Falk Harnack: regie en scenario.
Er zijn 5 films gevonden.

Unruhige Nacht

1958 | Oorlogsfilm

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Falk Harnack. Met o.a. Bernhard Wicki, Ulla Jacobsson, Hansjörg Felmy, Werner Peters en Ann Savo.

Een legerpredikant moet een ter dood veroordeelde deserteur bijstaan. Het executiepeloton wordt gecommandeerd door een officier die in burger ook dominee is. Een tamelijk dubbelhartig pleidooi voor het vak van legerpredikant aan de hand van een in beginsel prima gegeven.

Wie ein Sturmwind

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Lilly Palmer, Willy A. Kleinau, Ivan Desny, Susanne Cramer en Siegrfried Schürenberg.

Palmer in een zedendrama van jewelste volgens de fatsoensnormen van toen: getrouwd met een twintig jaar oudere succesvolle kunstschilder, verliefd op zijn leerling en betrapt door haar bijna volwassen zoon, die als gevolg van het onzedige gedrag van zijn moeder zelfmoord wil plegen. Ze verlaat het huis voor de a.s. kunstschilder zonder succes. Enz. Enz. Genietbaar voor Palmer-fans, want spelen kon ze zeker.

Anastasia - Die letzte Zarentochter

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Susanne von Almassy, Ivan Desny, Ellen Schwiers, Lilli Palmer en Eva Bubat.

Een rondzwervende vrouw beweert Anastasia te zijn, een van de kinderen van de vermoorde tsarenfamilie, die miljoenen op een bankrekening in Engeland hadden gezet. Niemand wil de aanspraken van de tsarendochter erkennen. Terecht of niet? Anatol Litvak verfilmde in Hollywood hetzelfde jaar Anastasia.

Der 20. Juli

1955 | Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland 1955. Oorlogsfilm van Falk Harnack. Met o.a. Wolfgang Preiss, Annemarie Düringer, Robert Freitag, Fritz Tillmann en Werner Hinz.

Op 20 juli 1944 trachtte een aantal Duitse officieren onder aanvoering van Oberst Graf von Stauffenberg middels een bom Adolf Hitler om te brengen. De Führer raakte slechts licht gewond. Regisseur Falk Harnack, zelf lid geweest van de Duitse verzetsgroep Weisse Rose, reconstrueert in documentaire stijl de aanloop naar die historische gebeurtenis. In juni 1955 ging slechts twee dagen eerder een andere speelfilm in première rond dezelfde geschiedenis: G.W. Pabsts Es geschah am 20. Juli. Terecht draagt Von Stauffenberg in die film - en ook in de televisiefilm Stauffenberg uit 2004 - een ooglapje over het linkeroog, terwijl merkwaardig genoeg in Der 20. Juli zijn rechteroog wordt bedekt.

Das Beil von Wandsbek

1951 | Drama

Oost Duitsland 1951. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Erwin Geschonneck, Käthe Braun, Gefion Helmke, Willy A. Kleinau en Ursula Meissner.

Iedere nuance in ideologiekwesties was de DDR-despoten vreemd, zo bewijst ook het lot van deze humanistische Arnold Zweig-adaptatie. Hamburg 1934. De armlastige Albert Teetjen wordt met tweeduizend Reichsmark overgehaald om anoniem als beul te fungeren: vier communisten moeten nog vóór Adolf Hitlers bezoek aan de stad worden onthoofd. De executie vindt plaats, maar Teetjens rol lekt uit. De verse Oost-Duitse machtsmisbruikers reageerden misprijzend op de omstandighedenschets en karakternuance van een nazicollaborateur: na een kort roulement volgde de bijl van het vertoningsverbod. Langer en pretentieuzer herverfilmd in 1982.