John Friesen: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Sins of the Father

2002 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2002. Misdaad van Robert Dornhelm. Met o.a. Tom Sizemore, Richard Jenkins, Ving Rhames, Colm Feore en Lachlan Murdoch.

My Father's Shadow: The Sam Sheppard Story

1998 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1998. Drama van Peter Levin. Met o.a. Peter Strauss, Henry Czerny, John Bourgeois, Bradley Reid en Jonathan Kroeker.

Two if by Sea

1996 | Romantische komedie, Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1996. Romantische komedie van Bill Bennett. Met o.a. Denis Leary, Sandra Bullock, Stephen Dillane, Yaphet Kotto en Mike Starr.

Frank (Leary) is een cynische dief, zijn vriendin Roz (Bullock) een caissière. Frank steelt een schilderij van Matisse, maar omdat de verkoop een paar dagen op zich laat wachten gaat het stel naar een huisje aan het strand. Daar vertelt Roz dat ze eigenlijk wel eens vastigheid wil. Intussen is de FBI op zoek naar de kunstdief. De vuilgebekte stand-up komiek Denis Leary kan op het podium ontzettend grappig zijn, Bullock heeft een naam hoog te houden in buurmeisjes-romantiek, maar Leary is niet grappig en Bullock niet romantisch. Dat is een serieus gemis in een romantische komedie.

Gang In Blue

1996 | Misdaad, Actiefilm

Canada​/​​Verenigde Staten 1996. Misdaad van Melvin Van Peebles en Mario Van Peebles. Met o.a. Josh Brolin, Melvin Van Peebles, Mario Van Peebles, Cynda Williams en Stephen Lang.

Weliswaar delen vader en zoon de regie in deze grimmige tv-film, zoon Mario heeft de hoofdrol. Hij speelt agent Michael, die een neo-nazi complot tegen hem en andere kleurlingen ontwaart, maar door bijna niemand geloofd wordt. Gang in blue mept ietwat simplistisch zwart-wit om de oren met racisme, waarbij iedere witte slecht is (precies één uitzondering) en iedere zwarte goed. (IdH/VPRO Gids)

Net Worth

1995 | Sportfilm, Drama

Canada 1995. Sportfilm van Jerry Ciccoritti. Met o.a. Aidan Devine, Kevin Conway, R.H. Thomson, Al Waxman en Robin Gammell.

Red Wings Training Camp, Detroit 1952. Het ijshockey-team heeft een rotseizoen achter de rug en hun baas, Waxman, is alles behalve gelukkig. Bij de hernieuwing van de contracten gaat het er dan ook keihard aan toe. Wie niet akkoord is met de voorwaarden kan gaan. Sterspeler Ted Lindsay (Devine) weigert te tekenen want naar verluidt zouden hun hoofdsponsors miljoenen dollars in de zak steken, terwijl de spelers peanuts verdienen. Hij kan niet langer accepteren dat zijn sport geregeerd wordt door op winst jagende, criminele zakenlieden. Hij krijgt de hulp van advocaat Thomson. Een sociaal bewuste sportfilm die de feiten (geromantiseerd) verhaalt die geleid hebben tot de oprichting van de eerste vakbond voor ijshockeyspelers. Na jarenlange sabotage zou Lindsay in 1957 hiervan de eerste president worden. Voor liefhebbers van deze sport best te pruimen. Er zitten heel wat ruwe beelden in de film. Wie er niet van houdt kan best iets anders bekijken. Don Truckey, Phil Savath, David Cruise en Alison Griffiths baseerden hun scenario op het boek van Cruise en Griffiths over de vercommercialisering van de hockeysport. De camera werd gehanteerd door Barry Stone.

Charlie Grant's War

1994 | Oorlogsfilm

Canada 1994. Oorlogsfilm van Martin Lavut. Met o.a. R.H. Thomson, Jan Rubes, Douglas Campbell, Joan Orenstein en Peter Boretski.

Begin jaren 1930 trekt de jonge Canadese Charlie Grant (Thomson) naar Europa. Na een rondreis komt hij aan in Wenen, waar hij reeds de eerste avond bestolen wordt. Een joods echtpaar Jacob (Rubes) en Elizabeth Goldman (Orenstein) neemt hem onder hun hoede. Zo leert hij diamanthandelaar Paul Trefius (Boretski) kennen die de jongeman een baan aanbiedt. Na diens dood krijgt hij de leiding over zijn firma. Op dat ogenblik begint het nazisme door te dringen, gevolgd door de grimmige anti-semitische sfeer. Charlie besluit neutraal te blijven ook al ziet hij de angst onder de joodse bevolking groeien. Dan wordt Oostenrijk geannexeerd aan Duitsland. Ook Canada had zijn Schindler en het was dan ook niet meer dan normaal dat er ook een film aan gewijd werd. Charlie Grant kon zo'n zeshonderd joden het land uitkrijgen met valse papieren. Onderweg wordt wel de koppige anti-joodse stellingname van Canada aangekaard. Uiteindelijk komt Charlie zelf terecht in de concentratiekampen. Een lange, maar boeiende film die op indrukwekkende wijze de stelselmatige groei van de jodenhaat in beeld brengt. Uitstekende acteerprestaties, vooral van Thomson in de titelrol. Anna Sandor schreef het op ware feiten gebaseerde scenario dat door Vic Sarin in filmbeelden werd omgezet. Ultra Stereo.

The Marriage Bed

1986 | Komedie, Familiefilm

Canada 1986. Komedie van Martin Lavut. Met o.a. Linda Griffiths, Layne Coleman, Jan Ruběs, Vivian Reis en R.H. Thomson.

Een week voor kerstmis gaan Anne (Griffiths) en Ross Graham (Coleman) na drie jaar huwelijk uit elkaar. Zij is hoogzwanger van haar derde baby. Hij gaat samenwonen met een jonge meid in een communnie. Hier vindt hij, naar eigen zeggen, de ruimte die hij in zijn huwelijk miste. Hij heeft een advocatenpraktijk, maar heeft moeilijkheden met zijn partner door zijn amoureuze escapade die teveel van zijn tijd en aandacht opslorpt. Zij liet een beloftevolle carri[KA2]ere als botanist staan voor hun huwelijk. In flashbacks maakt ze een balans op van haar leven met Ross. Dit vergelijkt ze met het liefdesleven van haar vriendinnen en haar moeder (Reis) die, na een liefdeloos huwelijk, nu samenleeft met Max (Ruběs). Beelden uit een huwelijksleven op z'n Canadees. Zeer verfijnd en met relativerende humor, vooral door de ongewone houding van Griffiths t.o.v. het bedrog van haar man. Griffiths levert een prachtprestatie en enkel hiervoor reeds loont de film de moeite om te zien. Anna Sandor baseerde het intelligent opgebouwde scenario op de roman van Constance Beresford-Howe. Fotografie is van Mikos Evdemon.

Why Shoot the Teacher?

1977 | Drama

Canada 1977. Drama van Silvio Narizzano. Met o.a. Bud Cort, Samantha Eggar, Chris Wiggins, Gary Reineke en John Friesen.

Een simpel, warm menselijk verhaal over Corts ervaringen als hij een lerarenbaan aanneemt in een klein, geïsoleerd boerenplaatsje tijdens de crisisjaren.