Michael Cristofer: regie, cast, scenario en schrijver.
Er zijn 13 films gevonden.

The Bleeder

2016 | Drama, Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 2016. Drama van Philippe Falardeau. Met o.a. Liev Schreiber, Naomi Watts, Elisabeth Moss, Jim Gaffigan en Michael Rapaport.

Chuck Wepner (Schreiber), een relatief onbekend zwaargewicht met druipsnor, kan zo goed incasseren dat hij tot de laatste ronde standhoudt in een titelgevecht met Mohammed Ali. Tot zijn eigen verrassing blijkt hij vervolgens een belangrijke bron van inspiratie voor boksfilm Rocky. Maar een bijrolletje in Rocky II loopt feestbeest Wepner mis door zich aangeschoten en met twee nachtclubdanseressen te melden bij de auditie. Vermakelijke, bitterzoete underdog-biopic met een wat vet aangezette seventies-look brengt weinig verrassingen, maar is dankzij branie van Schreiber en menselijke toon van regisseur Falardeau (Monsieur Lazhar) prima te pruimen.

Chronic

2015 | Drama

Mexico​/​​Frankrijk 2015. Drama van Michel Franco. Met o.a. Tim Roth, Sarah Sutherland, Elizabeth Tulloch, Robin Bartlett en Michael Cristofer.

In dit ingehouden en observerende drama volgen we David (Roth), verzorger van zwaar zieke en terminale patiënten. Er zit iets onbestemds in zijn gedrag, al is hij goed in zijn werk en luistert hij altijd naar zijn patiënten. Beetje bij beetje krijgen we van regisseur Franco (After Lucia) meer inzicht in Davids verleden en motieven. Tim Roth (bekend van zijn films met Tarantino) overtuigt als de raadselachtige David, en is volledig geloofwaardig als verzorger. Bijvoorbeeld wanneer hij een graatmagere aidspatiënte onder de douche zet, of de vieze onderbroek van een kankerpatiënte verschoont.

Original Sin

2001 | Romantisch drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2001. Romantisch drama van Michael Cristofer. Met o.a. Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Jack Thompson en Gregory Itzin.

Een Cubaanse koffieplantage-eigenaar 'bestelt' rond 1900 een bruid uit Amerika. Zij blijkt niet de degelijke vrouw die hij verwachtte maar een zwoel, eigengereid type. Dat lijkt leuk, maar ook hun huwelijk pakt anders uit dan hij had voorzien. Van logica moet deze onhandige zwijmelthriller het niet hebben; wél van mooie acteurs in mooie kostuums op mooie locaties. Banderas en Jolie hebben een seksscène die wat gekuist werd om gedoe met de Amerikaanse filmkeuring te vermijden.

Body Shots

1999 | Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1999. Erotiek van Michael Cristofer. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Jerry O'Connell, Amanda Peet, Tara Reid en Ron Livingston.

Een verhaal over het versier- en paringsgedrag tussen mannen en vrouwen van vandaag de dag. Over alles wat zij van sex vinden, maar niet durven zeggen.

Gia

1998 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1998. Biografie van Michael Cristofer. Met o.a. Angelina Jolie, Mercedes Ruehl, Faye Dunaway, Elizabeth Mitchell en Kylie Travis.

Een bijtend drama, gebaseerd op de waargebeurde feiten, over het superfotomodel Gia Marie Carangi (Jolie). De film is tegelijkertijd een weinig flatteus portret van de harteloze Amerikaanse modewereld. Het beeld dat opgetrokken wordt, komt van gesprekken met haar familie en vrienden en fragmenten uit haar dagboek. Gia was op haar achttiende beroemd, raakte verslaafd aan de heroine en ontdekte dat ze biseksueel was. Ze stierf in 1986 op haar 26ste en is de geschiedenis ingegaan als het eerste dodelijke vrouwelijke AIDS-slachtoffer. Sterke bijrollen voor Mercedes Ruehl en Faye Dunaway, Angelina Jolie kreeg een Golden Globe voor de titelrol.

Breaking Up

1997 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1997. Romantische komedie van Robert Greenwald. Met o.a. Russell Crowe, Salma Hayek en Abraham Alvarez.

Live interviews op straat, zwart-wit fotografie, een split-screen interview, referenties aan Freud, Einstein en Marx; alles ten bate van een verfilming van een toneelstuk met slechts twee personages. Breaking up, over de haast hysterische haat-liefde relatie tussen fotograaf Steven (Crowe) en lerares Monica (Hayek), is nogal ambitieus. Niet alle symboliek en trucage werkt even goed, maar beter een half geslaagde film met torenhoge aspiraties dan een geheel geslaagde met een lage standaard. De twee leidende acteurs, beiden stevig in de Hollywoodlift, leveren kwaliteit.

Mr. Jones

1993 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1993. Romantisch drama van Mike Figgis. Met o.a. Richard Gere, Lena Olin, Anne Bancroft, Tom Irwin en Delroy Lindo.

Mr. Jones (Gere) is manisch-depressief en haalt op zijn opgewekte dagen onvoorspelbare stunts uit. Hij belandt in een instelling waar hij verzorgd wordt door psychiater Elizabeth Bowen (Olin), een vereenzaamde vrouw, die in de ban raakt van haar patiënt en verliefd op hem wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Na een veelbelovende start, waarin de film een aardig beeld geeft van de impact van zo'n bipolaire stoornis, verwatert het verhaal. Maar Gere overtuigt als manische, praatzieke charmeur. Scenarist Eric Roth schreef ook mee aan The Insider (1999) en Forrest Gump (1994).

The Bonfire of the Vanities

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Brian De Palma. Met o.a. Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith, Kim Cattrall en Saul Rubinek.

Tom Wolfe's roman The bonfire of the vanities is een briljant gedetailleerde, niemand ontziende satire over de status-geobsedeerde hypocriete New Yorkers van de jaren tachtig. Voor de verfilming van de bestseller werd regisseur De Palma gekoppeld aan een stel grote sterren, maar niemand lijkt op zijn plaats, waardoor deze film blijft haken in mooie beelden en simpele maatschappijkritiek waarin de personages te weinig motivatie meekrijgen. Hanks speelt beurshandelaar Sherman McCoy, die geniet van miljoenen dollars en een maîtresse (Griffith). Het overrijden van een zwarte jongeman luidt zijn ondergang in, tot profijt van aasgieren als de alcoholistische journalist Peter Fallow (Willis).

The Witches of Eastwick

1987 | Komedie, Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten 1987. Komedie van George Miller. Met o.a. Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer en Veronica Cartwright.

Drie jonge vrouwen in Eastwick, een rustig plaatsje waar werkelijk geen enkele leuke man rondloopt, mijmeren op een avond over de ideale vent. Dan klinkt er een donderslag, en de volgende dag komt er een intrigerende vreemdeling in de stad wonen, genaamd Daryl Van Horne. Hij lijkt aanvankelijk niet erg op de man van hun dromen, maar heeft onvermoede kwaliteiten. Geslaagde komedie, met leuke rollen voor Cher, Sarandon en Pfeiffer. Maar de show wordt gestolen door Nicholson als vadsige, maar toch onweerstaanbare duivel. Gebaseerd op een roman van John Updike.

The Little Drummer Girl

1984 | Thriller

Verenigde Staten 1984. Thriller van George Roy Hill. Met o.a. Diane Keaton, Yorgo Voyagis, Klaus Kinski, Sami Frey en Michael Cristofer.

Keaton is tweederangsactrice met pro-Palestijnse sympathieën. Op een dag wordt ze door de Israëlische contra-spionage benaderd met het verzoek als lokeend te dienen voor de internationale Palestijnse terrorist Frey, zodat hij geliquideerd kan worden. Ze gaat helemaal op in haar nieuwe rol, tot ze walgt van de onmenselijkheid van beide partijen. Soms een verwarrende en wat trage plot, waarmee de kijker uiteindelijk wat moeite kan hebben. Er zitten uitstekende momenten in de film, maar het geheel is wat aan de magere kant. Het scenario van Loring Mandel is gebaseerd op een roman van John Le Carré. Wolfgang Treu was verantwoordelijk voor het camerawerk en Dave Grusin voor de muziek. Keaton speelt goed en dat maakt het voor velen de moeite waard.

Falling in Love

1984 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1984. Romantiek van Ulu Grosbard. Met o.a. Robert De Niro, Meryl Streep, Harvey Keitel, Jane Kaczmarek en George Martin.

Regisseur Grosbards theaterachtergrond is duidelijk te merken aan lange scènes met veel tekst en een dromerige belichting. De Niro en Streep zijn na The Deer Hunter weer samen te bewonderen, dit keer als twee rusteloze babyboomers die elkaar ontmoeten in een boekwinkel. Na drie maanden komen ze elkaar weer tegen in de trein. Ze zijn allebei getrouwd, maar beginnen tegen beter weten in een verhouding. Scenarist Cristofer verbeeldt treffend de tijd waarin de naoorlogse generatie en masse zijn heil buiten het huwelijk zocht.

The Entertainer

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Donald Wrye. Met o.a. Jack Lemmon, Ray Bolger, Sada Thompson, Tyne Daly en Allyn Ann McLerie.

De derderangs conferencier Archie Rice speelt zijn eigen leven uit in een sjofel theatertje in Californi[KA3]e, jaren veertig, tevergeefs probeert hij zijn eens beroemde vader (Bolger) te evenaren, die nu leeft op zijn vervaagde herinneringen. Lemmon is goed, maar geen Olivier die de rol eerder speelde. Bolger speelt zijn rol uitstekend. Het meedogenloze drama wordt onderbroken door acht liedjes van Marvin Hamlisch. Naar het toneelstuk van John Osborne.

Crime Club

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Jeannot Szwarc. Met o.a. Scott Thomas, Eugene Roche, Robert Lansing, Biff McGuire en Barbara Rhoades.

Club van detectives die zich bezighouden met moordzaken wordt geconfronteerd met een mislukkeling die publiekelijke aandacht zoekt door te bekennen met een ijsbijltje een aantal jonge vrouwen om het leven te hebben gebracht. Typische 'pilot' voor een pulpserie.