Liliane Montevecchi: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Chobizenesse

1975 | Misdaad

Frankrijk 1975. Misdaad van Jean Yanne. Met o.a. Jean Yanne, Robert Hirsch, Catherine Rouvel, Liliane Montevecchi en Paul Le Person.

Directeur van revuetheater wordt met faillissement bedreigd sinds zijn ster en geliefde serieus toneel verkiest. Pogingen om financiering uit wapenindustrie te krijgen voor militaristische show eindigen ook in flop, maar ontdekking van geniale, maar miskende componist en heroriëntatie van revue op porno en travestie lijken resultaat te hebben. Satire op showbiz is voor de hand liggend en mist lichtheid en fantasie in uitwerking, heeft bovendien reactionaire ondertoon. Amusante rol van Hirsch als de componist.

Me and the Colonel

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Peter Glenville. Met o.a. Danny Kaye, Curd Jürgens, Nicole Maurey, Françoise Rosay en Akim Tamiroff.

Jakobowsky und der Oberst van Franz Werfel is de bron van de niet vlekkeloze satire. Jakobowsky wordt gespeeld door Kaye en Jürgens is de antisemitische officier, die tijdens een dieptepunt in WO II worden samengebracht. Opgenomen in Frankrijk. Scenario van S.N. Behrmann en George Froeschel. Camerawerk van Burnett Guffey.

The Living Idol

1957 | Horror, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1957. Horror van Albert Lewin. Met o.a. Steve Forrest, Liliane Montevecchi, James Robertson Justice, Sara Garcia en Eduardo Noriega.

Prof. Justice is een internationaal befaamd archeoloog, gespecialiseerd in de Maya en Azteken-cultuur. Vooral hun ideeën over het hiernamaals en de reïncarnatie boeien hem overmatig. Op een expeditie in het Yucatan-gebied wordt hij vergezeld door de Amerikaanse journalist Forrest en de dochter van een vriend Montevecchi. Het meisje reageert huiveringwekkend wanneer ze een afbeelding vinden van de Jaguar-god. Hieruit leidt Justice af dat zij de reïncarnatie is van een prinses uit de oudheid. Trage, zich voortslepende film vol magie, die meermaals herinneringen oproept aan CAT PEOPLE. De overesthetische stijl van Lewin werkt storend. Wie het tot het einde volhoudt krijgt een gruwelijke, maar prachtig geënsceneerde climax. Lewin produceerde en schreef het scenario. Als Mexicaanse co-regisseur fungeerde René Cardona. Mooie fotografie van Jack Hildyard. Cinemascope.

The Living Idol

1957 | Avonturenfilm, Horror, Mysterie

Mexico​/​​Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Albert Lewin. Met o.a. Steve Forrest, Liliane Montevecchi, James Robertson Justice en Sara Garcia.

Geleerde Dr. Stone (Robertson-Justice) onderneemt in Mexico een wetenschappelijke expeditie. In zijn gezelschap bevinden zich de jonge Forrest (Matthews) en een lokale schone, Juanita (Montevecchi). Ze stuiten op de beeltenis van een jaguar, waaraan vroeger jonge maagden werden geofferd. Als ze van hun reis zijn teruggekeerd, blijkt Juanita als ze zich in de dierentuin bevindt, bezeten te zijn van de geest van de jaguar. Een tamelijk vergezocht en hoogdravend werkje van Lewin, dat zich verheugen mag op cult-status bij de vereerders van de regisseur. Het scenario is van de regisseur en de beelden zijn van Jack Hildyard. Gedraaid in CinemaScope.

Meet Me in Las Vegas

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van Roy Rowland. Met o.a. Dan Dailey, Cyd Charisse, Agnes Moorehead, Lili Darvas en Jim Backus.

Charisse`s dansen vormen hoogtepunten in de tamme musical waarin veefokker Dailey en sterdanseres Charisse iets met elkaar krijgen in de gokhoofdstad. De korte optredens van vele topsterren (o.a. Lena Horne, Paul Henreid) zijn leuk. Scenario van Isobel Lennart. Camerawerk van Robert Bronner.

Moonfleet

1955 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Fritz Lang. Met o.a. Stewart Granger, Jon Whiteley, George Sanders, Viveca Lindfors en Joan Greenwood.

Het graafschap Dorset is omstreeks 1770 een paradijs voor smokkelaars, die genadeloos achterna worden gezeten door soldaten. De rijke en eerbiedwaardige Granger neemt de jonge wees Whiteley in bescherming, en Whiteley ontdekt al vlug dat Granger de aanvoerder van de smokkelaars is. Voor beiden begint een avontuurlijk gevecht om uit de handen van de achtervolgers te blijven. Knappe mantel- en degenfilm van Lang, die erin slaagt een schitterende gotische sfeer te creëren. Hij wordt echter in de steek gelaten door het scenario, dat Margaret Fitts en Jan Lustig haalden uit de roman van J. Meade Falkner en waarin de spanning niet goed naar de explosieve climax leidt. Dankzij het daverende ritme en de huiveringwekkende personages, is de film als avontuurlijke jeugdfilm echter niet te versmaden. Robert Planck stond achter de camera en Miklós Rózsa voorzag de film van muziek. Gefilmd in CinemaScope.