William Roberts: cast, scenario en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Down

2001 | Horror, Thriller, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Nederland 2001. Horror van Dick Maas. Met o.a. James Marshall, Naomi Watts, Eric Thal, Michael Ironside en Edward Herrmann.

Dick Maas maakte De Lift nog een keertje, maar dan voor de Amerikaanse markt. Deze versie bleek minder succesvol.

Ten To Midnight

1982 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1982. Thriller van J. Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Andrew Stevens, Gene Davis, Lisa Eilbacher en Wilford Brimley.

Een knappe maar gekke moordenaar brengt vrouwen om zeep in zijn nakie, tót hij te maken krijgt met rechercheur Bronson, wiens dochter hij belaagt. Nadat hij er bij de politie is uitgeschopt omdat hij bewijsmateriaal tegen de moordenaar heeft vervalst, gaat Bronson tekeer à la DEATH WISH, zoals we van hem gewend zijn. Dit is een zeer gewelddadig, op hol geslagen Bronson-verhaal. Scenario van William Roberts.

The Last American Hero

1973 | Drama, Komedie, Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1973. Drama van Lamont Johnson. Met o.a. Jeff Bridges, Geraldine Fitzgerald, Art Lund, Gary Busey en Ed Lauter.

Een ongewoon boeiende geschiedenis over Junior Jackson, een illegale drankstoker uit de bossige streken van North Carolina en een racefanaat, die al zijn talenten aanwendt in zijn strijd tegen 'het systeem'. Geloofwaardige figuren, die beslist de potentie hebben dit enigszins cynische uitgangspunt goed te belichten. Hertiteld: HARD DRIVER.

The Bridge at Remagen

1969 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van John Guillermin. Met o.a. George Segal, Robert Vaughn, Ben Gazzara, Bradford Dillman en E.G. Marshall.

In februari 1945 is nog slechts één brug over de Rijn intact, de Ludendorff-brug bij Remagen. Generaal Van Eyck krijgt het bevel de brug op te blazen om de opmars van de geallieerden te stuiten. Hij weigert, want op deze manier zullen zijn terugtrekkende soldaten in handen vallen van de Amerikanen, maar het bevel wordt niet ingetrokken. Uitstekend gemaakte, maar inspiratieloze en gewelddadige oorlogsfilm die maar weinig historische waarde heeft. Wie van spectaculaire ontploffingen houdt komt aan zijn trekken, maar het uit clichés opgebouwde scenario van Richard Yates en William Roberts, naar een verhaal van Roger Hirson heeft weinig opwindends te bieden. Mooie fotografie van Stanley Cortez. Panavision.

Come Fly with Me

1963 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Henry Levin. Met o.a. Dolores Hart, Hugh O'Brian, Pamela Tiffin, Karlheinz Böhm en Lois Nettleton.

Vluchtige stof over drie stewardessen die echtgenoten aan de haak willen slaan en te maken krijgen met drie mannen op een transatlantische vlucht. Glitter en makkelijke kijkkost. Scenario van William Roberts naar een roman van Bernard Glemser.

The Wonderful World of the Brothers Grimm

1962 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Musical, Animatie, Biografie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Henry Levin en George Pal. Met o.a. Laurence Harvey, Claire Bloom, Karl Boehm, Yvette Mimieux en Barbara Eden.

Een tot de verbeelding sprekende bewerking van de sprookjes van Grimm, met het verhaal van de beroemde broers aan elkaar geweven. De stukken poppenfilmscènes in de speelgoedwinkel zijn het beste, evenals die waarin Hackett een vuurspuwende draak bestrijdt. Kleurig vermaak. Mary Wills kreeg een Oscar voor haar kostuums. Scenario van David Harmon, Charles Beaumont en William Roberts. Camerawerk van Paul. C. Vogel.

The Magnificent Seven

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van John Sturges. Met o.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Horst Buchholz en James Coburn.

Vrije remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk The Seven Samurai uit 1954 kenmerkt zich vooral door eenvoud. Zeven scherpschutters worden door de bewoners van een Mexicaans dorpje ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Regisseur Sturges zorgde voor een perfecte balans tussen actie, karakterontwikkeling en tempo. De acteurs waren in 1960 relatieve nieuwkomers. Brynner, McQueen, Coburn en de anderen speelden dat de stukken ervan afvlogen en maakten de film tot een van de hoogtepunten uit het genre.

The Mating Game

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Debbie Reynolds, Tony Randall, Paul Douglas, Fred Clark en Una Merkel.

Flitsende, speelse komedie over belastingbeambte Lorenzo Charlton (Randall) die verliefd wordt op het boerenmeisje Mariette Larkin (Reynolds), met rauwdouwer Douglas als Debbies vader Larkin. Scenario van B. William Roberts naar de roman van H.E. Bates. Camerawerk van Robert Bronner. Gedraaid in CinemaScope.

The Sheepman

1958 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1958. Western van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Shirley MacLaine, Leslie Nielsen, Mickey Shaughnessy en Edgar Buchanan.

Deze wat overgewaardeerde western heeft een komische noot die soms niet terecht is. Ford komt met een kudde schapen aan in het gebied waar rancher Nielsen de dienst uitmaakt. Nielsen wil de dieren niet in zijn buurt te hebben, en hij probeert eerst op vredelievende wijze - en later hardhandig - Ford en zijn kudde weg te krijgen. Shaughnessy is komisch, maar het neerschieten van schaapherder Gonzalez-Gonzalez is helemaal niet humoristisch. De film is niet echt grimmig, terwijl dat wel bij een dergelijke actiefilm hoort. James Edward Grant schreef het verhaal dat door William Bowers Grant en William Roberts bewerkt werd. Het camerawerk is van Robert Bronner.

Her 12 Men

1954 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Greer Garson, Robert Ryan, Barry Sullivan, Richard Haydn en Barbara Lawrence.

Een sentimentele film met Garson als toegewijde juf op een jongensschool. Een niet-geslaagde poging GOODBYE, MR. CHIPS te imiteren. Scenario van William Roberts en Laura Z. Hobson. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Easy to Love

1953 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Van Johnson, Tony Martin, John Bromfield en Edna Skinner.

Aardig verhaal rondom zwem-ster Williams, gesitueerd in Cypress Gardens. Een secretaresse is verliefd op haar hardwerkende baas, en probeert hem zover te krijgen dat hij voor haar valt. Johnson en Martin beconcurreren elkaar om Williams gunst. Spectaculaire shownummers in het water van Busby Berkeley. Scenario van Laslo Vadnay en William Roberts. Camerawerk van Ray June.

Straight Shooting

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van John Ford. Met o.a. Harry Carey, Ed Hoot Gibson, John Douglas, Ruth Ford en Fred Steene.

Carey werd ingehuurd door een bende veehandelaren met de bedoeling de boeren van hun land te verdrijven. Aanvankelijk heeft hij hier geen problemen mee, maar nadat de zoon van een van de boeren zonder reden werd neergeschoten, schaart hij zich aan hun zijde. Hij roept de hulp in van een bende outlaws die zich in de bergen schuil houden. De eerste lange film van Ford (wiens voornaam toen nog Jack luidde en zo staat hij op de aftiteling) en verbazend goed; zelfs tachtig jaar later. De actie zit er vanaf het begin in en ook al verloopt de film, naar hedendaagse normen, traag en melodramatisch, toch toont Ford zich reeds een boeiend verteller en een bekwaam regisseur. Het scenario werd geschreven door George Hively en voor de beelden is George Scott verantwoordelijk. In 1925 werd de film opnieuw gemonteerd en van een ander einde voorzien. Deze 45m durende versie werd heruitgebracht als STRAIGHT SHOOTIN'. Deze kritiek is gebaseerd op een Poolse versie die in 1993 door de Franse tv werd uitgezonden. Volgens Peter Bogdanovich, die de biografie John Ford schreef was de rolverdeling alsvolgt: Harry Carey, Molly Malone, Duke Lee, Vester Pegg, Hoot Gibson, George Berrell, Ted Brooks en Milt Brown.