Charlie Hanson: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

David Brent: Life on the Road

2016 | Fake documentaire, Komedie

Verenigd Koninkrijk 2016. Fake documentaire van Ricky Gervais. Met o.a. Ricky Gervais, Doc Brown, Andy Burrows en Tom Basden.

Ruim vijftien jaar na The Office – de baanbrekende Britse quasi-documentaire serie waarin het kantoorleven op meesterlijke wijze werd geparodieerd – keert the boss from hell terug. Hij is ouder geworden, maar zeker niet wijzer.

Cemetery Junction

2010 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 2010. Drama van Ricky Gervais en Stephen Merchant. Met o.a. Christian Cooke, Felicity Jones, Tom Hughes, Jack Doolan en Ralph Fiennes.

Op tv heeft komiek Ricky Gervais een aantal zeer grappige producties (The Office, Extra's) op zijn naam staan, maar op filmgebied wil het voorlopig nog niet niet lukken. Cemetery Junction volgde een jaar na zijn aardige regiedebuut The Invention of Lying, maar flopte aan de Britse bioscoopkassa. De plot - drie vrienden die in 1973 ervan dromen uit hun grauwe geboortedorp en uitzichtloze arbeidersbestaan te ontsnappen - is een wat voorspelbaar coming of age-verhaal, en de film is minder grappig dan je van Gervais zou verwachten. Aardig, maar niet hilarisch.

A Way of Life

2004 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Amma Asante. Met o.a. Stephanie James, Nathan Jones, Gary Sheppeard, Oliver Haden en Brenda Blethyn.

A Way of Life is een grimmig portret van armoede en racisme onder een groepje gemarginaliseerde tieners in Wales. Leigh-Anne (James) is een 17-jarige bijstandsmoeder. Oma en een maatschappelijk werker vinden haar geen goede moeder en Leigh-Anne vreest dat ze haar dierbare baby moet afstaan. De tiener voelt zich in het nauw gedreven en kanaliseert haar woede via een groepje racistische vrienden richting buurman Hassan, de man die volgens haar verantwoordelijk is voor alle leed. Zwarte regisseur/scenarist Asante wilde in haar indrukwekkende debuut de mechanismen van blanke armoede verkennen met racisme als drijfveer. Actrice James imponeert als de antiheld, meer dader dan slachtoffer.