Mona Washbourne: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

Charles and Diana: A Royal Love Story

1982 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1982. Romantiek van James Goldstone. Met o.a. David Robb, Caroline Bliss, Rod Taylor, Margaret Tyzack en Mona Washbourne.

Een van de twee praktisch identieke films over de romance en het huwelijk van de Britse prins Charles en Lady Diana Spencer, met twee relatief onbekenden in de hoofdrollen. Kijk ter vergelijking naar THE ROYAL ROMANCE OF CHARLES AND DIANA.

Brideshead Revisited

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Charles Sturridge en Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. Anthony Andrews, Jeremy Irons, Diana Quick, John Gielgud en Nickolas Grace.

Mini-serie in dertien delen. 1944 - kapitein Charles Ryder bevindt zich op het landgoed van de Marchmains en denkt gedesillusioneerd terug aan de tijd van 20 jaar geleden, toen hij studeerde op Oxford en aan de relatie met Sebastian Flyte. Een hoog geprezen Engelse mini-serie waarin Irons Ryder speelt en Andrews Flyte. Scenarioschrijver John Mortimer heeft meer homofilie in de serie gebracht dan in het boek van Evelyn Waugh te vinden is. Voor deze verfilming gebruikte men de tweede, afgeslankte, versie die Waught in 1961 van zijn oorspronkelijke boek maakte. Het was een peperdure produktie maar het loonde: het werd een wereldsucces dat respect afdwong.

The London Connection

1979 | Komedie, Misdaad, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1979. Komedie van Robert Clouse. Met o.a. Jeffrey Byron, Larry Cedar, Lee Montague, Mona Washbourne en David Kossoff.

Een Amerikaanse geheim agent raakt in Londen betrokken bij de ontvoering van een Oosteuropese geleerde door een misdadige organisatie die aast op een geheime energieformule. Een onsamenhangende, flauwe Disney-film.

Stevie

1978 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1978. Drama van Robert Enders. Met o.a. Glenda Jackson, Mona Washbourne, Alec McCowen en Trevor Howard.

De verfilming van het Londense toneelstuk van Hugh Whitemore over de Engelse dichteres Stevie Smith (Jackson) die met haar ongetrouwde tante (Washbourne) samenwoont. Een fijne karakterstudie met uitstekend spel van iedereen.

Identikit

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Giuseppe Patroni Griffi en Guiseppe Patroni Griffi. Met o.a. Elizabeth Taylor, Ian Bannen, Guido Mannari, Mona Washbourne en Maxence Mailfort.

Een vrouw gaat naar Rome en wordt daar vermoord. Een van de twee mannen die ze onderweg ontmoette wil alleen maar seks, de ander zal haar ondanks zijn verwarring en weerstand inderdaad vermoorden. Deze verfilming van Muriel Sparks roman gaat de mist in door een monotoon en grimmig spel van Taylor - weinig flatteus gekleed en ontkleed - en al even weinig gevarieerde scènes, waar de camera eerbiedig observeert hoe ze wandelt of in bed woelt. Omdat die camera gehanteerd wordt door Vittorio Steraro valt er aan de picturale kwaliteit nog wel iets te beleven.

O Lucky Man!

1973 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Lindsay Anderson. Met o.a. Malcolm McDowell, Rachel Roberts, Ralph Richardson, Alan Price en Helen Mirren.

Een allegorie met een surrealistisch tintje over een jonge vertegenwoordiger in koffie die zijn weg naar de top doordrukt, om vervolgens terug te vallen en opnieuw op te klimmen. Briljante vertolkingen van begin tot einde en goede muziek van Price, die een rol speelt en zijn songs in beeld uitvoert, maken dit een gedenkwaardige film.

What Became of Jack and Jill?

1972 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Bill Bain. Met o.a. Vanessa Howard, Paul Nicholas, Mona Washbourne, Peter Copley en Peter Jeffrey.

Een lauwe poging tot schildering van een moderne liefdesaffaire zonder barrières, waarbij een grootmoeder als stoorzender optreedt, maar de poging mislukte door een Victoriaans scenario en een kleinburgelijk uitgangspunt.

Fragment of Fear

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Richard C. Sarafian. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Flora Robson, Wilfrid Hyde-White en Daniel Massey.

Hemmings is goed in teleurstellend moordmysterie dat goed begint, maar dan uiteenvalt. Gefotografeerd door de grote Oswald Morris. In Engeland gemaakt.

The Games

1970 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Michael Winner. Met o.a. Michael Crawford, Stanley Baker, Ryan O'Neal, Charles Aznavour en Jeremy Kemp.

Vervelende film over een in aanleg interessant onderwerp: vier atleten bereiden zich voor op de gruwelijke zesentwintig - mijl - marathonloop van de Olympische Spelen. Rafer Johnson speelt een van de commentatoren.

The Bed Sitting Room

1969 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Sciencefiction van Richard Lester. Met o.a. Rita Tushingham, Ralph Richardson, Richard Warwick, Peter Cook en Dudley Moore.

Londen, drie jaar na een atoomoorlog. De jonge Penelope woont samen met haar ouders in een metrowagon. Tijdens een van haar tochtjes buiten de deur ontmoet ze Allan. De twee worden verliefd en besluiten zich te laten trouwen door de onderwaterdominee. Niet lang daarna wordt Penelope zwanger en ze ziet de toekomst zowaar rooskleurig tegemoet. Een redelijk succesvolle komedie vol dodelijk cynisme over wat er van Engeland over is drie jaar na een atoomoorlog. Een paar grappige gedeelten, een goede rolbezetting, maar de film spreekt niet aan. Debuut van Marty Feldman.

Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter

1968 | Komedie, Muziek, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Saul Swimmer. Met o.a. Herman's Hermits, Mona Washbourne, Stanley Holloway, Sarah Caldwell en Lance Percival.

Een gelegenheidsfilm zonder kop of staart, waarin Herman's Hermits naar Londen gaan om hun hazewindhond in een race te laten meelopen. Tussen de bedrijven door zingen ze 'There's a Kind of Hush All Over the World' en de titelsong.

If...

1968 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Lindsay Anderson. Met o.a. Malcolm McDowell, David Wood, Richard Warwick, Christine Noonan en Robert Swann.

Deze eerste film uit een provocerende trilogie die de Britse film- en theaterregisseur Lindsay Anderson samen met Malcolm McDowell maakte, is een briljante metafoor over het Britse kostschoolleven. Achter een façade van prachtige gevels van te grote gebouwen en borders van perfect geschoren, eindeloze gazons, gaat een enge, bekrompen wereld schuil. Hoog tijd voor opstand. Die boodschap viel in vruchtbare aarde in die hoogtijdagen van de studentenrevolte. Werd opgevolgd door O Lucky Man! (1973) en Britannia Hospital (1982). Filmdebuut van McDowell. Stephen Frears was regie-assistent.

The Third Day

1965 | Thriller

Verenigde Staten 1965. Thriller van Jack Smight. Met o.a. George Peppard, Elizabeth Ashley, Roddy McDowall, Arthur O'Connell en Mona Washbourne.

Een bekwame bezetting weet raad met het bekende gegeven over geheugenverlies. Peppard weet niet meer wat er gebeurde, zodat hij nu van moord beschuldigd wordt.

The Collector

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van William Wyler. Met o.a. Terence Stamp, Samantha Eggar, Maurice Dallimore en Mona Washbourne.

Een zeer verontrustend verhaal naar de bestseller van John Fowles over een man die meer verzamelt dan uitsluitend vlinders, op welk punt Miss Eggar in het geheel past. De film bezorgt je koude rillingen en is zeer geloofwaardig. De scènes met Kenneth More als vriend van Samantha werden wel gefilmd maar later in hun geheel verwijderd. Scenario van Stanley Mann en John Kohn. Het camerawerk is van Robert Surtees en Robert Krasker.

One Way Pendulum

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1964. Komedie van Peter Yates. Met o.a. Eric Sykes, George Cole, Peggy Mount, Alison Leggatt en Mona Washbourne.

Britse tv-komiek Sykes als kleinsteeds klerkje houdt zijn dromen voor waar door een ingebeeld moordonderzoek in gang te zetten, terwijl zijn zoon een sprekende weegschaal leert zingen. Naar het gelijknamige, populaire nonsens-toneelstuk van N.F. Simpson dat heel wat aanhangers telt.

Night Must Fall

1964 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Karel Reisz. Met o.a. Albert Finney, Susan Hampshire, Mona Washbourne, Sheila Hancock en Michael Medwin.

Het evenaren van een origineel is per definitie een gedoemde zaak. Ook hier is het weer niet gelukt. Deze herverfilming over de enge barbediende, die in een eenzaam landhuis zijn verloofde (de dienstmaagd) komt bezoeken en de invalide vrouw des huizes en haar knappe dochter met zijn charme inpalmt, is te clichématig en te theatraal om geloofwaardig te zijn. Veel te intellectualistisch. Het scenario is van Clive Exton, en Freddie Francis keek door de camera.

My Fair Lady

1964 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1964. Musical van George Cukor. Met o.a. Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Wilfrid Hyde-White en Gladys Cooper.

Audrey Hepburn speelt Eliza Doolittle, een Londense bloemenverkoopster met een onelegant Cockney-accent. Als linguïst professor Henry Higgins (Harrison) en zijn vriend kolonel Pickering haar horen praten, verklaart Higgins van Eliza binnen zes maanden een echte lady te kunnen maken, alleen maar door haar spraak aan te passen. Hier beginnen klassiek geworden liedjes en beroemde dialogen. Eliza: 'The rine in spine sties minely in the pline.' Higgins: 'The rain in Spain stays mainly in the plain.' Eliza: 'Didn't I sy that?' Natuurlijk wordt Eliza een dame, maar Higgins zal ondervinden dat zij niet zomaar een proefkonijn is. My Fair Lady won acht Oscars.

Billy Liar

1963 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. Tom Courtenay, Julie Christie, Mona Washbourne, Ethel Griffies en Finlay Currie.

Een zalige verfilming van de roman van Keith Waterhouse, die hij samen met Willis Hall tot een toneelstuk bewerkte, terwijl beiden verantwoordelijk zijn voor het scenario. Courtenay is een ambitieuze jongeman, die in het industriestadje waar hij woont niet de kansen vindt die hij zoekt. Wanneer het leven hem te ingewikkeld wordt, trekt hij zich terug in een fantasiewereld. Op den duur kan hij droom en werkelijkheid niet meer uit elkaar houden. Een van de hoogtepunten van de `Angry Young Men` beweging, nog steeds niets verouderd dank zij het sublieme spel van Courtenay en de lichtvoetige regie van Schlesinger. De deprimerende zwart-witfotografie van Denys Coop staat in schril contrast met het (ogenschijnlijk) frivole van het hoofdpersonage, waardoor de film nog aan impact wint. Muziek van Richard Rodney Bennett. Later bewerkt tot tv-serie en een musical.

The Brides of Dracula

1960 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1960. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Peter Cushing, Martita Hunt, Yvonne Monlaur, Freda Jackson en David Peel.

Als lerares Monlaur bij de herberg in een onheilspellende streek wordt afgezet door de koetsier van het rijtuig neemt ze maar al te graag de uitnodiging van baron Peel aan om op zijn slot te vertoeven. Daar maakt ze kennis met de geesteszieke zoon van de baron, die aan een zilveren ketting vastzit. Hij kijkt haar zo meelijwekkend aan dat ze hem bevrijdt. Kort daarop wordt de baronesse vermoord en vervolgens vindt Monlaurs collega'tje Jackson uit het dorpje een gruwelijke dood. Een prima, vroege Hammer vampierfilm uit de legendarische reeks. Cushing is natuurlijk Van Helsing. Scenario van Jimmy Sangster, Peter Bryan en Edward Percy. Camerawerk van Jack Asher.

Count Your Blessings

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Deborah Kerr, Rossano Brazzi, Maurice Chevalier, Martin Stephens en Tom Helmore.

Niet zo'n leuke komedie en de glimlach van Chevalier helpt ook al niet. Kerr trouwt met Franse playboy Brazzi tijdens WO II; hij gaat er vandoor en blijft flirten. Hun kind spant samen om ze weer bij elkaar te brengen. Naar een roman van Nancy Mitford door Karl Tunberg in scenario gebracht. Camerawerk van Milton Krasner en George J. Folsey.

A Cry From The Streets

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Lewis Gilbert. Met o.a. Max Bygraves, Barbara Murray, Colin Petersen, Dana Wilson en Kathleen Harrison.

Een tv-reparateur wordt verliefd op een maatschappelijk werkster en assisteert haar bij de verzorging van de kinderen die aan haar hoede zijn toevertrouwd. Het verrassend gevoelige spel van zanger Max Bygraves houdt dit goedbedoelde maar al te voorspelbare drama bij elkaar.

The Good Companions

1957 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Muziek van J. Lee Thompson. Met o.a. Eric Portman, Celia Johnson, Hugh Griffith, Janette Scott en John Fraser.

Een minder geslaagde en flauwe tweede verfilming, ditmaal in CinemaScope, van het gelijknamige boek van J.B. Priestley. Futloos ondanks de aanwezigheid van vele getalenteerde acteurs. Reeds eerder verfilmd in 1933 met Jessie Matthews, Edmund Gwenn en John Gielgud.

Cast a Dark Shadow

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Lewis Gilbert. Met o.a. Dirk Bogarde, Margaret Lockwood, Kay Walsh, Mona Washbourne en Kathleen Harrison.

Bogarde past prima in de rol van een enge vrouwenmoordenaar, die uiteindelijk belust is op het geld en zijn laatste verovering (Lockwood), met wie hij getrouwd is, tracht koud te maken. Geheel en al spannend.

It's Great To Be Young

1956 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Muziek van Cyril Frankel. Met o.a. John Mills, Cecil Parker, Jeremy Spenser, Dorothy Bromily en Eleanor Summerfield.

Een zestal leerlingen organiseert relletjes nadat een leraar die veel van jazz hield gedwongen werd ontslag te nemen. Eersteklas, vaak heel amusante, musical. John Collins is goed op dreef en zelfs de kinderen zijn te pruimen.

Child's Play

1954 | Familiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1954. Familiefilm van Margaret Thomson. Met o.a. Mona Washbourne, Peter Martyn, Dorothy Alison, Ingeborg Wells en Carl Jaffe.

Een stel kinderen probeert een atoombom te maken, waarmee ze een overijverige politieagent willen opblazen. Een adembenemend na[KA3]ieve jongensfilm (het lukt ze nog ook!) naar een verhaal van de latere regisseur Don Sharpe.

Adventure in the Hopfields

1954 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Familiefilm van John Guillermin. Met o.a. Mandy Miller, Mona Washbourne, Hilda Fenemore, Russell Waters en Melvyn Hayes.

Een jong meisje gaat hop plukken om geld te verdienen voor de vervanging van een per ongeluk gebroken ornament. Een zoals te verwachten fantastische acteerprestatie van kindsterretje Mandy Miller, die deze goed geschreven en geregisseerde kinderfilm draagt. De film geeft ook een nostalgisch beeld van lang vervlogen tijden en stevent op een mooie climax af.

The Gambler and the Lady

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Patrick Jenkins en Sam Newfield. Met o.a. Dane Clark, Kathleen Byron, Naomi Chance, Meredith Edwards en Anthony Forwood.

Berooide gokker Jim Foster (Clark) werkt zich in Engeland naar de top: hij bezit een nachtclub en een paardenracebaan. Hij wil zijn lage afkomst vaarwel zeggen, leert lezen en schrijven en dumpt zijn vriendin Pat (Byron), een dansend nachtvlindertje en zoekt het hogerop bij Susan Willens (Chance). Gangsters, de gebroeders Colonna (Pohlmann en Coticchia), hebben het op zijn club voorzien. Ze krijgen hulp van Byron en ze vermoorden Clark's manager Edwards, waarvoor Clark de schuld krijgt. Een gedateerd, niet al te spannend melodrama, waaraan de pit ontbreekt. De casting voor deze film werd verzorgd door Michael Carreras.

Johnny on the Run

1953 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1953. Familiefilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Eugensusz Chylek, Sydney Tafler, Michael Balfour, Jean Anderson en Moultrie Kelsall.

Een weesjongen komt per ongeluk tussen dieven terecht als hij probeert aan zijn voogd te ontkomen en terug te keren naar zijn geboorteland Polen. Een ontroerende kinderfilm die zich afspeelt tegen een Schots decor. Lewis Gilbert regisseert met flair en Sydney Tafler en Michael Balfour zorgen voor een komische noot als twee onhandige dieven. Heel onderhoudend.