Gloria DeHaven (1925): cast en muziek.
Er zijn 31 films gevonden.

Out to Sea

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Martha Coolidge. Met o.a. Jack Lemmon, Walter Matthau, Dyan Cannon, Gloria DeHaven en Brent Spiner.

Charlie is een vervent gokker met hoge schulden. Om van zijn schulden af te komen wil hij trouwen met een rijke vrouw. Hij besluit samen met zijn zwager Herb op een cruiseschip te stappen en er te werken als professionele dansers. Terwijl Charlie bij het pokeren kennis maakt met de knappe Liz, wordt Herb verliefd op zijn danspartner. De tortelduifjes zijn een doorn in het oog van de directeur en hij probeert dan ook alles om de heren aan de aandacht van de dames te onttrekken.

Going Hollywood: The War Years

1987 | Documentaire

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Julian Schlossberg. Met o.a. Van Johnson, Vivian Blaine, Dane Clark, Jackie Cooper en Gloria DeHaven.

Aanvankelijk was Hollywood niet erg geïnteresseerd in de gebeurtenissen in het Europa van de jaren 1930. Het duurde tot 1939, zes jaar nadat Hitler aan de macht kwam, dat de eerste anti-Duitse film in Hollywood gedraaid werd, nl. CONFESSIONS OF A NAZI-SPY. In 1940 groeide dit reeds aan tot vijf procent van de producties, die bovendien op controversen onthaald werden, daar men ze bestempelde als propaganda tegen Hitler. In die toestand kwam verandering op 7 december 1941 toen Pearl Harbour door Japan aangevallen werd. Veteraan acteur Van Johnson loodst ons doorheen vijf jaar Amerikaanse filmproductie, een periode waarin meer oorlogsfilms gedraaid werden dan in al de overige tijd samen. De bekendste acteurs en actrices spanden zich voor de wagen en traden op in promotie-films om bonds te verkopen t.g.v. de oorlogsvoering, of trokken naar de jongens aan het front om het moreel op te vijzelen. Een opvallend goede documentaire, geïllustreerd met fragmenten uit tientallen films, geschreven door Charles Badaracco en gemonteerd door Ken Brady. Een tiental vedetten uit die periode vertellen over hun filmervaringen tijdens WOII. Nieuw filmmateriaal werd ingeblikt door Ron Myrvik en Paul Savage.

Off Sides

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Dick Lowry. Met o.a. Tony Randall, Eugene Roche, Grant Goodeve, Adam Baldwin en Penny Peyser.

Een gedateerde `hippie`-film (die bijna vier jaar op de plank heeft gelegen) over een football-wedstrijd tussen plaatselijke jeugdige delinquenten, gecoacht door de bebaarde goeroe Randall, en de stadspolitie. Jack Epps jr. is uitgegaan van zijn korte film PIGS VS. FREAKS, waarmee hij in 1970 de prijs van het 'American Film Institute' had gewonnen.

Bog

1984 |

1984. Don Keeslar. Met o.a. Rojay North, Glen Voros, Gloria DeHaven, Leo Gordon en Marshall Thompson.

Een gedateerde `hippie`-film (die bijna vier jaar op de plank heeft gelegen) over een football-wedstrijd tussen plaatselijke jeugdige delinquenten, gecoacht door de bebaarde goeroe Randall, en de stadspolitie. Jack Epps jr. is uitgegaan van zijn korte film PIGS VS. FREAKS, waarmee hij in 1970 de prijs van het 'American Film Institute' had gewonnen.

Evening in Byzantium

1978 | Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Actiefilm van Jerry London. Met o.a. George Lazenby, Glenn Ford, Eddie Albert, Vince Edwards en Shirley Jones.

Een oudere filmproducent, gespeeld door Glenn Ford, regelt de zaken op het Filmfestival van Cannes, wanneer het door terroristen bezet wordt. Een betere bewerking van de bestseller van Irwin Shaw dan men zou verwachten. Oorspronkelijk bestond deze film uit twee delen.

Bog

1978 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Horror van Don Kesslar. Met o.a. Gloria DeHaven, Aldo Ray, Marshall Thompson, Leo Gordon en Ed Clark.

Een wel erg goedkoop en primitief aandoende film over een bloeddorstig (en opzuigend) moerasmonster, die er belachelijk uitziet als hij uit de schaduw te voorschijn komt. Zelfs de veteranen lukt het niet om deze produktie, die in Wisconsin en Chicago zijn opgenomen te redden. De Haven speelt een dubbelrol.

A Chance to Live

1978 | Misdaad

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Corey Allen. Met o.a. David Cassidy, Gloria DeHaven en Anne Lockhart.

Pilot voor de serie Man Undercover met tieneridool Cassidy in de hoofdrol als geheimagent die op een school drugsdealers probeert op te sporen. Leidde niet tot een succesvolle come-back van Cassidy en de serie stierf een vroegtijdige dood.

Sharon: Portrait of a Mistress

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Robert Greenwald. Met o.a. Trish Van Devere, Patrick O'Neal, Janet Margolin, Gloria DeHaven en Mel Ferrer.

Het drama van een vrouw die een reeks affaires heeft met getrouwde mannen. Een damesdrama dat oprecht werd vertolkt.

Banjo Hackett: Roamin' Free

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Don Meredith, Ike Eisenmann, Jennifer Warren, Chuck Connors en Dan O'Herlihy.

Reizend paardenhandelaar trekt met zijn neefje, een negen-jarige wees, door het wilde westen, op zoek naar de Arabische merrie van de jongen, die gestolen is. Het vakwerk van Meredith en zijn medespelers maakt er een vlot lopend verhaal van.

Who Is the Black Dahlia?

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Joseph Pevney. Met o.a. Efrem Zimbalist jr, Ronny Cox, Macdonald Carey, Lucie Arnaz en Tom Bosley.

Doorgewinterde rechercheur Zimbalist uit Los Angeles probeert de moord op een vrouw uit 1947 op te lossen. Gebaseerd op een in werkelijkheid onopgeloste moord, kreeg dit intrigerende misdaaddrama een goed scenario en tot in de kleinste gastrolletjes een goede bezetting mee.

The Girl Rush

1955 | Drama, Romantiek, Muziek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1955. Drama van Robert Pirosh. Met o.a. Rosalind Russell, Fernando Lamas, Eddie Albert, Gloria DeHaven en Marion Lorne.

Russell erft een casino in Las Vegas en is vastbesloten er gang in te brengen, terwijl ze een romance beleeft met Lamas. Onbetekenende muzieknummers en geforceerde vrolijkheid, het ligt er allemaal te dik bovenop.

So This Is Paris

1954 | Musical

Verenigde Staten 1954. Musical van Richard Quine. Met o.a. Tony Curtis, Gloria DeHaven, Gene Nelson, Corinne Calvet en Paul Gilbert.

Pittige sterren brengen leven in een te verwaarlozen musical over Amerikaanse zeelui die in Frankrijk passagieren.

Down Among the Sheltering Palms

1953 | Romantiek

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Edmund Goulding. Met o.a. William Lundigan, Jane Greer, Mitzi Gaynor, David Wayne en Gloria DeHaven.

Driestuiversversie van South Pacific over liefdesproblemen van twee legerofficieren ergens in de Stille Oceaan gestationeerd na WO II.

Two Tickets to Broadway

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van James V. Kern. Met o.a. Tony Martin, Janet Leigh, Gloria DeHaven, Eddie Bracken en Ann Miller.

Zangeres Nancy ruilt haar geboortestadje in voor New York waar ze in een tv-show hoopt te verschijnen. Ze belandt in een huis vol showbiz-aspiranten onder wie Dan die verantwoordelijk is voor de nodige amoureuze complicaties.

Three Little Words

1950 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1950. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Fred Astaire, Debbie Reynolds, Vera-Ellen, Red Skelton en Arlene Dahl.

Een doorsnee-MGM-musical over de beroemde liedjescomponisten Kalmar en Ruby en hun weg naar de roem. Aanstekelijke bezetting en prima liedjes. Scenario van George Wells. Camerawerk van Harry Jackson.

The Yellow Cab Man

1950 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Jack Donahue en Jack Donohue. Met o.a. Red Skelton, Walter Slezak, Edward Arnold, Polly Moran en James Gleason.

Skelton in de huid van een uitvinder èn taxi-chauffeur met een zwak voor mooie meiden. Hij vindt een geheime formule uit en het ligt voor de hand dat allerlei schoften hem die afhandig willen maken. Door Devery Freeman en Albert Beich geschreven slapstick met als climax een spectaculaire achtervolging. Het camerawerk is van Harry Stradling jr.

Summer Stock

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Gene Kelly, Eddie Bracken, Marjorie Main en Gloria DeHaven.

Kelly's theatergroep neemt Judy's boerderij over, waarna zij besmet wordt met het toneelvirus. Een slap verhaal, maar met een bruisende Judy, stormachtige Silvers en kattige DeHaven.

I'll Get By

1950 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Richard Sale. Met o.a. June Haver, William Lundigan, Gloria DeHaven, Dennis Day en Thelma Ritter.

Een nieuwe versie van: TIN PAN ALLEY, met een liedjesschrijver en zijn vriendin. Crain, Mature en Dailey in gastoptredens.

Yes, Sir, That's My Baby

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van George Sherman. Met o.a. Donald O'Connor, Charles Coburn, Gloria DeHaven, Joshua Shelley en Barbara Brown.

Een flodderige musical over student en voetbalfanaat O'Connor, maar de vaart en verve waarmee de spelers optreden, redden de film.

The Doctor and the Girl

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Glenn Ford, Charles Coburn, Gloria DeHaven, Janet Leigh en Warner Anderson.

Ford komt voldoende steriel over als idealistische jonge dokter die een arm meisje trouwde en zijn beroep uitoefent in de sloppen van New York.

That's My Baby Yes, Sir

1949 |

1949. George Sherman. Met o.a. Joshua Shelley, Gloria DeHaven, Charles Coburn en Donald O'Connor.

Ford komt voldoende steriel over als idealistische jonge dokter die een arm meisje trouwde en zijn beroep uitoefent in de sloppen van New York.

Scene of the Crime

1949 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Roy Rowland. Met o.a. Van Johnson, Arlene Dahl, Gloria DeHaven, Tom Drake en Leon Ames.

Doorsnee wie-is-de-dader-film met politieman Johnson die een moord op een collega moet oplossen. Scenario van Charles Schnee naar een verhaal van John Bartlow Martin. Camerawerk van Paul C. Vogel.

Summer Holiday

1948 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Mickey Rooney, Gloria DeHaven, Walter Huston, Frank Morgan en Butch Jenkins.

Middelmatige, muzikale bewerking van het toneelstuk van O'Neill Ah, Wilderness over een gevoelige jongeman die verliefd wordt. Dat de film in kleur is, is het belangrijkste pluspunt. Lag twee jaar op de plank voordat hij uitkwam. De choreografie is van Charles Walters. Scenario Frances Goodrich en camerawerk van Charles Schoenbaum.

Two Girls and a Sailor

1944 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1944. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, June Allyson, Gloria DeHaven, José Iturbi en Jimmy Durante.

Twee revuedanseressen zetten parties op touw voor afgezwaaide militairen. Het mes snijdt meteen aan twee kanten: de mannen vergeten hun oorlogssores en de twee vrijgezelle dames hebben het voor het kiezen (al zul je altijd zien dat net die ene matroos als hun beider prijsdier fungeert). Dun verhaaltje wordt - zoals gebruikelijk bij MGM-musicals uit de oorlogsjaren - muzikaal uitbundig opgetuigd. De bands van James en Cugat doen mee, Gracie Allen neemt het One Finger Concerto (kortweg 'Chopsticks') voor haar rekening, en Albert Coates dirigeert het begeleidende orkest. Two girls and a sailor markeerde de doorbraak van revuemeisje June Allyson en Van Johnson als haar romantische

The Thin Man Goes Home

1944 | Mysterie, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1944. Mysterie van Richard Thorpe. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria DeHaven en Anne Revere.

Powell en Astor gaan op visite in Sycamore Springs bij Powells ouders. Zijn moeder, Watson, is nog steeds teleurgesteld dat zoonlief niet in de voetsporen van papa Davenport is getreden en dokter is geworden. Ze zijn nauwelijks aangekomen of er valt al een dode. Powell en Astor raken betrokken bij een sabotagezaak in een plaatselijke fabriek van oorlogstuig. Ontspannende detective-film met intelligente humor. De hoofdrolspelers zijn in deze vijfde film uit de THIN MAN-serie helemaal met hun personage vergroeid en de komische dialogen komen spontaan over. Robert Riskin en Dwight Taylor schreven het scenario gebaseerd op personages van Dashiell Hammett. Fotografie van Karl Freund. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

Step Lively

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Tim Whelan. Met o.a. Frank Sinatra, George Murphy, Adolphe Menjou, Gloria DeHaven en Eugene Pallette.

Een vlotte muzikale nieuwe versie van ROOM SERVICE waarin producent Murphy alles afsjachert om zijn produktie van de grond te krijgen. Flitsend geregisseerd met scherpe dialogen en komische bijdragen van Slezak als hotelmanager.

Broadway Rhythm

1944 | Musical, Thriller

Verenigde Staten 1944. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. George Murphy, Ginny Simms, Charles Winninger, Nancy Walker en Ben Blue.

Een vervelende te lange MGM-musical met een gegeven (ex-artiest Winninger heeft onenigheid met producer-zoon Murphy) dat een paar goede liedjes als 'Amor', 'All the Things You Are' in de weg staat.

Between Two Women

1944 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Willis Goldbeck. Met o.a. Van Johnson, Lionel Barrymore, Gloria DeHaven, Keenan Wynn en Marilyn Maxwell.

Johnson in de rol van Dr. Adams is in deze aflevering veel meer in beeld als Barrymore, die de nimmer aflatende Dr. Gillespie speelt. Het verhaal is een gezapige direhoeksverhouding, waarbij Johnson, Maxwell en DeHaven bij betrokken zijn. DeHaven heeft zelfs nog even de tijd om het liedje 'I'm in the Mood for Love' te kwelen.

Best Foot Forward

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Lucille Ball, William Gaxton, Virginia Weidler, Tommy Dix en Nancy Walker.

Boeiende verfilming van Broadway-musical over filmster Ball die voor de grap een klein dorpsschooltje bezoekt. Songs o.a. 'Buckle Down Winsockie'. Harry James en zijn band spelen de definitieve versie van 'Two O'Clock Jump'. Walker als het dynamische, lelijke meisje.

Susan and God

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van George Cukor. Met o.a. Joan Crawford, Fredric March, Ruth Hussey, John Carroll en Rita Hayworth.

Crawford in de rol Gertrude Lawrence op het toneel heeft een milde aandoening van godsdienstwaanzin en hierdoor verwaarloost ze haar huwelijk. March vastbesloten hun echtverbintenis te redden doet een voorstel: ze blijven de zomermaanden bij elkaar, samen met hun dochter. Is hij in die periode geen enkele maal dronken, beginnen ze opnieuw. Ze gaat ermee akkoord. Langdradig melodrama, naar het toneelstuk van Rachel Crothers, met veel te veel dialoog. March is o.k., maar Crawford schmiert verschrikkelijk. Zeer goede bijrollen van Hussey en Hayworth. Enkel in het laatste kwartier lijkt Cukor de touwtjes terug goed in handen te krijgen. Scenario van Anita Loos naar het toneelstuk van Rachel Crothers. Camerawerk van Robert Planck.

Keeping Company

1940 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Frank Morgan, Gene Lockhart, Ann Rutherford, John Shelton en Irene Rich.

Een leuk opgezette familiefilm, die het begin had moeten zijn van een hele serie. De resultaten deden het plan wijzigen. Het thema: een pas verloofde jongeman krijgt moeilijkheden met een vroegere vriendin. Let op de piepjonge De Haven.