nieuwe site?

Jean-Louis Picavet

Cameraman

Jean-Louis Picavet is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Mille milliards de dollars

1982 | Misdaad, Thriller, Drama

Frankrijk 1982. Misdaad van Henri Verneuil. Met o.a. Patrick Dewaere, Caroline Cellier, Charles Denner, Edith Scob en Jeanne Moreau.

Lang voordat de termen neoliberaal, globalisering, multinational en destructie synoniem werden schreef en regisseerde Verneuil (1920-2002) deze sterke, visionaire melange van politiek-economische thriller en drama. Daarbij hoefde de Armeens-Franse genremeester geen spandoek met 'Ik ben geëngageerd' omhoog te houden: het sinistere verhaal spreekt voor zich. Waarin de werkverslaafde onderzoeksjournalist Paul Kerjean (een gedreven Dewaere) na een tip over een duistere industriële overname verzeild raakt in de schaamteloze wereld van het internationale zakendoen. Op het grote Verneuil-bijrollenfeest present: Jeanne Moreau, Annie Duperey, Edith Scob, Mel Ferrer, Jean-Pierre Kalfon.

I... comme Icare

1979 | Thriller

Frankrijk 1979. Thriller van Henri Verneuil. Met o.a. Yves Montand, Michel Albertini, Gabriel Cattand, Didier Sauvegrain en Michel Etcheverry.

De moordenaar van de president is geliquideerd door een gek, denkt de commissie die de zaak onderzoekt. Een commissielid weigert zich bij deze conclusie neer te leggen en begint het onderzoek helemaal opnieuw. Na jaren van dienstvaardige stervehikels (met Fernandel, Gabin en Belmondo) koos Verneuil nu voor minder vrijblijvende filmstof, al draagt het scenario aan de hypothesen rond de moord op John Kennedy weinig nieuws of verrassends toe. Onderhoudende politiek getinte thriller met een sterke vertolking van een gezelschap dat meer op bekwaamheid dan op roem werd geselecteerd. Montand is vrijwel onherkenbaar. De regie is bovendien minder efficiënt dan van een routinier verwacht mocht worden. Didier Decoun schreef met regisseur Verneuil het scenario. De fotografie is van Jean-Louis Picavet.

L'argent des autres

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Christian de Chalonge. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Claude Brasseur, Michel Serrault, Catherine Deneuve en Juliet Berto.

Bankemploy[KA1]e Henri Rainier (Trintignant) krijgt een financieel schandaal in de schoenen geschoven en wordt ontslagen. Het geld van kleine spaarders blijkt echter misbruikt te zijn om een tekort van een belangrijke klant aan te zuiveren. Een film naar ware gebeurtenissen die een boeiend beeld geeft van niet onmiddellijk voorstelbare machinaties. Goed spel van iedereen, met een verrassend 'gewone' rol van Deneuve als Cécile Rainier, de loyale echtgenote. Het scenario is van Pierre Dumayet en regisseur De Chalonge naar de roman van Nancy Markham. Het camerawerk is van Jean-Louis Picavet. Meervoudig bekroond. Eastmancolor.

La mort de belle

1960 | Thriller

Frankrijk 1960. Thriller van Edouard Molinaro. Met o.a. Jean Desailly, Alexandra Stewart, Monique Mélinand, Yves Robert en Yvette Etiévant.

Een kleurloze en degelijk getrouwde Franse leraar in Zwitserland wordt als buitenstaander door zijn omgeving nauwelijks getolereerd. Als een jonge Amerikaanse logée in zijn huis wordt vermoord, is hij dan ook het onderwerp van verdachtmakingen en roddels die hem tot plotseling verzet brengen tegen al zijn gemiste kansen in het leven. Deze verfilming van een psychologische Simenon-roman - met een scenario van Jean Anouilh - is een van de beste, ook dankzij de ideale hoofdrol van Desailly. Jean-Louis Picavet hanteerde de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Louis Picavet op televisie komt.

Reageer