Stefan Biebl: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

Sommer in Orange

2011 | Komedie

Duitsland 2011. Komedie van Marcus H. Rosenmüller. Met o.a. Amber Bongard, Bela Baumann, Petra Schmidt-Schaller, Georg Friedrich en Chiem van Houweninge.

Ursula Gruber en broer Georg Gruber groeiden op bij de Bhagwan in het buitengebied van München en schreven een boek over hun belevenissen. Filmmateriaal bij uitstek, met deze Sommer in Orange als eindproduct. Zus Gruber draaide bij het bewerken zelf aan de knoppen, samen met regisseur Rosenmüller, en produceerde een aandoenlijke film over een tienermeisje dat schippert tussen de valse geborgenheid van de commune en het alledaagse van de lokale dorpelingen met hun aartsconservatieve burgemeester. Aardig tijdsbeeld, waarbij de kijker door de ogen van de kinderen, de moeder en de goegemeente wordt ingewijd in de wondere Bhagwan-wereld van weleer.

Baching

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Matthias Kiefersauer. Met o.a. Thomas Unger, Stefan Murr, Michael Fitz en Bernadette Heerwagen.

Heimat-films zijn terug van weggeweest dankzij een nieuwe lichting filmmakers die niet terugdeinst voor nostalgie in de Beierse Alpen. Met dien verstande dat de noodlijdende hoeves en schalkse Mädeln hebben plaatsgemaakt voor autobiografisch getinte overpeinzingen rond identiteit en vervreemding. Zoals in Baching, waarin dertiger Benedikt (Unger) na jaren Berlijn hoopt op vergiffenis in zijn geboortedorp Baching waar hij eerder in kennelijke staat een meisje doodreed. De ontvangst is ijzig maar zijn verlangen naar de (ingebeelde?) geborgenheid van de heimat valt niet te beteugelen. Meer eigentijdse heimat in oa Hierankl, Beste Zeit en Winterreise.

Wer früher stirbt, ist länger tot

2006 | Drama, Komedie

Duitsland 2006. Drama van Marcus H. Rosenmüller. Met o.a. Markus Krojer, Franz Xaver Brückner, Fritz Karl en Saskia Vester.

Bij dit ijzersterke regiedebuut van de in 1973 geboren Rosenmüller past de spitsvondige titel als de bierpul bij Beieren. In een semi-idyllisch katholiek dorp in die Zuid-Duitse bondsstaat jaagt de elfjarige schelm Sebastian (natuurtalent Krojer) graag mensen op stang. Wanneer hij een puinhoop veroorzaakt, bijt zijn oudere broer hem toe dat zijn moeder bij zijn geboorte is gestorven. Die revelatie komt aan bij Pietje Bell. De daaropvolgende pogingen om zijn schuldgevoel en doodsangst te temmen worden tot een mini-odyssee. Dit fraai opgenomen, in Beiers dialect gesproken verhaal vol pittoreske nevenpersonages won in 2007 terecht de belangrijkste Duitse filmprijzen.