Jane Asher: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Miss Marple: The murder at the vicarage

2004 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Thriller van Charles Palmer en Charles Palmer. Met o.a. Janet McTeer, Derek Jacobi, Jane Asher, Stephen Tompkinson en Geraldine McEwan.

Paris By Night

1988 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van David Hare. Met o.a. Charlotte Rampling, Michael Gambon, Robert Hardy, Iain Glen en Jane Asher.

Weinig sterke film over een lid van het Europees parlement voor de Britse Conservatieve Partij, die in Parijs een louche zakenrelatie van haar man tegenkomt die ooit door haar echtgenoot in het verderf werd gestort. Ze denkt dat hij teveel weet en bezig is haar carri[KA2]ere stuk te maken. Ze gelooft dat ze nu boven de wet staat en duwt hem de Seine in. Achteraf blijkt de verkeerde gedood te zijn en dat een partijgenoot haar politieke bestaan systematisch vernietigt. Hoewel een cynisch beeld van een maatschappij geschetst wordt, waarin gevestigde zaken door het Thatcherisme gedevalueerd zijn ([KA1]elk middel mag het doel heiligen), gaat dit op zichzelf best interessante gegeven de mist in door slecht dialoog (door Hare zelf geschreven) en de vage regie, die niet uit de rolbezetting haalt, wat er in zit. Al met al behoorlijk saai.

Dreamchild

1985 | Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Fantasy van Gavin Millar. Met o.a. Coral Browne, Ian Holm, Peter Gallagher, Caris Corfman en Nicola Cowper.

De vrouw voor wie dominee Charles Dodgson (Lewis Caroll) zijn Alice in Wonderland schreef, komt naar Amerika ten tijde van de honderdste verjaardag van de schrijver. Ze begrijpt niets van alle drukte en is bang voor haar eigen verdrongen herinneringen. Boeiend materiaal maar ernstig ontsierd door het romantische, ondergeschikte plot en de bespottelijke lokatie in New York City met types van rond 1935. Sublieme rol van Browne maakt het geheel de moeite waard. Jim Henson's Creature Shop zorgde voor de Wonderland-creaties. Geschreven door niemand minder dan Dennis Potter.

Runners

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Charles Sturridge. Met o.a. James Fox, Jane Asher, Kate Hardie, Eileen O'Brien en Ruti Simon.

Goed bedoelde film over weggelopen kinderen en verontruste ouders, die zich verenigen om hun telgen terug te vinden. De films spitst zich toe op een wanhopige vader die zijn elf-jarige dochter zoekt. Via een oproep op de tv krijgt hij contact met haar en stelt vast dat ze de kost verdient met het uitdelen van folders. Hij is voorzichtig en hoopt dat zij na een tweede gesprek weer mee terug naar huis wil. Zijn teleurstelling is groot en bitter, als dat absoluut niet het geval blijkt te zijn. Te serieus en te weinig geslaagd in zijn opzet, ondanks zijn realisme. Scenario van Stephen Poliakoff en camearwerk van Howard Atherton.

A Voyage Round My Father

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Alvin Rakoff. Met o.a. Laurence Olivier, Alan Bates, Elizabeth Sellars, Jane Asher en Michael Aldridge.

Bates is de jonge Mortimer die terugkeert naar zijn vroegere ouderlijke huis en daar het verleden weer ziet passeren. Centraal staat daarbij zijn dominante vader, een befaamd advocaat die zelfs toen zijn gezichtsvermogen afnam zijn beroep voortzette. Het verhaal van Mortimer werd in 1969 ook al eens door de Engelse TV verfilmd: die film duurde 120m, en werd geregisseerd door Claude Whatham. De rollen van Olivier en Bates werden toen gespeeld door Mark Dignam en Ian Richardson. De eerste film was beter dan deze herverfilming.

Henry VIII and His Six Wives

1972 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Keith Michell, Donald Pleasence, Charlotte Rampling, Jane Asher en Lynne Frederick.

De Britse vorst Henry VIII (1491-1547) had het maar druk met 'weddings and beheadings'. Maar om die nou allemaal in een film te proppen... Het gesol met die zes vrouwen wordt na verloop van tijd een beetje eentonig. Henry VIII and His Six Wives is gebaseerd op een BBC-serie, die meer in balans was. Maar het acteren in de film is voortreffelijk, de kostuums zijn op maat, en hoewel de vrouwen in een waas voorbij trekken, wordt wel duidelijk dat Henry (Michell) meer in zich had dan monsterlijk gedrag.

The Buttercup Chain

1971 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1971. Romantiek van Robert Ellis Miller. Met o.a. Hywel Bennett, Leigh Taylor-Young, Jane Asher, Sven-Bertil Taube en Clive Revill.

Neef en nicht groeien samen op en vinden dat ze het niet bij kussen alleen hoeven te laten. Mooi gefilmd in Spanje, Zweden en Londen; verder een draak van een film.

Deep End

1970 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Jane Asher, John Moulder-Brown, Diana Dors, Karl Michael Vogler en Christopher Sandford.

Een puber wordt verliefd op een oudere vrouw met wie hij in een badhuis werkt, maar zijn liefde wordt niet beantwoord. Pas wanneer de vrouw door een ongelukkige val om het leven komt, kan de jongen zijn fantasieën realiseren. Een soms grappige, soms aangrijpende, maar voortdurend boeiende film met opmerkelijke visuele details. Scenario van de regisseur, Jerzy Gruza en Boleslaw Sulik. Camerawerk van Charlie Steinberger.

The Winter's Tale

1968 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Frank Dunlop. Met o.a. Laurence Harvey, Jane Asher, Diana Churchill, Moira Redmond en Jim Dale.

Dit filmverslag van een opvoering uit 1966 op het Festival van Edingburgh van Shakespeares toneelstuk is even statisch als gefilmd toneel maar kan zijn, hoewel het op tv beter zal overkomen.

Alfie

1966 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Lewis Gilbert. Met o.a. Michael Caine, Shelley Winters, Millicent Martin, Shirley Anne Field en Vivien Merchant.

Cockney-boy Caine heeft het gemaakt: hij heeft geld en de jacht op vrouwtjes lukt opperbest totdat hij gaat twijfelen over zijn leven zonder moraal; vooral als zijn eerste vriendin zwanger blijkt. Als hij terugblikt naar het spoor van vernieling dat hij heeft achtergelaten, wordt hij volwassen. Een onverwachte succesfilm, die voor die tijd in het nog immer Victoriaanse Engeland en het preutse Amerika heel openhartig was over seks met een sublieme spelprestatie van de hoofdrolspeler. Naar het gelijknamige toneelstuk van Bill Naughton. Werd genomineerd voor een aantal Oscars en vervolgd met het veel zwakkere (en eigenlijk soft-seksachtige) ALFIE DARLING. Gefilmd in Techniscope.

The Masque of the Red Death

1964 | Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Roger Corman. Met o.a. Vincent Price, Hazel Court, Jane Asher, David Weston en Patrick Magee.

Een uitschieter in het werk van Corman, niet te vergelijken met zijn andere Edger Allan Poe-bewerkingen. De film bevat een trage proloog, waarin de wandaden van Price, heer en meester over zijn eigen wereld, beschreven worden. Dan volgt de opbouw van de spanning. De pest is uitgebroken en wie met de ziekte in aanraking is geweest, wordt uitgestoten, ongeacht zijn status. Dit alles ontaardt in een gruwelijke climax als de pest haar intrede heeft gedaan in het afgelegen kasteel en de zwarte dood alomtegenwoordig is. Door een goede timing, een meesterlijke verteltrant, sterke kleurenfotografie van Nicholas Roeg en een knappe montage is dit het onbetwistbare meesterwerk van Corman. Subliem vertolkt door de hoofdrolspelers. R. Wright Campbell en Charles Beaumont schreven het scenario en vermengden elementen van het verhaal uit de titel van Poe met stukken uit diens vertelling Hop Frog. Gefilmd in Engeland. Matte herverfilming in 1989. Gefilmd in Scope.

Adventure in the Hopfields

1954 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Familiefilm van John Guillermin. Met o.a. Mandy Miller, Mona Washbourne, Hilda Fenemore, Russell Waters en Melvyn Hayes.

Een jong meisje gaat hop plukken om geld te verdienen voor de vervanging van een per ongeluk gebroken ornament. Een zoals te verwachten fantastische acteerprestatie van kindsterretje Mandy Miller, die deze goed geschreven en geregisseerde kinderfilm draagt. De film geeft ook een nostalgisch beeld van lang vervlogen tijden en stevent op een mooie climax af.