Ennio Guarnieri: camera.
Er zijn 26 films gevonden.

The New Adventures of Pinocchio

1999 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Familiefilm van Michael Anderson. Met o.a. Gabriel Thomson, Martin Landau, Udo Kier en Gemma Gregory.

Walt Disney veranderde met zijn versie van Pinocchio (1940) al heel veel aan het origineel uit 1883 van Carlo Collodi, maar The new adventures of Pinocchio slaat alles. Pinocchio (Thomson) is nu een gewone jongen. Hij dient per ongeluk een gif van engerd Lorenzini (Kier) toe aan vaderlijke houtsnijder Gepetto (Landau), die daarop in hout verandert. Pinocchio moet nu onder meer zelf terug in houtvorm om Gepetto te redden. Zo mal als dit uitgangspunt is, het had met behulp van de capabele acteurs nog goed kunnen worden, indien de harde psychologie van Collodi niet verruild was voor een tovershow vol animatronics van Jim 'Muppet' Henson.

Jacob: A TNT bible story

1994 | Drama

Italië 1994. Drama van Peter Hall. Met o.a. Sean Bean, Lara Flynn Boyle, Matthew Modine en Giancarlo Giannini.

Walt Disney veranderde met zijn versie van Pinocchio (1940) al heel veel aan het origineel uit 1883 van Carlo Collodi, maar The new adventures of Pinocchio slaat alles. Pinocchio (Thomson) is nu een gewone jongen. Hij dient per ongeluk een gif van engerd Lorenzini (Kier) toe aan vaderlijke houtsnijder Gepetto (Landau), die daarop in hout verandert. Pinocchio moet nu onder meer zelf terug in houtvorm om Gepetto te redden. Zo mal als dit uitgangspunt is, het had met behulp van de capabele acteurs nog goed kunnen worden, indien de harde psychologie van Collodi niet verruild was voor een tovershow vol animatronics van Jim 'Muppet' Henson.

Entangled

1994 | Actiefilm

Canada​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Max Fischer. Met o.a. Judd Nelson, Pierce Brosnan, Laurence Treil en Roy Dupuis.

Beroemd fotomodel Annabelle (Treil) ontmoet in Parijs schrijver zonder geld David (Nelson). Zij inspireert hem tot een roman, waarvan hij het manuscript instuurt voor een literaire wedstrijd. De fotograaf, die Annabelle tot grote hoogte liet stijgen, wordt door David per ongeluk (uit jaloezie) naar de andere wereld geholpen. David wint de prijs (uiteraard), maar zit in de val, want de politie zoekt hem. Annabelle`s ex echtgenoot Patrick (Brosnan), neemt wraak op David als Annabelle omkomt bij een auto-ongeluk wat volgens hem door David werd veroorzaakt. Regisseur Fischer verknalde het scenario dat hij schreef naar de roman Les veufs van Boileau Narcejacque tot een gewrocht clichéfilmpje. Het resultaat is veel gedoe om niets. De fotografie was in handen van Ennio Guarnieri.

Killer Rules

1992 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Robert Ellis Miller. Met o.a. Jamey Sheridan, Sela Ward, Peter Dobson, Riccardo Garrone en Sam Wanamaker.

Er wordt een aanslag gepleegd op Godfather Garrone op Sicilië. Deze verdenkt zijn neef, Sheridan, ervan hierachter te zitten. Hij leent zijn neef uit aan gangsterbaas Wanamaker, die op zoek is naar een ex-minnares die bereid is tegen hem te getuigen. Sheridan wordt verliefd op zijn secretaresse Ward, die echter duidelijk andere plannen heeft. Een ongeloofwaardige mafia-film die leentjebuur heeft gespeeld bij PRIZZI'S HONOR, maar daar houdt elke gelijkenis ook op. Een film zonder ritme, zonder spanning of actie. Vervelend van begin tot einde. Paul Monash stond in voor het allesbehalve opwindende scenario, dat bijzonder tam gespeeld wordt door de acteurs. Volledig in Italië gefilmd door Ennio Guarnieri.

La carne

1991 | Erotiek, Drama

Italië 1991. Erotiek van Marco Ferreri. Met o.a. Francesca Dellera, Philippe Léotard, Petra Reinhardt, Farid Chopel en Gudrun Gundlach.

Paolo (Castellito) is een dromer, op zoek naar het goddelijke. Francesca (Dellera) is een romige vrouw, sterk, onafhankelijk. Hun - volgens Paolo - `Heilig Samengaan` is puur lijfelijk: er wordt uitsluitend gevrijd en gevreten. Als Francesca er genoeg van krijgt en verder wil trekken, rijgt Paolo haar aan zijn slagersmes. Hij eet zijn goddelijke vrouw bij stukjes en beetjes op, waarbij een verband gelegd wordt met de communie. Deze absurde, maar typische Ferreri-film (hij maakte ook LA GRANDE BOUFFE) toch nog voor enig schandaal zorgde tijdens het festival van Cannes, mist de overtuiging en de zeggingskracht van zijn voorgaande werk, zoals LA DERNIÈRE FEMME en blijft daardoor leeg als de getoonde verhouding. Het scenario is van Liana Betti en de regisseur. Doelmatig en vakkundig gefotografeerd door Ennio Guarnieri.

L'homme au masque d'or

1991 | Drama

Frankrijk​/​​Mexico 1991. Drama van Eric Duret. Met o.a. Jean Reno, Marlee Matlin, Marc Duret, Patrick Fontana en Xavier Masse.

Pater Reno uit een gehuchtje 400 km van Mexico-City ziet steeds minder kerkgangers en steeds meer dakloze kinderen, al dan niet in de steek gelaten. Hij heeft zich met hulp van zuster Matlin ontfermd over een dertigtal. Van het bisdom krijgt hij bericht dat zijn opvangcentrum gesloten zal worden. Als amateurbokser besluit hij met zijn kerkhulp Duret als manager boksprof te worden om het benodigde geld bij elkaar te knokken. Een oppervlakkige film, die noch een sportverhaal, noch een komedie is, maar wel redelijke ontspanning biedt voor jong en oud. Het niet al te sterke scenario is van Alain Gillot en Eric Duret. De fotografie is van Ennio Guarnieri.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

La romana

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Giuseppe Patroni Griffi. Met o.a. Francesca Dellera, Gina Lollobrigida, Pierre Cosso, Giuseppe Pianviti en Marie Ingrid Lindfors.

Een niet onverdienstelijke herverfilming voor de tv van Zampa's werk uit 1954 waarmee Lollobrigida beroemd werd, gebaseerd op de roman van Alberto Moravia. Dellera heeft nu de hoofdrol en Lollobrigida speelt de moeder. Het verhaal is gesitueerd in Rome tijdens de oorlog tussen Italië en Ethiopië. Het gaat over een levendige, hartstochtelijke en beeldschone jonge prostituée die zich zeer wel bewust is van de politieke situatie waarin Italië verkeert. Een verhaal over menselijke begeerten. De produktie is sjiek gedaan. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri.

Mosca addio

1987 | Biografie

Italië 1987. Biografie van Mauro Bolognini. Met o.a. Liv Ullmann, Daniel Olbrychski, Aurore Clément, Francesca Ciardi en Carmen Scarpitta.

Een huiveringwekkende film over het vreselijke leven van Ida Nudel, een joodse wetenschapsvrouw die in 1987 een visum kreeg om naar Israel te mogen emigreren. Ze wordt gevangen gezet na een demonstratie en de tweede keer wordt ze naar Siberië gestuurd. Bolognini en ster Ullmann zetten een krachtige en ontroerende aanklacht neer tegen het antisemitische Russische immigratiebeleid en tegen de werkkampen. De acteurs overtuigen niet als Russen. Scenario van Marcello Andrei en Enrico Roseo. Camerawerk van Ennio Guarnieri. Ook bekend als MOSCOW FAREWELL.

Dancers

1987 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1987. Romantiek van Herbert Ross. Met o.a. Mikhail Baryshnikov, Alessandra Ferri, Leslie Browne, Thomas Rall en Lynn Seymour.

Misschien zijn we toe aan een herijking van het neergesabelde Dancers. De film had geen dramatische lijn, totaal ongeloofwaardige ontwikkelingen (hoe kunnen mensen met zulke kapsels op elkaar vallen!?) en zelfs het dansen was minderwaardig, onder meer door geknip en close-ups. Maar zoals 'slechte films' uit bijvoorbeeld de jaren vijftig nu met een weemoedige mildheid worden bekeken, zo kan Dancers uit de vermaledijde jaren tachtig nu toch ook wel op wat clementie rekenen? De beelden van Ennio Guarnieri (La Traviata) bijvoorbeeld, zijn mooi als je voorbij de eng strakke panties kijkt. En de regie van choreograaf Ross (The turning point, The goodbye girl) toont toch wel degelijk iets van zijn kennis van dans. Daarnaast blijft Mikhail Baryshnikov een van de groten der aarde, wiens klassieke ballet en good looks miljoenen fans maakten. Het verhaal is als insidewereldje best interessant. Baryshnikov als Tony danst het ballet Giselle en ondervindt in zijn eigen leven enige parallellen met het stuk. Zo ontmoet hij een jong meisje (Kent) dat tragisch verliefd op hem wordt. (IdH/VPRO Gids)

Ginger e Fred

1986 | Komedie, Avonturenfilm, Drama, Muziek

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1986. Komedie van Federico Fellini. Met o.a. Giulietta Masina, Marcello Mastroianni, Toto Mignone, Augusto Poderosi en Friedrich von Thun.

In deze Fellini-film wordt de commerciële tv met haar showprogramma's bekritiseerd. De hoofdpersonen zijn twee bejaarde dansers die aan de vergetelheid worden ontrukt voor een show met andere menselijke rariteiten. Het thema dat Fellini tracht over te brengen is de groteske karikatuur van menselijke exploitatie in een op massamedia en consumptie gerichte maatschappij van naar commercie hongerende kijkers. Het bejaarde paar biedt ons in een onvergetelijke finale nog een sprankje hoop. Verbluffende beelden; een gedenkwaardige film. Scenario van regisseur Fellini, Tonino Guerra en Tullio Pinelli. Camerawerk van Tonino Delli Colli et Ennio Guarnieri. Klasse! Ook bekend als GINGER AND FRED.

Storia di piera

1983 | Drama, Erotiek

Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1983. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Marcello Mastroianni, Isabelle Huppert, Hanna Schygulla, Tanya Lopert en Angelo Infanti.

Eugenia (Schygulla), de vrouw van professor Lorenzo (Mastroianni), etaleert naar de maatstaven van de Italiaanse provincie in de jaren 1950 een uitdagende seksuele vrijheidsbeleving. Wanneer ze dat niet doet, verblijft ze steeds in psychiatrische inrichtingen. Ze betrekt haar twaalf-jarige dochter Piera (Gr[KA3]uhn) in haar affaires; deze pleegt als een volwassen actrice (Huppert) incest met haar demente vader en troost haar moeder in de kliniek. Door de opmerkelijke rol van Schygulla als de moeder raakt de vraag of zij een positieve of funeste invloed op haar dochter heeft (actrice Pierra degli Esposito wier autobiografie het startpunt was) op de achtergrond. Het slotbeeld van de twee naakte vrouwen aan het strand is Ferreri's handelsmerk, meer dan dat het in dramatisch opzicht iets verduidelijkt of oplost. Het scenario is van regisseur Ferreri, Piera Degli Esposti en Dacia Maraini naar het verhaal van deze laatste twee en bovengenoemde autobiografie. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Eastmancolor, Mono.

La storia vera della signora dalle camelie

1981 | Drama, Romantiek, Historische film, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1981. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Isabelle Huppert, Gian Maria Volonté, Bruno Ganz, Fabrizio Bentivoglio en Clio Goldsmith.

Alphonsine Plessis (Huppert) vertrekt als tiener naar Parijs, waar ze zwoegt in een naaiatelier, bijklust als prostituee en uiteindelijk van de ene rijke heer naar de andere dartelt als luxe courtisane. Maar van binnenuit wordt ze langzaam gesloopt door TBC, en ze sterft op haar drieëntwintigste. Erotische scènes te over, Huppert is uitstekend en het ziet er allemaal schitterend uit, maar het tempo is aan de lage kant. Gebaseerd op de bekende roman van Alexandre Dumas fils. Mooie muziek van Ennio Morricone.

Il Gatto

1977 | Thriller, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1977. Thriller van Luigi Comencini. Met o.a. Ugo Tognazzi, Mariangela Melato, Michel Galabru, Dalila di Lazzaro en Philippe Leroy.

Broer en zus bezitten een appartementengebouw dat ze met winst kunnen verkopen bij lege oplevering. Intriges rond een dode kat zaaien onrust en verdenking bij de huurders, die allemaal wat te verbergen hebben en zo tot verhuizing worden gedwongen. De venijnige karikaturen en satirische humor nemen de overhand op deze weinig verrassende wie-is-de-dader, die ook nogal de tijd neemt. Geproduceerd door Sergio Leone. Scenario van Rodolfo Sonego, Augusto Caminito en Fulvio Marcolin. Camerawerk van Ennio Guarnieri.

The Cassandra Crossing

1976 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1976. Thriller van George P. Cosmatos. Met o.a. Sophia Loren, Burt Lancaster, Ava Gardner, Richard Harris en Martin Sheen.

Onderhoudende rampenfilm over een sneltrein met honderd passagiers aan boord en een door pestbacillen geïnfecteerde terrorist die de hele trein dreigt te besmetten. De autoriteiten staan voor een dilemma: als de trein aankomt op zijn bestemming dreigt er een epidemie die de bevolking kan decimeren, de trein kan ook 'verongelukken' en dan is het aantal slachtoffers beperkt. Nu eens een in Europa gemaakte rampenfilm, uiteraard met de voor het genre gebruikelijke wagonladingen sterren. Daaronder ook Lee Strasberg, beroemd method-acting docent van The Actors Studio, wat aan het spel in de film overigens niet te zien is.

L'eredità Ferramonti

1976 | Komedie, Drama

Italië 1976. Komedie van Mauro Bolognini. Met o.a. Dominique Sanda, Anthony Quinn, Fabio Testi, Adriana Asti en Paolo Bonacelli.

De kinderen van rijk geworden broodfabrikant Gregorio Ferramonti (Quinn) ruziën om de toekomstige erfenis. De geraffineerde, ongegeneerde schoondochter Irene (Sanda) weet de gunsten van de oude man te winnen, maar valt op het laatste moment door de mand. Overmatige aandacht voor esthetiek en aankleding maken deze satire onnodig zwaar, maar de film wordt gered door temperamentvol acteren van Sanda, die in Cannes de prijs als Beste Actrice kreeg, en - voor zijn doen - ingetogen spel van Quinn als de tirannieke patriarch.

That's Entertainment!

1974 | Musical, Documentaire

Verenigde Staten 1974. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Fred Astaire, Bing Crosby, Gene Kelly, Liza Minnelli en Peter Lawford.

Fraaie compilatie van, en ode aan, hoogtepunten uit de gloriedagen van de Amerikaanse musical. We zien bijvoorbeeld Gene Kelly in de musical-der-musicals Singin’ in the Rain, sterren als Fred Astaire, Judy Garland en Frank Sinatra (en Clark Gable, die zich niet zo thuis lijkt te voelen in het genre) en fragmenten uit An American in Paris en Seven Brides for Seven Brothers. Oude rotten in het vak lichten met enthousiasme beelden toe die werden opgeduikeld in de archieven van studio MGM. Later zouden nog twee delen volgen.

Fatti di gente perbene

1974 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1974. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Marcel Bozzuffi, Laura Betti, Rina Morelli, Corrado Pani en Paolo Bonacelli.

Een jonge bourgeois beraamt in Turijn 1897 met enige medeplichtigen de moord op zijn corrupte zwager. Binnen het opkomend socialisme wordt de misdaad afgeschilderd als een typerend voorbeeld van slechtheid van de hogere standen. De combinatie van politiek en decadentie - met incestverlangens tussen broer en zuster - is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar de esthetiek van de regisseur geeft alle aandacht aan de fraaie aankleding en de erotiek en verwaarloost de maatschappelijke aspecten. Larmoyant spel van Giannini.

Una breve vacanza

1973 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Spanje 1973. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Florinda Bolkan, Renato Salvatori, Daniel Quenaud, José María Prada en Teresa Gimpera.

Een Siciliaanse huismoeder moet als arbeidster aan de lopende band in Milaan brood voor echtgenoot en gezin verdienen. Als ze ziek wordt, krijgt ze betaald verlof voor een verblijf in een sanatorium, waar ze voor het eerst in aanraking komt met cultuur en romantiek. Haar genezing betekent de onvermijdelijke terugkeer naar haar keiharde, arbeidzame bestaan. Deze gevoelige en net niet sentimentele film maakt het gezegde dat 'ziekte de vakantie van de armen is' waar. Una breve vacanza is de voorlaatste film van De Sica. Twee jaar later stierf de regisseur aan longkanker.

Il viaggio

1973 | Drama, Romantiek

Italië 1973. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Sophia Loren, Richard Burton, Ian Bannen, Annabella Incontrera en Barbara Pilavin.

Een Siciliaanse graaf volgt de testamentaire wens van zijn vader om voor zijn jongere broer de hand te vragen van de vrouw op wie hij zelf verliefd is. Ook als zij weduwe wordt, eist de traditie dat ze alleen blijft. De satirische roman van Pirandello werd een melodramatische film - met onwaarschijnlijke rollen van Burton en Bannen als Italianen - in de laatste film van regisseur De Sica. Scenario van Diego Fabbri, Massimo Franciosa en Luisa Montagnana. Camerawerk van Ennio Guarnieri.

Fratello sole, sorella luna

1972 | Familiefilm, Biografie

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van Franco Zeffirelli. Met o.a. Judi Bowker, Leigh Lawson, Alec Guinness, Valentina Cortese en Graham Faulkner.

Zeffirelli's groots aangepakte verfilming voor de jeugd over het leven van Franciscus van Assisi is onevenwichtig: er zijn hartverwarmende scènes maar ook fragmenten die weing zeggen. Bovendien heeft hij letterlijk en figuurlijk ongebruikelijke invalshoeken genomen. Al met al toch een indrukwekkend spektakel. Liedjes van Donovan. Ook bekend als BROTHER SUN, SISTER MOON.

Medea

1970 | Drama, Experimenteel

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1970. Drama van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Maria Callas, Giuseppe Gentile, Massimo Girotti, Laurent Terzieff en Ninetto Davoli.

Tijdens het zoeken naar het Gulden Vlies heeft Jason Medea veroverd. Tien jaar later, als zij twee kinderen van hem heeft, verstoot hij haar om te kunnen trouwen met de kroonprinses van Korinthe. De in ballingschap verloren magische kracht komt door de liefdessmart weer terug, zodat Medea de rivale kan uitschakelen, waarna ze uit wraak haar kinderen doodt. Euripides' tragische heldin inspireerde Pasolini veel minder dan de Oedipus- legende. De film mist de bevlogenheid, poëzie en primitieve kracht van zijn andere werk en is vaak ronduit vervelend. Callas' imponerende trots in haar enige filmrol had beter verdiend.

Il giardino dei Finzi-Contini

1970 | Drama, Oorlogsfilm

Italië​/​​Duitsland 1970. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Lino Capolicchio, Dominique Sanda, Fabio Testi, Romolo Valli en Helmut Berger.

Na een mindere periode oogstte neorealist De Sica (Ladri di biciclette) een paar jaar voor zijn dood weer groot succes met deze kritische liefdesgeschiedenis, die onder meer de Gouden Beer, een Oscar en een Bafta won. De tuin uit de titel staat in het Ferrara van de late jaren dertig en behoort toe aan de rijke joodse familie Finzi-Contini, waarvan de volwassen kinderen de dagen doorbrengen met feestjes en tenniswedstrijden, zich onbewust van de ernst van het gevaar dat buiten dreigt. In deze setting is de romance van geheimzinnige dochter Micòl en haar minder fortuinlijke jeugdvriend Giorgio gedoemd te mislukken.

L'assoluta naturale

1969 | Drama, Romantiek

Italië 1969. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Laurence Harvey, Sylva Koscina, Isa Miranda, Gina Sammarco en Guido Mannari.

Een onbekende man (Harvey) en vrouw (Koscina) maken samen een autotocht. Onderweg worden hun relatie en tegengestelde persoonlijkheden duidelijk. De intellectuele man blijkt een gefrustreerde romanticus te zijn, de vrouw heeft een instinctieve bezitsdrang waaraan hij willens en wetens zijn leven offert. De symbolische roman van Goffredo Parise werd als film een hol en pretentieus erotisch drama, waarin lusteloos en mechanisch wordt geacteerd. De aankleding van de personages en de luxe-locaties geven een curieus beeld van wat destijds als modieus gold. Het scenario is van Ottavio Jemma, Vittirio Schiraldi en regisseur Bolognini. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Technicolor, Mono.

Questa volta parliamo di uomini

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Lina Wertmüller. Met o.a. Nino Manfredi, Luciana Paluzzi, Milena Vukotic, Margaret Lee en Patrizia De Clara.

Het eerste deel van dit komische vierluik gaat over een rijke vrouw die steelt uit verveling. Dat komt mooi uit als haar echtgenoot bijna failliet gaat. In het tweede deel weet een messenwerper in zijn act zijn vrouw maar niet te missen, hij moet aan de bril. Ook het derde en vierde deel gaan over ongewone relaties tussen mannen en vrouwen. Regisseur Wertmüller weet daar wel weg mee, zoals ze in 1972 bijvoorbeeld liet zien in het hilarische Mimì metallurgico ferito nell'onore. Deze film is minder briljant, maar nog steeds de moeite waard.

L'ape regina

1963 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1963. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Marina Vlady, Ugo Tognazzi, Walter Giller, Linda Sini en Riccardo Fellini.

Een veertig-jarige rokkenjager besluit op aandrang van de pastoor eindelijk te trouwen. Hij kiest een deugdzame jonge vrouw uit tot zijn bruid, die na het huwelijk per se een kind wil hebben en hem seksueel volledig uitput, terwijl ook de kerk aandringt op het nakomen van de echtelijke verplichtingen. Als ze zwanger is, laat ze hem nog eenmaal in haar bed toe en dat wordt hem fataal. Een harde en vermakelijke satire op de rolpatronen in het huwelijk en de Italiaanse dubbele moraal kreeg een ideale rolbezetting in de vindingrijke regie en het scenario van regisseur Ferreri dat hij schreef met Rafael Azcona, Diego Fabbri, Massimo Franciosa en Pasquale Festa Campanile naar het verhaal van Goffredo Parise. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.