Otto Preminger (1906-1986): regie, cast en productie.
Er zijn 40 films gevonden.

The Human Factor

1979 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Thriller van Otto Preminger. Met o.a. Nicol Williamson, Richard Attenborough, John Gielgud, Iman en Joop Doderer.

Dat deze verfilming van de gelijknamige spionagethriller van Graham Greene oogt als een knullige televisiefilm heeft misschien vooral budgettaire oorzaken. Toch is het opmerkelijk dat de bekwame acteurs, regisseur en scenarist (Tom Stoppard, van onder andere Brazil en Shakespeare in Love) er niet wat meer van wisten te maken. Wellicht is het Greenes schuld: zijn kritische koudeoorlogsverhaal is met opzet gespeend van ieder spektakel. Als voormalig MI6-spion wilde de schrijver het vak zo realistisch mogelijk voorstellen, zonder James Bond-heroïek. Toch zei hij na het zien van de film blij te zijn dat Preminger zich nooit aan andere boeken van hem had gewaagd.

Rosebud

1975 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Peter O'Toole, Richard Attenborough, Cliff Gorman, Claude Dauphin en John V. Lindsay.

Op een avond worden de vijf dochters van grote westerse ondernemers ontvoerd van het luxe-jacht 'Rosebud' door terroristen van de Palestijnse Zwarte September-beweging. De CIA ontvangt een filmpje met de eis dat dit via tv openbaar gemaakt zal worden. Stripachtige spionagethriller die de kijker geen ogenblik in spanning houdt. Bovendien komt er geen einde aan de film. De Palestijnen worden belachelijk uitgetekend. Van een man als Preminger mag meer verwacht worden. Het vlakke, soms zelfs belachelijke, scenario is van de hand van Erik Lee Preminger, die zich baseerde op een roman van Joan Hemingway en Paul Bonnecarrere. Denys Coop zette het in beeld. Gedraaid in Panavision.

Such Good Friends

1971 | Erotiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1971. Erotiek van Otto Preminger. Met o.a. Dyan Cannon, James Coco, Jennifer O'Neill, Ken Howard en Nina Foch.

Luckinbill ontdekt in zijn nek. Hij aarzelt geen moment. Dr. Coco is een goede vriend en een uitstekende chirurg, dus weg met de vlek. De operatie verloopt goed, maar de volgende dag doen zich complicaties voor. Er is iets fout gegaan bij de bloedtransfusie. Hij heeft dringend ander bloed nodig. Vrouw Cannon gaat alle vrienden af, op zoek naar bloed, maar die schepen haar een voor een met hypocriete praatjes af. Ondertussen ontdekt ze ook nog dat haar man haar bedroog met haar beste vriendinnen. Zwarte komedie over het thema 'van je vrienden moet je het hebben'. Het geheel zit nogal dik in de verf, maar het valt niet te ontkennen dat het scenario van Elaine May, naar de roman van Lois Gould, enkele briljante momenten kent. Uitstekend spel van een reeks bekende karakteracteurs. Fotografie van Gayne Rescher.

Tell Me That You Love Me, Junie Moon

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Liza Minnelli, Ken Howard, Robert Moore, James Coco en Kay Thompson.

Een bewogen verhaal over drie randfiguren die besluiten te gaan samenwonen: Minnelli met een verminkt gelaat, epilepticus Howard en de aan een rolstoel gebonden homoseksueel Moore. De kluchtige, melodramatische en gevoelige momenten vloeien vakkundig in elkaar over in één van de beste Preminger-films.

Skidoo

1969 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Jackie Gleason, Carol Channing, Frankie Avalon, Fred Clark en Michael Constantine.

Avalon in de rol van een opkomende gangster en Groucho als een bendeleider met de bijnaam God. Verder valt er niets positiefs over deze film te vermelden. Statistisch gezien is er slechts een op de duizend kijkers die het geduld heeft om deze vertoning helemaal uit te zitten, terwijl de rest met stomheid geslagen zal zijn. Groucho's laatste film.

Hurry Sundown

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Michael Caine, Jane Fonda, John Phillip Law, Diahann Carroll en Faye Dunaway.

Caine bezit grond en wil het uitbreiden met omliggend terrein. Hij ziet echter zijn plan gedwarsboomd als een verre neef een claim legt op het land waar hij een oogje op heeft. Hij krijgt te maken met een zwarte oorlogsveteraan, en hij raakt vervolgens verstrikt in de voor het Zuiden van de V.S. zo kenmerkende slangekuil van vooroordelen, rassenhaat en een justitie die met twee maten meet. Hoewel Fonda en Caine schitteren, is deze film soms onlogisch en nogal sentimenteel. Gesitueerd in Georgia in 1946.

In Harm's Way

1965 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Otto Preminger. Met o.a. John Wayne, Kirk Douglas, Patricia Neal, Tom Tryon en Paula Prentiss.

Een te lang, te overdreven geacteerd en te pretentieus verhaal over een marineman die erop uit trekt om tijdens WO II strategische eilanden op de Japanners te veroveren.

Bunny Lake is Missing

1965 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1965. Thriller van Otto Preminger. Met o.a. Laurence Olivier, Carol Lynley, Keir Dullea, Noel Coward en Martita Hunt.

Doelloos verhaal over Lynley's kind dat wordt ontvoerd, waarna een onderzoek in homoseksuele kringen en onder een groep excentrieken plaatsvindt. Nogal akelige affaire.

The Cardinal

1963 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Tom Tryon, Romy Schneider, Carol Lynley, Raf Vallone en John Huston.

Een jonge priester uit Boston klimt op tot bisschop, en uiteindelijk kardinaal. Maar zijn religieuze overtuiging wordt in de eerste helft van de twintigste eeuw flink op de proef gesteld door morele en ethische kwesties die op zijn levenspad komen: abortus, racisme, fascisme, het celibaat. Regisseur Preminger (Anatomy of a Murder) maakte een film vol relevante vraagstukken, maar slaagt er toch niet helemaal in je de geloofscrisis van het hoofdpersonage - niet al te sterk neergezet door Tom Tryon - te laten meevoelen. John Huston speelt een collega-kardinaal.

Advise & Consent

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Henry Fonda, Charles Laughton, Don Murray, Walter Pidgeon en Peter Lawford.

De van geboorte Oostenrijkse Otto Preminger maakte met Advise & Consent een ambitieus opgezet, fraai inkijkje in de Amerikaanse politiek begin jaren 60. Henry Fonda speelt de door de president naar voren geschoven kandidaat voor de ministerspost van Binnenlandse Zaken. Vanzelfsprekend wordt zijn verleden door een senaatscommissie zorgvuldig doorgelicht en zo komt een vroegere flirt met de communistische partij bovendrijven. Maar de vuile was van de conservatieven wordt ook buiten gehangen. Mooi verbaal vuurwerk van de prima cast leverde Preminger (Anatomy of Murder, Exodus) een Gouden Palm-nominatie in Cannes op. Naar een met de Pulitzer-prijs bekroond boek van Allen Drury.

Exodus

1960 | Historische film, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1960. Historische film van Otto Preminger. Met o.a. Paul Newman, Eva Marie Saint, Ralph Richardson, Peter Lawford en Lee J. Cobb.

Veel geprezen én bekritiseerd epos over Europese joden die na de Tweede Wereldoorlog naar het 'Beloofde Land' (toen nog Brits mandaat) afreisden om er een nieuw en veilig bestaan op te bouwen. Onder andere met de Exodus 1947 - een roestig cruiseschip - dat echter door de Britten werd onderschept. Onder leiding van charismatisch verzetsman Ari Ben Canaan (Newman) weten de passagiers Israël toch te bereiken. Het schip zou uitgroeien tot het symbool van de tumultueuze joodse intocht in Palestina. Naar de bestseller van Leon Uris uit 1958.

Porgy and Bess

1959 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1959. Muziek van Otto Preminger. Met o.a. Sidney Poitier, Dorothy Dandridge, Pearl Bailey, Sammy Davis jr en Brock Peters.

De klassieke zwarte opera van Gershwin statisch gepresenteerd met een camera die niet aan het verhaal deelneemt. Sammy Davis steelt de show als Sportin' Life. Beroemde nummers: 'Summertime', 'It Ain't Necessarily So' en 'I Got Plenty Of Nothing'

Anatomy of a Murder

1959 | Drama, Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1959. Drama van Otto Preminger. Met o.a. James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O'Connell en Eve Arden.

Luitenant Frederick Manion (Gazzara) staat terecht voor de moord op een barkeeper. Hij deed het in een vlaag van woede, beweert hij, omdat de barman zijn vrouw Laura (Remick) had verkracht en mishandeld. Zijn advocaat Paul Biegler (Stewart) krijgt het moeilijk: Laura is nogal een uitdagend type, pleegde Manion de moord niet gewoon uit jaloezie? Klassieke rechtbankthriller, waarbij regisseur Preminger de grenzen opzocht, openlijk refereren aan verkrachting was indertijd eigenlijk niet toegestaan, en dat hij de filmmuziek liet maken door een zwarte componist, Duke Ellington, deed ook nogal wat wenkbrauwen fronsen. Uitstekend spel over de hele linie.

Bonjour tristesse

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Jean Seberg, David Niven, Deborah Kerr, Mylène Demongeot en Geoffrey Horne.

Amerikaanse klassieker over bandeloze zeventienjarige Cécile (Seberg) en haar pogingen haar liefhebbende vader (Niven) voor zich terug te winnen nadat hij hun frivole leventje aan de Franse Rivièra heeft doorkruist door zich te verloven met een bazig moederfiguur. 'Cinema is de kunst van het creëren van mooie dingen door mooie vrouwen,' zei François Truffaut ooit. Bonjour tristesse gold daarom als kunststuk want regisseur Premingers studie over lichtzinnigheid versus ernst was bovenal een cinematografische hulde aan de gratie van Jean Seberg, vereeuwigd door de verliefde camera in modern CinemaScope.

Saint Joan

1957 | Drama, Historische film, Biografie

Verenigde Staten 1957. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Jean Seberg, Richard Widmark, Richard Todd, Anton Walbrook en John Gielgud.

De toen onbekende 17-jarige Jean Seberg als Jeanne D´Arc werd met film en al afgebrand door de pers. Seberg zou met haar onbeholpenheid, elfachtige uitstraling ten spijt, het tempo van de film verpest hebben. Saint Joan werd een van de meest opzienbarende flops van de jaren vijftig, maar Seberg bereikte later tegen de stroom in (met À bout de souffle) toch de sterrenstatus. In retrospectief is de verfilming van het door Graham Greene bewerkte klassieke toneelstuk van Bernard Shaw vooral weinig opwindend. Wel leuk om het fenomeen Seberg te zien en hoe echte profs als Richard Widmark en John Gielgud moeiteloos de show stelen. (IdH/VPRO Gids)

The Man with the Golden Arm

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Frank Sinatra, Eleanor Parker, Kim Novak, Arnold Stang en Darren McGavin.

Nadat hij uit de gevangenis is ontslagen probeert Frankie (Sinatra) zijn leven te beteren, uit de buurt te blijven van zijn oude vrienden waarvoor hij werkte als de man die de kaarten deelt in illegale gokspellen, en vooral probeert hij geen heroïne meer te gebruiken. Hij wil beroepsmuzikant worden, heeft talent, maar zijn invalide vrouw (Parker) ziet daar weinig brood in. Waarom gaat hij niet weer gewoon kaarten delen? Fascinerend drama, met sterk spel, vooral van een uitstekende Sinatra, en een mooie, sfeervolle jazz-score.

The Court-Martial of Billy Mitchell

1955 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Gary Cooper, Charles Bickford, Ralph Bellamy, Rod Steiger en Elizabeth Montgomery.

De op authentieke feiten gebaseerde strijd van een Amerikaans generaal, gespeeld door Cooper, voor erkenning van de luchtmacht als volwaardig onderdeel van de strijdkrachten in de jaren voor WO II. De wat trage praatfilm wordt gered door de sublieme prestaties van Cooper als de halsstarrige officier en Steiger als de aanklager. Cooper moet terechtstaan wegens zijn openlijk verzet via de pers. Het scenario van Milton Sperling en Emmett Lavery neemt het standpunt van de generaal als uitgangspunt, zonder een beschuldigend vingertje te heffen naar de legerleiding. Pakkende fotografie van Sam Leavitt en een sterke score van Dimitri Tiomkin blijven de aandacht vasthouden. Ook bekend als als THE ONE MAN MUTINY.

River of No Return

1954 | Actiefilm, Western, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1954. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Robert Mitchum, Marilyn Monroe, Rory Calhoun, Tommy Rettig en Murvyn Vye.

Vooral de moeite waard vanwege de geslaagde combinatie Mitchum en Monroe. Het verhaal begint wanneer de naïeve Monroe en oplichter Calhoun samen op een op hol geslagen vlot zitten en worden gered door boer Mitchum en zijn zoon. Mitchum en Monroe moeten zich tegen de in oorlogstemming verkerende Indianen zien te weren, wanneer Calhoun er met het enige paard op de boerderij vandoor gaat. Opgenomen in de fraaie Canadese Rocky Mountains. Een Oscar voor de kostuums van Anthony Powell.

Carmen Jones

1954 | Muziek

Verenigde Staten 1954. Muziek van Otto Preminger. Met o.a. Dorothy Dandridge, Harry Belafonte, Pearl Bailey, Roy Glenn en Diahann Carroll.

Frisse musicalbewerking van George Bizets zwanenzang Carmen (1875), met een geheel zwarte bezetting. Actrice Dandrige leek na een eerdere rol als stoffige juf niet de meest logische keus, maar een vurige auditie (en een affaire met regisseur Preminger) zette haar op de eerste plek. Zij is naaister in een parachutefabriek en Belafonte schittert als soldaat. Ze werd in raciaal gesegregeerd 1955 Amerika – een hotel liet een zwembad leeglopen nadat ze een duik had genomen – als eerste zwarte actrice genomineerd voor een Oscar. Niet Dandridge, maar Grace Kelly won, voor haar rol in The (o zo witte) Country Girl.

The Moon Is Blue

1953 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. William Holden, David Niven, Maggie McNamara, Tom Tully en Dawn Addams.

De woorden 'maagd', 'verleiden' en 'minnares' komen veelvuldig voor en vormden voor de toenmalige Film Productie Code in Amerika de aanleiding deze film te verbieden. Regisseur Otto Preminger liet zijn film uitkomen zonder het keurstempel van de Code en natuurlijk ontstond er een toeloop op de bioscopen. Veel bioscoopbezoekers in de stijve jaren vijftig hebben een teleurstelling moeten verwerken, want er is verder niks erotisch aan The Moon is Blue te ontdekken. Maagdelijke McNamara wordt het hof gemaakt door William Holden en later ook door de oudere David Niven, maar het meisje wil het huwelijk of niets. David Niven kreeg voor zijn rol in deze romantische klucht een Golden Globe.

Stalag 17

1953 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Billy Wilder. Met o.a. William Holden, Don Taylor, Otto Preminger, Robert Strauss en Harvey Lembeck.

Eind 1944. In het krijgsgevangenenkamp Stalag 17 zitten meer dan zeshonderd Amerikaanse piloten opgesloten. Wanneer een vluchtpoging van twee van hen mislukt, is iedereen ervan overtuigd dat er een verrader onder hen is. De verdenking valt op de cynische sergeant Sefton (Holden). Sterke en geestige oorlogsfilm, met glansrollen voor Holden (die er een Oscar voor kreeg) en voor gerenommeerd regisseur Preminger als kampcommandant. Het uitstekende script met de scherpe dialogen werd gebaseerd op een toneelstuk van Donald Bevan en Edmund Trzcinski.

Angel Face

1952 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1952. Film noir van Otto Preminger. Met o.a. Robert Mitchum, Jean Simmons, Herbert Marshall, Barbara O'Neill en Mona Freeman.

Otto Preminger was een flamboyante persoonlijkheid die zoveel mogelijk onafhankelijkheid wenste als filmmaker. In Angel Face verwerkte hij Freudiaanse motieven en het Oedipuscomplex, en maakte hij gebruik van een bewegende camera. Hierdoor maakte hij van Angel Face een sexy thriller die zijn tijd vooruit was. Diane Tremayne (Simmons) wordt door cameraman Harry Stradling (A Streetcar Named Desire) spierwit en eng mooi afgeschilderd. Als Diane van haar vader (Marshall) gescheiden dreigt te worden, maakt ze een plan om de in haar ogen verantwoordelijke stiefmoeder (O'Neal) te vermoorden en betrekt in haar misdadig plot de familiechauffeur (Mitchum). Angel Face is meesterlijke, vergeten film noir.

The 13th Letter

1951 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1951. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Linda Darnell, Charles Boyer, Michael Rennie, Constance Smith en Judith Evelyn.

Interessant verslag van de gevolgen van een reeks anonieme brieven op de bevolking van een Canadees stadje. Nieuwe versie van H. G. Clouzot's LE CORBEAU.

Where the Sidewalk Ends

1950 | Misdaad, Film noir, Drama

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Dana Andrews, Gene Tierney, Gary Merrill, Karl Malden en Ruth Donnelly.

Terwijl hij een moord onderzoekt, doodt agent Andrews per ongeluk een man. Een stemmig misdaaddrama met goede karaktertekeningen.

Whirlpool

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Gene Tierney, Richard Conte, José Ferrer, Charles Bickford en Eduard Franz.

Een strak melodrama over de slechte hypnotiseur Ferrer die de onschuldige Tierney misbruikt voor zijn snode plannen.

The Fan

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Jeanne Crain, Madeleine Carroll, George Sanders en Richard Greene.

Oscar Wilde's ironisatie van de uiterlijke schijn in zijn Lady Windemere's Fan over echtelijke indiscretie en de manier waarop je in het Victoriaanse Engeland kon stijgen in maatschappelijk aanzien, verliest veel van haar geestigheid in deze filmversie. Remake van een zwijgende film uit 1925. Het scenario is van Dorothy Parker en Walter Reisch. Het camerawerk is van Jospeh LaSalle.

That Lady in Ermine

1948 | Musical

Verenigde Staten 1948. Musical van Ernst Lubitsch en Otto Preminger. Met o.a. Betty Grable, Douglas Fairbanks jr, Cesar Romero, Walter Abel en Reginald Gardiner.

Een onderhoudende, hoewel wat opgeblazen musical over een mythisch koninkrijk waar de voorouders op magische wijze steeds weer terugkomen.

Forever Amber

1947 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1947. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Linda Darnell, Cornel Wilde, Richard Greene, George Sanders en Jessica Tandy.

Lopende-band kostuumdrama dat speelt in het 17e-eeuwse Engeland, waarin Darnell de liefde verbeurt in ruil voor succes aan het hof van Karel de Tweede. Keurige productie naar een roman van Kathleen Windsor.

Daisy Kenyon

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Joan Crawford, Dana Andrews, Henry Fonda, Ruth Warrick en Martha Stewart.

Driehoeksverhouding start intelligent, zakt halverwege af in typisch melodramatisch toneelspel. Goede rollen, mooi gefilmd.

Centennial Summer

1946 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1946. Musical van Otto Preminger. Met o.a. Jeanne Crain, Cornel Wilde, Linda Darnell, Dorothy Gish en William Eythe.

Ontspannende en chique uitgevoerde musical over de tentoonstelling in Philadelphia in 1876, met de zusters Crain en Darnell die beiden dingen naar de aantrekkelijke Wilde. De genietbare muziek van Jerome Kern draagt zeker aan de film bij.

Where Do We Go From Here?

1945 | Musical

Verenigde Staten 1945. Musical van Gregory Ratoff. Met o.a. Fred MacMurray, June Haver, Joan Leslie, Gene Sheldon en Anthony Quinn.

Een onderhoudende maar tenslotte dwaze muzikale komedie over een geest die het MacMurray mogelijk maakt achteruit in de Amerikaanse geschiedenis te reizen. De muziek van Gershwin en Weill omvat een schitterende mini-opera over Christopher Columbus.

Fallen Angel

1945 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Alice Faye, Dana Andrews, Linda Darnell, Charles Bickford en Anne Revere.

Andrews is van plan zijn vrouw Faye te laten vallen voor Darnell, maar die wordt vermoord.

A Royal Scandal

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Ernst Lubitsch en Otto Preminger. Met o.a. Tallulah Bankhead, Charles Coburn, Anne Baxter, William Eythe en Vincent Price.

Zedenkomedie over Catharina de Grote van Rusland die gunsteling soldaat Eythe bevordert tot hoge officier; begonnen door Lubitsch, voltooid door Preminger.

Laura

1944 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1944. Film noir van Otto Preminger. Met o.a. Gene Tierney, Dana Andrews, Clifton Webb, Vincent Price en Judith Anderson.

Politieman Mark McPherson (Andrews) onderzoekt de moord op Laura Hunt (Tierney), een intelligente en mooie jonge vrouw, met meerdere aanbidders. Een van hen, gevierd columnist Waldo Lydecker (Webb), levert via de voice-over commentaar op het geheel. IJzersterke noir, geschoten in prachtig zwart-wit door Joseph LaShelle, die er een Oscar voor kreeg. Een script met briljante stukjes dialoog en een opmerkelijke plotwending. Uitstekende regie van Preminger, die de oorspronkelijke regisseur Rouben Mamoulian verving (en al het werk van zijn voorganger rücksichtslos in de prullenbak mieterde).

In the Meantime, Darling

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Jeanne Crain, Frank Latimore, Eugene Pallette, Mary Nash en Stanley Prager.

Een zonderlinge komedie over het rijke meisje Crain dat het 'hard te verduren' krijgt als ze met de soldaat Latimore trouwt.

They Got Me Covered

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van David Butler. Met o.a. Bob Hope, Dorothy Lamour, Lenore Aubert, Otto Preminger en Eduardo Ciannelli.

Dit spionageverhaal uit Washington dat destijds veel aandacht trok, doet nu houterig aan. Hope is beter geweest.

Margin for Error

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Joan Bennett, Milton Berle, Otto Preminger, Carl Esmond en Howard Freeman.

Een oubollige misplaatste 'komedie' over de joodse politieagent Berle die het Duits consulaat in New York tijdens WO II moet bewaken. Regisseur Preminger had acteur Preminger moeten beletten zo overdreven te acteren.

The Pied Piper

1942 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Monty Woolley, Otto Preminger, Anne Baxter, Peggy Ann Garner en Roddy McDowall.

Woolley, niet erg gesteld op kinderen, voert desondanks een zwerm kinderen aan die achternagezeten worden door de nazi's. Onderhoudende film over oorlogstijd.

Danger - Love at Work

1937 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1937. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Ann Sothern, Jack Haley, Mary Boland, John Carradine en Edward Everett Horton.

Krankzinnige komedie over een gezin, met de idiote Boland aan het hoofd, dat betrokken raakt bij het gedwongen huwelijk tussen Sothern en Haley.

Die Grosse Liebe

1931 | Drama

Oostenrijk 1931. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner en Betty Bird.

Een oude vrouw meent in een soldaat haar zoon te herkennen, die na WO I (1914-18) is teruggekeerd. Deze speelt het spel mee. Niet opvallend geregisseerde eerste film van Otto Preminger, waaraan hij liever niet herinnerd werd, maar die tot zijn schrik veertig jaar later in een retrospectief opdook. Scenario van Siegfried Bernfeld en Artur Berger. Naar een ware gebeurtenis. De enige film die Preminger in Europa heeft gedraaid. Men heeft lang gedacht dat de originele versie van de film verloren gegaan was, maar men heeft in het filmarchief van het Bundesarchiv te Berlijn de negatieven teruggevonden. Deze waren helaas niet compleet. De ontbrekende gedeeltes konden echter aangevuld worden met materiaal uit het Zwitserse filmarchief en daarmee was de film volledig gerestaureerd.