Jon Peters (1945): productie.
Er zijn 13 films gevonden.

Superman Returns

2006 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Australië​/​​Verenigde Staten 2006. Actiefilm van Bryan Singer. Met o.a. Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Frank Langella en Parker Posey.

In deze stripverfilming gaat de superheld terug naar zijn geboorteplaneet Krypton. Hij keert vijf jaar later weer terug naar de aarde en ontdekt dat Lois Lane (Bosworth) inmiddels getrouwd is én een kind heeft. Bovendien is aartsvijand Lex Luthor (Spacey) weer bezig. Regisseur Singer had eerder twee delen van de succesvolle X-Men serie gemaakt en zijn visuele flair is duidelijk aanwezig in deze film. Het sterkste punt van de Superman films met Christopher Reeve was de ironische knipoog. Die ontbreekt grotendeels. Superman Returns ziet er prachtig uit maar is een stuk minder leuk dan zijn voorgangers.

Ali

2001 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 2001. Biografie van Michael Mann. Met o.a. Will Smith, Jamie Foxx, Ron Silver, Giancarlo Esposito en Jon Voight.

Mann laat in zijn biopic over bokser Muhammad Ali de hoogte- en dieptepunten van diens carrière tussen 1964 en 1974 voorbijkomen en richt zich vooral op Ali's fascinatie voor de islam en zwarte burgerrechten. Mann raakt amechtig wanneer hij ook nog Ali's vrouwen ter sprake brengt en de wisselende professionele entourage rondom hem, die tot op het einde wazig blijft. Het beste is Ali op momenten dat Mann met zijn docu-camera, ondersteund door soulmuziek, sfeerplaatjes creëert die we graag in de super Ali-documentaire When We Were Kings hadden willen zien. Smith, perfect in de titelrol, kreeg een Oscarnominatie.

Wild Wild West

1999 | Sciencefiction, Actiefilm, Western, Komedie

Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van Barry Sonnenfeld. Met o.a. Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh, Salma Hayek en M. Emmet Walsh.

Popcornvermaak met Smith en Kline als stoffige geheim agenten die in het Wilde Westen van weleer een maniakale boef (Branagh) - uitgerust zonder benen maar met een gietijzeren, 30 meter hoge mechanische spin - moeten stoppen. Los van de afwezige kwaliteit is Wild Wild West met een slordige anderhalf miljoen dollar per minuut ongetwijfeld de meest onzinnige film van 1999. Een leeghoofdige en buitengewoon saaie geldverslinder die door de jury van de Razzies terecht vijf maal werd uitverkoren voor onder andere de slechtste film, het slechtste script en het slechtste filmkoppel (Smith en Kline).

Rosewood

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van John Singleton. Met o.a. Jon Voight, Ving Rhames, Don Cheadle, Bruce McGill en Loren Dean.

In 1923 werd het 'zwarte' dorp Rosewood, gelegen in Florida, tijdens een vierdaags beleg van de kaart geveegd door een woeste witte menigte uit een wit dorp. 70 tot 250 zwarte doden waren het gevolg, maar de gruwelijke episode werd meteen in de doofpot gestopt. Regisseur Singleton (Boyz 'n the hood) en zijn scenarist maken de verschrikkingen van de massamoord inzichtelijk door goede acteurs echte mensen te laten spelen. Wanneer een zwarte gevangene dichtbij Rosewood van zijn chain gang ontsnapt en een witte vrouw (Catherine Kellner) van het naburige Sumner zegt verkracht te zijn door een zwarte, gaat een gefrustreerde, racistische groep witten uit Sumner op pad voor wraak. Muziekleraar Sylvester Carrier (Cheadle) is de ware held van deze tragedie, en hij doet wat hij moet om te overleven. Opmerkelijk genoeg voegden de filmmakers de fictieve Mann (Rhames) hier aan toe, een combinatie van Hollywoodse Eastwood-personages en Shaft die ondanks zijn kracht verloren lijkt tussen al dat ultra-realisme.

My Fellow Americans

1996 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1996. Komedie van Peter Segal. Met o.a. Jack Lemmon, James Garner, Dan Aykroyd, John Heard en Wilford Brimley.

De opzet van de scenarioschijvers van My Fellow Americans (onder meer Peter Tolan van Analyze This) is een vondst: twee ex-presidenten die elkaar haten komen in een complot terecht dat ze samen moeten zien te overleven. De hoofdrollen in het komische verhaal worden ook nog eens voortreffelijk vertolkt door veteranen Lemmon en Garner. Toch is er iets mis met My Fellow Americans, waardoor de film snel vergeten is. Het zijn de goedkope grappen waarmee regisseur Segal een potentieel briljante politieke satire net te slap maakt. Er blijft echter nog voldoende prettig materiaal over. Neem bijvoorbeeld de scene in een openbaar toilet, als een verbijsterde bezoeker president Douglas (Garner) de hand wil schudden: 'I can't shake right now, I have to keep my hands on the First Penis.'

Money Train

1995 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Joseph Ruben. Met o.a. Wesley Snipes, Woody Harrelson, Jennifer Lopez, Robert Blake en Chris Cooper.

John (Snipes) en Charlie (Harrelson) zijn pleegbroers. John is verstandig, Charlie een losbol, die steeds weer problemen weet te veroorzaken. Dat is lastig, bijvoorbeeld als ze allebei op dezelfde vrouw (Lopez) vallen, en als Charlie ervoor zorgt dat hun baas ze wil ontslaan. En dan komt Charlie ook nog met een plan om een trein te beroven. Money Train komt traag op gang en is aan de warrige kant, maar dat Snipes en Harrelson een leuke chemie hebben bewezen ze al in White Men Can’t Jump (1992), en de actiescènes zijn prima in orde. Voor liefhebbers van goedgeluimd amusement uit de jaren negentig.

Tango & Cash

1989 | Komedie, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Komedie van Andrey Konchalovskiy en Albert Magnoli. Met o.a. Sylvester Stallone, Kurt Russell, Jack Palance, Teri Hatcher en Brion James.

De immer goedgeklede Ray 'Rambo is a pussy' Tango (Stallone) en de slonzige Gabe Cash (Russell) zijn de beste narcotica-agenten van LA. Dat weet ook drugsbaron Yves Perret (een uitzinnige rol van Palance), die een val voor ze opzet zodat ze in het gevang belanden. Daar moeten Perrets connecties hen het leven zo zuur mogelijk maken. Harde actie en grappig bedoelde stoere teksten, Tango & Cash lijkt heel erg op de Lethal Weapon-serie. Aardig, maar onvergelijkbaar met eerder werk van regisseur Konchalovsky, die ooit in Rusland prachtige films maakte, waaronder het veelgeprezen Siberiade.

Batman

1989 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Sciencefiction van Tim Burton. Met o.a. Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger, Pat Hingle en Robert Wuhl.

De boeven in Gotham zijn verontrust: sinds enige tijd worden ze belaagd door een duistere wreker in een hightech-vleermuispak. Tim Burton gaf een mooie eigen draai aan de stripheld, geholpen door stemmig donkere, Oscarwinnende art direction en sfeervolle muziek van Danny Elfman. Nicholson, ijzersterk als meestermisdadiger The Joker, liet in zijn contract opnemen dat hij niet voor tien uur 's ochtends op de set hoefde te verschijnen. En verdiende zestig miljoen dollar voor de klus. Er kwamen vervolgfilms, maar pas met Christopher Nolans Dark Knight-trilogie werd dit niveau weer gehaald.

The Witches of Eastwick

1987 | Komedie, Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten 1987. Komedie van George Miller. Met o.a. Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer en Veronica Cartwright.

Drie jonge vrouwen in Eastwick, een rustig plaatsje waar werkelijk geen enkele leuke man rondloopt, mijmeren op een avond over de ideale vent. Dan klinkt er een donderslag, en de volgende dag komt er een intrigerende vreemdeling in de stad wonen, genaamd Daryl Van Horne. Hij lijkt aanvankelijk niet erg op de man van hun dromen, maar heeft onvermoede kwaliteiten. Geslaagde komedie, met leuke rollen voor Cher, Sarandon en Pfeiffer. Maar de show wordt gestolen door Nicholson als vadsige, maar toch onweerstaanbare duivel. Gebaseerd op een roman van John Updike.

Brotherhood of Justice

1986 | Familiefilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Charles Braverman. Met o.a. Keanu Reeves, Lori Loughlin, Kiefer Sutherland, Joe Spano en Darren Dalton.

Ze zijn de helden van de high-school in Santa Lucia in Californi[KA3]e en genieten een hoog aanzien tot een criminele bende de macht overneemt. Ze besluiten hard terug te slaan om het recht te laten zegevieren. Een golf van geweld is het gevolg en niemand voelt zich nog veilig voor de broederschap. Dwaze, nutteloze film die enkel van belang is omdat latere sterren als Sutherland (in de rol van Victor) en Reeves (als Derek) erin optraden, voordat iemand ze kende. De pilootfilm voor een serie die nimmer gemaakt werd.

Missing

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Costa-Gavras. Met o.a. Jack Lemmon, Sissy Spacek, John Shea, Melanie Mayron en Charles Cioffi.

Intens spannend politiek drama over de Amerikaanse schrijver en activist Charles Horman (Shea) die in 1973 tijdens de militaire coup in Chili verdwijnt. Zijn hippie-vrouw (Spacek) gaat naar hem op zoek en krijgt hulp van zijn conservatieve vader (Lemmon). Naarmate de tijd verstrijkt blijkt pa's optimisme dat zijn zoon met hulp van de Amerikanen wel gevonden zal worden ongegrond. Het indrukwekkende script werd bekroond met een Oscar. Regisseur Costa-Gavras, bekend om zijn kritische, politieke films, toont niet alleen de gruwelijke consequenties van de militaire coup en de laakbare rol van de Amerikaanse regering maar ook het generatieconflict tussen vader en schoondochter.

Caddyshack

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Harold Ramis. Met o.a. Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Ted Knight, Michael O'Keefe en Bill Murray.

Altijd prijs, een project van scenarist/ regisseur Harold Ramis samen met Saturday Night Live-helden Chevy Chase en/of Bill Murray (zie ook bijvoorbeeld National Lampoon's vacation, Ghostbusters, Groundhog day). Caddyshack biedt fijne, losse, anarchistische, anti-elitaire humor en was een trendsetter voor het soort dat welig tierde in de jaren tachtig. O'Keefe speelt een golfcaddie die graag een caddiebeurs binnensleept door aan te pappen met invloedrijk golfclublid rechter Smails (Knight). Hij krijgt ook te maken met de foute, Zen-gefixeerde rijkaard Ty (Chase) en de grondeekhoorn-hatende terreinmanager Carl (Murray). (IdH/VPRO Gids)

Eyes of Laura Mars

1978 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1978. Thriller van Irvin Kershner. Met o.a. Faye Dunaway, Tommy Lee Jones, Raul Julia, Brad Dourif en Rene Auberjonois.

Fotografe Laura Mars (Dunaway) timmert flink aan de weg met haar choquerende reclamefoto's, vol erotiek en geweld (in het echt gemaakt door Helmut Newton en Rebecca Blake). Op een dag krijgt ze een visioen van een gruwelijke moord, gezien door de ogen van de dader. De moord blijkt echt gepleegd. Er volgen meer visioenen en meer moorden en de slachtoffers zijn allen bekenden. Politieman John Neville (Jones) onderzoekt de zaak. John Carpenter schreef mee aan het script van deze stijlvolle jaren zeventig thriller, maar de film wordt jammer genoeg nooit echt spannend. Goed spel, dat wel.