Clyde De Vinna (1890-1953): camera.
Er zijn 7 films gevonden.

Blackmail

1939 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1939. Misdaad van H.C. Potter. Met o.a. Edward G. Robinson, Gene Lockhart, Guinn Williams, Ruth Hussey en Esther Dale.

Robinson zit onschuldig in de gevangenis. Als hij erachter komt dat zijn vrouw en kind in handen dreigen te vallen van de ware schuldige, ontsnapt hij. Zijn doel is de ware toedracht van de misdaad aan het licht te brengen. De virtuoze vertolkingen van Robinson en zijn tegenstander, Lockhart, maken dit onmogelijke melodrama draaglijk. Als tijdverdrijving niet slecht, maar van het talent dat aan deze film verbonden is zou je toch meer mogen verwachten. David Hertz en William Ludwig zijn verantwoordelijk voor het script dat ze baseerden op een verhaal van Dorothy Yost en Endre Bohem. Achter de camera stond Clyde de Vinna.

Fast company

1938 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Edward Buzzell. Met o.a. Melvyn Douglas, Florence Rice, Claire Dodd, Louis Calhern en Minor Watson.

Het echtpaar Douglas-Rice drijft een boeken antiquariaat. Ze verdienen hun geld niet zozeer met het verhandelen van bijzondere drukken, maar met het opsporen van kostbare uitgaven, die uit bibliotheken ontvreemd zijn; ze toucheren dan de beloning van de verzekering. Als een nare en onbetrouwbare collega Zucco vermoord wordt, verdenkt de politie onmiddellijk de zojuist in vrijheid gestelde boekendief Strudwick, die beweert onschuldig te zijn. Het boekenstel Douglas-Rice lost de affaire op. Vrolijke detectivefilm met vleugjes romantiek en komedie; werd een jaar later vervolgd door FAST AND LOOSE. Gebaseerd op het boek van Marco Page (een pseudoniem van Harry Kurnitz), die met Harold Tarshis het scenario schreef. Het camerawerk is van Clyde De Vinna. Ook bekend als THE RARE BOOK MURDER.

Tarzan and His Mate

1934 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1934. Avonturenfilm van Cedric Gibbons. Met o.a. Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Neil Hamilton, Paul Cavanagh en Forrester Harvey.

Op een dag krijgen Jane en Tarzan, die een idyllisch bestaan leiden in de jungle van Afrika, bezoek van oude bekenden. Ze zijn op zoek naar het legendarische olifantenkerkhof, waar ze een fortuin aan ivoor hopen aan te treffen. Tarzan weigert de grafroof toe te staan, maar een van de ivoorjagers verwondt een olifant, om het stervende dier te volgen naar zijn laatste rustplaats. Misschien wel de beste Tarzanfilm ooit gemaakt, de tweede van Weissmuller en O'Sullivan. De laatste liet een stand-in haar naaktzwemscène doen, niet uit preutsheid, maar omdat ze niet kon zwemmen.

Tarzan the Ape Man

1932 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1932. Avonturenfilm van W.S. Van Dyke. Met o.a. Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Neil Hamilton, C. Aubrey Smith en Doris Lloyd.

Johnny Weissmuller is dé definitieve Tarzan. Hij was de uitvinder van de Tarzan-yell en hij kon beter zwemmen dan de krokodillen! Deze eerste van Weissmullers twaalf Tarzanfilms, volgt het boek van geestelijk vader Edgar Rice Burroughs redelijk getrouw. Hierin ontmoet Jane Tarzan voor het eerst, en zien we het beroemde taallesje 'Me Tarzan, you Jane', dat niet precies zo blijkt te gaan, maar dat moet u zelf maar zien. De film heeft zijn foutjes en is bij vlagen behoorlijk racistisch, niettemin is Tarzan the Ape Man een avonturenklassieker van formaat.

Bird of Paradise

1932 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1932. Romantiek van King Vidor. Met o.a. Joel McCrea, Dolores Del Rio, John Halliday, Skeets Callegher en Lon Chaney jr.

Exotisch, maar lege romantiek over een idylle in de Stille Oceaan met McCrea als avonturier die op een Polynesisch meisje, Del Rio, verliefd wordt. Knap, maar ongeëmotioneerd; opnieuw gemaakt in 1951.

Trader Horn

1931 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1931. Avonturenfilm van W.S. Van Dyke. Met o.a. Harry Carey, Edwina Booth, Duncan Renaldo, Olive Golden (Carey) en Mutia Omoolu.

Een vroege klassieke geluidsfilm grotendeels opgenomen in Afrikaanse oerwouden. De film is nog steeds een opwindend avonturenverhaal over de plaatselijke handelaar Carey die last heeft van vijandige zwarte bewoners.

California

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van W.S. Van Dyke. Met o.a. Tim McCoy, Dorothy Sebastian, Marc MacDermott, Frank Currier en Fred Warren.

Met de Amerikaans-Mexicaanse oorlog (1846) als achtergrond zien we de romance tussen de Amerikaanse kapitein McCoy en het Mexicaanse meisje Sebastian. Zij zijn het bewijs dat vijandelijkheden tussen regeringen niet ook tussen individuen hoeven te bestaan. Peter B. Kyne leverde het verhaal, en Clyde De Vinna stond achter de camera. De McCoy-westerns waren goed en hadden een budget van rond 80.000 dollar, aanmerkelijk hoger dan dat van de gemiddelde serie-westerns die het meestal met 20.000 dollar moesten doen. In de aankleding van de films is het geld terug te vinden.