Robert Keith: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Rites of Passage

1999 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1999. Drama van Victor Salva. Met o.a. Dean Stockwell, James Remar, Jason Behr, Robert Keith en Jaimz Woolvett.

Een vader gaat met zijn twee zoons op vakantie in de hoop dat ze hun geschillen kunnen bijleggen. Als er twee ontsnapte gevangenen ten tonele verschijnen, zijn de drie wel gedwongen om samen te werken

Object of obsession

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Gregory Dark. Met o.a. Jane Rogers, Robert Keith, Liza Witcraft, Scott Valentine en Erika Anderson.

Een vader gaat met zijn twee zoons op vakantie in de hoop dat ze hun geschillen kunnen bijleggen. Als er twee ontsnapte gevangenen ten tonele verschijnen, zijn de drie wel gedwongen om samen te werken

Object of Obsession

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Alexander Gregory Hippolyte. Met o.a. Scott Valentine, Erika Anderson, Liza Whitcraft, Robert Keith en Jane Rogers.

Een geheimzinnige opbeller maakt een gloedvolle vrouw tot zijn maîtresse en getuige bij vrijpartijen met andere dames. Als ze er genoeg van heeft, sequestreert hij haar. Zij is dan het lustobject uit de titel geworden. Wat een onwaarschijnlijk gedoe en onzin om gewoon een seksfilm te draaien, te verkopen en anderen zover te krijgen dat ze ernaar kijken.

Posse from Hell

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Herbert Coleman. Met o.a. Audie Murphy, John Saxon, Zohra Lampert, Ward Ramsey en Vic Morrow.

Goede genrefilm door Clair Huffaker geschreven. Een bende van vier man onder leiding van Morrow doodt de sheriff van de stad en gijzelt daarna de bezoekers van de saloon. Er vallen doden en de bende neemt Lampert mee. Ze verkrachten haar onderweg. Hulpsheriff Audie zet de achtervolging in met Saxon, Acosta en Ramsey, vastbesloten de bende te pakken te krijgen. De onderlinge verhoudingen en vriendschappen worden afgewisseld door de prima actiescènes. Dat geeft deze Gordon-produktie wat extra's. Murphy is perfect in zijn rol; hij neemt Lampert graag als zijn aanstaande. Camerawerk van Clifford Stine.

Orazi e Curiazi

1961 | Avonturenfilm, Drama

Spanje​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Ferdinando Baldi en Terence Young. Met o.a. Alan Ladd, Franca Bettoja, Jacques Sernas, Robert Keith en Alana Ladd.

Aan de eindeloze oorlog tussen Rome en Alba moet een einde worden gemaakt door drie broers uit elke stad tegen elkaar te laten uitkomen, hoewel de zuster van de Romeinen door een tegenstander wordt bemind. De strijd heeft één overlevende die de suprematie van Rome bevestigt. De invloed van de Britse actieregisseur blijkt vooral uit het hoge tempo en het soms geslaagde spektakel. Ladd - in de nadagen van zijn carrière - heeft het postuur noch het voorkomen noch de conditie voor de Romeinse heldenrol.

Cimarron

1960 | Western, Drama

Verenigde Staten 1960. Western van Anthony Mann. Met o.a. Glenn Ford, Maria Schell, Anne Baxter, Arthur O'Connell en Russ Tamblyn.

Epische western naar de gelijknamige roman van Edna Ferber, over een heldhaftige pionier genaamd Yancey (Ford). Samen met zijn vrouw Sabra (Schell) probeert hij in 1889 tijdens de zogeheten Oklahoma Land Rush een stuk kostbare grond te veroveren. Dat mislukt, waarna een leven vol tegenspoed en geweld (meerdere outlaws bezoeken het stadje Osage) volgt. In tegenstelling tot de eerdere verfilming uit 1931 kabbelt Manns adaptatie vrij ongeïnspireerd voort, ondanks de grootse opzet en de sterrencast. De film flopte dan ook, volgens Mann was dat de schuld van inmenging door studio MGM.

The Lineup

1958 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Warner Anderson, Emile Meyer, Eli Wallach, Richard Jaeckel en Robert Keith.

De uitgebreide versie van een tv-serie die zich in San Francisco afspeelt met als middelpunt een schietgrage schurk die achter een verborgen voorraad drugs aanzit. Een cultusfilm voor de fans van Siegels werk, maar afgezien van een opwindende autostuntachtervolging aan het eind nogal gewoontjes.

La tempesta

1958 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Joegoslavië 1958. Avonturenfilm van Alberto Lattuada. Met o.a. Silvana Mangano, Van Heflin, Geoffrey Horne, Viveca Lindfors en Agnes Moorehead.

Deze nieuwe, spectaculair uitgebouwde verfilming van Poesjkin`s [KL]Kapiteinsdochter[KLE] - rebellie en liefde tijdens de regering van Catharina de Grote - kreeg een internationale sterbezetting. Omdat iedereen ten minste [KA1]e[KA1]en grote sc[KA2]ene moet hebben, worden tempo en overzichtelijkheid ietwat ondermijnd. (Een aantal actie- en massascènes werd anoniem geregisseerd door Michelangelo Antonioni in geldnood).

Men in War

1957 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Anthony Mann. Met o.a. Robert Ryan, Aldo Ray, Robert Keith, Vic Morrow en James Edwards.

In de Koreaanse Oorlog van 1951-1952 is er tijdens de gevechtshandelingen een conflict tussen een harde luitenant, die zijn peloton niet onnodig risico's wil laten lopen, en een sergeant, die zijn zwaar gewonde kolonel probeert mee te slepen, ter verzorging in een veldhospitaal. Een typische oorlogsfilm uit die tijd met veel goede actiescènes en een niet al te sterk verhaaltje. Scenario van Philip Yordan naar de roman Combat van Van van Praag. Camerawerk van Ernest Haller.

Written on the Wind

1956 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Lauren Bacall, Robert Stack, Dorothy Malone en Robert Keith.

Een van Douglas Sirks meest bewonderde films is een kleurrijk melodrama rond twee jeugdvrienden die tegenover elkaar komen te staan. Kyle (Stack) is een verwende, drankzuchtige miljonairszoon die net als zijn armere vriend Mitch (Hudson) verliefd wordt op Lucy (Bacall). Ondertussen heeft Kyle's losbandige zus Marylee (Malone) haar zinnen op Mitch gezet. Macht, geld, seks, latente verlangens, voormalig theatermaker Sirk doseert zijn ingrediënten subliem en creëerde met zijn soap-oeuvre een voorbeeld voor diverse latere televisie- en filmmakers. Malone kreeg een Oscar voor haar bijrol. The Four Aces zingen het titelnummer.

Ransom

1956 | Actiefilm, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Actiefilm van Alex Segal. Met o.a. Glenn Ford, Donna Reed, Leslie Nielsen, Juano Hernandez en Alexander Scourby.

Tobberig vertelsel over Fords pogingen zijn ontvoerde zoon te bevrijden. Cyril Hume en Richard Maibaum draaiden het scenario in elkaar en Arthur E. Arling keek door de lens van de camera.

Love Me or Leave Me

1955 | Musical, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Vidor. Met o.a. Doris Day, James Cagney, Cameron Mitchell, Robert Keith en Tom Tully.

Biografie van zangeres Ruth Etting, die rond 1930 aan de top stond. Het scenario van Daniel Fuchs en Isobel Lennart concentreert zich vooral op haar verhouding met kleine gangsterbaas Marty Snyder, die haar ontdekte en beroemd maakte. Hun kortstondige huwelijk leidde haar bijna naar de afgrond. Day en Cagney verpersoonlijken deze figuren op sublieme wijze. Het scenario biedt tevens plaats voor een twaalftal songs: voor het merendeel successen van Etting, maar ook twee nieuwe, die Day de hitparades in zong. De film blijft dicht bij de waarheid, vandaar dat hij zo deprimerend is. Achter de camera stond Arthur E. Arling. Percy Faith arrangeerde de songs en George Stoll had de muzikale leiding. Fuchs kreeg een Oscar voor het verhaal.

Young at Heart

1954 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1954. Musical van Gordon Douglass en Gordon Douglas. Met o.a. Doris Day, Frank Sinatra, Gig Young, Ethel Barrymore en Dorothy Malone.

Doris Day, de populairste en best betaalde ster in de VS van de jaren '50 en '60, valt voor medegigant Sinatra in deze gelikte muzikale versie van de succesvolle film Four daughters uit 1938. Een fraai staaltje jaren '50 Americana vol vrijheid, blijheid en rijkheid aaneen geregen door liedjes van oa Gershwin en Cole Porter. Gefilmd in en rond Warners' studio's, incl. het lieflijke Connecticut straatje waar de lachebekjes resideren. (VM/VPRO Gids)

Drum Beat

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Delmer Daves. Met o.a. Alan Ladd, Audrey Dalton, Marisa Pavan, Robert Keith en Rudolfo Acosta.

Dit is de eerste film, waarin Bronson deze achternaam gebruikte, inplaats van Buchinsky. Hij speelt een rebellerende indianenleider, Captain Jack, een uitstekende rol. Zijn tegenstander is Ladd, die opdracht heeft om vrede te sluiten met de indianen, maar daarbij door Bronson wordt gedwarsboomd. In een laatste confrontatie volgt dan het grote gevecht met alle wapens tussen Ladd en Bronson. De laatste moet het onderspit delven en zo krijgt Ladd de kans vrede te stichten. Het was de eerste film die ook door Ladd werd geproduceerd voor zijn eigen maatschappij Jaguar. Daves schreef ook het scenario van de film. Het enige nadeel is, dat er soms erg veel gepraat wordt, waardoor de actie stil ligt.

The Wild One

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Marlon Brando, Mary Murphy, Lee Marvin, Robert Keith en Jay C. Flippen.

Het is moeilijk voorstelbaar dat deze film jarenlang aanleiding was voor controverse. Het in beginsel verontrustende gegeven van twee rivaliserende bendes motorrijders die een stadje op stelten zetten - werkelijk gebeurd in 1947 in Hollister, Californië - verzandt immers al snel in een drama over een onbegrepen rebel die gehoor vindt bij een goedhartig meisje. Brando, die zijn eigen Triumph berijdt, wordt nooit echt angstaanjagend, maar zorgt toch voor memorabele scènes en werd met zijn leren jack en petje een iconische verschijning. Marvin is sterk als biker Chino.

The Devil's Canyon

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Virginia Mayo, Dale Robertson, Stephen McNally, Arthur Hunnicutt en Robert Keith.

Fraaie western met Reynolds als voormalig wetsdienaar die in de gevangenis belandt na een dubbele moord. Daar treft hij de licht ontvlambare Jessie Gorman, broer van zijn slachtoffers, en diens vriendin Abby. Zij voelt wel wat voor beide heren. Testosteron, kogels en ontsnappingspogingen zwepen de spanning verder op. Eén van de eerste 'natural vison 3D' films in een lange rij 'deepies' die de Hollywoodcrisis, als gevolg van de toenemende tv-competitie, moesten bezweren.

Small Town Girl

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Leslie Kardos. Met o.a. Jane Powell, Farley Granger, Ann Miller, S.Z. Sakall en Billie Burke.

Een minzame musical van MGM, waarin de playboy Granger en de aantrekkelijke meid Powell elkaar ontmoeten als hij door haar vader in de bak geslingerd wordt wegens te snel rijden. Hoogtepunten in de film zijn Vans nummer als menselijke springstok en Miller die zingt 'I've Gotta Near That Beat' met het gedecimeerde orkest van Busby Berkeley.

Battle Circus

1953 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Humphrey Bogart, June Allyson, Keenan Wynn, Robert Keith en Philip Ahn.

Soap-opera rondom een dokter aan het front tijdens de oorlog in Korea. Bogie opgezadeld met een slecht script en lijdend onder plakkerig juniweer. Scenario van de regisseur naar een verhaal van Allen Rivkin en Laura Kerr. Camerawerk van John Alton.

Somebody Loves Me

1952 | Biografie

Verenigde Staten 1952. Biografie van Irving Brecher. Met o.a. Betty Hutton, Ralph Meeker, Adele Jergens en Robert Keith.

Een suikerzoete biografie over het leven van de vaudeville- artiesten Blossom Seeley en Benny Fields. Weinig origineel en even weinig amusement.

I Want You

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Mark Robson. Met o.a. Dana Andrews, Dorothy McGuire, Farley Granger, Peggy Dow en Mildred Dunnock.

Misschien een pretentieus melodrama, maar het is een emotioneel verslag van het effect van de Koreaanse oorlog op een Amerikaans gezin.

Woman on the Run

1950 | Mysterie

Verenigde Staten 1950. Mysterie van Norman Foster. Met o.a. Ann Sheridan, Dennis O'Keefe, Robert Keith, Frank Jenks en Ross Elliott.

Sheridan is erg overtuigend als de vrouw die haar man probeert te vinden, die getuige was van een gangstermoord, voordat de bende hem heeft opgespoord.

The Reformer and the Redhead

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. June Allyson, Dick Powell, David Wayne, Cecil Kellaway en Ray Collins.

Vrijpostige onzin met Kathleen (Allyson), dochter van een dierentuineigenaar, aanbeden door advocaat Andrew (Powell). Het scenario is van beide regisseurs Frank en Panama naar een verhaal van Robert Carson. Het camerawerk is van Ray June.

Branded

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Alan Ladd, Mona Freeman, Charles Bickford, Robert Keith en Joseph Calleia.

Ladd is Choya die zich door de bandiet Keith laat overhalen zich uit te geven voor de lang vermiste zoon van Bickford met als opzet deze te doden. Dat gaat niet door daar Ladd verliefd wordt op zijn dochter Freeman. De ware zoon blijkt al met al ook nog te leven en dus is het aan Ladd om alles tot een goed einde te brengen. Het scenario is gebaseerd op de roman Montana Rides van Evan Evans die echter bekender is als Max Brand en diens werkelijke naam was Frederick Faust.

My Foolish Heart

1949 | Romantiek

Verenigde Staten 1949. Romantiek van Mark Robson. Met o.a. Dana Andrews, Susan Hayward, Kent Smith, Lois Wheeler en Jessie Royce Landis.

Een sentimentele romance tussen soldaat Andrews en Hayward tijdens WO II vakkundig voorgeschoteld; Victor Youngs lieflijke muziekthema is geen geringe aanwinst.

Boomerang

1947 | Misdaad, Drama, Film noir

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Elia Kazan. Met o.a. Dana Andrews, Jane Wyatt, Lee J. Cobb, Arthur Kennedy en Sam Levene.

De moord op een priester leidt weldra tot de arrestatie van een onschuldige. De openbare aanklager is vastbesloten de echte feiten naar boven te brengen. In elk opzicht een briljant drama.