Lia di Leo

Acteur

Lia di Leo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Moglie e buoi

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Leonardo de Mitri. Met o.a. Gino Cervi, Walter Chiari, Frederica Ranchi, Sandra Milo en Nino Taranto.

Een rijke Italo-Amerikaan keert terug in zijn geboortedorp om daar een vrouw voor zijn zoon te zoeken. De jongen is een begerenswaardig figuur en wordt ondanks gebrek aan eigen animo het object van de gunsten van de dorpsmeisjes en de jaloezie van hun vrienden. Het meisje op wie hij toch verliefd wordt komt uit een familie die nog een vete met papa heeft. Goed getroffen typeringen en uitbundige milieuschetsen maken een eenvoudige komedie tot een onderhoudende film.

Le Avventure di Giacomo Casanova

1955 | Historische film, Komedie

Italië/Frankrijk 1955. Historische film van Steno. Met o.a. Gabriele Ferzetti, Corinne Calvet, Nadia Gray, Marina Vlady en Irene Galter.

Casanova vlucht voor de Spaanse inquisitie naar Frankrijk en belandt daar door zijn amoureuze escapades in de gevangenis. De cipiers lezen in zijn memoires waaruit duidelijk wordt hoe het allemaal zo ver is gekomen. Luxueus aangeklede episodes uit leven van beroemde versierder, met nogal wat flauwe grappen en reeksen aantrekkelijke actrices.

La Minute de vérité

1952 | Drama

Frankrijk/Italië 1952. Drama van Jean Delannoy. Met o.a. Michèle Morgan, Jean Gabin, Daniel Gélin, Lia di Leo en Doris Duranti.

Een actrice is getrouwd met een arts, voelt zich verontachtzaamd en zoekt troost in de armen van een jonge kunstschilder. De arts probeert zijn vrouw te heroveren, de minnaar doet zelfmoordpogingen en de arts slaagt er niet in zijn leven te redden. Goed spel tilt dit psychologisch drama boven de melodramatische verhaalswendingen uit, waarbij de traditioneel kille regie van Delannoy leidt tot een functionele ingetogenheid. (Voor de Italiaans gesproken versie heeft Walter Chiari Gélins rol als de schilder overgenomen.)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lia di Leo op televisie komt.

Reageer