Annemone Haase: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Inge, April und Mai

1993 | Romantiek, Drama

Duitsland 1993. Romantiek van Wolfgang Kohlhaase en Gabriele Denecke. Met o.a. Niels-Bruno Schmidt, Nadine Böttcher, Olivier Arendt, Jens Adler en Fabian Busch.

April 1945. De Russische legers naderen Berlijn. Het Dritte Reich zakt als een pudding in elkaar. Tegen deze achtergrond van oorlog, bommen en geweld ontstaat een prille liefde tussen Böttcher en Schmidt, een liefde zo zuiver dat zij zich als een lichtbaken in deze duistere periode aftekent. Poëtische film met een mager verhaaltje, maar een goede herschepping van de sfeer in het Duitsland op het ogenblik dat de oorlog ten einde is. Dit laatste deed destijds bij de release heel wat stof opwaaien, temeer daar scenarist/regisseur Kohlhaase, die zich op zijn eigen roman baseerde, voordien in Oost-Duitsland werkte voor de DEFA-studio's. Nostalgische bruin/gele fotografie van Igor Luther.

Polizeiruf 110: Es ist nicht immer Sonnenschein

1983 | Misdaad

Oost Duitsland 1983. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Jürgen Frohriep, Peter Borgelt, Lutz Riemann, Sigrid Göhler en Wilfried Pucher.

Aflevering 84 gaat over de `chicken run` op Oostduitse brommers. Tjonge, jonge. Met deze `snelheidsmonsters` gebeuren tijdens de illegale straatraces vervelende ongelukken. Het huzarenstukje hier betreft slechts het gescheur van en drietal langharige jongeren in een bos, waarbij een bejaarde wandelaar zich zo opwindt dat hij een fatale hartaanval krijgt. De hoogste tijd voor Hauptmann Fuchs (Borgelt), Leutnant H[KA3]ubner (Frohriep), zijn macho, quasi sportieve dienstklopper, Obertleutnant Zimmerman (Riemann) en de drakerige Leutnant Arndt (Göhler), die maar geen promotie maakt, om de zaak eens nader te onderzoeken, want belangrijkere vergrijpen werden er op dat moment niet gepleegd. Is er misdaad in het spel en steekt er soms meer achter het gerace met de opgevoerde rijwielen met hulpmotor dan men in de eerste plaats zou vermoeden? Ja, hoor, want in het subplot maken we kennis met een alleenstaande moeder en een 'onhandelbare' zoon die liever lui dan moe is. Het scenario is als vanouds van de aan de Kultuurkammer gehoorzame regisseur Mosblech die over problemen met de moderne jeugd moest schrijven.

Polizeiruf 110: Der Selbstbetrug

1983 | Misdaad

Oost Duitsland 1983. Misdaad van Hans-Werner Honert. Met o.a. Jürgen Frohriep, Wolfgang Dehler, Günther Grabbert, Annemone Haase en Frauke Poolman.

Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) moet uitrukken naar een dorpje, waar in een uitgebrande opslagplaats een verkoold lijk is gevonden. Volgens Ilona Bauer (Poolman) gaat het om haar vriendje J[KA3]urgen Schreiner. Ze geeft H[KA3]ubner en zijn collega Oberleutnant Strahl (Dehler) belangrijke aanwijzingen voor het onderzoek. Toch komen H[KA3]ubner en Strahl algauw vast te zitten, omdat de vader van het slachtoffer Karl-Heinz (Grabbert) hen voor de voeten loopt. Zou hij soms iets te verbergen hebben? IJdele apparatsjik Hübner, nimmer voor een kleintje vervaard, is altijd de eerste die bars uitlegt dat de reglementen zijn overtreden. Hij krijgt uiteraard de onderste steen boven. Aflevering 85 sprak niet tot de verbeelding van de kijker, gezien de geringe kijkcijfers uit die tijd.

Asta, mein Engelchen

1980 | Komedie

Oost Duitsland 1980. Komedie van Roland Oehme. Met o.a. Erwin Gerschonneck, Annemone Haase en Fred Delmare.

Een komedie over een portier van de DEFA-studio, een grote fan van Nielsen, die plotseling in moet vallen voor een befaamde acteur, wat tot de nodige verwarring leidt.

Schneeweißchen und Rosenrot

1979 | Fantasy, Familiefilm

Oost Duitsland 1979. Fantasy van Siegfried Hartmann. Met o.a. Julie Juristová, Katrin Martin, Pavel Trávnícek, Bodo Wolf en Hans-Peter Minetti.

Margot Beichler bewerkte met regisseur Hartmann een sprookje van de gebroeders Grimm over een gemene bosgeest (Minetti), die twee prinsen (Wolf en Trávnícek) gevangen houdt. Hij heeft ze veranderd in een beer en een valk. Twee zusjes (Juristová als Schneeweißchen en Martin als Rosenrot) die onafscheidelijk zijn, slagen erin ze te bevrijden. Daarna leefden ze allen nog lang en gelukkig. Typische, oubollige, weinig spirituele DEFA-sprookjesfilm die voornamelijk opvalt door het bekwame camerawerk van Siegfried Mogel. Heeft met Sneeuwwitje en de zeven dwergen of Sneeuwwitje, de schone slaapster niks te maken.

Blumen für den Mann im Mond

1975 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1975. Familiefilm van Rolf Losansky. Met o.a. Jutta Wachowiak, Stefan Lisewski, Annemone Haase, Sven Grothe en Astrid Heinze.

Adam zit graag in zijn lievelingsboom, droomt wat voor zich uit en praat met de maan. Zo ontdekt hij, waarom de maan er altijd zo terurig uitziet. Er zijn geen bloemen. Adam gaat aan het werk, ook al doen alle volwassenen het idee, bloemen voor de maan te kweken, af als onzinnig. Hij vindt toch vrienden die hem helpen en met een machine, die 'heet ijs zonder water' maken kan, lukt het Adam de bloemen te kweken. Spannende kinderfilm, die op sprookjesachtige wijze verduidelijkt, dat de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid niet vastliggen.