Frank Price: cast en productie.
Er zijn 7 films gevonden.

Texas Rangers

2001 | Western, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2001. Western van Steve Miner. Met o.a. Dylan McDermott, Robert Patrick, Rachael Leigh Cook, Ashton Kutcher en James Van Der Beek.

De makers dachten dat hordes jonge meisjes naar hun film zouden komen, vanwege tieneridolen Usher (zanger), Kutcher (That 70's Show) en Van Der Beek (Dawson's Creek). Ze kwamen niet opdagen. Ook westernliefhebbers lieten Texas Rangers links liggen, wat begrijpelijk is, aangezien de film noch over veel waarheid noch over veel narratieve aantrekkingskracht beschikt. De Amerikaanse geschiedenis na een make-over in Hollywood vertelt dat in 1875 Leander McNelly (McDermott) eropuit trok om Texaanse bandieten neer te knallen, geholpen door wat ervaren schutters (oa Patrick) en gesoigneerde groentjes (onze tieneridolen).

Zeus and Roxanne

1997 | Familiefilm, Drama, Romantiek, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van George Miller. Met o.a. Steve Guttenberg, Kathleen Quinlan, Arnold Vosloo, Dawn McMillan en Miko Hughes.

Op een dag ontmoet de slimme, eenzame hond Zeus aan de waterkant de dolfijn Roxanne, ook eenzaam, ook slim. Ze worden vriendjes, tot vreugde van Zeus' jonge baasjes en hun wetenschappelijk aangelegde moeder Mary Beth, (Quinlan, ook alleen). De ongewone relatie vormt zelfs een aanleiding voor de sympathieke, alleenstaande, buurman Terry (Guttenberg) om eens nader kennis te maken met Mary Beth. Maar intussen proberen gewetenloze wetenschappers de dolfijn te kidnappen. Tamelijk zoetige jeugdfilm met een hoog Flipper/Lassie/Free Willy-gehalte. Ouders van kijkertjes kunnen wegdromen bij mooie beelden van de Bahama's.

The Walking Dead

1995 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1995. Drama van Preston A. Whitmore II. Met o.a. Allen Payne, Eddie Griffin, Joe Morton, Vonte Sweet en Roger Floyd.

Aangekondigd als de `definitieve ervaringen van zwarte Amerikaanse soldaten in Vietnam`. Alles komt donker, somber en stuiptrekkend over. In vergelijking lijkt de echte oorlog een toonbeeld van helderheid en gezond verstand. Schrijver-regisseur Whitmore II is nochtans zelf een ex-Marine en hoewel hij het allemaal zelf meemaakte geeft hij weinig blijk van de zenuwachtigheid en terreur die zo kenmerkend zijn voor elke oorlogssituatie. Bovendien onderbelicht hij de meest sc[KA2]enes en besteedt hij weinig aandacht aan de kwaliteit van het geluid. Machinegeweerschoten en helicopters overstemmen voortdurend de dialogen. De eenheid waarover het gaat, pas gearriveerde Mariniers, krijgt als opdracht een kamp met krijgsgevangenen te veroveren. De weerstand is groter dan verwacht. Ondertussen tracht Whitmore II op een verbijsterende manier, via flashbacks, leuke dingen te tonen uit het burgerleven van zijn hoofdpersonages. Zo was Cole Evans (Payne) een intellectuele, maar wat onderdrukte militant voor de zwarten in hun integratiestrijd. Hoover Branche (Griffin) was een wulpse vleesverpakker uit Cleveland. Het bekendste gezicht, Morton, speelt sergeant Barkley, een predikant met een duister verleden. De enige blanken in de rolbezetting zijn racistische bazen en huisbazen, officieren en door de oorlog verziekte psychopaten als korporaal Pippins (Floyd) die op zijn gabbers schiet en hun oren afbijt. Wat bedoeld is als een triomfantelijke finale wordt ondermijnd door een onbeholpen uiteenzetting van de plot. De definitieve film over Amerikaanse zwarten in Vietnam moet nog steeds gemaakt worden.

The Tuskegee Airmen

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Robert Markowitz. Met o.a. Laurence Fishburne, Allen Payne, Malcolm-Jamal Warner, Courtney B. Vance en Christopher McDonald.

De iets te lange geschiedenis van het eerste Afro- Amerikaanse squadron (99th) van de US Air Force. We volgen als kijkers een groepje zwarten van de eerste dag dat ze in dienst moeten tijdens WO II, hun opleiding krijgen, tot de missies boven het Europese oorlogsterrein. Behalve dat ze tegen de nazi's moesten vechten, moesten ze aan het thuisfront een genadeloze strijd voeren tegen vooroordelen en racisme.

Circle of Friends

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland​/​​Verenigde Staten 1995. Romantiek van Pat O'Connor. Met o.a. Chris O'Donnell, Colin Firth, Minnie Driver, Geraldine O'Rawe en Saffron Burrows.

Pittoreske, ontroerende verfilming van de roman van Maeve Binchy over seksuele onderdrukking in een provinciestadje in Ierland anno 1957. Twee jonge vrouwen laten zich aan de universiteit van Dublin inschrijven. Benny Hogan (Driver) en Eve (O`Rawe) ontmoeten er hun vroegere schoolvriendin Nan (Burrows), die hen inwijdt in de geheimen van het wilde studentenleven dat hun leven snel en definitief zal veranderen. In hun overbeschermde, r.k. milieu maken ze kennis met Jack Foley (O'Donnell), de ster van het universitaire rugby-team. Heeft hij eerbare bedoelingen of is het wellust? De film, met een scenario van Andrew Davies, balanceert heerlijk tussen popperige nostalgie en walgelijk gevlei. Vooral schitterend gespeeld door Driver. Cumming's Dickensiaanse vertolking van haar gladde aanbidder is een misser. Camerawerk van Ken MacMillan.

Gladiator

1992 | Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Rowdy Herrington. Met o.a. James Marshall, Cuba Gooding Jr., Brian Dennehy, Robert Loggia en Ossie Davis.

Bokstalent Tommy Riley (James Marshall) gaat na de dood van zijn moeder bij zijn drankzuchtige vader John Riley in Chicago wonen, waar hij op school de pispaal wordt. Eigenlijk haat hij boksen, maar hij blijft in actie om met prijsgelden zijn pa's schulden af te lossen. De valse bokspromotor Jimmy Horn (Brian Dennehy) bombardeert Tommy tot 'white hope' en dwingt hem mee te doen in een circuit waar drugs, mutilaties en omkoop geen vieze woorden zijn. Maar wanneer Tommy, in een uitbuiting van rassentegenstelling-sentimenten, zijn 'gladiator'-collega Lincoln (Cuba Gooding jr) moet bestrijden, is de maat vol. Degelijke boksfilm met een anti-racistische boodschap.

The Gore-Gore Girls

1972 |

Verenigde Staten 1972. Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Henny Youngman, Ray Sager en Frank Price.

Bokstalent Tommy Riley (James Marshall) gaat na de dood van zijn moeder bij zijn drankzuchtige vader John Riley in Chicago wonen, waar hij op school de pispaal wordt. Eigenlijk haat hij boksen, maar hij blijft in actie om met prijsgelden zijn pa's schulden af te lossen. De valse bokspromotor Jimmy Horn (Brian Dennehy) bombardeert Tommy tot 'white hope' en dwingt hem mee te doen in een circuit waar drugs, mutilaties en omkoop geen vieze woorden zijn. Maar wanneer Tommy, in een uitbuiting van rassentegenstelling-sentimenten, zijn 'gladiator'-collega Lincoln (Cuba Gooding jr) moet bestrijden, is de maat vol. Degelijke boksfilm met een anti-racistische boodschap.