Roger Fritz: regie en cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Nicht mit uns

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Bernd Fischerauer. Met o.a. Gila von Weitershausen, Elke Sommer, Heidelinde Weis, George Meyer-Goll en Thorsten Nindel.

Im Atem der Berge - Ein Jahr zwischen Himmel und Hölle

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Wolfgang Limmer. Met o.a. Gerd Silberbauer, Barbara Rudnik, Elisabeth Romano, Doris Schade en Dietrich Mattausch.

Wilder Westen inclusive

1988 | Film noir, Drama

Duitsland 1988. Film noir van Dieter Wedel. Met o.a. Peter Striebeck, Krystyna Janda, Katja Studt, Gudrun Gabriel en Manfred Zapatka.

De wederwaardigheden van weerkundige Striebeck, die een toeristische reis door het verre Westen van Amerika maakt in gezelschap van zijn volwassen dochter Studt, de maîtresse van een oude schoolvriend, Gabriel en zijn inmiddels hertrouwde ex, Janda op wie hij nog steeds verkikkerd is. Vanwege hun beperkte budget, krijgen ze te maken met kleine en grote rampjes, en moeten ze de reis met een Duitse groep Amerika-gangers maken. Daardoor raakt Striebecks droombeeld verstoord, maar als compensatie zijn er een overvloed aan intrigetjes en brave verwikkelingen binnen de groep - genoeg voor ongeveer vijf uur tv. Wordt meestal als miniserie in drie delen uitgezonden. Camerawerk van Jaroslav Kucera.

Der Schrei der Eule

1987 | Thriller

Duitsland 1987. Thriller van Tom Toelle. Met o.a. Matthias Habich, Birgit Doll, Jacques Breuer, Doris Kunstmann en Fritz Lichtenhahn.

Thriller naar de in 1964 verschenen roman The Cry of the Owl van misdaadschrijfster Patricia Highsmith, met Habich als een pas gescheiden man die tijdens een van zijn doelloze tochten de in een afgelegen huisje wonende Doll leert kennen. Het is liefde op het eerste gezicht, maar Dolls vroegere vriend Breuer weigert het veld te ruimen. Zoals wel vaker bij Highsmith - het scenario is van Peter Märthesheimer en Pea Fröhlich - is de plot niet sterk en gaat het meer om de situaties. In hetzelfde jaar ook verfilmd door Claude Chabrol, onder de titel LE CRI DU HIBOU.

Mama Mia - Nur keine Panik

1984 | Komedie

Duitsland 1984. Komedie van Dieter Pröttel. Met o.a. Uschi Glas, Helmut Fischer, Thomas Gottschalk, Erni Singerl en Lilo Molina.

Bert Leitner (Fischer) heeft succes als schrijver van krimi`s. Hij hangt in zijn woonplaats Berlijn regelmatig de beest uit met zijn kameraad Paul (Fritz) en verwaarloost zijn vrouw Conny (Glas). Op een bepaald moment is Conny Berts gedrag geheel en al zat en vraagt zij echtscheiding aan. Nog voor dat Bert het goed en wel in de gaten heeft, zijn ze gescheiden en is Conny vertrokken naar haar moeder Maxi (Singerl).

Der Havarist

1984 | Biografie

Duitsland 1984. Biografie van Wolf-Eckart Bühler. Met o.a. Burkhard Driest, Rüdiger Vogler, Hannes Wader, Hans Michael Rehberg en Edgar Selge.

DER HAVARIST is na LEUCHTTURM DES CHAOS de tweede film van Wolf-Eckart Bühler over Sterling Hayden, de voormalige Hollywoodster die in 1951 communisten verraadde en die daarna alcoholist werd. De film probeert de gevoelens van deze man in beelden om te zetten.

Annas Mutter

1984 | Biografie, Drama

Duitsland 1984. Biografie van Burkhard Driest. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Rolf Zacher, Isolde Barth, Roger Fritz en Verena Corinna.

Een niet zo geslaagde film over het lot van Marianne Bachmeier, die de moordenaar van haar dochter in de rechtszaal doodschoot.

Tatort - Peggy hat Angst

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Karin Anselm, Rolf Jülich, Ulrich Kinalzik, Hannelore Elsner en Ute Christensen.

Fotomodel Peggy wordt via de telefoon getuige van de beestachtige moord op een vriendin. Ze voelt zich bedreigd, er duiken brieven op, en een wat ondoorzichtige geschiedenis begint. Helaas niet half zo spannend als het had kunnen zijn. Verder speelt Karin Anselm inspecteur Wiegand alleszins geloofwaardig, zijn de dialogen geslaagd en laat alleen het scenario van Norbert Ehry te wensen over. Camerawerk van Heinz Hölscher en Valentin Kurz. Derde zaak van Wiegand, aflevering 148.

Frankfurt Kaiserstraße

1981 | Erotiek, Drama

Duitsland 1981. Erotiek van Roger Fritz. Met o.a. Michaela Karger, Davo Balko, Kurt Raab, Hanno Pöschi en Gene Reed.

Via een homoseksuele oom komt een meisje bijna in de prostitutie terecht, maar haar dappere vriend uit de 'Bundeswehr' weet haar veilig terug te brengen in de kleinburgerlijke vertrouwdheid van het geboortestadje. Je houdt dit soort gemoraliseer niet voor mogelijk.

Nullpunkt

1980 | Actiefilm

Duitsland 1980. Actiefilm van Jochen Richter. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Victoria Tennant, James Faulkner, Heinz Trixner en Roger Fritz.

In de zogenaamde betere kringen doet zich veel immoreels voor, zo leren we uit deze film. Een eigenaar van een priv[KA1]e-kliniek, zijn ex-vrouw en zijn (tevens haar) advocaat willen allemaal hetzelfde stapeltje brieven. En wie valt tussen de stoelen? Precies: de gehuurde sterke man. Wie deze film overslaat mist niks.

Berlin Alexanderplatz - Merke - einen Schwur kann man amputieren (7)

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Günter Lamprecht, Hanna Schygulla en Roger Fritz.

Franz (Lamprecht) leeft nog, maar is een arm kwijt. Het duurt even voor hij herstelt, maar uiteindelijk haalt hij het toch, ook al omdat Eva (Schygulla) en haar souteneur Herbert (Fritz) voor hem zorgen. Ze zijn zelfs van plan Franz te wreken. Franz heeft bezwaren. Hij wil alleen maar vergeten wat er is gebeurd. Als Franz de politiek ge[KA3]engageerde Willy ontmoet, begint hij zelfs na te denken over de toekomst. Fassbinder hanteert in de verteltrant, beeldopstelling en acteursregie (vooral Lamprecht is fascinerend) een verbluffende, zeg maar onverbiddelijke techniek. Schygulla, Fassbinders muze, treedt meer en meer op de voorgrond en maakt weer schitterend gebruik van haar sterke, veelzijdige persoonlijkheid door afwisselend sensueel, romantisch, bedroefd, zakelijk en nuchter te zijn. Het camerawerk is van Xaver Schwarzenberger.

Berlin Alexanderplatz - Die Strafe beginnt (1)

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Günter Lamprecht, Elisabeth Trissenaar, Karin Baal, Franz Buchrieser en Peter Kollek.

Pilotfilm van dertiendelige serie plus een epiloog, gebaseerd op de gelijknamige, in 1929 gepubliceerde roman van Alfred D[KA3]oblin, een hoogtepunt uit de Duitse literatuur maar tevens diens enige succesvolle roman. Hoofdpersoon is Franz Biberkopf (Lamprecht), een ex-transportarbeider die na de moord op zijn vrouw, een crime passionnel, de gevangenis in ging en in 1929, na vier jaar brommen in de Berlijnse Tegel-bajes, weer vrijkomt. Het valt hem zwaar weer een volwaardig lid van de samenleving te worden: `Er stand an der Haltestelle. Die Strafe beginnt!` Als hij zover is, zweert hij zichzelf altijd eerlijk te zijn en nooit meer te doen wat respectabele mensen van hem verlangen. Na een ontmoeting met enkele joden belandt hij bij een hoer en heeft hij problemen met zijn potentie. Pas wanneer hij de zus van zijn vrouw opzoekt, en haar min of meer verkracht, krijgt hij weer zelfvertrouwen. Hij ontmoet Lina (gespeeld door Trissenaar), die hem zal helpen bij het bewandelen van het rechte pad. Indrukwekkende kennismaking met de personages, het Berlijn van 1929 en een aantal vormelementen die kenmerkend zijn voor het 'futurisme', met straatgeluiden, machines en voertuigen die aantonen hoe Biberkopf door het nieuwe, moderne leven wordt overvallen. Het camerawerk is van Xaver Schwarzenberger.

Berlin Alexanderplatz - Die Sonne w[KA3]armt die Haut, die sich manchmal verbrennt (8)

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Günter Lamprecht, Barbara Sukowa, Hanna Schygulla en Roger Fritz.

Franz (Lamprecht) doet zijn best om zijn eed (eerlijk te blijven) te vergeten. Hij slaagt erin en voelt zich meteen een stuk beter. Zijn vroegere vriendin Eva (Schygulla) en haar souteneur Herbert (Fritz) bezorgen hem het meisje Mieze (Sukowa), en het is alsof de zon gaat schijnen. Mieze is het meisje dat hij steeds bij zich zou willen hebben. Hij wordt tot over zijn oren verliefd en voelt zich sterker dan ooit. Toevallig krijgt hij echter een brief onder ogen die bestemd is voor Mieze. Het blijkt een liefdesbrief te zijn. Iemand anders is even verliefd op Mieze als hij, en Franz wordt overvallen door de angst Mieze te verliezen. Een fascinerende rol voor Sukowa, een van de succesvolste en getalenteerdste Duitse actrices van haar generatie, die met deze serie doorbrak. Het camerawerk is van Xaver Schwarzenberger.

Berlin Alexanderplatz

1980 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1980. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Günter Lamprecht, Elisabeth Trissenaar, Barbara Sukowa, Hanna Schygulla en Gottfried John.

Na een gevangenisstraf van vier jaar - hij heeft zijn vriendin met een slagroomklopper doodgeslagen - probeert de goedmoedige, laffe en bij vlagen rebelse Franz Biberkopf (Günter Lamprecht) op het rechte pad te blijven in het Berlijn van de jaren twintig. Zijn enige toeverlaat is zijn ex-vriendin Eva (Hanna Schygulla), die nu werkt als chique prostituee. Ruim vijftien uur durende televisieserie geldt als magnum opus van Rainer Werner Fassbinder.

Fremde Stadt

1972 | Misdaad

Duitsland 1972. Misdaad van Rudolf Thome. Met o.a. Karin Thome, Roger Fritz, Peter Moland, Werner Umberg en Georg Marischka.

Succes voor Thome met dit verhaal over een miljoenenroof waarin tot besluit rovers en politie de zaak maar 'eerlijk' onder elkaar verdelen.

Kompanie der KnallKöppe

1971 | Komedie, Drama

Duitsland 1971. Komedie van Rolf Olsen. Met o.a. Mascha Gonska, Rudolf Schindler, Ernst Kuhr, Heinz Eckner en Roger Fritz.

Een luitenant-ter-zee en een bootsman moeten een oude vice- admiraal b.d. begeleiden van Kiel naar een bergdorpje in Beieren, maar blijven in Hamburg in het onfrisse milieu van de Reeperbahn steken; en de film ook. Opgeklopt geknok en vitrine-seks.

Mädchen mit Gewalt

1970 | Drama, Erotiek

Duitsland 1970. Drama van Roger Fritz. Met o.a. Helga Anders, Klaus Löwitsch, Monika Zinnenberg, Arthur Brauss en Rolf Zacher.

Twee jongens proberen een minderjarig meisje te ontvoeren, maar als alles lukt zitten ze ermee. Nogal erg achterhaald na alle Tiroler-films.

Gli Insaziabili

1969 | Thriller, Erotiek

Duitsland​/​​Italië 1969. Thriller van Alberto De Martino. Met o.a. Dorothy Malone, Robert Hoffmann, Luciana Paluzzi, John Ireland en Frank Wolff.

Een Italiaanse journalist meent in een Amerikaans motel in een aan zijn belagers ontsnapte man een schoolvriend te herkennen, die echter later vermoord wordt gevonden. Het onderzoek dat hij onderneemt openbaart hem de carrière van de emigrant als publiciteitsman in de chemische industrie, waar hij met gebruik van zijn charme bij de vrouwen en met behulp van chantage is opgeklommen en ook vele vijanden heeft gemaakt. Een met voormalige Hollywood-sterren voor de export gemaakte thriller, waarbij de regisseur zich ten aanzien van zijn actrices al een even grote vrouwenhater toont als zijn anti-held, en het plot zoveel wendingen neemt dat de verrassend bedoelde ontknoping geen effect meer heeft.

Zuckerbrot und Peitsche

1968 | Misdaad

Duitsland 1968. Misdaad van Marran Gosov. Met o.a. Helga Anders, Roger Fritz, Harald Leipnitz, Monika Lundi en Dieter Augustin.

Omdat een knappe juffrouw zich in haar huwelijk verveelt, wordt ze het liefje van een gangster. Een Rob Houwer-produktie.

Jet Generation

1968 | Drama, Komedie

Duitsland 1968. Drama van Eckhart Schmidt. Met o.a. Roger Fritz, Dginn Moeller, Isi Ter, Lukas Amann en Uta Levka.

Het debuut van filmcriticus Schmidt: jarenlang schrijven over de cinema betekent niet dat een eersteling meteen ook raak is. Een aangename film over prettige mensen in keurige milieus. Weinig nieuws dus.

Mädchen, Mädchen

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Roger Fritz. Met o.a. Helga Anders, Jürgen Jung, Renate Grossner, Klaus Löwitsch en Hellmut Lange.

Een minderjarig meisje heeft een verhouding met een bedrijfsleider, wat hen beiden achter de tralies brengt. Na haar vrijlating vrijt ze de zoon op, wat pa moeilijk kan verkroppen zodra hij vrijkomt. Een aardig gegeven, aardig uitgewerkt.