Robert Brown (1921-2003): cast.
Er zijn 19 films gevonden.

The Living Daylights

1987 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker en John Rhys-Davies.

Na lang zoeken werd er dan toch nog een opvolger voor Roger Moore gevonden: de Shakespeare-acteur Timothy Dalton, die als kersverse 007 direct goed van start ging in een van de leukste Bond-films van regisseur John Glen. Bond is, na alle gekkigheid uit de Moore-periode, een stuk serieuzer geworden, lijkt meer op het personage van zijn bedenker Ian Fleming. Iets te lang, op het eind moeten vooral de special effects de vaart er een beetje in houden. Jeroen Krabbé speelt een KGB-officier die van twee walletjes (Oost en West) blijkt te eten. Na The Living Daylights keerde Dalton nog éénmaal terug als James Bond in License to Kill.

Octopussy

1983 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan, Kabir Bedi en David Meyer.

Door een Amerikaanse atoomonderzeeër tot ontploffing te brengen in een West-Duitse haven, hopen de Sovjets de publieke opinie in West-Europa tegen de NATO op te zetten. Bond (Moore) moet de zaak klaren. Het spoor leidt naar een Afghaanse prins, die eigenlijk werkt voor Octopussy (Adams), een exotische dame, die een vrouwenleger op de been heeft gebracht. Het pretentieloze scenario van Richard Maibaum en Michael J. Wilson is als gebruikelijk gelardeerd met actie inclusief een flinke dosis zelfspot en adembenemende stunts. Maud Adams is het enige Bond-meisje dat twee keer naast 007 Roger Moore mocht aantreden: in The Man with the Golden Gun (1974) en nu als titelheldin in Octopussy.

Pilgrim, Farewell

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Elizabeth Huddle, Christopher Lloyd, Laurie Prange, Lesley Paxton en Shelley Wyant.

Goed acteerwerk, maar uitgekauwd onderwerp: een vrouw (Huddle) die stervende is aan kanker maakt de balans van haar leven op met haar familie.

Wreck Raisers

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van Harold Orton. Met o.a. Paul Hennen, Sally Anne Marlowe, Oswald Lindsay, Martin Reynalds en Robin Baldwin.

De avonturen van een clubje kinderen die hun eigen boot bouwen en daarmee zee kiezen in verraderlijke wateren voor de kust van Devon. Aldaar op locatie gefilmd met realistisch gevolg. Een opvallend goed geacteerde jeugdfilm met helaas een zwaarwichtig, moralistisch einde.

Private Road

1972 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Barney Platts-Mills. Met o.a. Susan Penhaligon, Bruce Robinson, Michael Feast, George Fenton en Robert Brown.

Ken Loach-achtige, semi-documentaire psychologische film over twee jonge mensen die pardoes op elkaar verliefd worden en besluiten te gaan samenwonen. De ouders van het meisje zijn daar niet bepaald blij mee en het jonge koppel komt onder druk te staan... Heel simpel allemaal, maar desalniettemin vrij boeiend. Sober en subtiel vertolkt en voelbaar oprecht in zijn benadering van de levensechte personages.

One Million Years B.C.

1966 | Avonturenfilm, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. John Richardson, Raquel Welch, Percy Herbert, Robert Brown en Martine Beswick.

Een kinderachtige prehistorie-sage, die in advertenties munt sloeg uit Miss Welch' lichaamsbouw: de enige echte kwaliteit van de film en dat wat haar beroemd maakte.

The Double

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Lionel Harris. Met o.a. Jeannette Sterke, Alan MacNaughton, Robert Brown en Jane Griffths.

Kronkelig Edgar Wallace-verzinsel. MacNaughton lijdt aan geheugenverlies, probeert zijn leven te ontraadselen en onthult spionage-komplot.

Tower of London

1962 | Horror, Historische film

Verenigde Staten 1962. Horror van Roger Corman. Met o.a. Vincent Price, Michael Pate, Joan Freeman en Robert Brown.

Na de dood van Edward IV laat Richard diens broer Clarence om het leven brengen, zodat hij het regentschap over Engeland krijgt. Zijn volgend doel is de dood van de jonge prinsen, om zijn obsessie - koning te worden - te verwezenlijken. Shakespeare à la Corman is best gezellig, maar de produktiefaciliteiten waren zo minimaal dat zelfs Price die Richards waanzin toch meesterlijk uitbeeldt, de film niet helemaal kan redden. Dialoogregisseur was Francis Coppola. In de versie van 1939 was Price te zien als Clarence.

The Invisible Man: The Rocket

1959 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Deborah Watling, Glyn Owen, Russell Waters, Robert Brown en Robert Raglan.

Smith (Owen) die aan een streng geheim hitteschild werkt voor een raket, verliest een fortuin aan de speeltafel. Hij wil zelfmoord plegen, maar een onbekende, die hem al geruime tijd observeert, houdt hem tegen. Hij stelt een deal voor: Smith verschaft hem informatie over het tijdstip en de route waarlangs de raket zal worden vervoerd. De beloning, die hem in het vooruitzicht wordt gesteld, zal zijn speelschulden ruimschoots dekken. De onzichtbare Peter Brady werkt eveneens aan het project. Een voorspelbare aflevering met weinig fut. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Michael Pertwee, die het op de automatische piloot moet hebben geschreven. Het camerawerk is van Brendan Stafford. Aflevering 24 van 39.

The Steel Bayonet

1958 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Oorlogsfilm van Michael Carreras. Met o.a. Leo Genn, Kieron Moore, Michael Medwin en Robert Brown.

Een militaire eenheid krijgt bevel een als uitkijkpost ingerichte, verlaten boerderij ten koste van alles te verdedigen. Een matige WO II-film die speelt in Afrika.

The Flame Barrier

1958 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1958. Sciencefiction van Paul Landres. Met o.a. Arthur Franz, Kathleen Crowley, Robert Brown en Vincent Padula.

Satelliet komt in de jungle terecht en blijkt omgeven door gloeiend heet, buitenaards organisme. Redelijk spel, maar verhaal pakt niet.

Passport To Shame

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Alvin Rakoff. Met o.a. Odile Versios, Diana Dors, Herbert Lom, Eddie Constantine en Brenda De Banzie.

Een jonge vrouw die naar Londen gelokt is wordt uit handen van pooiers gered door de taxichauffeur, met wie ze getrouwd is om het Engelse staatsburgerschap te krijgen. Jammer van de vaak belachelijk slechte dialogen, want Dors is verbazingwekkend goed en de regie durft stylistische risico's te nemen. Ook bekend als ROOM 43.

Ivanhoe

1958 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Actiefilm van David McDonald. Met o.a. Roger Moore, Robert Brown, John Pike, Antonio Margheriti en Norah Gorsen.

Pilootaflevering van de indertijd razend populaire Britse tv- serie, gesitueerd in de twaalfde eeuw, met de avonturen van Wilfred of Ivanhoe (Moore), een jonge Saksische graaf die het opneemt tegen het onrecht van zijn tijdperk. Zijn personage is gemodelleerd naar het onvergankelijke werk uit 1819 van Sir Walter Scott (1771-1832) door scenarioschrijver Benedict Berenberg; beiden namen een loopje met de geschiedenis en maakten van de ware Ivanhoe een geromantiseerde held in een anachronistisch tijdsbeeld. Moore, in de jaren 1950 nog een onbekende jeune premier, bleek over aristocratische charme te beschikken. Dankzij het succes van de tv-serie Ivanhoe speelde Moore daarna de hoofdrollen in andere series zoals The Alaskans, Maverick, The Saint en The Persuaders voordat hij wereldberoemd werd als James Bond. In België lanceerde de BRT de reeks in 1960, in Nederland maakte Moore als Ivanhoe zijn opwachting in 1961. De 39 afleveringen werden zowel op de Vlaamse als op de Nederlandse televisie tweemaal uitgezonden, resp. in 1961 en 1965. Als een padvinder in een kartonnen harnas huppelde Moore over het kleine scherm en de jeugd vond het toen zeer inspirerend. De eerste aflevering werd geregisseerd door David MacDonald, die het vak had geleerd als assistent van de vermaarde Cecil B. DeMille. MacDonald draaide net vóór, tijdens en na WO II een aantal verdienstelijke actiefilms. De Frans-Duitse cultuurzender ARTE zond de eerste dertig afleveringen in 1995 opnieuw uit; het leek allemaal op wat houterig kunst- en vliegwerk, maar de reeks riep bij velen de warme nostalgie op. Mono.

The Abominable Snowman

1957 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van Val Guest. Met o.a. Forrest Tucker, Peter Cushing, Maureen Connell, Richard Wattis en Robert Brown.

Een avonturier en een botanist gaan in de Himalaya op zoek naar de Yeti. Ze vechten tegen elkaar en de kou en ontdekken dan dat de beesten niet zo knuffelig zijn als ze lijken.

Steel Bayonet

1957 |

1957. Michael Carreras. Met o.a. Jack Stewart, Paddy Joyce, Percy Herbert, Arthur Lovegrove en John Watson.

Een avonturier en een botanist gaan in de Himalaya op zoek naar de Yeti. Ze vechten tegen elkaar en de kou en ontdekken dan dat de beesten niet zo knuffelig zijn als ze lijken.

Kill Me Tomorrow

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Terence Fisher. Met o.a. Pat O'Brien, Lois Maxwell, George Coulouris, Robert Brown en Tommy Steele.

Een adequate B-film over een journalist die een moordzaak oplost wat leidt tot de arrestatie van een diamantsmokkelaarssyndicaat.

The Gambler and the Lady

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Patrick Jenkins en Sam Newfield. Met o.a. Dane Clark, Kathleen Byron, Naomi Chance, Meredith Edwards en Anthony Forwood.

Berooide gokker Jim Foster (Clark) werkt zich in Engeland naar de top: hij bezit een nachtclub en een paardenracebaan. Hij wil zijn lage afkomst vaarwel zeggen, leert lezen en schrijven en dumpt zijn vriendin Pat (Byron), een dansend nachtvlindertje en zoekt het hogerop bij Susan Willens (Chance). Gangsters, de gebroeders Colonna (Pohlmann en Coticchia), hebben het op zijn club voorzien. Ze krijgen hulp van Byron en ze vermoorden Clark's manager Edwards, waarvoor Clark de schuld krijgt. Een gedateerd, niet al te spannend melodrama, waaraan de pit ontbreekt. De casting voor deze film werd verzorgd door Michael Carreras.

Death of an Angel

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Charles Saunders. Met o.a. Jane Baxter, Patrick Barr, Julie Somers, Jean Lodge en Raymond Young.

De door iedereen geliefde vrouw van een dorpsdokter sterft aan arsenicumvergiftiging. De vervanger van de arts lost het raadsel op. Effectieve misdaadfilm, met weinig geld gemaakt en spannend geregisseerd.

Cloudburst

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Francis Searle. Met o.a. Robert Preston, Elizabeth Sellars, Harold Lang, Noel Howlett en James Mills.

Indrukwekkende kleine film over Preston die als WO-II- veteraan bij Buitenlandse Zaken in Engeland werkt en de moordenaars van zijn vrouw zoekt.