nieuwe site?

Henrik Prip

Acteur

Henrik Prip is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Deliver Us From Evil

2009 | Thriller

Denemarken/Zweden/Noorwegen 2009. Thriller van Ole Bornedal. Met o.a. Lasse Rimmer, Jacob Ottensten, Lone Lindorff, Bojan Navojec en Henrik Prip.

Thriller van Ole Bornedal over dorpje waarvan de xenofobe bewoners doldraaien als een van de bewoners dood wordt aangetroffen.

Okay

2002 | Komedie, Drama

Denemarken 2002. Komedie van Jesper W. Nielsen. Met o.a. Paprika Steen, Troels Lyby, Ole Ernst, Nicolaj Kopernikus en Molly Blixt Egelind.

Wat een meer dan okay familiedrama nodig heeft is een vergrootglas en wat puike acteurs, weet Nielsen. Schrijver Kim Fupz Aakeson zorgde met zijn scenario dat de film bovenop de familieproblematiek zit en het eindigen van de Dogma-hype maakte het een eitje om aan werkzoekende superacteurs te komen. Steen (Festen) speelt Nete, een vrouw met man en dochter, die haar doodzieke vader (Ernst) in huis neemt om voor een goede stervensbegeleiding te kunnen zorgen. De bij Deense filmers veelgevraagde Jesper Winge Leisner werkte mee aan de verzorgde score.

Olsen Banden Junior

2001 | Komedie, Familiefilm, Drama

Denemarken 2001. Komedie van Peter Flinth. Met o.a. Aksel Leth, Christian Stoltenberg, Jacob A. Bernit, Signe Lerche en Jesper Langberg.

De directeur van het weeshuis koopt liever gebak voor zichzelf dan eten voor de kinderen, en dus besluit de stoere Egon Olsen zich te laten adopteren. De rijke vader en moeder die hij in weet te palmen blijken bedriegers, in sympathieke Deense jeugdfilm.

Idioterne

1998 | Drama, Documentaire, Experimenteel, Komedie

Denemarken 1998. Drama van Lars von Trier. Met o.a. Knud Romer Jørgensen, Troels Lyby, Jens Albinus, Anne-Louise Hassing en Bodil Jørgensen.

Tweede DOGMA 95 film. 'Wat hebben we aan een maatschappij waarin iedereen rijker en rijker wordt, en niet gelukkiger?' Stoffer vraagt het zich hardop af en heeft om zich heen een groep hoog opgeleide jongelingen verzameld die wel wat zien in zijn subversieve manier om anderen wakker te schudden. De jongelui doen of ze zwakzinnig zijn en leggen zo heel wat hypocrisie en angst bloot bij onwetende mensen in restaurants en zwembaden. Maar bij de acteur-idioten zelf komt ook veel onzaligs los. Regisseur Von Trier, een van de oprichters van de Dogma-groep, houdt zich streng aan de kaalheidswetten van Dogma. In Idioterne past dat goed bij de inhoud. De spastisch bewegende camera, de natuurlijke belichting van kwijlende gezichten; zelfs een microfoonhengel die steeds in beeld komt stoort niet in het verhaal over idioten die doen alsof ze verstandelijk gehandicapt zijn. Von Trier refereert in zoverre aan Dostojevski's 'Idioot', dat ook hij de vraag stelt wie idioot is en vooral: wie eigenlijk niet. Idioterne ging als komedie de wereld over, maar Von Trier zorgt er wel weer voor dat onbekommerd lachen er niet bij is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henrik Prip op televisie komt.

Reageer