Ray Stark (1914-2004): productie.
Er zijn 15 films gevonden.

Barbarians At The Gate

1993 | Drama, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1993. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. James Garner, Jonathan Pryce, Peter Riegert, Joanna Cassidy en Fred Dalton Thompson.

Blik achter de schermen van de wereld van high-finance: F. Ross Johnson (Garner) staat aan het hoofd van het vermaarde levensmiddelen- en tabaksconcern Nabisco. De zaken, met name tabak, gaan niet al te florissant. De firma KKR houdt zich bezig met beursovervallen, waardoor F. Ross Johnson raakt in een spannende (werkelijk gebeurde) race verwikkeld met Henry Kravis (Pryce) van KKR.

Steel Magnolias

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Darryl Hannah en Olympia Dukakis.

Een kapsalon in Louisiana vormt de centrale locatie van dit melodrama rond zes southern belles. Twee van hen (Parton en Hannah) verzorgen dameshaar, terwijl de rijke Ouiser (MacLaine) en rusteloze Clairee (Dukakis) geregeld langskomen voor de laatste roddels en het uitwisselen van levenswijsheden. En dan is er nog een aanstaande bruid (Roberts) en haar moeder (Field). Wat begint als een luchtige komedie - of liever: een opeenstapeling van oneliners - komt meer in de richting van een tragedie wanneer een lid van het groepje sterft. Mannen zijn nagenoeg afwezig. De film wordt met gemak gedragen door het zestal uitstekende actrices. Roberts, in een van haar eerste films en nog voor haar grote doorbraak, een jaar later, in Pretty Woman, werd genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol.

Biloxi Blues

1988 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1988. Drama van Mike Nichols. Met o.a. Matthew Broderick, Christopher Walken, Matt Mulhern, Corey Parker en Casey Siemaszko.

Eugene Jerome (Broderick), die we leerden kennen in BRIGHTON BEACH MEMOIRS, wordt in 1943 onder de wapenen geroepen. Van het hartelijke ouderlijke huis in Brooklyn komt hij terecht in het koude militaire instructiekamp in Biloxi, Mississippi. Zijn droom over heldendom en avontuur wordt al vlug de bodem ingeslagen door de blinde discipline en de dictatuur van onderofficiers, die het vooral hebben gemunt op de intellectuele jongeman. Dit scenario van Neil Simon (die ook het toneelstuk schreef) heeft de melancholisch/nostalgische stijl van het vorige en eveneens een duidelijk autobiografische inslag. Er zit meer actie in, maar de kwetsbare humor is overeind gebleven. De acteurs leveren schitterende prestaties. Uitstekende fotografie van Bill Butler en een luchtige score van Georges Delerue. Het derde deel van deze trilogie werd voor tv geproduceerd als NEIL SIMON`S BROADWAY BOUND (1992). Gefilmd in Super 35.

The Toy

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Richard Donner. Met o.a. Richard Pryor, Scott Schwartz, Jackie Gleason, Ned Beatty en Teresa Ganzel.

De alom bewonderde komiek Richard Pryor speelt het 'speeltje' uit de titel. Een miljonair laat zijn zoon zelf een kado uitkiezen en wat neemt de snotaap mee? De conciërge - een journalist in een professionele dip - van het warenhuis, die hem aan het lachen maakt. Tot ieders verbazing slaagt hij er wel in de koele relatie tussen vader en zoon wat op te warmen. Slappe komedie van Lethal Weapon-regisseur Donner is een bewerking van het Franse Le jouet. De jonge Scott Schwartz had later een succesvolle carrière als pornoacteur.

Annie

1982 | Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Musical van John Huston. Met o.a. Aileen Quinn, Albert Finney, Carol Burnett, Bernadette Peters en Tim Curry.

Quinn steelt de show in deze musical, losjes gebaseerd op de strip van Harold Gray. Zij is de aandoenlijke, roodharige Annie, een tienjarig weesmeisje, dat in de jaren dertig voor promotiedoeleinden wordt gebruikt door een hardvochtige miljonair (Finney) en uiteindelijk zijn hart (en natuurlijk dat van de kijker) doet smelten. Schaamteloos sentimentele musical, met ijzersterke liedjes zoals 'It's The Hard-Knock Life' en 'Tomorrow'. Leuke boevenrollen van Carol Burnett, Tim Curry en Bernadette Peters. Oscarnominaties voor de muziek en de art direction.

Seems Like Old Times

1980 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Komedie van Jay Sandrich. Met o.a. Goldie Hawn, Chevy Chase, Charles Grodin, Robert Guillaume en Harold Gould.

Hawn is een vrijgevochten advocate die het niet kan nalaten vrienden in nood te helpen. Haar ex-man Chase komt weer in haar leven nadat hij door twee zware jongens gedwongen werd een bankoverval te plegen. Haar kalme leven met haar nieuwe vriend Grodin wordt verstoord en Chase zorgt voor de nodige complicaties. Weer een zalig scenario van Neil Simon vol leuke dialogen. Het trio Hawn-Chase-Grodin zorgt voor een vuurwerk van gags en onmogelijke situaties, maar toch mist de film de diepgang die doorgaans in een Simon-script terug te vinden is. Wilder en Carter hebben aardige bijrolletjes als de Mexicaanse meid en de chauffeur. Knappe fotografie van David M. Walsh en een sfeervolle score van Marvin Hamlisch ronden het geheel af.

Murder by Death

1976 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1976. Thriller van Robert Moore. Met o.a. Peter Sellers, Peter Falk, David Niven, Maggie Smith en James Coco.

Laat toneel/scenarioschrijver Neil Simon z'n gang gaan en hij stopt in zo ongeveer elke scène een grap. Zo ook in deze fijne, tikje ouderwetse Agatha Christie-spoof, waarin een groep detectives op een kasteel wordt uitgenodigd om 'de moord van de avond' op te lossen. Ondanks het afgeladen scenario is het vaak lachen met tot de verbeelding sprekende typetjes, als de blinde butler (Guinness) en een rits speurders onder wie Sellers, Falk, en het kostelijke koppel David Niven en Maggie Smith. Overigens is Murder by Death de eerste film van laatbloeier Robert Moore die ook nog de pech had vroeg te overlijden.

The Sunshine Boys

1975 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1975. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Walter Matthau, George Burns, Richard Benjamin, Lee Meredith en Carol Arthur.

Burns en Matthau als de `jongens` uit de titel stonden jarenlang op het toneel met hun succesvolle nummer in een veaudeville-show. Ze zijn uit elkaar gegaan en kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Een tv-producent, toevallig de neef van een van hen, wil het duo weer samenbrengen voor de thuisbuis. Het initiatief loopt uit op een regelrechte ramp, want de oude mannen zijn knorrig en koppig; niets kan hen verzoenen. Zalig om de twee veteranen Burns (als Al Lewis) en Matthau (als Willy Clark) aan het werk te zien, die hun cynische one-liners elkaar (en de kijkers) op bitse toon toebijten. Het scenario van Neil Simon naar zijn eigen toneelstuk is op zich niet zo sterk, maar het talent van beide steracteurs vijzelt het toch op tot een ware lust voor oog en oor. Burns kreeg een welverdiende Oscar. Het was zijn eerste belangrijke rol sinds 1939 toen hij in HONOLULU speelde. Matthau moest zich tevreden stellen met een nominatie. Camerawerk van David M. Walsh.

Funny Lady

1975 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1975. Musical van Herbert Ross. Met o.a. Barbra Streisand, Omar Sharif, James Caan, Ben Vereen en Carole Wells.

Vervolg op Funny Girl. In 1930 is Fanny Brice zojuist over de verbroken relatie met beroepsgokker Nick Arnstein heen als ze de showman Billy Rose ontmoet. Ze trouwen, maar overspel en de spanningen die hun beider carrières met zich meebrengen drijft Fanny en Billy uit elkaar.

The Way We Were

1973 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1973. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman, Murray Hamilton en Viveca Lindfors.

Kroniek over de gemankeerde relatie tussen de linkse activiste Katie (Streisand) en de getalenteerde, maar niet bijster geëngageerde schrijver Hubbell (Redford) vanaf hun studietijd in de jaren dertig tot aan McCarthy’s heksenjacht in het Hollywood van de jaren vijftig en nog wat later. Vlot romantisch drama, vooral het bekijken waard vanwege de chemie tussen de sterren Redford en Streisand. De titelsong en de score van Marvin Hamlisch waren goed voor een Oscar. Scenarist Arthur Laurents baseerde het script gedeeltelijk op zijn eigen ervaringen met het House Un-American Activities Committee.

Fat City

1972 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1972. Drama van John Huston. Met o.a. Nicholas Colasanto, Jeff Bridges, Susan Tyrrell, Stacy Keach en Candy Clark.

Door de drank is Keach, ooit een veelbelovend bokser, aan lager wal geraakt. Hij wil echter graag terugkeren in de ring. Tijdens een oefenmatch ontdekt hij de jonge Bridges en brengt hem in contact met zijn vroegere manager. Bridges blijkt inderdaad een natuurtalent te zijn, die dank zij zijn eerste successen kan trouwen met zijn vriendin die een kind van hem verwacht. Keach ontmoet vervolgens Tyrrell met wie hij verder in de afgrond zakt. Knappe studie over 'losers', atleten zonder glorie. Huston heeft meer aandacht voor zijn personages dan voor de sport, wat de kwaliteit van de film alleen maar ten goede is gekomen. Leonard Gardner bewerkte zijn eigen roman. Schitterend vertolkt door de hoofdpersonages. Een film die lang blijft nazinderen. In beeld gebracht door Conrad Hall.

Funny Girl

1968 | Musical, Biografie, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Musical van William Wyler. Met o.a. Barbra Streisand, Omar Sharif, Kay Medford, Anne Francis en Walter Pidgeon.

Het leven van de beroemde comédienne Fanny Brice (1891-1951), die veel succes had in de beroemde Ziegfield Follies en acteerde in vroege geluidsfilms, vormde de basis van een succesvolle Broadway-musical. Zangeres Streisand speelt ook in de filmversie het titelpersonage. Funny Girl gaat over het begin van de carrière van Brice, en vooral over haar lastige relatie met gokker Nick (Sharif), die charmant is, maar absoluut niet wil deugen. In haar filmdebuut zingt Streisand klassiekers als 'People' en 'Don't Rain On My Parade', en ze won er meteen een Oscar mee.

This Property Is Condemned

1966 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1966. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Robert Redford, Natalie Wood, Charles Bronson, Kate Reid en Mary Badham.

Op een kwade dag, ergens tijdens de depressiejaren, komt Owen Legate (Redford) naar een dorp in Mississippi met de opdracht om de werknemers van de spoorlijn te ontslaan. Een drama, vooral omdat het merendeel van het dorp voor het spoor werkt. Maar toch valt Alva Starr (Wood), het mooiste meisje van het dorp voor Owen. Wood en Redford spelen bij vlagen de sterren van de hemel, Francis Ford Coppola schreef mee aan het script, een bewerking van een verhaal van Tennessee Williams. Maar toch werd dit geen klassieker. Het gemankeerde slot zorgde ervoor dat Williams eiste om van de titelrol geschrapt te worden.

Drop Dead Darling

1966 | Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Ken Hughes. Met o.a. Tony Curtis, Rosanna Schiaffino, Lionel Jeffries, Zsa Zsa Gabor en Nancy Kwan.

Een onleuke komedie over een Blauwbaard die zijn vrouwen vermoordt om hun geld. Als hij zijn grootste slag wil slaan met een aantrekkelijke, rijke en vleselijke jonge weduwe van een bejaarde Italiaanse graaf, ontmoet hij zijn gelijke. Al eerder en beter gedaan. Ook bekend als ARRIVEDERCI, BABY.

The Night of the Iguana

1964 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1964. Drama van John Huston. Met o.a. Richard Burton, Deborah Kerr, Ava Gardner, Sue Lyon en James Skip Ward.

De aan de alcohol verslaafde ex-priester Lawrence Shannon (Burton) verdient de kost als toeristen-gids op een bus in Mexico. Tijdens een van de uitstapjes willen drie vrouwen hem aan de haak slaan: hoteleigenaresse Maxine Faulk (Gardner), oude vrijster Hannah Jelkes (Kerr) en de nymfomane tiener Charlotte Goodall (Lyon). Anthony Veiller schetst in zijn scenario op schitterende wijze de diverse personages en brengt de sfeer van het toneelstuk van Tennessee Williams dat de grondslag vormt voor de film, uitstekend over, daarbij geholpen door een onvergetelijke cast. Het onderdrukte cynisme is een kolfje naar de hand van Burton. De contrastrijke zwart/wit fotografie van Gabriel Figueroa werd genomineerd voor een Oscar, maar het beeldje ging naar Dorothy Jeakins voor de kostumering.