Herman Witkam: muziek.
Er zijn 12 films gevonden.

Mees Kees in de wolken

2019 | Familiefilm

Nederland 2019. Familiefilm van Martijn Smits. Met o.a. Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper, Ellie de Lange en Jochen Otten.

Een van zijn leerlingen heeft last van verlegenheid: Tobias durft klasgenoot Hasna niet mee te vragen naar het feest dat op school wordt georganiseerd. Zelf is Mees Kees ook al geen held: hij durft niet mee op een luchtballonvaart. In de vijfde bewerking van de geliefde boekenreeks van Mirjam Oldenhave keert hoofdrolspeler De Ridder terug als de luchtig energieke, maar niet altijd gedisciplineerde docent waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke familiefilm met een enthousiaste cast. Gelukkig is ook Sanne Wallis de Vries als het hoekige, humorloze schoolhoofd Dreus weer van de partij.

Dikkertje Dap

2017 | Familiefilm, Jeugdfilm

Nederland 2017. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Liam de Vries, Martijn Fischer, Egbert Jan Weeber, Dolores Leeuwin en Medi Broekman.

Nederlands beroemdste kleuterversje van Annie M.G. Schmidt inspireerde maar liefst een hele speelfilm over een jongetje met rode laarsjes voor de regen, dat bevriend is met een giraf. Dikkertje Dap gaat voor het eerst naar school en dat is spannend natuurlijk. Maar waarom mag zijn langnekkige, gevlekte vriend Raf, precies even oud, niet mee? Aandoenlijke film voor de jongste kijkers speelt zich af in een vrolijk gekleurd, multicultureel Nederlands universum waar een blonde kleuter van de nek glijdt van een dier dat kan praten. Onder andere genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF en een Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn.

Mees Kees langs de lijn

2016 | Familiefilm

Nederland 2016. Familiefilm van Aniëlle Webster. Met o.a. Leendert de Ridder, Roosmarijn van der Hoek, Sanne Wallis de Vries, Marie Louise Stheins en Jelle Stout.

In de vierde bewerking van de gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave doet Nederlands leukste schoolmeester met zijn klas mee aan een voetbaltoernooi. Mees Kees weet niets, maar dan ook niets, van voetbal. Het is dan ook het idee van het strenge, humorloze schoolhoofd Dreus (Wallis de Vries). Chaos volgt, maar Mees Kees en zijn creatieve leerlingen veren energiek terug. Vrolijke familiefilm heeft een nieuwe acteur in de titelrol: Leendert de Ridder nam die over van Willem Voogd. De film kreeg de Gouden Kalf Publieksprijs.

Mees Kees op de planken

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Hannah Hoekstra en Brent Thomassen.

In Barbara Bredero’s derde film in de serie moeten Mees Kees en de kinderen van groep zes een toneelstuk opvoeren. Helaas blijkt het een oubollig stuk waar ze geen woord aan mogen veranderen. Doen ze natuurlijk lekker toch. Mees Kees op de planken doet waarvoor de film gemaakt is: de film was zeer succesvol in de bios en werd genomineerd voor de publieksprijs op het NFF, maar stilistisch had er best wat minder op veilig mogen worden gespeeld. Maar de film werd wel genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en deed het uitstekend in de bioscopen.

Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Roy Poortmans. Met o.a. Peter Faber, Harold Verwoert, Ernst Daniël Smid en Anna Speller.

Sinterklaasfilm voor de allerkleinsten.

Pijnstillers

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Tessa Schram. Met o.a. Gijs Blom, Birgit Schuurman, Susan Radder, Raymond Thiry en Lara Leijs.

Deze ­zevende bewerking van een jeugdboek van Carry Slee gaat over de muzikaal begaafde Casper (Blom) die ervan droomt componist te worden. Maar voorlopig heeft hij nogal wat obstakels in zijn leven: zijn moeder (Schuurman) is ernstig ziek, zijn vader kent hij niet, en zie maar eens toegelaten te worden tot een goede muziekopleiding. ­Sympathiek jeugddrama met mooie momenten tussen Blom, Schuurman en Thiry, kundig geregisseerd door ­Tessa Schram. Geproduceerd door haar ouders Dave Schram en Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell), kenners van het genre. Genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en een flinke hit aan de bioscoopkassa’s.

Mees Kees op kamp

2013 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2013. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Felix Osinga.

Was meester Kees in de eerste film al een eigenaardige verschijning op een basisschool, in dit vervolg gaat Kees (Voogd, prima als grootogige jongeman) met zijn leerlingen naar een kamp aan zee. Vanzelfsprekend krijgt hij het weer te stellen met schoolhoofd Dreus (lekker vet gespeeld door Wallis de Vries), een kordate vrouw die dol is op discipline en regels. Tussen de duinen blijkt Kees opnieuw een laat-maar-lekker-waaien-meester waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke tweede verfilming van de populaire boeken van Mirjam Oldenhave.

Spijt!

2013 | Jeugdfilm

Nederland 2013. Jeugdfilm van Dave Schram. Met o.a. Stefan Collier, Robin Boissevain, Dorus Witte, Charlotte Bakker en Dave Mantel.

Doelwit in Dave Schrams moedige adaptatie van Carry Slee's gelijknamige roman over pesten is Jochem, die afwijkt omdat hij dikker is dan de rest. Protagonisten David en Vera zien het pesten met lede ogen aan maar grijpen niet in. Spijt! is daarmee meer een verhaal over meelopers en zwijgers dan over daders en slachtoffers. Misschien wordt de boodschap - dat schoonheid vooral van binnen zit - wat al te opzichtig gepresenteerd en wordt de doelgroep daarmee onderschat. Maar Spijt! won toch publieksprijzen op Cinekid, bij de European Film Awards en op het filmfestival van Toronto.

De groeten van Mike!

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Carine Crutzen.

De tienjarige Mike is in het ziekenhuis behandeld voor een ernstige ziekte en mag eindelijk naar huis. Maar als zijn moeder niet komt opdagen, schakelt de verpleging Jeugdzorg in. Mike verzint dan de ene na de andere list om niet naar een pleeggezin te hoeven. Maas Bronkhuyzen, de jonge hoofdrolspeler uit Maria Peters vlotte en ontroerende familiefilm, steelt de show. Wat een mimiek, en wat een présence voor de camera. Onder alle vrolijkheid laat hij de melancholie doorklinken waar het verhaal op drijft.

App

2013 | Thriller

Nederland 2013. Thriller van Bobby Boermans. Met o.a. Hannah Hoekstra, Isis Cabolet, Robert de Hoog, Alex Hendrickx en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

''s Werelds eerste second screen film', heette het bij de uitbreng van deze thriller over een studente (Hoekstra) die de controle over een app op haar mobiel verliest. De app IRIS geeft een heel nieuwe dimensie aan het concept sociale media. Is de film op zich prima te bekijken, toeschouwers kunnen via 'app de film' een tweede verhaallijn volgen. Technisch hoogstandje van regisseur Boermans (Claustrofobia) kreeg internationaal nogal wat aandacht. Toegegeven: de techniek heeft meer verrassingen te bieden dan de film zelf.

Mees Kees

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Felix Osinga, Hannah Hoekstra, Sanne Wallis de Vries en Cas Jansen.

Mees(ter) Kees is een onervaren pabo-stagiair die in een Vinexdorp voor een zesde groep komt te staan. Met zijn onconventionele methoden weet hij de kinderen snel voor zich te winnen. In de populaire boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, die zijn opgedeeld in korte, anekdotische hoofdstukjes, is dat best leuk, maar in een film met spanningsboog van anderhalf uur blijven de gebeurtenissen wel erg alledaags en braafjes. De personages worden gepresenteerd alsof ze hartstikke maf zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee.

Blijf!

2011 | Drama, Jeugdfilm

Nederland 2011. Drama van Lourens Blok. Met o.a. Mexx Nachbar, Ezzaldeen F. Ali, Egbert Jan Weeber, Maike Meijer en Arnoud Bos.

De elfjarige Lieke (Nachbar), die veel durft, woont bij haar gescheiden moeder. De ongeveer even oude Milad (Ali) is haar beste vriend. De ouders van Milad komen uit Iran. Als hun asielaanvraag wordt afgewezen besluiten Lieke en Milad weg te lopen naar Lieke's vader. Waar die woont? 'Ergens waar ze Frans spreken.' Sympathieke en leuke jeugdfilm, al rammelt het script soms een beetje en is het acteerwerk van de jonge hoofdrolspelers af en toe een tikje houterig. Op het Italiaanse Giffoni Film Festival werd Blijf! bekroond met de Amnesty International Award.