Olivia Lonsdale: cast.
Er zijn 8 films en 1 serie gevonden.

TRECX

2021 | Komedie

Nederland 2021. Komedie van Max Porcelijn en Michiel Romeyn. Met o.a. Michiel Romeyn, Arjan Ederveen, Bo Maerten, Jim Deddes en Peter van de Witte.

Sketchcomedy waarin elke aflevering bevat meerdere losstaande sequenties, met Michiel Romeyn (Jiskefet) vaak in de hoofdrol. Geregisseerd door Max Porcelijn (Plan C). Eerste Nederlandstalige Amazon-serie

De belofte van Pisa

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen, Mahfoud Mokaddem en Sjaak.

Verfilming van Mano Bouzamours succesroman over de vijftienjarige Samir uit Amsterdam-Noord (was: Diamantbuurt), die in het kakkineuze Zuid met zijn trompet (was: piano) op een muzieklyceum wordt toegelaten. Een coming-of-age-drama dat met veel clipachtige sfeershots en muziek de kijker met dezelfde charme inpalmt als Sam zijn Annelies. Maar omdat er te veel wordt aangekaart schiet de psychologische diepgang in de verschillende zijlijntjes tekort. Anne Frank is er wat met de haren bijgesleept en het kwartetje (was: triootje) is wel heel politiek correct.

Vals

2019 | Thriller, Jeugdfilm

Nederland 2019. Thriller van Dennis Bots. Met o.a. Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, Romy Gevers, Niek Roozen en Thijs Boermans.

Een afgelegen huis in het bos, geen telefoonbereik, de stroom die opeens uitvalt – Vals is de perfecte film voor een potje thrillerclichébingo. De verfilming van het succesvolle jeugdboek van Mel Wallis de Vries draait om vier vriendinnen die in hun examenjaar een weekendje naar de Ardennen gaan. Er heersen al spanningen in de groep, en dan lijkt er ook nog een engerd door het bos te sluipen. Vals is bij vlagen best spannend, en de jonge actrices spelen overtuigend (vooral nieuwkomer Romy Gevers), maar het verhaal is slap – eerst te afgezaagd, later te vergezocht.

Possessed

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Metahaven en Rob Schroder.

Dystopisch essay over hoe de smartphone de op zichzelf gerichte mensheid te gronde richt, opgetrokken uit onder andere YouTube-filmpjes van brandhaarden en luxegoederen, aangevuld met beelden van hoe actrice Olivia Lonsdale lamlendig in een lege slaapkamer hangt. Later knielt zij als tourist in verlaten gebouwen bij vergeelde socialistische literatuur, en wandelt ze als 'geest' over een verlaten Oost-Europese luchtmachtbasis. De kille, overgestileerde leegte naast pretentieuze teksten bij een bombardement van cliché-beelden maken Possessed tot een afstandelijke, moralistische preek die eerder afstoot dan aanspreekt.

Monk

2017 | Drama

België​/​​Nederland 2017. Drama van Ties Schenk. Met o.a. Teun Stokkel, Olivia Lonsdale, Marina Gatell, Sam Louwyck en Megan de Kruijf.

De dertienjarige Monk (Stokkel) heeft het zwaar getroffen. Zijn kunstenaarsvader (Louwyck) is dolgedraaid, zijn Spaanse moeder (Gatell) heeft het allemaal opgegeven en zijn oudere zus (Lonsdale) wordt geregeerd door haar hormonen. Eigenlijk is Monk de enige die zijn zaakjes op orde heeft. Afgezien van alle ingebeelde ziektes dan. Speelfilmdebuut van tv-regisseur Schenk (Zwarte tulp) is sympathiek en de acteurs doen goed hun best, maar het verhaal is vergezocht en de personages worden nooit geloofwaardig, zodat het moeilijk is met Monk en zijn gestoorde familie mee te leven.

Sirene

2017 | Korte film

Nederland 2017. Korte film van Zara Dwinger. Met o.a. Thor Braun, Olivia Lonsdale, Shahine El-Hamus, Nino den Brave en Dyon Wilkens.

De 15-jarige Kay leeft een jongensleven tussen ronkende crossmotoren, maar diep van binnen knaagt er iets aan hem. Wanneer de charmante Melody zijn leven binnenvaart, lokt hun ontluikende vriendschap hem steeds meer richting dit sluimerende gevoel. Kay raakt meer en meer verstrikt in zijn eigen verwarring. Eindexamenfilm Nederlandse Filmacademie, bekroond met de AVROTROS Scenarioprijs en de KNF-prijs (van de Nederlandse filmjournalisten).

Silk Road

2017 | Thriller

Nederland​/​​Spanje 2017. Thriller van Mark de Cloe. Met o.a. Olivia Lonsdale, Gijs Blom, Jonas Smulders, Phi Nguyen en Marcel Hensema.

De Bussumse studente Daphne (Lonsdale) is geïnteresseerd in haar motorrijdende overbuurjongen Raymond (Blom), maar hij ziet haar niet staan. Tot ze zijn computer hackt en er een spelletje op zet. Dan nodigt hij haar uit om een pakketje te bezorgen, 'bijna zonder risico'. Ze hapt, en raakt verzeild in drugshandel via de duistere krochten van het Dark Web. Prima telefilm, geregisseerd door Marc de Cloe (Het leven uit een dag, Mannenharten). De Cloe en Roeland Linssen baseerden hun strakke script op de echt bestaande, inmiddels opgerolde, illegale drugs- en wapenverkoopsite Silk Road.

Prins

2015 | Drama, Komedie

Nederland 2015. Drama van Sam de Jong. Met o.a. Ayoub El Asri, Sigrid ten Napel, Olivia Lonsdale, Elsie de Brauw en Freddy Tratlehner.

Het meest eigenzinnige Nederlandse speelfilmdebuut in jaren, van regisseur/scenarist Sam de Jong (1986), waarin de zeventienjarige Ayoub (natuurtalent Ayoub El Asri) uit Amsterdam-Noord als een moderne Orpheus afdaalt in de onderwereld op zoek naar zijn ontbrekende vader. Wat hij vindt, is zichzelf. Uit een nogal onwaarschijnlijke mix van stijlen uit verschillende genres - van gangsterfilm en coming of age tot komedie en muziekvideo - smeedt De Jong een vanzelfsprekende eenheid die refereert aan de jaren tachtig en negentig.

Geen koningen in ons bloed

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Mees Peijnenburg. Met o.a. Jonas Smulders, Olivia Lonsdale, Teun Kuilboer, Rifka Lodeizen en Bilal Wahib.

Tomas (17) en zijn zus Naomi (15) groeien op in het jeugdzorgtraject. Zwervend tussen diverse pleeggezinnen en jeugdtehuizen komen ze tot de conclusie dat ze niet geboren zijn voor de liefde. Prachtige en aangrijpende televisiefilm, met indrukwekkende vertolkingen van de jonge hoofdrolspelers (Jonas Smulders en Olivia Lonsdale). Regisseur Mees Peijnenburg (1989) zette zich op de kaart als een van de grootste beloften van de Nederlandse cinema door het Gouden Kalf te winnen voor beste tv-drama. Vijf jaar keerde hij terug naar de wereld van de jeugdzorg met zijn speelfilmdebuut Paradise Drifters (2020), dat geselecteerd werd voor het filmfestival van Berlijn.