S.Z. Sakall (1884-1955): cast.
Er zijn 49 films gevonden.

The Student Prince

1954 | Musical

Verenigde Staten 1954. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Ann Blyth, Edmund Purdom, John Ericson, Louis Calhern en Edmund Gwenn.

De muziek van Romberg en de zang van Mario Lanza zijn grote pluspunten in deze operette over een troonopvolger die in Heidelberg nog even de bloemetjes buiten zet en verliefd wordt op kroegmeisje Blyth.

Small Town Girl

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Leslie Kardos. Met o.a. Jane Powell, Farley Granger, Ann Miller, S.Z. Sakall en Billie Burke.

Een minzame musical van MGM, waarin de playboy Granger en de aantrekkelijke meid Powell elkaar ontmoeten als hij door haar vader in de bak geslingerd wordt wegens te snel rijden. Hoogtepunten in de film zijn Vans nummer als menselijke springstok en Miller die zingt 'I've Gotta Near That Beat' met het gedecimeerde orkest van Busby Berkeley.

The Lullaby of Broadway

1951 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1951. Komedie van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gene Nelson, S.Z. Sakall, Billy De Wolfe en Gladys George.

Doris Day keert als zangeres naar New York terug en ontdekt dat haar moeder (George) een verlopen artieste is.

Sugarfoot

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Randolph Scott, Adele Jergens, Raymond Massey, S.Z. Sakall en Robert Warwick.

In deze prettige western trekt Scott na de Burgeroorlog naar het westen om een nieuw bestaan op te bouwen. Hij wordt gedwarsboomd door Massey die de stad en de omgeving in zijn macht wil krijgen. Scott krijgt steun van saloon-eigenares Jergens die in de toekomst haar leven met hem wil delen. Russell Hughes bewerkte de roman van Clarence Budington Kelland. Wilfred Cline en Max Steiner verzorgden resp. het camerawerk en de muziek voor producent Saul Elkins. De film was het vage voorbeeld voor de western-tv-serie SUGARFOOT die drie jaar liep van 1957-1960, met Will Hutchins als Tom Brewster in de hoofdrol. Omwille van de tv- serie werd in Amerika de titel van deze film voor tv-vertoning veranderd in SWIRL OF GLORY.

The Daughter of Rosie O'Grady

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. June Haver, Jane Darwell, Gordon MacRae, Gene Nelson en Debbie Reynolds.

Doorsnee kostuummusical met Haver in titelrol die bekende liedjes van rond de eeuwwisseling zingt. Getalenteerde MacRae is haar geliefde en Sakall wordt gedwongen weer een knuffelig stereotiep neer te zetten.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

Montana

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Ray Enright. Met o.a. Errol Flynn, Alexis Smith, S.Z. Sakall, Douglas Kennedy en James Brown.

Flynn speelt een schaapherder die zijn kudde Montana binnendrijft, tegen de wil van de veehouders Smith en Kennedy. Die willen Flynn en zijn schapen op alle mogelijke manieren verdrijven. James Webb, Borden Chase en Charles O'Neal bewerkten het verhaal van Ernest Haycox. Vrij tam door Enright verfilmd maar met mooie plaatjes van Karl Freund. De schapen blijven, de kwade genius sterft en Flynn vindt het geluk.

You Beautiful Doll Oh

1949 |

1949. John M. Stahl. Met o.a. Charlotte Greenwood, June Haver, Gale Robbins, Mark Stevens en S.Z. Sakall.

Flynn speelt een schaapherder die zijn kudde Montana binnendrijft, tegen de wil van de veehouders Smith en Kennedy. Die willen Flynn en zijn schapen op alle mogelijke manieren verdrijven. James Webb, Borden Chase en Charles O'Neal bewerkten het verhaal van Ernest Haycox. Vrij tam door Enright verfilmd maar met mooie plaatjes van Karl Freund. De schapen blijven, de kwade genius sterft en Flynn vindt het geluk.

Oh, You Beautiful Doll

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van John M. Stahl. Met o.a. June Haver, Mark Stevens, S.Z. Sakall, Charlotte Greenwood en Gale Robins.

Een levendige historische musical met een broze carrière-beschrijving van een serieuze componist wiens werken populaire hits worden.

My Dream Is Yours

1949 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Michael Curtiz en Friz Freleng. Met o.a. Jack Carson, Doris Day, Lee Bowman, Adolphe Menjou en Eve Arden.

Doug Blake (Carson) maakt Martha Gibson (Day) tot een bekende radiofiguur in deze muzikale komedie van standaard-gehalte; hoogtepunten zijn het droomfragment met Bugs Bunny en Edgar Kennedy als Day's oom. Het scenario is van Harry Kurnitz en Dane Lussier. Het camerawerk is van Ernest Haller en Wilfred M. Cline.

In the Good Old Summertime

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Robert Z. Leonard en George Stoll. Met o.a. Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall, Spring Byington en Buster Keaton.

Een muzikale, nieuwe versie van THE SHOP AROUND THE CORNER, met Garland en Johnson als correspondentievrienden die verliefd op elkaar worden. Niet zo goed als de meeste MGM-Garland-films, maar plezierig. Let op dat kleine meisje in de finale, dat is Minnelli. Scenario van Samson Raphaelson, Francis Goodrich, Ivan Tors, Albert Hackett naar een toneelstuk van Miklos Laszlo. Camerawerk van Harry Stradling.

Whiplash

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Lewis Seiler. Met o.a. Dane Clark, Alexis Smith, Zachary Scott, Eve Arden en Jeffrey Lynn.

Een houterig melodrama over een kunstenaar die een vastberaden bokser wordt. Het ligt aan het scenario, niet aan de spelers.

Romance on the High Seas

1948 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Jack Carson, Janis Paige, Don DeFore, Doris Day en Oscar Levant.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

Embraceable You

1948 | Romantiek

Verenigde Staten 1948. Romantiek van Felix Jacoves. Met o.a. Dane Clark, Geraldine Brooks, S.Z. Sakall en Wallace Ford.

De keiharde Clark kwetst een jong meisje en wordt dan verliefd op haar. Sentimentele romantiek.

April Showers

1948 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1948. Komedie van James V. Kern. Met o.a. Jack Carson, Ann Sothern, Robert Alda, S.Z. Sakall en Robert Ellis.

Afgezaagd verhaal achter de schermen van de revue met Carson en Sothern die samengaan, uit elkaar gaan, weer samenkomen, enzovoort.

Cynthia

1947 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Elizabeth Taylor, George Murphy, S.Z. Sakall, Mary Astor en Gene Lockhart.

Suikerzoete film over ziek meisje Taylor dat een uitlaatklep vindt in muziek; verspilling van goede acteurs. Scenario van Charles Kaufman en Harold Buchmandie het toneelstuk van Vina Delmar The Rich, Full Life bewerkten. Camerawerk van Charles Schoenbaum.

Two Guys from Milwaukee

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Jack Carson, Joan Leslie, Janis Paige en S.Z. Sakall.

Een dwaas verhaal over Europese prins Morgan die wegwijs wordt gemaakt in Amerika door taxichauffeur Carson, maar de rolbezetting is zo geïnspireerd dat het er weinig toe doet.

The Time, the Place and the Girl

1946 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1946. Musical van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Martha Vickers, Jack Carson, Janis Paige en S.Z. Sakall.

Het beste van deze flutterige, gewrongen musical is de muziek van Arthur Schwartz en Leo Robin waaronder liedjes als 'A Gal in Calico' en 'Rainy Night in Rio'. Het heeft niets te maken met de musical uit 1929 met dezelfde titel. Scenario van Francis Swann, Agnes Christine Johnston en Lynn Starling naar een verhaal van Leonard Lee. Camerawerk van William V. Skall en Arthur Edeson.

Never Say Goodbye

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van James V. Kern. Met o.a. Errol Flynn, Eleanor Parker, Lucile Watson, S.Z. Sakall en Hattie McDaniel.

Flynn doet z'n uiterste best in deze routineuze komedie over een echtgenoot die zijn in scheiding liggende vrouw opnieuw voor zich wint.

Cinderella Jones

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Busby Berkeley. Met o.a. Joan Leslie, Robert Alda, S.Z. Sakall, Edward Everett Horton en Ruth Donnelly.

Zotte film over een meisje dat met een geleerde man moet trouwen om zo de erfenis te kunnen krijgen; goeie rolbezetting komt niet tot haar recht door het triviale scenario.

Cinderella Jones

1946 |

1946. George Amy. Met o.a. S.Z. Sakall, Joan Leslie, Robert Alda, Ruth Donnelly en Edward Everett Horton.

Zotte film over een meisje dat met een geleerde man moet trouwen om zo de erfenis te kunnen krijgen; goeie rolbezetting komt niet tot haar recht door het triviale scenario.

Wonder Man

1945 | Komedie, Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1945. Komedie van H. Bruce Humberstone. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Vera-Ellen, Donald Woods en S.Z. Sakall.

Na ruim tien jaar volle zalen op Broadway en een glansrijk speelfilmdebuut met Up in Arms in 1944 brak komiek Danny Kaye in 1945 definitief door met een dubbelrol in de komedie Wonder Man. Gedraaid in 'glorieus Technicolor' verschijnt Kaye ten tonele als een hyperactieve nachtclubentertainer en als diens tweelingbroer, een charmant stuntelende boekenwurm, met de stralende Virginia Mayo als zoete verleiding. De tweeling bleek een gouden zet, want de theatrale drukte van toneelspeler Kaye werd met de introductie van een kalme Kaye-variant - de boekenwurm - precies voldoende afgezwakt voor het veel subtielere medium film. Tijdloos kunststuk.

The Dolly Sisters

1945 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1945. Muziek van Irving Cummings. Met o.a. Betty Grable, John Payne, June Haver, S.Z. Sakall en Reginald Gardiner.

Sentimentele flauwekul met twee lieflijke sterren en een gezelschap met oude favoriete liedjes uit de gouden tijd van het vaudeville.

San Antonio

1945 | Western, Drama

Verenigde Staten 1945. Western van David Butler. Met o.a. Errol Flynn, Alexis Smith, S.Z. Sakall, Victor Francen en Florence Bates.

Clay Hardin (Flynn) zit de baas van een bende veedieven achterna, hetgeen hem naar San Antonio brengt. Daar wordt hij sheriff en wordt hij verliefd op Jeanne Starr (Smith). Het verhaal van Alan LeMay en W.R. Burnett kabbelt maar verder en er zit weinig actie in. Dialogen zijn er genoeg, men had er zelfs een speciale regisseur voor: Frederick de Cordova. Zelfs Raoul Walsh zou aan deze film hebben meegewerkt maar ook dat heeft niet geholpen. Het beste is nog het schitterende camerawerk van Bert Glennon. In kleine rollen te zien: Tom Tyler, Denver Dixon, Cliff Lyons, Francis Ford en Jack Mower.

Christmas In Connecticut

1945 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Komedie van Peter Godfrey. Met o.a. Barbara Stanwyck, Dennis Morgan, Reginald Gardiner, S.Z. Sakall en Joyce Compton.

Luchtig verhaal over een schrijfster van een kookkolommetje (Stanwyck) die matroos Morgan voor het diner uitnodigt om indruk te maken op haar baas Greenstreet. Lionel Hauser en Adele Commandini bewerkten een verhaal van Alleen Hamilton tot scenario. Camerawerk van Carl Guthrie.

Shine on Harvest Moon

1944 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1944. Musical van David Butler. Met o.a. Ann Sheridan, Jack Carson, Dennis Morgan, Irene Manning en S.Z. Sakall.

Het leven van twee grote showmensen, Nora Bayes en Jack Norworth, vormt nog maar nauwelijks een uitgangspunt voor een redelijk onderhoudende musical. De finale werd gefilmd in kleur.

Hollywood Canteen

1944 | Romantiek, Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. Bette Davis, John Garfield, Joan Leslie, Robert Hutton en Dane Clark.

De 'Hollywood Canteen' was bedoeld als ontspanningsplaats voor soldaten in WO II. Davis en Garfield hoorden tot de oprichters. Hutton speelt een soldaat die verliefd is op Leslie. Gastrollen van vele bekende sterren.

Harvest Moon Shine On

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van David Butler. Met o.a. Marie Wilson, Irene Manning, S.Z. Sakall, Ann Sheridan en Jack Carson.

De 'Hollywood Canteen' was bedoeld als ontspanningsplaats voor soldaten in WO II. Davis en Garfield hoorden tot de oprichters. Hutton speelt een soldaat die verliefd is op Leslie. Gastrollen van vele bekende sterren.

Wintertime

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van John Brahm. Met o.a. Sonja Henie, Jack Oakie, Cesar Romero, Carole Landis en Cornel Wilde.

Henie geeft alles wat zij heeft om het hotel van haar oom maar van een bankroet te redden. Een onnozele, ondermaatse produktie, zelfs voor Henie.

Yankee Doodle Dandy

1942 | Musical, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1942. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Joan Leslie, Walter Huston, Irene Manning en Rosemary DeCamp.

Cagney draagt deze film in zijn eentje door een dynamische herschepping van het leven van George M. Cohan. Hij won een verdiende Oscar voor een uitmuntende zang- en dans-prestatie, evenals de dirigenten Ray Heindorf en Heinz Roemheld. Er bestaan twee met de computer ingekleurde versies, waarvan er een voor tv is bestemd. Robert Buckner en Edmund Joseph schreven het scenario. Camerawerk van James Wong Howe.

Seven Sweethearts

1942 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1942. Familiefilm van Frank Borgzage en Frank Borzage. Met o.a. Kathryn Grayson, Van Heflin, Marsha Hunt, S.Z. Sakall en Cecilia Parker.

Een fondantverhaal over Sakalls nest vol dochters die niet kunnen trouwen voordat de oudste aan de man is. Liedje: 'You and the Waltz and I'.

Broadway

1942 | Misdaad

Verenigde Staten 1942. Misdaad van William A. Seiter. Met o.a. George Raft, Pat O'Brien, Janet Blair, Broderick Crawford en Marjorie Rambeau.

Raft herinnert zich de dagen als nachtclubuitsmijter in dit verhaal uit de tijd van de Drooglegging (een nieuwe versie van een film uit 1929), vol kleurrijke karakters en gebeurtenissen, maar niet erg geloofwaardig. O'Brien is de stoere agent, Crawford een meedogenloze gangster.

The Man Who Lost Himself

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Edward Ludwig. Met o.a. Brian Aherne, Kay Francis, Henry Stephenson, Nils Asther en S.Z. Sakall.

Als een dronken miljonair de dood vindt, denkt men met een Puertoricaanse planter te doen te hebben. Deze nu neemt op zijn beurt de rol van miljonair over. Een matig filmpje, ware het niet dat er buitengewoon goed in geacteerd wordt.

The Devil and Miss Jones

1941 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Sam Wood. Met o.a. Jean Arthur, Robert Cummings, Charles Coburn, Spring Byington en S.Z. Sakall.

Ontevredenheid bij het grote warenhuis van de steenrijke Coburn. Incognito gaat hij op de schoenenafdeling werken waar hij kennismaakt met Cummings, die de oproerkraaier blijkt te zijn. Naarmate hij meer en meer te weten komt, groeit zijn medegevoel voor het personeel. Een verrukkelijke, zeer onderhoudende sociale komedie. Byington is een oudere verkoopster en Arthur is Miss Jones. Het script is van Norman Krasna.

That Night in Rio

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Irving Cummings. Met o.a. Alice Faye, Don Ameche, Carmen Miranda, J. Carrol Naish en Curt Bois.

Een lopende-bandmusical van 20th Century-Fox over naamsverwisselingen, met goed gebruik van Miranda's capaciteiten. Eerder verfilmd als FOLIES BERGERE en later als ON THE RIVIERA.

Spring Parade

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Henry Koster. Met o.a. Deanna Durbin, Robert Cummings, Mischa Auer, Henry Stephenson en Butch and Buddy.

Een verrukkelijk niemendalletje, spelend in Oostenrijk, waar Durbin een romance heeft met Cummings die voor bakker Sakall werkt. Er wordt gedanst met de excentrieke Auer en natuurlijk gezongen. Voor deze nieuwe versie van FRŸJAHRSPARADE werden melodieën uit de oorspronkelijke versie gebruikt.

It's a Date

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van William A. Seiter. Met o.a. Deanne Durbin, Walter Pidgeon, Kay Francis, Eugene Pallette en Lewis Howard.

Durbin krijgt unieke groeistuipjes te verwerken wanneer haar een Broadwayrol wordt aangeboden die bestemd is voor haar moeder (Francis)... en ze vervolgens het hof gemaakt wordt door een man van haar moeders leeftijd (Pidgeon). Het trio sterren straalt helder in dit bedenksel dat ongelukkigerwijze te lang doorgaat en (inconsequent) eindigt met een scène waarin Deanna 'Ave Maria' zingt! Opnieuw verfilmd als: NANCY GOES TO RIO.

The Lilac Domino

1937 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1937. Musical van Fred Zelnick. Met o.a. June Knight, Michael Bartlett, Athene Seyler, Richard Dolman en S.Z. Sakall.

De schoolgaande dochter van een steenrijke Baron wordt verliefd op een verkwistende huzaar en ze gebruikt haar schoolmeisjesachtige charme om hem te veranderen. Een adembenemend vreselijke musical. De enige rol die nog iets goedmaakt is die van de authentieke, oude orkestleider, gespeeld door Szoke Szakall.

Fräulein Lilli

1936 | Avonturenfilm

Oostenrijk 1936. Avonturenfilm van Hans Behrendt. Met o.a. Franziska Gaal, Hans Jaray en S.Z. Sakall.

Een meisje, dat in Monte Carlo juwelen moet afleveren, wordt verliefd op een jongen die ze aanvankelijk voor een dief houdt. Met Franziska Gaal in de hoofdrol wordt de film enigszins genietbaar.

Viereinhalb Musketiere

1935 | Komedie

Oostenrijk​/​​Hongarije 1935. Komedie van Ladislaus Kardos. Met o.a. Ernst Verebes, S.Z. Sakall, Otto Wallburg en Felix Bressart.

De violist van een jazzband wordt verliefd op een meisje dat hem voor een beroemde radiozanger houdt. Een mager verhaaltje, maar door een groot aanbod van komieken wordt het nog wat.

Bretter, die die Welt bedeuten

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. S.Z. Sakall, Otto Wallburg, Hans Wengraf, Mary Losseff en Annie Rosar.

Het wordt vanzelfsprekend geacht dat bij de fusie van twee firma's de dochter van de ene baas trouwt met de zoon van de andere baas, maar het meisje wil eerst de kat uit de boom kijken. De film is wel amusant, maar het verhaal komt nogal moeizaam op gang. De operette-achtige muziek van Paul Abraham speelt een belangrijke rol.

Wenn du jung bist, gehört dir die Welt

1934 | Muziek

Oostenrijk 1934. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Joseph Schmidt, Frieda Richard, S.Z. Sakall, Otto Tressler en Liliane Dietz.

Een tuinman is heimelijk verliefd op de dochter van een landgoedbezitter. Pas als hij een beroemde zanger is geworden durft hij haar zijn liefde te verklaren, maar moet dan tot de ontdekking komen dat ze allang een ander op het oog had. De eerste film die Oswald en Schmidt in Oostenrijk maakten, omdat ze in Duitsland niet langer welkom waren als joodse kunstenaars.

Grossfürstin Alexandra

1933 | Muziek

Oostenrijk 1933. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Maria Jeritza, Paul Hartmann, Johannes Riemann, S.Z. Sakall en Leo Slezak.

Een Russische grootvorstin wordt een gevierde zangeres in Wenen. Er is maar weinig kans dat men deze film, met de wereldberoemde sopraan Maria Jeritza en speciaal voor haar gecomponeerde muziek van Franz Lehár, ooit te zien krijgt: na de vernietigende kritieken kocht Jeritza's toenmalige echtgenoot alle kopieën op.

Frühlingsstimmen

1933 | Romantiek

Oostenrijk 1933. Romantiek van Paul Fejos. Met o.a. Adele Kern, Ursula Grabley, Oskar Karlweis, Hans Thimig en S.Z. Sakall.

Een conservatoriumleerlinge voelt zich bedrogen wanneer ze hoort dat haar vriend zich met haar zuster verlooft, maar dat blijkt een misverstand te zijn. Een charmante Weense geschiedenis waarin de muziek - onder andere van Johann Strauss en Oscar Straus - een belangrijke rol speelt. Een goede rol van Adele Kern.

Abenteuer am Lido

1933 | Muziek

Oostenrijk 1933. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Alfred Piccaver, S.Z. Sakall, Walter Rilla, Nora Gregor en Susi Lanner.

Een vroeger beroemde zanger, die zich verbitterd in een Italiaans dorpje heeft teruggetrokken, wordt ontdekt door een rijke Amerikaanse die voor zijn 'come-back' zorgt. De enige Oostenrijkse film waarin de in Wenen ongelooflijk populaire Engelse tenor van Spaanse afkomst, Piccaver is opgetreden onderscheidt zich o.a. door het ontbreken van een 'happy ending' van zijn soortgenoten. De liefde van de zanger voor zijn weldoenster wordt namelijk niet beantwoord.

Mädchen zum Heiraten

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Wilhelm Müller. Met o.a. Renate Müller, Hermann Thimig, Wolf Albach-Retty, Gustl Stark-Gstettenbaur en Fritz Grünbaum.

Om Robert Goll, die bij een platenfirma werkt, het huwelijksbootje in te krijgen, treedt zijn collega Gerda stiekem in dienst bij zijn vrijgezellenhuishouding, als huishoudster. Deze deelt hij met zijn jongere broers. Gerda brengt de boel grondig op orde en krijgt haar Robert, na voorbijgaande ergernissen, aan het eind. Een gloedvolle muziekfilm met vlotte schlagers en veel humor. Ondanks de bekende hoofdrolspelers stelen hun collega's de show: de komiek Fritz Grünbaum als eigenaar van een huwelijksbureau en Szöke Szakall als huwelijkskandidaat. De dialogen tussen deze twee zijn grandioos en horen tot het beste dat de Duitse komische film voortgebracht heeft. Bij de gedachte dat Grünbaum in 1941 in het concentratiekamp Dachau stierf, vergaat je het lachen echter. De film was destijds een groot succes.

Ich will nicht wissen wer du bist

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Liane Haid, Gustav Fröhlich, Betty Bird, Max Gülstorff en Fritz Odemar.

Een verarmde graaf, die zijn brood als chauffeur verdient, ontmoet een meisje dat niet met een chauffeur maar wel met een verarmde graaf wil trouwen! Een vrolijke filmoperette met alleraardigste liedjes van Robert Stolz en prima rollen van Liane Haid en Gustav Fröhlich.

Eine Stadt steht Kopf

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Gustaf Gründgens. Met o.a. Gustaf Gründgens, S.Z. Sakall, Jenny Jugo, Hermann Thimig en Paul Henckels.

Een verfilming van Nikolai Gogols schitterende satirische roman De revisor over een vertegenwoordiger die voor een staatsinspecteur wordt aangezien, waarna de jongeman te maken krijgt met alle denkbare kleinburgerlijke eigenschappen. Een geslaagd en uniek debuut van theaterregisseur en -acteur Gustaf Gründgens.

Der Hampelmann

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Lien Deyers, Max Hansen, Paul Heidemann, S.Z. Sakall en Otto Wallburg.

Een nieuwe vinding: een sprekende pop inspireert de minnaar van een getrouwde vrouw om zich als zodanig bij haar te laten bezorgen. Haar man gooit de pop het raam uit, denkt een moord begaan te hebben en laat zijn vrouw vrij. Deze valt in de armen van haar minnaar, omdat niet hij maar de echte pop naar beneden gevallen is! Een vrolijke verfilming van de gelijknamige operette van Robert Stolz, waarin de Nederlandse Lien Deyers voortreffelijk wordt gesecondeerd door Max Hansen en Szöke Szakall.