Michael Vartan (1968): cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Ring of Fire

2012 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 2012. Sciencefiction van Paul Shapiro. Met o.a. Lauren Lee Smith, Michael Vartan, Terry O'Quinn, Ian Tracey en Agam Darshi.

Milieuactiviste Emily Booth heeft net een bittere strijd om de voogdij over haar zoon Caleb verloren en leeft in onmin met haar vader, die eigenaar is van Global Oil. Tot overmaat van ramp ontdekt ze met hulp van voormalig analist Matthew Cooper dat haar vader stelselmatig fraudeert met boringrapportages. Als de hypermoderne laserboor van Global Oil per ongeluk een gevaarlijke laag magma raakt, gaat er een serie zware aardschokken door het plaatsje Maple Glen. Vervolgens verduistert een vulkaanuitbarsting de hemel met inktzwarte as. De paniek is groot en Matthew vreest dat dit nog maar het begin is van een domino-effect dat wereldwijd rampzalige gevolgen zal hebben. 2-delige miniserie.

Demoted

2011 | Komedie

Verenigde Staten 2011. Komedie van J.B. Rogers. Met o.a. Michael Vartan, Sean Astin, Celia Weston, David Cross en Sara Foster.

Het leven in Detroit van bandenverkopers Mike (Astin) en Rodney (Vartan) verandert in een doffe ellende wanneer hun vervelende collega Kenny (Cross) hun nieuwe baas wordt: hij geeft ze 'demotie', tot secretaresses. Ongemakkelijke komedie over naargeestig gepest op de werkvloer laat de twee mannen de les leren dat ze aardig moeten zijn voor secretaresses, en dat het werk tussen mannen en vrouwen vaak niet eerlijk verdeeld is. Ondertussen worden veel grappen maar niet geestig en krijg je sentimentele subplots te verwerken.

Colombiana

2011 | Actiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2011. Actiefilm van Olivier Megaton. Met o.a. Zoe Saldana, Jordi Mollà, Lennie James, Amandla Stenberg en Michael Vartan.

Typische dertien-in-een-dozijn actiefilm van producent Luc Besson - inclusief groteske schurken, lompe oneliners en een zwembad vol haaien - die niet alleen in Amerika in de bioscoop verscheen, maar vreemd genoeg tevens de strenge Chinese selectie voor buitenlandse films wist te overleven. Het zal te maken hebben met Avatar-ster Zoe Saldana, die op overtuigende wijze de hoofdrol van sexy huurmoordenares Cataleya speelt. Voor wie niets meer dan hersenloos vermaak verwacht, en Saldana in strakke outfits die weinig aan de verbeelding overlaten, is Colombiana best vermakelijk.

Rogue

2007 | Horror

Australië​/​​Verenigde Staten 2007. Horror van Greg McLean. Met o.a. Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington en Caroline Brazier.

Wat doet een hongerige zeven meter lange krokodil met een bootje met toeristen in het achterland van Australië? Hoofdzakelijk dood en verderf zaaien, want de jammerlijk verloren dagjesmensen belanden op een klein eilandje omringd door stijgend water. De Australische pulphorrorfilm Rogue kan zich meten met genregenoot Anaconda (1997) op het gebied van goedkope effecten, lachwekkende, mislukte vluchtacties en gelegenheidsromantiek. Regisseur Mclean - maker van de evenzo kostelijke backpackerhorror Wolf Creek - kreeg zijn film niet in de theaters maar creëerde wel een ware dvd-hit.

Monster-in-Law

2005 | Romantische komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2005. Romantische komedie van Robert Luketic. Met o.a. Jane Fonda, Jennifer Lopez, Michael Vartan en Wanda Sykes.

Eindelijk heeft uitzendkracht Charlotte (Lopez) een leuke man aan de haak geslagen. Kevin (Vartan) is knap, charmant, rijk, kortom, een droomman voor een eenvoudig meisje zoals zijzelf. En dan wordt ze uitgenodigd om in de familievilla kennis te maken met zijn moeder (Fonda). Die blijkt weinig gecharmeerd van het idee dat haar zoon met zo'n eenvoudig meiske wil trouwen. Jane Fonda had gedurende vijftien jaar geen films gemaakt, maar Monster-in-Law was niet de ideale comeback. De actrice die ooit in Klute en The China Syndrome speelde gun je iets substantiëlers dan deze doorsnee romcom.

One Hour Photo

2002 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 2002. Thriller van Mark Romanek. Met o.a. Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan, Gary Cole en Erin Daniels.

Sy drukt foto's af, en dat doet hij goed. In het warenhuis waar hij werkt heeft hij de ontwikkelapparatuur perfect afgesteld, en de afdrukken zijn altijd op tijd klaar. Nog beter zorgt Sy (Robin Williams) voor zijn favoriete klanten: van de familie Yorkin kent hij het adres uit het hoofd, en ook hun privé-leven kent hij door de foto's door en door. Het is een zorg die in de stille, opzettelijk steriele thriller langzaam bedreigende vormen aanneemt, en Williams van een verrassend ingetogen kant laat zien.

The Mists of Avalon

2001 | Avonturenfilm, Historische film, Fantasy, Horror, Animatie, Drama

Duitsland​/​​Tsjechië​/​​Verenigde Staten 2001. Avonturenfilm van Uli Edel. Met o.a. Anjelica Huston, Julianna Margulies, Joan Allen, Samantha Mathis en Caroline Goodall.

De koning is dood. Lang leve de koning! Maar wie de nieuwe koning wordt, blijft een raadsel. Het antwoord moet gezocht worden in het mystieke, magische Avalon, waar krachten huizen die het Lot van de wereld bepalen. The mists of Avalon hervertelt de Arthuriaanse legende vanuit vrouwelijk perspectief en herleidt de invloed van Merlijn tot zijn ware proporties.

The Next Best Thing

2000 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2000. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt, Illeana Douglas en Michael Vartan.

Entertainer Madonna had in 2000 al vijf Razzie Awards voor Slechtste Actrice (waaronder slechtste actrice van de eeuw) en kon voor het sullige drama The Next Best Thing de zesde afhalen. In deze armzalige film speelt ze een einddertiger die smacht naar nageslacht en nagenoeg ieder wakend uur doorbrengt met haar homovriend (Everett). De plot laat zich raden. Madonna schmiert er lustig op los terwijl de loodzware regie van regisseur Schlesinger haar houterigheid nog verder aanzet. En dat alles uitgelicht alsof we te doen hebben met een jaren veertig klassieker. Kortom, een feest van wanstaltigheid.

Never Been Kissed

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1999. Romantische komedie van Raja Gosnell. Met o.a. Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan, Molly Shannon en John C. Reilly.

Romantische tienerkomedie met Barrymore als lelijk eendje Josie. Inmiddels is ze een beginnend journalist. Voor een artikel over de jeugd van tegenwoordig wordt ze undercover naar een middelbare school gestuurd. Ze probeert te integreren maar wordt aanvankelijk net als vroeger uitgekotst door alle hippe tieners. Never Been Kissed is zo'n typische Hollywood tienerfilm waarin de populaire tieners zich uiteindelijk schaapachtig op de kruin krabben en de gebutste hoofdpersoon wedijvert met de aaibaarheid van een kat die ontwaakt uit een narcose.

Dead Man's Curve

1998 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1998. Thriller van Dan Rosen. Met o.a. Matthew Lillard, Michael Vartan, Randall Batinkoff, Keri Russell en Tamara Craig Thomas.

Dan Rosen wilde van The Curve een vlotte teenage thrillerkomedie maken, ergens tussen Scream en The Last Supper (dat hij zelf schreef)in. Hij slaagde, maar kon het commerciële succes van die films niet benaderen. Het uitgangspunt van The Curve is gebaseerd op een mythe onder studenten in Amerika: als je kamergenoot zelfmoord pleegt krijg je uit medelijden vanzelf een goed cijfer op je rapport. logisch genoeg voot Tim (Lillard) en Chris (Vartan) om hun roommate Rand (Batinkoff) te vermooden en het te doen lijken op zelfmoord. Rosen's duistere film zit, zoals de titel al aan lijkt te geven, vol wendingen. Teveel om geloofwaardig te blijven. Zoals een Australische recensent schreef: 'Ans by the films improbable ending, my disbelief was so suspended it actually hung myself'.

Touch Me

1997 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1997. Drama van H. Gordon Boos. Met o.a. Michael Vartan, Peter Facinelli, Kari Wuhrer, Erica Gimpel en Jamie Harris.

Een actrice vermoedt dat haar vriend vreemdgaat en laat zich testen op HIV. Ze blijkt besmet te zijn en moet steunen op de mensen die het dichtst bij haar staan

The Myth of Fingerprints

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Bart Freundlich. Met o.a. Noah Wyle, Julianne Moore, Hope Davis, Roy Scheider en Blythe Danner.

Je ondergaat The myth of fingerprints als een kruising tussen Festen en een serieus Woody Allen-werk, maar de ware magie ontbreekt. De debuterende scenarist-regisseur Freundlich gebruikt het Thanksgiving-feest als decor voor familiedrama. De vier volwassenen zijn allen ongelukkig of zelfs onaangenaam, pa is een rare vent. Hoe dat allemaal komt leer je slechts half. Gezien de beloftes aan verhaalopbouw en cast is dat matigjes. Door het wat te ondiepe script krijgen de fantastische acteurs te weinig te doen, hoewel het altijd een feestje is om Moore (als dochter Mia) of Scheider (als pa) aan het werk te zien.

The Pallbearer

1996 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1996. Komedie van Matt Reeves. Met o.a. David Schwimmer, Gwyneth Paltrow, Michael Rapaport, Barbara Hershey en Toni Collette.

David Schwimmer (de sukkelige Ross uit Friends) is de sukkelige, werkloze jongeling die door pure besluiteloosheid een fatale vrouw (Hershey) en een frêle meisje (Paltrow) aan zich weet te binden. Onderwijl zingt Neil Young over de Harvest moon, bijgestaan door oa Curtis Mayfield, Satie en Bach. Precies weten wat er gaat komen en toch met plezier blijven kijken. Een knappe prestatie van nieuwkomer Matt Reeves die op het vermaarde Sundance instituut het scenario schreef voor deze intelligente hommage aan The Graduate uit 1967. Eén belangrijk minpunt: Barbara Hershey weet als de zwaar opgemaakte en geblondeerde 'Mrs Robinson' van de jaren negentig niet echt te overtuigen.

Fiorile

1993 | Fantasy, Historische film, Drama, Experimenteel

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1993. Fantasy van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Claudio Bigagli, Galatea Ranzi, Michael Vartan, Lino Capolicchio en Costanze Engelbrecht.

De familie Benedetti maakt in het heden een reis van Parijs naar Toscane om een grootvader te bezoeken, die de kinderen nooit gezien hebben. De vader (Capolicchio) vertelt de familielegende, die verklaart waarom de mensen uit de streek hen Maledetti (vervloekten) in plaats van Benedetti (gezegenden) noemen. Hun auto wordt een tijdmachine met tal van flashbacks, die beginnen tijdens de Franse Revolutie en een kist vol goud en het leger van Napoleon dat Itali[KA3]e binnenvalt. De Franse soldaat Jean (Vartan) wordt verliefd op het boerenmeisje Elisabetta (Ranzi) en geeft haar de bijnaam Fiorile, Italiaans voor Floréal, de naam van de maand mei op de kalender van de Franse Revolutie. De broer en de ouders van het meisje stelen het goud, dat Jean moest bewaken. Hij wordt geëxecuteerd en Elisabetta sterft in het kraambed. Haar boerenfamilie wordt rijk maar de afstammelingen worden vervloekt. Een aardig, fantasierijk epos, dat twee decennia Italiaanse geschiedenis bestrijkt. Scenario van de regisseurs en Sandro Petraglia. Camerawerk van Giuseppe Lanci. Kwam op het festival van Cannes terecht in de officiële selectie.

Stringer

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Michael DeLuise. Met o.a. Anthony Finetti, Tim Thomerson, Laura Reed, Sally Kirkland en Matt Corey.

Een stringer is een freelance journalist, in dit geval een cameraman (Finetti), die met behulp van een ex-agent (Thomerson) de onderwereld van Los Angeles afstruint naar opzienbarende misdaadverhalen om aan de lokale nieuwsstations te verkopen. Het stel stuit op een seriemoordenaar die het op daklozen heeft voorzien, en gaat op onderzoek uit. Echt spannende situaties levert dat niet op in deze doorsnee thriller van acteur Michael DeLuise (zoon van komiek Dom), die debuteert als regisseur. Vaag gebaseerd op een echte zaak uit de jaren zeventig. Ook bekend als Prime Time Murder.

Un homme et deux femmes

1991 | Drama, Komedie

Frankrijk 1991. Drama van Valérie Stroh. Met o.a. Valérie Stroh, Lambert Wilson, Jean-Yves Berteloot, Olivia Bruneaux en Julie Jezequel.

Voor haar eerste speelfilm gaat de actrice Val[KA1]erie Stroh geen moeilijkheden uit de weg. Ze plakt immers drie novellen van Doris Lessing aan elkaar en speelt telkens de hoofdrol: in de eerste speelt ze een jonge moeder die zich schuldig voelt tegenover haar man die ze vanwege de baby een beetje verwaarloosd heeft; deel twee een jonge vrouw die het slachtoffer wordt van de onmogelijke liefde tussen broer en zus; het derde verhaal gaat over een (knappe) oude vrijster en onderwijzeres die tijdens haar vakantie in Itali[KA3]e volop vrouw blijkt te zijn, maar neemt wanneer de school weer begint opnieuw haar beschroomde, kille en betweterige ik aan. De film bevat dan ook weinig of geen actie, maar wel een serie psychopathologische portretten. De dialogen klinken aanvaardbaar (en zijn geschreven door René Féret waarvoor Stroh de hoofdrol speelde in de film BAPTEME) en de personages maken een geloofwaardige indruk. Waar komt ons gevoel van schaamte vandaan? Wat opvalt is de overweldigende aanwezigheid van de actrice en de nog onzekere regie ...