Lucile Watson: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

Harriet Craig

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Vincent Sherman. Met o.a. Joan Crawford, Wendell Corey, Lucile Watson, Allyn Joslyn en Ellen Corby.

Nieuwe versie van CRAIG'S WIFE is goed van bezetting met Crawford in titelrol als de vrouw die van perfectie houdt en voor niets terugdeinst om haar huis en leven in te richten zoals zij dat wil.

Everybody Does It

1949 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1949. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Paul Douglas, Linda Darnell, Celeste Holm, Charles Coburn en Millard Mitchell.

Uitermate amusant verhaal over de eerzuchtige zangeres Holm, haar gekwelde echtgenoot Douglas, en prima donna Darnell. Celeste verlangt zo naar een vocale carrière, maar in plaats daarvan maakt Douglas naam. Herverfilming van WIFE, HUSBAND, AND FRIEND.

The Emperor Waltz

1948 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van Billy Wilder. Met o.a. Bing Crosby, Joan Fontaine, Roland Culver, Lucile Watson en Richard Haydn.

Royaal opgezette, maar weinig originele Crosby-musical die speelt in het Oostenrijk van Franz Joseph (in Hollywood-decors), waarin Bing platenspelers verkoopt aan het koninklijk hof. Vreselijk sentimenteel materiaal voor schrijver/regisseur Wilder. Charles Brackett schreef mee aan het scenario. Camerawerk van Georges Barnes.

That Wonderful Urge

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Tyrone Power, Gene Tierney, Arleen Whelan, Reginald Gardiner en Lucile Watson.

Een redelijk onderhoudende nieuwe versie van LOVE IS NEWS over een erfgename die een vervelende journalist te grazen neemt. Goede bezetting.

Ivy

1947 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Sam Wood. Met o.a. Joan Fontaine, Patric Knowles, Herbert Marshall, Richard Ney en Cedric Hardwicke.

Een gemiddeld drama over een moordenares die verstrikt raakt in haar eigen, ogenschijnlijk volmaakte plannen. De goede rollen geven de film de nodige pep.

Song of the South

1946 | Familiefilm, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Wilfred Jackson en Harve Foster. Met o.a. Ruth Warrick, James Baskett, Bobby Driscoll, Luana Patten en Lucile Watson.

Een eenzaam, onbegrepen jongetje op een plantage in het zuiden van Amerika vindt troost in de verhalen die oom Remus vertelt. Het verhaal dient als raamwerk voor drie Disney-tekenfilms met in de hoofdrollen Brer Rabbit, Brer Fox en Brer Bear. Deze mix van animatie en gespeelde scènes was anno 1946 een bescheiden hit en werd in de decennia die volgden maar liefst vijf keer opnieuw uitgebracht. Inmiddels wordt de film niet meer vertoond wegens racistische elementen.

Never Say Goodbye

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van James V. Kern. Met o.a. Errol Flynn, Eleanor Parker, Lucile Watson, S.Z. Sakall en Hattie McDaniel.

Flynn doet z'n uiterste best in deze routineuze komedie over een echtgenoot die zijn in scheiding liggende vrouw opnieuw voor zich wint.

My Reputation

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Barbara Stanwyck, George Brent, Warner Anderson, Lucile Watson en John Ridgely.

Een zeer verzorgde smartlap van Warner Bros; weduwe Stanwyck veroorzaakt een schandaal door kort na de dood van haar echtgenoot nieuwe betrekkingen aan te knopen met Brent.

Uncertain Glory

1944 | Historische film, Drama, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1944. Historische film van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, Paul Lukas, Lucile Watson en Jean Sullivan.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt in Frankrijk dief Jean Picard juist naar de guillotine geleid op het moment van een bombardement door de Engelsen. Picard vlucht maar komt niet ver. Even later krijgt hij de kans zich op te offeren om een wraakactie van de Duitsers te voorkomen. Picard, gespeeld door Errol Flynn in een ernstiger optreden dan we van de atletische, energieke koning van het swashbuckler-genre gewend zijn, krijgt het moreel lastig in dit melodrama waarin natuurlijk ook nog een Franse schone (Jean Sullivan, in werkelijkheid gewoon Amerikaans) een rol speelt.

Till We Meet Again

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Frank Borzage. Met o.a. Ray Milland, Barbara Britton, Walter Slezak, Lucile Watson en Mona Freeman.

Een redelijk oorlogsdrama over Britton die als non Milland helpt terug te keren naar de geallieerde linies. Het sluit echter niet helemaal goed op elkaar aan ditmaal.

The Thin Man Goes Home

1944 | Mysterie, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1944. Mysterie van Richard Thorpe. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria DeHaven en Anne Revere.

Powell en Astor gaan op visite in Sycamore Springs bij Powells ouders. Zijn moeder, Watson, is nog steeds teleurgesteld dat zoonlief niet in de voetsporen van papa Davenport is getreden en dokter is geworden. Ze zijn nauwelijks aangekomen of er valt al een dode. Powell en Astor raken betrokken bij een sabotagezaak in een plaatselijke fabriek van oorlogstuig. Ontspannende detective-film met intelligente humor. De hoofdrolspelers zijn in deze vijfde film uit de THIN MAN-serie helemaal met hun personage vergroeid en de komische dialogen komen spontaan over. Robert Riskin en Dwight Taylor schreven het scenario gebaseerd op personages van Dashiell Hammett. Fotografie van Karl Freund. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

Watch on the Rhine

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van Herman Shumlin. Met o.a. Bette Davis, Paul Lukas, Geraldine Fitzgerald, Lucile Watson en Beulah Bondi.

Een treffende verfilming van Lillian Hellmans tijdloze toneelstuk waarin de Duitser Lukas (Kurt M[KA3]uller) en zijn vrouw Davis (Sara Müller) tijdens WO II in Washington door nazi-agenten lastig gevallen worden. Lukas speelt de rol van zijn leven en kreeg er een Oscar voor. Davis wordt een beetje overspeeld. Scenario van Dashiell Hammett, camerawerk van Hal Mohr en Merritt B. Gerstad.

The Great Lie

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Bette Davis, Mary Astor, George Brent, Lucile Watson en Hattie McDaniel.

Brent trouwt met Davis als zijn verbintenis met Astor is verbroken. Hij komt om bij een vliegtuigongeluk, waardoor Davis en de zwangere Astor achterblijven om met elkaar en met de elementen te vechten. Goed opgebouwde soap-opera die Astor een Oscar bezorgde voor haar rol van vurige concertpianiste. Scenario van Leonore Coffee. Camerawerk van Tony Gaudio.

Rage in Heaven

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Montgomery, Ingrid Bergman, George Sanders, Lucile Watson en Oskar Homolka.

Teleurstellend verhaal naar de roman van James Hilton over de geestelijk gestoorde eigenaar van een staalfabriek die een dubbel zelfmoordplan beraamt. Speelt in Engeland. Scenario van Christopher Isherwood en Robert Thoeren. Camerawerk van Oliver T. Marsh.

Model Wife

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Leigh Jason. Met o.a. Joan Blondell, Dick Powell, Lee Bowman, Lucile Watson en Ruth Donnelly.

De werkgever van Joan wil niet dat zij trouwt, maar zij stapt toch in de huwelijksboot (met Powell) en moet het verder geheimhouden. Een redelijk amusante komedie.

Footsteps in the Dark

1941 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Errol Flynn, Brenda Marshall, Ralph Bellamy, Alan Hale en Lee Patrick.

Francis Warren (Flynn), een heer uit de hogere standen, schrijft stiekem succesvolle detectives. Overmoedig biedt hij inspecteur Mason (Hale) zijn hulp aan in een moordzaak. De charmante Warren komt al snel op het spoor van het louche revuedanseresje Blondie White, hetgeen niet alleen de achterdocht wekt van zijn vrouw Rita (Marshall), maar ook van inspecteur Mason. Flodderig komediemysterie met Flynn in de hoofdrol als playboy en als onafhankelijk detective.

Waterloo Bridge

1940 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Mervyn LeRoy en Vivien Leigh. Met o.a. Robert Taylor, Lucile Watson, Virginia Field, Maria Ouspenskaya en C. Aubrey Smith.

September 1939. De Engelsen beseffen nu dat oorlog met Duitsland onvermijdelijk is. Kolonel Taylor moet naar Frankrijk, naar het front. Vlak voor zijn vertrek ontmoet hij op de Waterloo Bridge de knappe balletdanseres Leigh. Ze willen trouwen tijdens zijn eerste verlof. Wat later verliest ze haar baan, waardoor ze aan lager wal raakt. Wie graag de tranen laat vloeien, zit hier op de juiste plaats. Sentimenteler (en ouderwetser) kan het niet. Taylor en Leigh spelen met een ernst die (anderen) op de lachspieren gaat werken. Toch werd de film een klassieker in het genre. S.N. Behrman, Hans Rameau en George Froeschel bewerkten het toneelstuk van Robert E. Sherwood. Reeds in 1931 verfilmd en in 1956 nogmaals het onderwerp van de film GABY. Mooi camerawerk van Joseph Ruttenberg. Bestaat ook in een ingekleurde versie.

Florian

1940 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Komedie van Edwin L. Marin. Met o.a. Robert Young, Helen Gilbert, Charles Coburn, Lee Bowman en Reginald Owen.

Young en Gilbert, arme jongen en rijk meisje, verenigd door liefde voor paarden.

The Women

1939 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Joan Crawford, Rosalind Russell, Paulette Goddard en Joan Fontaine.

'There is a name for you ladies,' merkt parfumverkoopster Crystal (Crawford) op tegen de Manhattan-luxekippetjes in wier gezelschap ze verkeert, 'but it isn't used in high society... outside of a kennel.' Ziedaar de teneur van het door Cukor met een sterrencast geïnspireerd verfilmde theaterstuk van Clare Boothe, bewerkt door Anita Loos en Jane Murfin. Het verhaal over upperclassvrouwen en hun omgang met mannen en elkaar is een niet aflatend vuurwerk van hatelijke observaties, innuendi en scheermesscherpe pointes. Het geraffineerde: die mannen zijn louter in de gesprekken present.

Made For Each Other

1938 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van John Cromwell. Met o.a. Carole Lombard, James Stewart, Charles Coburn, Lucile Watson en Alma Kruger.

Schitterend geacteerd drama over advocaat Stewart en zijn kersverse vrouwtje Lombard. In hun strijd tegen alledaagse moeilijkheden van het bestaan (geldgebrek, ambitie, afwijzingen, bemoeizucht van derden - en vooral Stewarts hoofse moeder) verliezen ze bijna hun kind. Het oversentimentele scenario van Jo Swerling wordt gered door een intelligente regie, uitstekend spel van de hele cast en de opvallende decors van William Cameron Menzies. Geen oog blijft droog bij het bekijken van deze film, die gefotografeerd werd door Leon Shamroy. Voor de muziek zorgden Hugo Friedhofer en David Buttolph, terwijl Oscar Levant voor het romantische thema tekende.

Rhythm on the Range

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bing Crosby, Frances Farmer, Bob Burns, Martha Raye en Lucille Gleason.

Deze film is opmerkelijk door Raye's debuut en een leuk excuus voor muzikale nonsens. Herfilmd als PARDNERS.

A Woman Rebels

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van Mark Sandrich. Met o.a. Katharine Hepburn, Herbert Marshall, Elizabeth Allan, Donald Crisp en Doris Dudley.

Hepburn doet het schitterend als jonge vrouw in het Victoriaanse Engeland die door haar bittere ervaringen wordt aangespoord een kruistocht voor de rechten van de vrouw te ondernemen. Een goed geregisseerd damesdrama dat het op verbazingwekkende wijze nog steeds goed doet.

The Bishop Misbehaves

1935 |

1935. Ewald André Dupont. Met o.a. Edmund Gwenn, Maureen O'Sullivan, Dudley Digges, Reginald Owen en Lillian Bond.

Hepburn doet het schitterend als jonge vrouw in het Victoriaanse Engeland die door haar bittere ervaringen wordt aangespoord een kruistocht voor de rechten van de vrouw te ondernemen. Een goed geregisseerd damesdrama dat het op verbazingwekkende wijze nog steeds goed doet.

What Every Woman Knows

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Gregory La Cava. Met o.a. Helen Hayes, Brian Aherne, Madge Evans, Lucile Watson en Dudley Digges.

Een charmante, plezierige bewerking van James Berries toneelstuk over de vrouw die 'de hersens' vormt voor de carrière van haar goedbedoelende maar niet al te slimme man die politicus is. Schitterend geacteerd en verbazend actueel.