Charles Janssens: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Kasper in de onderwereld

1979 | Drama, Experimenteel

België 1979. Drama van Jef van der Heyden. Met o.a. Jos Houben, Annelies Vaes, Ann Petersen, Charles Janssens en Gaston Vandermeulen.

Een geesteszieke concertpianist is ervan overtuigd dat zijn geliefde zich in de onderwereld bevindt en begint een ware schimmenjacht om haar terug te vinden... Een picturaal erg fraaie verfilming van De goden moeten hun getal hebben, de magisch-realistische roman van Hubert Lampo.

Verbrande Brug

1975 | Drama

België 1975. Drama van Guido Henderickx. Met o.a. Malka Ribovska, Jan Decleir, Doris Arden, Yves Beneyton en Charles Janssens.

Wanneer een koppel na vele jaren afwezigheid terugkeert naar de wijk 'Verbrande Brug' laait de haat hoog op. Een schitterend speelfilmdebuut.

Malpertuis

1972 | Horror

België​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Nederland 1972. Horror van Harry Kümel. Met o.a. Orson Welles, Mathieu Carrière, Susan Hampshire, Michel Bouquet en Jean-Pierre Cassel.

Een jonge zeeman vindt zijn zuster in een mysterieus huis waarvan de bewoners elk hun eigen geheim lijken te hebben, maar hij weet haar niet over te halen met hem te vertrekken. Zelf raakt ook hij steeds meer verstrikt in de doolhof van gangen en tuin en in de liefde voor een van de huisgenoten, totdat hij de ware identiteit van de bewoners ontdekt. Deze ambitieuze bewerking van de beroemde fantastische roman van Jean Ray heeft een onevenwichtig scenario dat onnodig veel vraagtekens oproept; de internationale rolbezetting heeft individueel sterke momenten, maar men acteert te zeer voor zich. De uitgekiende en stijlvolle vormgeving blijft de aandacht vasthouden en verrassen.

Mira

1971 | Drama

België​/​​Nederland 1971. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Carlos Van Lanckere, Mart Gevers en Josephine van Gasteren.

Die brug zal 'ons schoon gehucht aan stukken trekken!' schreeuwt een dorpeling van Schelde-dorp Waterhoek, in Belgisch Vlaanderen. Tijdstip is begin vorige eeuw, plaats van handeling een kroeg afgeladen met boze mannen, en regisseur Fons Rademakers speelt de hautaine notaris die een brug over de Schelde aankondigt. Ouderwets Rademakers-theatraal, maar een visueel gedenkwaardige kunststuk van oud versus nieuw – parallel verhaald door wereldse schoonheid Mira, de femme fatale van het dorp (glansrijk speelfilmdebuut Willeke van Ammelrooy). Gebaseerd op de roman De teleurgang van den Waterhoek van Stijn Streuvels, filmscenario van Hugo Claus.

De ordonnans

1962 | Komedie, Historische film

België 1962. Komedie van Charles Frank. Met o.a. Bobbejaan Schoepen, Denise de Weerdt, Eve Eden, Yvonne Lex en Roger Coorens.

Bobbejaan wordt met een tijdmachine teruggestuurd naar 1801, wordt ordonnans van Napoleon en belandt na een romantisch avontuur met de mooie Eden bijna onder de guillotine. Een Vlaamse klucht die typisch is voor zijn tijd. Er is ook een Engels nagesynchroniseerde versie met als titel AT THE DROP OF A HEAD. De film kwam moeizaam tot stand door financiële problemen en een regisseurswisseling. De Engelsman Frank verving de Amerikaan Bill Edwards. Ook bekend als CAFE ZONDER BIER en AT THE DROP OF A HEAD.

Vive le duc!

1960 | Avonturenfilm, Komedie

België 1960. Avonturenfilm van Michel Romanoff en Jean-Marc Landier. Met o.a. Francis Blanche, Charles Janssens, Marie-José Nat, Victor Guyau en Renate Grassin.

Een grove, zware, moeizame, vulgaire en penibele klucht, die ter wereld werd gebracht door de Franstalige Belgische cinema, maar die eerder thuishoort in het genre 'Vlaamse Kermis'. Een Brabants dorpje vertrouwt de papiermolen van het ministerie niet en zal in de vorm van een mysteriespel zelf geld inzamelen voor de broodnodige riolering. Deze film werd met een loodzware camera in elkaar gestoken. Talrijke wederwaardigheden rond de genoemde hertog in een stijl die enigszins doet denken aan AUBERGE DU CHEVAL BLANC. Humor van het allerlaagste niveau. Van Blanche weten we dat hij al in alle mogelijke films gespeeld heeft, maar het doorgaans zo veelzijdige talent van Nat gaat hier volledig teloor. Met hoempamuziek voor slechthorenden. Het is mogelijk dat er versies in omloop zijn die nog langer zijn dan 78m, hoewel dat al te veel is.

Vrijgezel met 40 kinderen

1958 | Komedie

België 1958. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Sabrina Hey, Irma DE Veirman, Co Flower en Willy Vandermeulen.

Verschrikkelijke melodramatische toestanden die voor een lach en een traan moeten zorgen. Vrijgezel Janssens erft miljoenen op voorwaarde dat hij het voortbestaan waarborgt van een weeshuis: hij wordt vader van veertig kinderen... Toppunt van tranerigheid is de opname in het tehuis van een z.g. weesmeisje, terwijl haar moeder de nieuwe schoonmaakster is. Drama of komedie? Een komedie om mee te wenen, een drama om mee te lachen. Het hoeft niemand te verbazen dat dit Bruyninckx' laatste speelfilm was.

Het Geluk komt morgen

1958 | Komedie

België 1958. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Hector Camerlinckx, Dora van der Groen, Paul Cammermans en Anny Andersen.

Een professor ontdekt bij toeval een middel dat alle vermoeidheid wegneemt en nieuwe levenskracht schenkt. Tijdens de Expo (Wereldtentoonstelling van 1958) in Brussel zal hij het middel lanceren, maar er zijn sinistere individuen die het middel voor andere doeleinden willen gebruiken. Lichtvoetige, wat ouderwets aandoende komedie die dankbaar gebruik maakt van de accommodatie van de Expo.

Wat doen we met de liefde?

1957 | Komedie, Romantiek

België 1957. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Paul Cammermans, Marcel Hendrickx, Ward de Ravet en Wies Andersen.

De vrolijke lotgevallen van een Vlaams orkestje aan boord van een cruiseschip. Naar de gelijknamige roman van Jeroom Verten. Lofwaardige poging om de Vlaamse film uit het slop van de platte volksklucht te halen. Zwak scenario, maar deftige fotografie van Bob Sentroul en handige montage. Filmdebuut van latere steracteur Wies Andersen. Ook latere Las Vegas-zangeres Anny Andersen debuteert als het pittige zangeresje, dochter van Janssens, op wie alle muzikanten verliefd zijn.

Vuur, liefde en vitaminen

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Pim Lambeau, Julien Schoenaerts, Romain Deconinck en Gaston Vandermeulen.

De af en toe slapstickachtige lotgevallen van Janssens als wachtmeester bij de brandweer en weduwnaar met Lambeau als aantrekkelijke dochter. Op een bepaald moment willen drie vrouwen Janssens als echtgenoot strikken maar na een reeks paniekerige verwikkelingen besluit hij rustig brandweerman en weduwnaar te blijven. Zwak, weinig origineel scenario van Jeroom Verten. Soepele Janssens ten spijt eens te meer ondermaats vertoon. Ongewone rol van Schoenaerts als de jonge brandmeester die de ingénue Lambeau het hof maakt.

De klucht van de brave moordenaar

1956 | Komedie, Romantiek

België 1956. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Paul Cammermans, Ketty van de Poel, Romain Deconinck en Co Flower.

Janssens als brave gevangeniscipier is diep ongelukkig als zijn cel leegloopt. Gelukkig wordt Cammermans opgepakt en opgesloten als de vermoedelijke dader van een moord. Maar hij blijkt onschuldig en trouwt dan maar Van de Poel, de dochter van de cipier. Mislukte Vlaamse klucht rond het thema 'gevangenis zonder gevangenen', gebaseerd op het gelijknamig, oerpopulair toneelstuk van Jos Janssen. Speelfilmregiedebuut van ex-acteur Bruyninckx. Filmdebuut ook van de Gentse komiek-toneelauteur Romain Deconinck.

Min of meer

1955 | Komedie

België 1955. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Jaak Germain, Bruno Schevernels, Jan Cammans en Louisa Lausanne.

Mislukte poging om een soort Vlaamse Don Camillo te lanceren, met de wrijvingen tussen dorpspastoor Cammans en burgemeester Germain. Schoenmaker Janssens wordt speelbal tussen beiden omdat verliefde paartjes zich in zijn inrijpoort rendez-vous geven. De zoon van de burgemeester en de nicht van de pastoor zorgen voor de finale verzoening.

De Spotvogel

1954 | Komedie

België 1954. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Co Flower, Magda Lausanne, Louise Lausanne en Jaak de Voght.

Kiels scenario`s voor haar Vlaamse volkskluchten sturen meestal af op tweelingen, broers, zwagers die door een toeval de aanleiding vormen van zogeheten leuke misverstanden. Janssens is hier marktkoopman en zijn dubbelganger is arts. Beiden (dubbele rol van Janssens) geraken hierdoor in de problemen maar na anderhalf uur gestuntel wordt de rust en vrede hersteld. Zoveelste mislukte kapstokfilm voor komisch Antwerps duo Janssens-Flower.

De Hemel op aarde

1954 | Komedie

België 1954. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Jan De Vel, Yvonne Lex, Nini De Boël en Co Flower.

De in de jaren vijftig onwaarschijnlijk populaire Vlaamse komiek Janssens als gezellig getrouwd cafébaasje dat krijgt af te rekenen met 'wulpse' Lex als zangeres, die hij tijdens zijn legerdienst in Duitsland ontmoette. Typisch boertige Antwerpse volksklucht. Filmdebuut van Peters, de grote Antwerpse kleinkunstpromotor van toen.

Sinjorenbloed

1953 | Komedie

België 1953. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Piet Bergers, Paul S'Jongers, Louise Lausanne en Marcel Hendrickx.

Blunderkomedie met kleine komiek Janssens die zijn naar het buitenland gevluchte broer Bergers wil helpen, maar zelf het slachtoffer wordt van smokkelaarsbende in drugs (in 1953 al!) aan de Antwerpse haven. Filmdebuut in klein rolletje van een sexy Lex, de latere 'grande dame' en directrice van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg van Antwerpen. Alleen nog te pruimen als tijdsdocument.

Schipperskwartier

1953 | Komedie

België 1953. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, René Bertal, Co Flower, Louisa Lausanne en Nini de Boël.

Doordeweekse Antwerpse volksklucht rond de huwelijkstribulaties van de eigenaars van een kruidenierszaakje en een cafeetje in de Antwerpse uitgaansbuurt. Na een reeks begripsverwarringen met trouwlustige dames eindigt het gestoethaspel op een bruiloft in het café. Alle mensen delen in de vreugde, behalve de kijkers. Filmdebuut van toenmalige toneel jeune premier 's Jongers als stoere zeeman.

Uit hetzelfde nest

1952 | Komedie

België 1952. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jos Gevers, Charles Janssens, Jaak de Voght, Gella Allaert en Jan de Vel.

Eerste na-oorlogse volksfilm van Duitse wonder-woman Kiel, ex-journaliste, scenariste, regie-assistente, opportuniste, liedjestekstschrijfster, montagiste. Eersteling ook van haar eigen productiehuis AFO (Antwerpse Film Onderneming) en in de studio's van Göttingen gedraaid. Stertoneelacteur Gevers in dubbele rol: als de tweeling Jef en Frans, de eerste een nors handelaar met faillissementsproblemen, de tweede een sympathieke dorpsdokter. Vlug en goedkoop in elkaar gestoken kende de film vooral in het Antwerpse een overrompelend succes.

De moedige bruidegom

1952 | Komedie

België 1952. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Co Flower, Jos Gevers, Jeannine Schevernels en Jaak Germain.

Filmdebuut van prille Schevernels als weesmeisje dat de speelbal wordt tussen haar oom en tante, resp. een vrolijke vrijgezel en een weduwe die aan het eind van de rolprent met elkaar trouwen om op het voogdijschap aanspraak te kunnen maken. Rol van kibbelende oom en tante zijn een kolfje naar de hand van komisch duo Janssens-Flower. Minder bekende en mislukte burleske volksspot.

Antoon, de flierefluiter

1942 | Komedie

België 1942. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. René Bertal, Jos Gevers, Gaston Vandermeulen, Charles Janssens en Fred Engelen.

Dwaze klucht, ge[KA3]inspireerd op synopsis van Felix Timmermans over een vrolijke vrijgezel, de landelijke fanfare waarvan hij dirigent is, zijn huwelijk met de lokale brouwersdochter, de dorpsroddel en de lokale herberg waar de muzikanten samenkomen. Bekende namen, acteurs van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, in de rolbezetting. Laatste speelfilm van Vanderheyden (oorlogsschaarste aan cello[KA3]id) die in 1944 naar Berlijn vluchtte, terugkeerde, veroordeeld werd wegens collaboratie en die zich na zijn vrijlating in 1951 op de achtergrond hield: zijn werk (het produceren en draaien van volksfilms) werd toen voortgezet door zijn trouwe medewerkster Edith Kiel, die niet alleen alle scenario's van zijn films schreef maar die ook steeds eigenlijk de regie voerde.

Janssens tegen Peeters

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Toontje Janssens, Charles Janssens, Louisa Lausanne, Jef Bruyninckx en Louisa Colpijn.

Een volksklucht met waarin het wel en wee van twee families centraal staan: de dochter van bakker Peeters gaat trouwen met de zoon van herbergier Janssens. Naijver zorgt voor ruzie maar de jongelui trouwen toch in het geheim. Als het jonge paar een afstammeling verwacht, volgt pas de verzoening tussen beide gezinnen. Vooral in het Antwerpse destijds onverklaarbaar populair, zo erg dat hetzelfde jaar nog een vervolgfilm in elkaar werd gebokst.

Janssens en Peeters, dikke vrienden

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Charles Janssens, Louisa Lausanne, Jef Bruyninckx, Toontje Janssens en Polus.

Het vervolg op JANSSENS TEGEN PEETERS met de verdere domme lotgevallen van een aangetrouwde bakkers- en herbergiersfamilie. De bakkerij van de familie Peeters wordt door faillissement bedreigd maar met de hulp van Janssens wordt een gezamenlijk restaurant geopend. Vanderheyden had de ambitie een filmreeks Janssens-Peeters te maken net zoals als de Andy Hardy-reeks met Mickey Rooney. Door celluloïdschaarste tijdens de bezetting moest hij gelukkig dit project laten varen.

Met de helm geboren

1939 | Komedie

België 1939. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Jef Bruyninckx, Nand Buyl, Tilly Janssens, Germaine Loosveldt en Fred Engelen.

Een domme melodramatische volkskomedie met Bruyninckx als flinke van het platteland, verliefd op de dochter van een kasteelheer. Door de nood gedwongen beproeft hij zijn geluk in Antwerpen, dat loopt niet van een leien dakje maar uiteindelijk zal de met de helm geboren jongeman onrecht en beproeving overwinnen.

Een engel van een man

1939 | Komedie

België 1939. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Willem Benoy, Charles Janssens, Germaine Loosveldt, Jef Bruyninckx en Greta Lens.

Doodbrave leden van zangvereniging maken een onschuldig slippertje in de 'metropool' Antwerpen en dat leidt tot wat drukte in hun provinciestadje Lier. Bijzonder vrije bewerking van Felix Timmermans' novelle De zachte keel uit de bundel Pijp en tabak. Het filmdebuut van de populaire Vlaamse komiek Charles Janssens als 'Bonifacius'. De naderhand als bekende regisseur bekendgeworden Fred Engelen debuteerde als filmacteur in de rol van de dirigent.