fyre

1979 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Avonturenfilm van Richard Grand. Met o.a. Allen Goorwitz, Lynn Theel, Frank Sivero, Tom Baker en Cal Haynes.

De 17-jarige Fyre wordt verkracht en verliest haar ouders. Acht jaar later verdient zij geld in de prostitutie en neemt uiteindelijk wraak op haar verkrachter. Verzorgde verfilming van ongeloofwaardig verhaal waarin iedereen elkaar jaren later toevallig opnieuw ontmoet.

The Secret Dreams of Mona Q

1977 | Erotiek

Zweden​/​​Verenigde Staten 1977. Erotiek van Charles Kaufman. Met o.a. Monique Cardin, Wade Nichols, Sandy Reynolds, Renee Verlaine en Rose Taft.

Deze door kenners als (bijna) klassiek bestempelde pornofilm gaat over een echtpaar, dat na een aantal huwelijksjaren vol van gewoonte en sleur gedesillusioneerd omziet naar de illusies en (erotische) dromen van het eerste uur. Op veel niet-kenners zal de film een rommelige, geforceerd grappige en lichtelijk eentonige, zo niet vermoeiende, indruk maken.

The Golden Voyage of Sinbad

1974 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Gordon Hessler. Met o.a. John Phillip Law, Caroline Munro, Tom Baker, Douglas Wilmer en Grégoire Aslan.

Heerlijke film over de avonturen van Sinbad. Een boegbeeld komt tot leven, een beeld met zes armen houdt een zwaardgevecht met Sinbad. Groots entertainment.

The Freakmaker

1974 | Horror

Verenigde Staten 1974. Horror van Jack Cardiff. Met o.a. Michael Dunn, Brad Harris, Scott Antony, Julie Ege en Jill Haworth.

Heerlijke film over de avonturen van Sinbad. Een boegbeeld komt tot leven, een beeld met zes armen houdt een zwaardgevecht met Sinbad. Groots entertainment.

Vault of Horror

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Daniel Massey, Anna Massey, Glynis Johns, Curd Jürgens en Dawn Addams.

Vijf griezelverhalen worden met een dunne raamvertelling aan elkaar verbonden. Moord, marteling, bloeddorstigheid, vampiers en voodoo komen aan de orde in bewerkingen naar oude E.C. Comics. Een goede rolbezetting met twijfelachtig materiaal. Scenario van Milton Subotsky, die korte verhalen van Al Feldstein en Bill Gaines bewerkte. Camerawerk van Denys Coop. Hertiteld als: TALES FROM THE CRYPT, PART II.

The Mutations

1973 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Jack Cardiff. Met o.a. Donald Pleasence, Tom Baker, Brad Harris, Julie Ege en Michael Dunn.

Teneinde te kunnen experimenteren met het kruisen van mensen en planten, ontvoert de geleerde Pleasence zijn nietsvermoedende studenten en benut hen als proefkonijnen. De voorspelbare plot voert waarlijk groteske elementen op - om van de karakters maar te zwijgen. Het wordt sterk afgeraden deze film onder het avondeten te zien.

Runaway, Runaway

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Bickford Otis Webber. Met o.a. William Smith, Gilda Texter, Rita Murray, Tom Baker en Beach Dickerson.

Een juweeltje dat niet de erkenning kreeg die het verdiende. De jonge Texter loopt weg van huis en legt het aan met een oudere zakenman. De stoere bink Smith heeft een voor hem ongewoon sympathieke rol. Murray, als Texters lesbische kamergenote, levert uitnemend acteerwerk. Hertiteld: RUNAWAY.

Runaway Runaway

1971 |

1971. Bickford Otis Webber. Met o.a. Gilda Texter, Rita Murray, William Smith en Tom Baker.

Een juweeltje dat niet de erkenning kreeg die het verdiende. De jonge Texter loopt weg van huis en legt het aan met een oudere zakenman. De stoere bink Smith heeft een voor hem ongewoon sympathieke rol. Murray, als Texters lesbische kamergenote, levert uitnemend acteerwerk. Hertiteld: RUNAWAY.

Nicholas and Alexandra

1971 | Historische film, Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1971. Historische film van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Michael Jayston, Janet Suzman, Tom Baker, Harry Andrews en Irene Worth.

Beste aankleding, beste decors en beste kostuums: de Oscarbeheerders waren duidelijk gevoelig voor pracht en praal. Maar Nicholas and Alexandra is behalve een bonte kostuumfilm vooral een superbe interpretatie van de ondergang van de laatste regerende Romanovs, de familie die eeuwenlang heerste over het immense Russische rijk totdat de Bolsjewieken in 1917 de macht overnamen. Regisseur Schaffner, maker van onder meer de epische films Papillon en Patton, kreeg met ruim drie uur speeltijd de gelegenheid om zowel de persoonlijke tragedie als de maatschappelijke onrust tot in de puntjes uit te werken.

Sign of Aquarius

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Richard Emery. Met o.a. Paul Elliot, Mickey Schiff, Gabe Lewis, Jim Coursar en Nick Kleinholtz.

VV.

Angels Die Hard

1970 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1970. Drama van Richard Compton. Met o.a. Tom Baker, William Smith, Connie Nelson, R.G. Armstrong en Beach Dickerson.

In deze doorsnee motorclub-film staan de Angels voor de verandering eens aan de goede kant, als zij mensen redden bij een mijnramp. Alle sterren uit dit genre films zijn hier bijeengebracht.

Hallucination Generation

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Edward Mann. Met o.a. George Montgomery, Danny Stone, Renate Kasche, Tom Baker en Marianne Kanter.

Een stompzinnig melodrama over Amerikaanse hippies die in Spanje kennis maken met de misdaad. Vooral de LSD-scène mag je niet missen, die is namelijk in kleur gefilmd.

Dr Who

1963 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1963. Sciencefiction van Sydney Newman. Met o.a. William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker en Peter Davison.

Op 23 november 1963, [KA1]e[KA1]en dag na de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, zond de BBC de eerste aflevering uit van wat de populairste Britse SF-serie aller tijden zou worden: DOCTOR WHO, AN UNEARTLY CHILD, met William Hartnell in de titelrol, een leeftijdsloze reiziger-in-de-tijd- en-in-de-ruimte, ook bekend als de buitenaardse Time Lord. Het is een creatie van de producer Sydney Newman. Via een mengsel van fantasy, avontuur en komedie werd de serie in de jaren zestig zo goed als een verplichte kijkervaring, vooral toen de buitenaardse Daleks hun opwachting maakten in hun peperbus-achtige tuigen (een creatie van de schrijver Terry Nation). Hartnell was tussen 1963 en 1966 Doctor Who in 134 afleveringen. Sommige van de verhalen bevatten een historische knipoog naar de Azteken, de Romeinen of de Kruisvaarders maar het werd al bij de tweede aflevering duidelijk dat de Daleks het meest tot de verbeelding van jong en oud spraken. De genadeloze, robotachtige Cybermen maakten hun opwachting in oktober 1966, in de aflevering THE TENTH PLANET, meteen ook de zwanegang van Hartnell. Tussen 1966 en 1969 volgde Patrick Troughton als Doctor Who Hartnell op voor 119 afleveringen. Hij maakte er een soort cosmische zwerver, een grappig mannetje van, met een Chaplin-eske manier van lopen. Zijn nieuwe monsters waren de Yetis en de Ice Warriors. De speciale effecten verbeterden en werden occasioneel wat akeliger. UNIT, het priv[KA1]eleger van de serie, met de scherpschutterskunst van een kind, verscheen voor het eerst in de aflevering THE INVASION, met Cybermen in de buurt van de Londense St. Paul`s Cathedral. Van 1970 tot 1974 werd Jon Pertwee Doctor Who, zijn pilootaflevering was de eerste die in kleur werd uitgezonden. Pertwee was te zien in 128 afleveringen en kennis kon gemaakt worden met de Who-mobile en de gele old-timer Bessie. Nieuw waren ook de echte wormen (op miniatuursets!) en de creaturen Sontarans en de Daemons. Tom Baker nam tussen 1974 en 1981 het grootst aantal afleveringen als Doctor Who voor zijn rekening: 172, met de robot-hond K-9, de Zygons, de Robots of Death en de Mummies, met verbanden bedekte reusachtige robots. In 1979 ging Doctor Who voor het eerst naar het buitenland. In Parijs werd CITY OF DEATH gedraaid, meteen ook de meest bekeken aflevering (14,5 miljoen Britten) van de reeks. Intussen werd ook de eerste Doctor Who op video uitgebracht: REVENGE OF THE CYBERMEN, met Tom Baker. Van 1982 tot 1984 werd Peter Davison een jongere Doctor Who in 69 afleveringen met de Silurians, die onvoorstelbaar populair werden, net als hun onderwaterneefjes, de Sea Devils. Colin Baker volgde tussen 1984 en 1986 Davison op als Doctor Who in 31 afleveringen. Hij maakte van de Time Lord een arrogant, neerbuigend en onaangenaam iemand. Op de planeet Varos ontmoette hij voor het eerst de boosaardige monsters Mentors. De populariteit van de serie verminderde en tussen 1987 en 1989 trachtte Sylvester McCoy als Doctor Who via 42 aflevceringen nog het tij te doen keren. Maar het hielp niet, ook het blauwhoofdige creatuur Destroyer en de vrolijke robot Kandyman konden niet beletten dat de laatste aflevering (de 695ste), SURVIVAL, in december 1989 werd uitgezonden. Het verhaal werd ingeblikt nog v[KA1]o[KA1]or de beslissing viel met de serie te kappen, officieel wegens gebrek aan fondsen. Profetisch waren Doctor Who`s laatste woorden: `Come on, Ace, we`ve got work to do`. Toch verdween de Doctor sindsdien nooit echt. Zijn oude tv-avonturen werden hits op video, naast computerspelletjes, magazines, tentoonstellingen, Doctor Who-conventies, stripverhalen, een spin-off, K-9 AND COMPANY (1981), geschreven door Terence Dudley, geregisseerd door John Black, met Elisabeth Sladen, een toneelstuk en twee domme speelfilms met telkens Peter Cushing als The Doctor: DR. WHO AND THE DALEKS (1965) en DALEKS: INVASION EARTH 2150 A.D.(1966). Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de serie draaide Peter Moffatt in 1983 DR. WHO: THE FIVE DOCTORS, een mager eerbetoon aan de vijf acteurs die Doctor Who speelden: de in 1975 overleden Hartnell werd vervangen door Richard Hurndall. Steven Spielberg wilde in 1994 in Amerika een nieuwe reeks draaien maar er kwam voorlopig niets van in huis. In 1996 werd met een nieuwe 85 minuten lange tv-film DOCTOR WHO opnieuw geprobeerd de Amerikaanse markt te veroveren.